Päevakaja

Oot. palju on meil Eestis vähemusrahvuseid ja mitu aastakümmet on Tallinnas nad võimul olnud?

1 Like

Seda hullem veel . Kui maksa siirdamine tuleb, siis ütle kah sellele riigile, kellele sa makse ei taha maksta : ma maksan ise selle eest ja muretsen laia maailma pealt ka maksa, ostan kasvõi Bangladeshist, nad otsivad doonori, kelle DNA sobib, ja lasen seal ka operatsiooni teha.

2 Likes

Alkoholiaktsiis läheb nagu klassikud on öelnud “igale poole”. Tervisekindlustus kaetakse sotsiaalmaksust.

Valitsus on nii tark, aga maksa siirdab ikka riik ja alkoaktsiis eest seda nagunii
ei saa. Ilmselt valitsus ikka ei ole nii nupukas…
Meil oli kunagi eesti taasloomise alguses väga lühikene toost “Teritame mõistust!”.
Krdi head mõtet tulid ikka napsusena pähe. Soovitan ka istuvale valitsusele…
Soovitan ka selle foorumi kasutajatele. Neile kes just homme päris tööd tegema ei pea minema

Riigi rahakott on üks suur kaugas ja siin pole kulutustel kuskil silti küljas, et see aktsiis läheb sinna ja teine tänna.Ei lähe ka kütuseaktsiis kõik maanteede ehituseks ja remondiks. Peaaegu igal kulureal on raha palju puudu.
Pröökamine ma maksan sotsiaalmaksu alammäära järgi ja ma pean saama seda, teist ja kolmandat, lihtsalt ei tööta. Tervisekassal on näiteks sel aastal 105 M puudu. Midagi tulab kärpida ja küllap kärbitaksegi.

No püütakse kärpida asjade pealt, mida saab edasi lükata. Näiteks puusaliigese asendamine ei ole elutähtis, mida peaks kohe praegu järgmisel kuul tegema. Kuid on diagnoose ja patsiendi vajadusi, mille edasilükkamine toob inimohvreid

1 Like

Ütle seda 50 aastates täisjõus meesterahvale, kelle õlgadel on terve talukoht, aga kes on aasta aega kodus voodis külili ja ootab ma oppi.
Inimesed maksavad riigile väga korralikult makse. Mina samuti. Ma ei nihverda mitte üks gramm. Kuigi võiks optimeerida üht ja teistpidi . Rääkimata sellest, et kui ma vabatahtlikult ei deklareeriks oma tulu ei oleks riigil väga võimalusi üldse nendele küüsi taha saada.
Aga riigiteatajas ei ole kirjas, et ma pean oma alkoholi selverist ostma…

1 Like

Kunagi, nooruses, ma töötasin ühes pisikeses ja täiesti edukas “startupis”. Tänaseks on omanikud selle, rasvase kasumiga, ühele rahvusvahelisele kontsernile maha lükanud ja elavad Tais… aga see pole oluline.
Sõnaga, alles sisse elades sattusin tegevjuhi kabinetti. Tegevjuhi laual oli Suur Kott Rohelise Puruga.
Mul tekkis küsimus: “WÄT?!?”
Tegevjuht selgitas: “Aga kust siis Arendajatele Head Mõtted [tm] tulevad”.
Tõsi küll, tänaseni ei ole selge, kas see läks ettevõtluskulude lahtrisse või tuli selle pealt, nagu kohvi pealt (TÄIESTI KARJUVALT EBAÕIGLANE!!!) erisoodukat maksta :slight_smile:

stagna, kuule, lõpeta ära. Tüütuks muutub.
On inimesi, kellel on “väga valus” ja eriti muud võimalust ei ole, kui see “liitri viina sisse uputada”. Ja palun ära hakka targutama, et tegelikult on psühholoogid ja need ja teised ja kolmandad ja neljandad.

On inimesi, kellele meeldib, rohkem või vähem “tublisti kärakat panna” ja nii lihsalt on.
Minu põlvkonnas, need sõbrad ja tuttavad, kes olid Tõeliselt Rajud Piduloomad, on tänaseks a) kastis b) sisuliselt invaliidid c) kadunud kusagile “paadialuste” ridadesse
või D) kas OLULISELT PIIRANUD või sootuks maha jätnud.
1970ndate põlvkonna reaalsus. Tänaseks oled “Kastis või Kaine”.

Noorem pälvkond oma nutisõltuvused + kanep. Ei oska hinnata. Eks aeg näitab.
Ei isonts, ei keegi teine hakka grammi ka vähem kärakat panema sinu näägutamiste peale LHV foorumis. Raisatud bitid-baidid.

Ja nüüd selle jesseniaaania juurde – Riik saab oluliselt rohkem KAHJU alko tekitatud kaudprobleemidest, kui ta saab kasu aktsiisist. Fine. See võib vabalt nii olla. Teesid

1. Riik EI SAA püsida, kui ta EI LUBA inimestele vähemalt ÜHTE legaalset mõnuainet. Ajatollade maal on kärakas keelatud. (õigusega!!!). Ajatollade maal on see asendatud usufanatismi ja dopamiinilaksuga. Ja mõnuga “püha sõda” pidada ja VÄGIVALDA tarvitada. Arvad, et oleks parem?
  2. ROHKEM kui ühe “legaalse mõnuaine” lubamine suurendab järsult sõltuvsriske.

Jah, siin põhja pool on sõltuvusrisk kõrgem. Soome – kõikse õnnelikum maa – ja ikka need “kalsarikännid” ja co. Miks.

