Päevakaja

pannakse märk maha, et kui euroopa liit ei meeldi oled impetsill, vabalt võib ka vastupidise klipi toota

1 Like

EGF-i rikke tõttu tekkinud autotulekahjud on Soome suurimate kindlustusseltside tuttav nähtus.

Pole nagu näinud et meil need süttiksid. Või pole uudise vääriline seik.

"EGF-süsteemi probleemid on mõjutanud Euroopas toodetud diiselmudeleid, eriti aastatel 2010 – 2017. "

Meil progetakse need esimese errori tekkimisel välja. Problem solved!

2 Likes

Oh sa mullimillikas

Ma tegin interneeduse abil umbes 4 sekundiga kindlaks Tomas Legrant Malluka tegeliku identiteedi, kelleks osutus kahetsusväärselt Märten Veedla Pärnu lähistelt, endine hardcore crook. “Paljastuse” kinnistuseks sobib nagu hästisihitud jalaviibutus kubemesse, parafraseeritud lõiguke artiklikesest.

Rahakratt kommenteeris Ärilehele, et ta ei ole varem täheldanud, et keegi peaks vajalikuks „paljastada“, et Caligula või onu Bella ei olegi Caligula või onu Bella, vaid hoopis Tõnis Niinemets. „On inimesed, kes oskavad toimida ja mängida ühiskonnas vaikimisi kehtivate reeglite kohaselt ja on neid, kes ei oska,“ täheldas ta. „Neid teisi pannakse vahepeal profülaktika mõttes ka kinnipidamisasutustesse.

3 Likes

Kohtunik Mario Truu rääkis Vikerraadios, et nn. “nõusolekuseadus” ei muuda midagi. Enamasti on tegemist sõna sõna vastu olukordadega. Kui kohtul on vähimgi kahtlus, et süüdistatava süü pole täielikult tõestatud, tuleb süüdistatav õigeks mõista.
Milleks siis seda seadusemuudatust vaja on? Selleks, et siis saab ressurssi koolitusteks ja selgitustöö tegemiseks. Arvab Truu

Ehk siis selleks, et MTÜ-d saaksid riigieelarvest uut toitu peale.

9 Likes

Nope.

Pigem selleks, et vajadusel ebameeldiv konkurent meedias pasaga üle kallata. Teadupoolest Eestis on protsess karistuseks. Keda see hilisem õigeksmõistev kohtuotsus ikka enam huvitab kui aastaid on meedias kohtualust süüdi tehtud. Vägistamissüüdistus tõmbab kanakarja palju paremini käima kui mingid korruptsioonisüüdistused.

8 Likes

Selleks pole isegi vägistamissüüdistust vaja. Piisab kui keegi kedagi 20 aastat tagasi puudutas.

2 Likes

Siit kõigest sellest järeldades võib igaüks veenduda (ja sellest isiklikult ka juhinduda), et järgmine “Ärapanija” lause on aktuaalselt värske: “Käed eemale Evelin Sepast!”.

2 Likes

Prokuratuur ütles ka midagi sarnast, et nende jaoks jäävad uurimistoimingud täpselt samaks.

See nn. jah-seadus tõstab täielikult ümber tõendamiskohustuse. Kui enne pidi süüdistaja tõendama, et toimus vägistamine, peab nüüd süüdistatav tõendama, et talle oli antud selgelt väljendatud “jah”.

Tänases õigusruumis teeb kohus täpselt samamoodi järeldusi,ütluste pealt.

Näiteks hotellituppa vabatahtlikult kaasa minek võib võrduda esialgse nõusolekuga.
Antud nõusolekut on ka praegu võimalik tagasi võtta. Hotellituppa minek ei tähenda, et vägistamist ei toimunud. See koht peab ikkagi olema, kus üks pool annab märku (ütleb “ei”), et esialgne nõusolek enam ei kehti.

