Päevakaja

stagna esitab siin mingeid lambiteooriaid, linnalegende ja ilukirjanduslikke süžeesid sajanditagustest aegadest, lisaks muidugi vaesele vanainimesele iseloomulik paranoia, et kõik varastavad, arukad inimesed ei saa olla sõltuvuses ja ükski asi pole nii, nagu see näib … aktsiatesse pole elus usaldanud investeerida ja kunstnike liidu raamatupidaja oli kindlalt petturitega doljas )

praktik teaks, et varasema kuue pakiga kogu kinga läbimängimise asemel kasutavad enamik kasiinosid tänapäeval blackjackis csm’e, mis teeb kaardilugemise sisuliselt võimatuks. lisaks viiolile ja tuhandetele teistele siinkandi suurkaotajatele, pani hiljuti leedukast baltcapi partner, finantsaju ja tark inimene, paari-kolme aasta jooksul umbes 40 miljonit eurot huugama. tean ka ise mitmeid jõukama otsa tüüpe, kes arvutada ja riske hinnata oskavad, tõenäosusteooriat tunnevad, kuid kasiinosõltuvusest täielikult lahti ei saa … ise juba suht ammu ei käi, aga mingid ajad tagasi sai linnapealt tulles tihti vastu hommikut kasiinost läbi astutud, lihtsalt meelelahutuse mõttes. vaadates seal neid nägusid ja lõigates võltsglamuuri, sära ja tasuta dringid pildilt välja, on poeetiliselt väljendudes kasiinod tegelikult ühed väga kurbade ja õnnetute hingede kohad … enda osas võib vabalt olla, et olen majade vastu summa summarum võidus … kuna proovisin järgida ka mingil levelil täis olles pea alati põhimõtet, et panen näiteks kolm tonni mängu - kui kaotan selle, tulen tulema ja kui võidan teise samapalju juurde, tulen ka tulema )

7 Likes

ja siis astub areenile meie staarnartsissist , ülim sinivereline, tehes vaesed kaasfoorumlased madalamaks kui muru… Ooo suur kunn Jürgen Ligi copy past , ole sa kummardatud maani :slight_smile:

2 Likes

Jeah, see jutt toob mälestusi! Hulludest 90- ndatest! Mehel olid sellised nn veids kahtlase väärtusega sõbrad. Praeguseks pole neist enamikku alleski. Pooled lasti maha ja ülejäänud läksid igasuguste, nüüdseks tavaliste, ainete nahka. Käisid samuti mööda kasiinosid ja lehvitasid mõõdutundeta dollareid. Ma siis ühe käest küsisin, et raha pole kuhugi mujale panna v? Ja selle peale vaatas mulle otsa pikemalt ja andis mulle kohapeal 1000$. Ma juhmistusin täiesti ära, et ega ma seda nii ei mõelnud aga tema ütles, et ära põe, me käime ju sinu poolt vajadusel helistamas. Njah, minu oma ei kuulatud pealt… Oli nüüd siis vaja meelde tuletada?

vau, keegi munes kuldmuna - Gaasivõrk tõstab suvel hindu: koduklientidele hakkab alates augustist kehtima püsitasu 7,32 eurot kuus
… enamus mustamäe kortermajadest peaks olema eraldi korteripõhise gaasiarvestitega …
st. ainult uuemad majad (kus on gaasikatel vms) on minuarust nö. ühistupõhise arvestiga … ehk nö. madalama elujärje/heaolutasandi inimestele tõmmati järjekordne müts pähe (õige kah, miks tõsta ühikuhinda, kus inimene hakkab tarbimisega säästa / lajata ühenduse tasuga ja nii et kiunub rsk, ühikupõhiselt võidad sente aga baasiga eurosid)

8 Likes

Uued prügiveohinnakirjad on ka välja saadetud. Enda järgi ümmarguselt hinnates tuleb prügiveo eest maksma hakata 2X korda rohkem ehk 7 eurot juurde. Ja sorteerin niigi juba ammu ja pakendid ning papi viin linna konteineritesse. Niimoodi igalt poolt 7 eurosi kogudes tuleb kokku küllaltki suur summa.

1 Like

Kui viina hinda ka tõstavad siis jääb alternatiive väga väheks.

Kas tõesti? Ons mõnda pilti pakkuda - milline näeb välja aastakümneid korteris töötanud gaasiarvesti?
Minu teada saavad gaasipliidiga korterid arve pigem keldris oleva arvesti näidu jagamisel korterite peale. Vahel teeb selle jaotamise gaasifirma (siis on korteritel lepingud otse), vahel KÜ (siis on leping KÜ kaudu).
Umbes 13 aastat tagasi (kui meil suurim gaasimüüja ja võrk lahku löödi) oli see korterite-kaupa lepingute kaotamine juba laual (Narvas said juba tollal kõik KÜ-d lepingud enda nimele vormistatud). Gaasi hinnakiri on seda ka soosinud - KÜ nimel tarbitakse koguseid mida müüakse juba soodsamalt.

