“Viiol riisus aastatel 1999–2002 kultuurkapitali tegevjuhina ametiseisundit kuritarvitades tänases vääringus 544 649 eurot. Praeguseks on ta kultuurkapitalile tagastanud kokku 21 986 eurot, kuid viimased neli aastat (2020–2023) ei ole ta teinud ühtegi tagasimakset.”
“mees ise on oma tegemistest rääkides tõrges, põhjendades seda asjaoluga, et temast kiputakse ajakirjanduses vaid halba kirjutama.”
(minu sõrendus)
Sa olid juures , kui ta 160 000 eest mahamängimist etendas? Sul puudub vähimgi teadmine kasiinonduse kohta, nii et pigem hoia ise madalat. 8,5 M mitme aasta jooksul ei ole mingi küsimus kaotada. Ja katsu loogika toimivana hoida - mina ei tohi väita, et mängis, sest ma polnud juures, sina võid absoluutse kindlusega väita, et ei mänginud, kuigi sa ei oma teema kohta üldse vähimatki teavet, null.
Jah, mina võin seda väita, sest tegu polnud rumala inimesega. Mina olen see, kes rakendab loogikat, sina ainult plärtsud
Aga lõpp sellele,selliste postitajatega on mõttetu vaielda
Kasiinos käimine ei ole üleüldse loogiline tegevus, nagu ka mitte heroiini süstimine, ometi seda tehakse. Nii et tõepoolest, ära plärtsu, loogika ei ole lahendus igas olukorras.
Jah, loogiliselt mõeldes tuleks mõlemat tegevust vältida. Peaksin ilmselt tegema järelduse, et kogu sõltlaste ravi on üks rahapesu skeem, sest sõltlasi pole tegelikult olemas, sest pole loogiline nii ennasthävitavalt käituda.
Kasiinos käimine on meelelahutus igale arukale inimesele. See pole vajadus ja see pole ka sissetuleku allikas kui sa just black jackis kaarte ei loenda.( ja siis sind kõrvaldatakse sealt peatselt )
Inimene, kes teeb elu varguse ei raiska ometi vargasaaki mingi meelelahutuse peale ära
Mina väidan, et Viiol oli arukas inimene. Ma väidan, et ka need nn suurpettused, mis praegu on korraldatud,kunstnikel ja kus iganes, on arukate inimeste inside job. Eraisik võib olla rumal, kuid suure asutuse raamatupidaja/ juht ometi mitte !
Nii lihtne on ju see maksmaksja tissi imev asutus tühjaks imeda tehes nägu, et olin ise rumal, andsin ei tea kellele pinnid ja viisin pangakaardid pakiautomaati.Kuid ärge muretsege, meil on kinnisvara, mida saab maha müüa ! Võimatu on seda versiooni uskuda.
Üks teine arukas inimene kaotas Park kasiinos miljon krooni ühe ööga. Ja isegi mitte varastatud raha, vaid teenitud. Kui sa ise ei ole kasiinos käinud, sõltuvust tundnud ja ei tea, mis see on, siis loogika ei kohaldu.
Pikas perspektiivis kindlasti ei ole. Aga kas inimesed käituvad alati ratsionaalselt – ei nad käitu.
Arutleme kainelt ja ilma liigse emotsiooni ja “paha-paha” bias kukkumata:
plussid – heroiini süstmine annab sulle “taevaliku õndsuse tunde”, mis pole ühegi “maapealse” vahendiga mitte mingil tingimusel saavutatav. Fakt!
Miinused – “vaimsete korkide” ülekoormus – ülestimuleeritud “mõnuretseptorid” vajavad edaspidi veel rohkem “üle stimuleerimist”.
Seda võiks võrrelda läbi põlenud vana kooli “kaitsekorgiga”. Ülepinge põletab korgi läbi. Ühendust ei ole. Aga juhtides samade klemmide peale 10 000 volti … toimub “läbilöök” ja korraks “ühendus on”.
