no isegi itimehed võiks oma enda arvates ülima intelligentsuse taseme juures foorumit järjest lugeda, et kontekstist aru saada …
Ajad mind kellegagi sassi. Mind pole sa seal kohanud.
Ise kuulun ka pigem sinna “kolmes küljes metsatukk” klubisse. Mere lähedus on väga oluline, elu sees ei sooviks elukohta või suvituskohta kusagil sisemaal. Aga õues ja akna taga võiks ikka olla rohelus ja puudekohin mitte tuule vihin ja tormilained, ning akent lahti tehes sooviks rohkem lillelõhna ja linnulaulu kui adruhaisu ja kajakate kisa.
Sama. Maakodu kuskil Lõuna-Eesti idüllilise järve ääres (miinus sääsed) kõlab palju paremini kui sama maja kusagil Põhja-Eesti kivisel ja tuulisel rannikul.
Tänapäeval mere läheduses elajatel on kajakate kisa ja tuulevihina ammu juba summutanud mööda kallasrada läristavate ATV-de ja krossitsiklite kambad; seltskonnad, kes iga võimaliku ja võimatu raja kaudu randa üritavad pääseda, et oma suvepäevade orienteerumismänge mängida, varbaid leotada või lihtsalt mere ääres labrakat pidada ja harrastuskalurid, kes on avastanud, et just sinu õu on nende õkvatee kohta, kus nad oma jääpuuriga kriuksutama kavatsevad hakata.
Ei sõida kallasrajal mitte ühtegi tsiklit ega ATV. Isegi möödajalutavaid võõraid näeb haruharva. Kohalikud samuti ei töllerda naabrite hoovipeal.
Minu isiklik kogemus on küll vastupidine. Ülbed 90ndad on jäädavalt möödas. Ja põhjuseid on ilmselt mitmeid:
- Kõigil on GPS-id ja enam suvalistest kohtadest mere äärde ei pressita.
- RMK on teinud vastavad kohad kus saab laaberdada.
- Noori on jäänud vähemaks.
- Inimesed on muutunud eraomandi vastu lugupidavamaks.
Huvitav, miks avaldab Delfi artikleid, mille pealkiri ei vasta mitte kuidagi artikli sisule?
„Meil läheb järjest hullemaks.“ Venemaa olümpiavõitja mõistis sõja hukka
Kui artiklit veidi lugeda, siis selgub ruttu, et see olümpiavõitja ei mõista hukka sõda ega Venemaa agressiooni Ukraina vastu. Ei, kaugel sellest! Talle lihtsalt ei meeldi, et nüüd, neli ja pool aastat peale agressiooni algust, on tema mugavused seal vähenenud ja riik on mõningaid tema õigusi-vabadusi piiranud. Aga seda Venemaa agressiooni ei mõista ta hukka mitte kuidagi.
Teate, olles seda kõike kogenud, siis isiklikult ütleks, et 3 küljest kuusemets ja järveke … on kena küll, aga olles elanud ka üsna “tuulisel rannal” … eelistan seda viimast. Avarad põllud - henamaad ümber, õhk liigub, mõni lehtpuu on varjuks ka… tuuleke puhub peaaegu NO SÄÄSK…
Korduvalt on suve alguses õnnestunud astuda sellisse “ämbrisse” … tometan oma hoovis, lühkarid, t-särk, kell on 22 paiku… päike veereb silmapiiri suunas, läheb veidi hämaramaks ja jahedamaks…
Ja siis on vaja naabrimehe käest nt. neetimistange laenama minna (miskipärast mul SEDA tööriista just ei ole). Võtan ratta, kiman naabertallu … kena paksu metsa veeres (et mitte ütelda sees)… ja OH SA TURSK… minu suunas sööstab miljon sääske…
Aga eks see ole maitse asi… mina isiklikult eelistan mahedat tuulekest paksule kuusemetsale mis on Koduks Trilonile Sääsele. Tüütud on need väikesed pinisevad rajakad. Ja kogu suve pealaest jalatallani keemia järgi haiseda ka ei tahaks.
Kirjutan kahe käega alla. 2009 aasta suvest saadik olen elanud sääse/kärbse vaba elu. 0 pinisejat.
Ma üldiselt keeldun suviti sugulastele külla minemast. Toitke ise oma sääski ja parme ja seda ühte kärbest, kes sind hommikul kõige magusama une ajal närima lendab…
See on BASF Fastac agroinsektitsiid, mis sul seal avara põllu pealt sääsed (ja kõik muu ka) surnuks puhub. Igal juhul pigem paar kevadist sääske, kui pool aastat sihukest rannikutuult, mis burksi käest minema viib. Ega meil siin siber pole, kus sääsed kevadel traktori ka ära söövad.
Olin mingi aeg aafrikas. Õhk oli muidu õhtuti moskiitodest paks. Restoranides oli välialal kahel poole suured õhupuhurid. Mitte ühtegi pinisevat värdjat ei käinud tüütamas
Näeb välja nagu - video lõpuski viidatakse - et 20% visualiseeris milline on tema nägemuses ülejäänud 80%. Ning nagu kommentaariumist võib lugeda videolõigu avaldaja poolt ei kujutatud videos vaimupuudega vaid täiesti tavalisi inimesi.
Mul maal ikka täitsa pupu, vanavanaisa otsustas maja kõrvale paar tamme istutada. Tänaseks need suureks sirgunud ja sinna vapsikud oma pesa teinud. Suured kui helikopterid, iga suvi kollitavad akna taga. Ilmselt sileraudsega saaks neid hävitada… Sääsed nende kõrval nagu kiisupojad aga noh parem ikka, kui tuule ja adru haisu sees peesitada ![]()
Ülla-ülla, AK ülekandes näidati USA/Hiina kohtumise klippe, kus Xi oli nagu peremees, käed laual, Trump seevastu ristas laua all käsi, bravuur oli kadunud…
Aga kummal õiged kaardid käes olid? Trumpil oli võibolla laua all äss peos ja tegi lihtsalt poker face.
Jajah, oranžil on 7D male laua all, nagu alati. 2D malegi ülejõukäiv. Kuni hiinlane jälle leiab, et vaja muldmetallid vmt kinni keerata, püsib trumpil õnnis naeratus näol. Sai vaibaall ära käia.
Mõlemad variandid on arvestatavad, kuid kehakeelest sain ehk sotti päriselust ?