Raadi alevis tõusid hinnad õige pisut. Maksan endiselt alla 3EUR kuus ja maksaks veel vähem kui lubataks 140l konteinerit harvem tühjendada. Aga ei saa - vald nõuab tühjendamist vähemalt kord nelja nädala tagant. Suvel on seal tühjendamise ajal tihtipeale üks 30l kott. Sordin. 140l pakendikott on vahel nelja nädalaga tuugalt täis. Suuremad pakendid (mööbli ja kodumasinate omad) viin eraldi jäätmejaama.

kogu seda lõputut kammaijaad vaadates, kus võim vahetub suvalisel hetkel, tihti ja arusaamatutel põhjustel, tuleb tõdeda, et narva on ikka täielik eesti poliitiline urruauk … õigem ehk oleks seal kohalikult omavalitsuselt mõneks ajaks juhtimine käest ära võtta, volikogu laiali saata ja see asi mingile erakondadeülesele sõltumatule komiteele üle anda … nüüd siis ollakse jõutud koomilisse olukorda, kus nii eluaegne narva munitsipaalpoliitik proua raik kui endas kohaliku ida-viru patrioodi geenid avastanud petuhh toots peavad ennast mõlemad korraga legitiimseks linnapeaks … kulisside taga mõnusalt huiaaritamas veel igatsugu stalnuhhinid, vaarmannid, jevgrafovid, jegorovid, ülehüppajad ja muud taustakeppijad … avaliku sektori pirukas tundub vaeses piirkonnas iseäranis rasvane )

6 Likes

See, et Narvas on pidev poliitiline jama, on ju kestnud juba aastakümneid. Alles see oli kui seal ühed kesikud läksid teiste kesikutega omavahel kaklema ja üks tiib lahkus oma parteist.
Teistpidi ma vaatan Narva situatsiooni pigem POSITIIVSE näitena, sest olukordi Kohtla-Järvel, Maardus, vist ka Sillamäel, veel mõnes omavalitsuses, kus kesikud on ennast niivõrd sügavale maasse kaevanud ja kõik ära tsementeerinud, olles aastakümneid ainuvõimu juures, on… need viimati loetletud olukorrad on palju hullemad.
Narvas vähemalt poliitiline võim vahetub aastate jooksul, erinevad huvigrupid saavad seal võimu, mitte ainult üks ja seesama.

Uudistesse saabuvad samuti erinevad teemad - Narvast tulevad poliitilised, siis Kohtla-Järvelt korruptsioonist.

1 Like

Kas Jaan Toots pole mitte tartlane ? Igatahes 2023.a. ta kandideeris Riigikogu valimistel Tartu linnas, kuid sai ainult 500+ häält ja ei osutunud valituks . Ta on ka Kliinikumi nõukogu liige ja see kliinikum pajatab 2021.a. tema kohta järgmist
1. septembrist kuulub Tartu Ülikooli Kliinikumi nõukogu koosseisu Jaan Toots. Jaan Toots on sündinud Tartus, seejärel viis elu ta Tallinnasse, kuniks ta 2015. aastal Tartusse elama tagasi pöördus

Miks partei ( Kesk ) teda nii väga Narvas pušib ja võimule surub on arusaamatu.

Kogu see Narva võimu jant on arenenud täielikuks koomuskiks, mis häbistab kogu Eestit.
Ja riigivõim vaatab taolist jäntimist kalapilguga pealt, neile pole mingi Narva ilmselt üldse oluline või nad ei peagi seda enam Eesti linnaks - et tehku seal mis tahavad .

Toots sündis Tartus, aga koolis käis Tallinnas, esimesed töökohad olid tal Tallinnas, varandusele rajas aluse samuti Tallinnas.
Toots on Ida-Virumaal ka varem valimistel kandideerinud. Ju siis pole Ida-Virumaalt võtta parteile lojaalset tegelast, kes on samal ajal ka piisavalt võimekas ja karismaatiline.

Või siis tahab Kõlvart panna seal juhiks lihtsalt eestlast, kes räägiks eesti keelt .
ma olen eriarvamusel kas Eestis on üldse võimekaid ja karismaatilisi poliitikuid, parteile lojaalseid muidugi leidub, kõik ei ole ülehüppajad.