Ülejäänud “juhtmestik” (e. organism) päleb muidugi kiirelt maha.
Mida räägivad need, kes füüsilise sõltuvuse on saanud välja ravitud. “Elu on “hall””. Ma võin elada, aga mis elu see on. Mitte miski “päris elus” ei paku isegi ligilähedaselt võrreldavat mõnu “pilves olemisega”.
Ma olen ületanud pikaaegse nikotiinisõltuvuse üsna kergesti. Väidetavalt nr. 3 sõltuvusaine maailmas heroiini ja kokaiini järel. Pole enam 30 aastat ühtegi sigaretti tõmmanud
See pole üldse nii raske kui seda ette kujutatakse.
Kasiinos olen käinud, kuid jällegi, ma ei usu, et arukas inimene selle nimel oma elu täiesti hävitab, saades selle juures aru,mida ta teeb
Dostojevski oli kasiinosõltane, kuid sai sellest lahti. Keeras isegi selle sõltuvuse kirjanduseks, Mängur on autobiograafiliste sugemete ja elamustega teos. Suri üsna jõuka mehena ja peale Saksamaa perioodi ei mänginud enam kunagi.
Dostojevski? Sul pole ikka vähimatki aimu. Imelik on selle juures , et nii arukas mees nagu sina, ei suuda USKUDA , et inimesed käituvad aastaid(kümneid ) ennasthävitavalt ja ei soovi ka kontrollida, kuivõrd sageliesinev ja sõltuvust tekitav selline käitumine on. Kas sa näiteks suudad uskuda, et inimene võib käia kasiinos 5 kuud järjest IGA PÄEV, mängides keskmiselt 8-10 tundi järjest? Kusjuures arukas inimene, töötas Eesti Energias küllaltki kõrgel kohal. Viiolil oli vaja 3 aasta jooksul mängida 1000 antega pokkerit 2360 tundi ehk 2,2 tundi päevas. Ühe mänguööga saab nädala tunnid pm täis tehtud. Niipea, kui ante läheb kõrgemaks, nagu näiteks Park kasiino vipsaalis (kuhu tal oli ligipääs tänu kuldkaardile) , see aeg kukub kohe, seal oli ante isegi vist 5000. Isegi mänguautomaatidel oli võimalik teha ühe nö. kangitõmbega 5000 kroonine panus. Blackjack lauas on võimalik mängida 70 000 korraga mängu pannes. Ruletis veel rohkem.
Pära ja plärtsumist ja uskumist võiks tõesti vähem olla ja fakte rohkem. Proovi. Dostojevski, tule taevas appi. Ma olin 10 aastat kohapeal ja jälgisin seda päris elus, mitte ei vaadanud videost.
OK, sind on välja arvatud nende hulgast
Jah, ma arvan, et arukas inimene käib regulaarselt kasiions siis kui ta seal töötab või kui ta on leidnud mingi nipi kuidas maja üle mängida
kaartide loendamisest oli juba juttu.
Üks hispaania perekond arvutas ebatäiuslikke ruletirattaid ära kasutades statistika, mille kohaselt teatud numbrid tulid rohkem välja kui teised. Nad teenisid miljoneid, kuid ikkagi bänniti lõpuks kõikjal ja tänapäeval balansseeritakse ruletikettaid nii hästi, et taolist bias`t on väga raske leida
Idee pole uus… Jack Londonil oli samasugune tegelane Smoke Bellew, kes avastab, et kohalikus kullaotsijate asula kasiinos on üks ruletiratas kõveravõitu just ühes lauas, mille lähedal põles kaminas tuli ja soojendas seda lauda. Teatud numbrid tulid sagedamini välja kui teised
Lugege, kes veel lugenud pole. Smoke Bellew lood on päris huvitavad
See - nikotiinisõltuvuse seljatamise raskus - on väga individuaalne. Alustades sellest, et mõnedel üldse ei tekigi nikotiinisõltuvust, kuni selleni et isegi meditsiiniline professionaalne abi ei aita lõplikult lahti saada.