Abitu seisundi ära kasutamine on praegu ka keelatud. Tavaolukorras on selleks joobes (uimastatud) osapoole vägistamine. Aga ka siin on kohtu praktika juba selline, et vägistamises on võimalik süüdi mõista ka juhul, kui ohver “ei” ei öelnud, sest oli näiteks korgijoogiga uimastatud.
Siin ei ole otseselt nõusolekuseadust vaja, et kurjategijat vastutusele võtta. Seda tehakse juba praegu.

2 Likes

Selle punkti koha pealt eksid. Enam pole kuriteokoosseisu olemasolu jaoks vaja kohtus tõendada, et väljendati “ei”, vaid piisab tõendamiseks, et ei öeldud “jah”. See ongi kogu ei- ja jah-seaduse erinevuse essence.

1 Like

Jah pidi ju saama hiljem tagasi võtta, seega on kuriteo sooritamine või mittesooritamine lihtsalt kellegi suvaotsus ja ei sõltu akti sooritamise eel saadud nõusolekust.

4 Likes

Päris korralik summa oli kontol. Hästi elavad.
Kunstnike liidult peteti välja ligi 700 000 eurot

1 Like

Peab ikka juhmakas olema, et mingite telefonipetiste õnge minna ja kuidas üldse saab 700 k kuhugi üle kanda / välja võtta ? Kas neil kontol päeva- / kuulimiite ei olegi üldse ?
Smart ID jälle ?

Mul kuri kahtlus, et siin oli jälle mingi inside viioldamine. Viiol istus vangis 1,5 aastat ja nende tempodega, mis ta raha tagastas kulunuks tal võla tagasimaksmiseks 2664 aastat .
Peab olema täielik blond naiivitar, et uskuda nagu oleks 8,5 M krooni ( 545 000 eurot ) lihtsalt sulas kasiinodesse tassitud. Võib-olla 1-2 protsenti sellest viidi mängupõrgusse , et nägu oleks seal tuttav. Ülejäänud vargasaak realiseeriti teisiti . Aega oli selleks piisavalt. Viiol vabanes 2004.a., Eesti läks eurole üle üle 2011.

2 Likes

nüüd siis maksumüüri alt väljas kõigile näha see inimeste rumalus

raha kadus

Ootan igatsusega kõnet Omnivast ja Eesti Pangast. Nad on nii mures minu kontol oleva rahakese turvalisuse pärast, et ei saa isegi öösel magada.

Tõsi küll, mul seal 700 k ei vedele kah. Võib olla seepärast ma neid kõnesid ei saagi.

Oleks lausa intellektuaalselt huvitav küsimus, et kui oleks nii 1 M kandis arvelduskontol, kas siis hakkaks saama petukõnesid ?
Aga kindlasti ma ei hakkaks mingeid programme arvutisse installima ja pangakaarte pakiautomaati viima. Mõni ajurakk võiks isegi dementsuse poole tüürival penskaril veel töötada …
Huvitav, millised olid need 5 välisriiki, mille kontodele rahad väidetavasti liikusid?
Mul on mõned oletused, kust mitte kunagi mitte midagi tagasi ei saa, kuid rahvustevahelise vaenu õhutamist kartes pean ma selle nimekirja parem enda teada …

Edit. Minu põhilisel pangakontol on ülekandelimiit 20 k päevas ja 20 k kuus
Selleks, et seda muuta suuremaks, pean minema pangakontorisse ise kohale, esitama oma ID kaardi ja seal tõenäoselt ka selgitama, mille jaoks mulle suuremat limiiti vaja on.Internetis ma seda teha ei saa .