Kõlvart vajab Keski kuvandi muutmiseks seda, et me edutame ka eestlasi ja järelikult me pole täielikult venelaste partei See võib olla osa plaanist kuidas Kesk võiks võita 2027.a. Riigikogu valimised ja Kõlvart ise saada peaministriks.

1 Like

Eestis on lihtsalt kokkupõrge bütsantsi, lääne-rooma ja muinaseesti vahel. Ja see kokkupõrge on pidev. Põhiseadus peaks meil töötama sedasi, et kaitseb -muinaseesti- mythost lääne-rooma kultuuri abil, aga bütsants vohab meie ühiskonnas vähjana. Mingit poliitilist tahet seda välja opereerida ma hetkel ei näe.

Edit: muinaseesti egregori võib vabalt nimetada ka põhjalaks vms

6 Likes

Huvitav oleks muidugi teada seda kuipalju, missugune % on etnilisi venelasi / venekeelseid valijaid 2027.a. Riigikogu valijatest. Nad peavad olema Eesti kodanikud, kuid ega rahvust ja emakeelt pole ju ID kaardile ja passi enam märgitud.
Ja siis võrrelda seda protsenti Keski tegeliku valimistulemusega.

Ma pakun, et vaid venelaste / venekeelsete kodanike häältega Riigikogu valimisi ei võida

Viimase aasta poliitarengutes ongi minu jaoks suurim üllatusa, et Kesk on Riigikogu valimiste reitingutes nii kõrgel kohal. Venekeelsete linnade KOV valimistel polnud see muidugi mingi üllatus ja loen ka Tallinna pmst venekeelseks linnaks

See on juba vana teema, venelased valivad kõik ühte erakonda, samas kui eestlased valivad maailmavaate põhiselt teiste vahel (ehk et killustuvad). Eestile oleks selles mõttes kõige parem, kui vene valija hääl samuti killustuks (jaguneks nt ekre, keski ja sotside vahel, kes on kõige venemeelsemad).

Passis rahvust pole, aga rahvaloenduse andmed on siiski olemas ning sealt saab vajaliku info kätte küll.

1 Like

Kuid rahvaloenduse andmed ei ütle, kes valimistel hääletamas käis ja kelle poolt ta hääletas .
Pealegi on rahvus inimeste enda deklareeritud, mõni võib öelda,et olen eestlane Jaan Tamm, kuid eesti keeles oskab öelda ainult ei kommentaari
Mis puutub Riigikogu valimisi, siis jah, vanasti olid ka Ekrel, sotsidel, Isamaal ja Refil oma venekeelsed valijad olemas, Mart Helme isegi kiitis suurte sõnadega Vene tsivilisatsiooni ja kultuuri, et venelaste hääli saada.

Kuid need erakonnad võivad venelaste toetuse nüüd ära unustada, sest nad olid põhiseaduse kiireloomulise muutmise poolt, mis Vene kodanikelt võttis KOV valimistel valimisõiguse .
Seda venelased ei andesta kui neilt midagi ära võetakse, mis neil kunagi on olemas olnud

Kõige kibedamalt koges seda Ekre Tallinna volikogus. 2021.a. KOV valimistel said nad Tallinna volikogusse 8 saadikut, eelmisel aastal null. Kaheksast nullini on päris järsk kukkumine.

Kurioosum on, et riiklikust statistikast ei saa tegelikult ühest ülevaadet, kui palju on Eestisse (alaliselt elavaid) eestlasi alles jäänud. Sealsamas Narvas on päris tavaline, et eestlasena määratleb end inimene, kes heal juhul saab suust: “jeesti kjeelt jei rjaagi” ja mõnikord ei sedagi. Lisaks puudub usutav tervikpilt eestlaste väljarändest. Alates 2023 rahvaloendusest, kus võimaldati märkida korraga mitu emakeelt (mis on olemuslikult absurdne), ei saa usaldada enam ka eesti keelt emakeelena rääkijate näidikuid. Põlisrahvuse ja demograafilise olukorra halvenemise varjamine ja eestluse sisu hägustamine tundub olevat riiklik teabestrateegia.

12 Likes

Riigikogu valimiste kontekstis ei ole see väga oluline kus eestlane / EV kodanik alaliselt elab.
Välismaal elavad eestlased, kel kodakondsus alles, saavad valida e-valimiste teel ja paberil ka Soomes EV saatkonnas näiteks.

Iseküsimus, et kui suur huvi on EV kodanikel, kes on alaliselt asunud elama välismaale, üldse Eesti elu-olu ja valimiste suhtes. Kui kogu elu on juba mujal siis võib-olla need Eesti valimised ei olegi enam nii tähtsad.

1 Like

PeaLik, kõigega, mida kirjutasid, olen 110% nõus