Mul endal selline kogemus. Läksin mina ühte arendusfirmasse arendust tellima, sealne arendusboss kuulas ja kuulas, kuni ühel hetkel ütles: See on nii keeruline asi ja ma ei suuda praegu keskenduda, tule õhtul peale kella kuut tagasi, siis räägime.
Õhtul kell kuus kraamis arendusboss LSD sahtlist välja ja ütles: See kraam aitab mõtetel ühest peast teise minna.
Ma olin peale seda 2-3 päeva täiesti pilves. Aga asi sai joonde.

3 Likes

Ugrimugrilased on juba sünni poolest nii depressiivsed, et elu sees ma ei usu ega hakkagi uskuma seda “Soome kõige õnnelikum maa” legendi. See on mingi statistiline viga. “Soome, maa mille elanikud valetavad küsitlejale kõige rohkem”, võib olla.

3 Likes

Õnn pole mingi teaduslik ja universaalne mõõtühik, see on lihtlabane emotsionaalne seisund, ei midagi enamat…

1 Like

Egas selle “õnnelikkude maade” edetabeli koostamiseks ei kasutata inimeste enda arvamust, vaid kindlaid näitajaid.
Nendeks on AI andmetel SKP inimese kohta, sotsiaalne tugi, tervena elatud aastate hulk, vabadus teha elus valikuid, annetuste tegemise määr, ja korruptsioonitaju.
See, mida inimesed ise arvavad, võib olla hoopis teine lugu.
Kliimal võib olla suur roll inimese enesetundele, ja seda seal ei mõõdeta ega arvestata.

Põmst jõuame ringiga sinna välja, et UgriMugrilastel on suurem loomulik ja looduslik oht “pudelisse kukkuda” ja alkoholistiks hakata kui mingitel vahemerelastel.
“Olenko alkoholisti?”
https://386.bumpclub.ee/oletko.php

Ükskõik, mida AI hallutsineerib, aga tegelikult kasutatakse selle World Happiness Index arvutamisel, kus Soome pidevalt hiilgab, just nimelt inimvalimi subjektiivset hinnangut oma õnnetundele:

How is your ranking calculated?

Our happiness ranking is based on a single life evaluation question called the Cantril Ladder:

Please imagine a ladder with steps numbered from 0 at the bottom to 10 at the top. The top of the ladder represents the best possible life for you and the bottom of the ladder represents the worst possible life for you. On which step of the ladder would you say you personally feel you stand at this time?

This question is both democratic and universal. Rather than constructing an index from multiple metrics, the Cantril Ladder empowers people to make their own judgements about what matters most, regardless of their culture and background.

The question does not mention concepts like happiness, wellbeing, or satisfaction, so it can be easily translated and understood in many different languages.

The data have been collected by the Gallup World Poll since 2005 and are analysed by independent experts.

Allolev selgitab kust need segased ülesandepüstitused ja spetsifikatsioonid arendajatele, mida pole tõestatavalt võimalik teostada, pärinevad. Ma kahtlustasin seda juba ammu.

Turkmenistan. Iraani piiri ääres. Väike seiklus. )))
Kanep tasuta. Morfi ei küsinud, aga tootmine on lihtne. Õigele moonile õigel ajal kuprasse vagu sisse ))) edasi…ei erine oluliselt koka tootmisest )))

Arendajad saavad hakkama. urundajad, mitte nii väga.
Ehk peaksid ise ka mõtlema käpide küünarnukini mõnda kavalasse kotikesse toppimise peale – mõttemaailm avardub ja miski ei tundu enam segane või võimatu.
Lõpeks, kusagil on ju ka see Arendaja, kes kirjutas topoloogilise polümorfismi simulaatori N-mõõtmelise ruumi kõverike (manifolds) käitumise uurimiseks.

1 Like

Delfi artikkel THI + Kaja Kallason saanud täna pea 1000 kommentaari. Kas siis THI ei ole siiani aru saanud, kellest Eesti rahvas üldse lugu peab?

1 Like

Mis see rahvas siia puutub ? Rahvas presidenti valida ei saa. Esiteks valivad 101 Riigikogu saadikut ja kui seal ei õnnestu, siis põllul .
Seejuures seoses haldusreformiga on KOV saadikuid põllul hoopis vähem, seega on Riigikogu liikme häälel hoopis suurem kaal kui see oli eelmistes valimiskogudes, KOV saadikul aga väiksem kaal
Praeguse seisuga 101 Riigikogu saadikut ja 107 KOV saadikut.

Rahvast nende valimiste ligi ei lasta väljamõeldud ettekäändel, et siis saaks presidendil olema riigi juhtimises liiga suur kaal .
See ei saa olla suurem kui on presidendi volitused põhiseaduses, seega selline argument ei päde üldse

1 Like

Kahjuks on iseloomustab selliseid ettevõtmisi (just vaeses Eestis) sageli ka see, et antakse ette ajahinnang, st aeg mille jooksul peab selle jupi valmis arendama.

Ja see on tegelikult ka jura, et kõike on võimalik üldse kättesaadava ressursiga ära teha, isegi siis kui ajapiirangut 4h ette ei anta.

Lõpeks, kusagil on ju ka see Arendaja, kes kirjutas topoloogilise polümorfismi simulaatori N-mõõtmelise ruumi kõverike (manifolds) käitumise uurimiseks.

Ok, müüsin selle kliendile maha. Klient on nõus maksma 8h eest. 4h kulutasin selle lause kopeerimise peale juba ära, et sul oleks spec, olgu homme õhtuks valmis. Sulle läheb 4h “kasulikku aega” kirja.