Võib ka laekumata jääda tõesti kui toiduõlijääkidest ummistunud toitesüsteemiga auto otsustatakse remondi asemel kuusakoskisse saata.
palju sa siit mingit kasu ikka oled saanud ? Mis kasu on kolme ukse ja kahe kitse jauramisel lehekülgede kaupa ? Või Doonaldi sajatamisel ?
Puht meelelahutus.
Ma olen siin ikka aastaid aega surnuks löönud, vahel on ka lust inimesi lihtsalt välja vihastada ja trollida. Eks ka ise olen mõnikord vihastanud, see on netiloba juures vältimatu.
Kuid kõigi nende aastate jooksul pole mitte midagi kasulikku siit leidnud, mida tegelikus elus vaja võiks minna.
Pmst sama mis delfi kommentaarium, ainult et kommentaatorite kaupa identifitseeritud.
Ja ma ei pea isegi taolises kommentaariumis heaks tooniks kasutada mingeid russitsisme.
Eesti keeles on suitsuruum, suitsunurk .
kui keegi isegi konstrueeriks mingi töötava puugaasigeneraatori siis puit ka maksab midagi, GAZ-42 puugaasgeneraatoriga veoauto võttis 80–100 kg puitu / 100 km läbimiseks
Särtsuauto omanikel on praegust elektri hinda vaadates (kirjutamise hetkel 1,32 senti kWh) suu kõrvuni. Selle 1kWh-ga sõidab auto juba 5-7 km maha. Kõiki kadusid ja värke arvestades ei kulu Tallinn-Tartu otsa peale ühte eurotki.
Veits demagoogia on see jutt. Elekter võib sul ju 1,32 senti kWh olla, aga elektriarvet vaadates on elektri enese hind kõige väiksem kulu ning enamus elektri lõpphinnast koosneb hoopiski millegist muust kui elektri enese börsihinnast, et ehk siis kuskohast ma selle eelpoolmainitud hinnaga elektrit oma elektriauto paaki tankida saaks?
Kunagi oli nii, et gaasil oli kindel kuutasu, mis ei sõltunud sellest, kui palju sa gaasi kulutasid. Ja muud sa maksma ei pidanud, sest gaasiarvestit polnudki.
Elektriga, paistab, hakkavad asjad suures osas sarnases suunas liikuma - vastavalt liitumislepingule ja/või peakaitse võimsusele, maksad iga kuu kuutasu, sõltumata tarbmisest jne, mis hakkab olema su elektriarve suurim komponent.
Kui omal ajal gaasi kuutasu nõukogude tööinimesel jalgu alt ära ei löönud, siis elektri analoogne tasusüsteem võib aga seda vaesemal rahval tegema hakata.
jääb ainult arusaamatuks miks sinna Tartusse üldse minema peab
Kuuldavasti töötasid ka saksa tankid eestis põlevkiviõlist rafineeritud kütusel. Põlevkiviõli rafineerimise tehas oli ka plaanis koos viimase enefiti õlitehasega rajada aga sellest loobuti.
Loomulikult ma tean seda ja arvestasin sellega. Selleks, et Tallinn-Tartu ots euroga ära teha, pole vajagi sul elektrit omahinnaga paaki tankida. Sellele 178km sõidule kulub ca 25kWh. Puhas elektri hind moodustab selle otsa sõidukulust seega 1,32 s/kWh elektrihinna juures 33 senti. Näiteks elektrilevi “Võrk 4” paketi öine võrgutasu hind on 2,60 s/kWh juurde. Sealt tuleb veel 65 senti juurde. Võta heaks!
Ikka sa tahad poolt rehkendust teha ja udujuttu ajada. Elektri hind mis väljub sul kodust pistikust ei koosne ju elektri hinnast ja võrgutasu hinnast, vaid ridu arvel on mõnusalt rohkem:
Elektri hind
Elektri edastamine (võrgutasu)
Sul “ununesid” mainimata alljärgnevad “pisiasjad”:
Tasakaalustusvõimsuse tasu
Taastuvenergia tasu
Varustuskindluse tasu
Elektriaktsiis
Paketi “Võrk 4” kuutasu
Elektripaketi kuutasu
Ja lõpuks kogu sellele kompotile käibemaks kah otsa.
vaatasin ühte oma märtsi elekrtiarvet, sealt tuleb juurde 6,7 senti muid tasusi, seega eelneva näite puhul on koos km kogukulu 2 euri
Ok, rääkisid mu surnuks. Jäägu siis nii, et väide, nagu oleks särtsuauto omanikel praegu suu kõrvuni on demagoogiline vale ja tegelikkuses nutavad nad hetkel verepisaraid ning unistavad dislast. Häppi?
Muide, ka iga bensiiniauto omanik unistab dislast. Igaüks.
bensukas ikka mõirgab paremini…
Näib, et Trump koos sõbra Putiniga ja Helmed said ikka kõva paugu jalaga sinna, kus mõned lihavõttetega ja jänkudega seotud asjad ripuvad.
https://maailm.postimees.ee/8450946/ungari-valimised-orban-onnitles-magyarit-voidu-puhul
kaugele sa selle elektrihinnaga aeglase laadija otsas sõidad? Alexela kiirlaadijas hind 49 senti/kWh
Sellest kütuse postihinnast ja vaeseks jäämise hädakisast niipalju, et eile käisin teatris. Edasi-tagasi 28km. Bensiini kulu arvutuslikult 2 liitrit x 0,4€ (viimase aja hinnatõus) kokku 80 senti Teatri kohvikus maksin kala näoga kahe kohvi ja kahe koogi eest 16€. Teatripiletite hinnast ei hakka rääkimagi.
Palun ütle, mis autoga sa sellise elektrikulu saad? (eeldatavalt sa ei sõida seda 50-70km/h)
Kui sõita Tallinn-Tartu maanteel täpselt lubatud kiirustega (max.120), siis alla 20kWh/100km ei võta ükski elektriauto.
Ma oskan piisavalt hästi arvutada. Kui autoga sõidu kulu taandada ainult bensiini/diisli/elektri maksumusele siis tõepoolest on elekter odavam. Kui me aga valemisse paneme kõik kulud, sh ka auto soetusmaksumuse ja amortisatsioonikulu siis hakkab pilt teistsuguseks kiskuma.
Minigi karssonkauri stiilis kilkamine, et oi näe, elekter maksab kuskil börsil sent per kilovatt, näe kui odav on mul kilulinnast väiksesse puust linna kärutada, samal ajal kõik muud kaasuvad kulud - sealhulgas ka elektri reaalse hinna - ära unustades pole muud kui järjekordne elektriauto fanboy virilavõitu iseendale õlale patsutamine mis kõrvaltvaadates näeb veits kentsakas välja.
Selge on see, et usu vastu faktidega ei saa.
ilmselgelt ei ole sa hetkel kahe võrdväärse ice ja elektrika kogukulu võrdlust ka ise teinud, mine vaata palju siis võrdsete masinate hinnavahe on…