Pankadel on selline komme, et kui kontole laekub kasvõi 1 M ( näiteks EL lotovõiduna ) siis nad võtavad selle raha heameelega arvele. Kui läheb aga raha väljamaksmiseks, siis on miljon küsimust, rahapesu tõkestamise seadus jms asjad., et mille jaoks sa tahad seda sulas välja võtta, üle kanda …
Muidugi on võimalik, et kunstnikel oli see limiit juba varem päris kõrgele seatud, mingi 80 k päevas ja 1 M kuus ja tegi seda vastutav/volitatud isik kontoris

Kuid ikkagi on kahtlus, et see oli viiuldamise tüüpi inside job …

Kahju ulatub Ektermanni sõnul ligi 700 000 euroni. Summa näol oli eelkõige tegemist kultuuriministeeriumi sihtfinantseeringuga, mis oli mõeldud liidule sel aastal kunstnikupalkade ja loometoetuste maksmiseks. Ektermann lisas, et kontodel olid ka tegevustoetused galeriide jaoks, mida liit saab samuti kultuuriministeeriumilt, Tallinna linnalt ja kultuurkapitalilt. Lisaks olid kontodel liidu omavahendid.

Ma saan aru, et kultuuri tuleb toetada aga kas on päris õige luua kunsti, mille vastu puudub huvi, et see ennast ise ära majandaks? Hobidega võiks inimesed oma enda rahaga ja vabast ajast tegeleda.

4 Likes

ise ära majandav kunst on ilus mõte, kuid…

Van Gogh suutis müüa kogu oma karjääri jooksul vaid ühe maali. Ta ei olnud päris näljas, sest tema vend toetas teda, kuid puruvaene ja hull oli ta muidugi
Selle kohta on muide hea ulmejutt ilmunud, vist ammuses Horisondis.

Tulevikus leiutatakse ajamasin, mis pannaks range Vaatlejate kontrolli alla.
Üks tüüp kontrollijaist aga otsustab siiski sellega raha teha .
Sõidab ajas tagasi Prantsusmaale ja hakkab Van Goghi maale kokku ostma sellal kui kunstnik oli veel elus ja tegutsemas.
Kaasaega tagasi saabudes aga on ajalugu muutunud ja keegi ei tea Van Goghist midagi.

Van …Who ?
Tuleb välja, et vaese hullu kunstniku saatus, kes endal kõrva maha lõikas ja oma maale müüa ei suutnud, oli see, mis lõi tema teoste ümber hiljem meeletu furoori ja hinnarekordid…
Ja leidsin ka raamatu originaali vene keeles Гансовский Север
Винсент Ван Гог ( 1970 )

Kes soovib, otsib selle vana Horisondi üles …
Horisont 1-4/1971

Seal Horisondis oli häid asju tollal. Meelde jäi ka Fred Hoyle jutustus Must Pilv.
Maale läheneb tohutusuur must pilv, mis ähvardab planeedi täiesti varjutada ja kõik elusorganismid surevad .Muidugi otsustavad juhmakad poliitikud Pilve rünnata tuumarakettidega, kuid see pöörab need ümber ja saadab Maa poole tagasi .

Siis selgub aga , et tegu on superintelligentse gaasikogumiga ja teadlastel õnnestub temaga ühendust võtta ning Pilv teeb endasse päiksevalguse jaoks “augu”… Paraku jääb suhtlemine Pilvega üürikeseks, sest viimane kiirustab lahkuma, sest teda kangesti huvitavad teiste samasuguste Pilvede enesetapud lähistel Universumis…

2 Likes

Siin ongi küsimus, kus see SEB siis oli, ja rahapesubüroo? Õige, ei kusagil!!! See on ebanormaalne, jooksevad ja helistavad ja kirjutavad paarisaja euro pärast ja siin selline hulk raha ja ei midagi? Selge on tänaseks, et vaatamata sellele, kuidas asja püütakse esitada, et asi toimus pikema aja jooksul. Legend on ka enam kui veider. Seega uurijatel on, mida uurida.

11 Likes

Eks ta ole. Riik on seaduses ette näinud lausa protsendi, kus ehitise rajamisest on ette nähtud kunstile. Ühe ehitise kapitaalremondi puhul raisatakse see kunsti-protsent aga supi valmistamiseks ja selle laiali jagamiseks kohapeal. Mis eirab kindlasti seda algset mõtet, et ehitis saaks endale ühtlasi mingi kunstiteose mis kaunistaks seda ehitist edaspidi. Ja oleks see supp mingi normaalne toitev, aga ei, see supp on vegan!

2 Likes