Päevakaja

SEE coca jääb kindlasti lahjaks. Näiteks mina ei julgeks küll tööandja tagant “ajutiselt” “laenatud” milkuga 300% võimendust peale võtta ja shorti lennata, isegi mitte Selle Õigega. Tunnistan ausalt, poleks vist piisavalt mune isegi siis kui terve kilose koti “parima sordi nisujahu” sisse tõmmaks. Jätan selle endast kõvematele meestele.

Akoholist on tehtud deemon. Pakun, et ühiskonnas on kordades vähem alkohoolikuid kui ülekaalulisi/rasvunud tegelasi kes juba noorest peast ei ole võimelised 24/7 tööd tegema ega ühiskonda panustama.
Kui palju viskit jõi päevas Sir Winston ja kui mitu sigarit tõmbas? Suri 90 aastaselt.
Samas Adolf oli täiskarsklane, vegan ja mis veel, elu lõpus tarbis morfiumit valuvaigistina aga seda anti tollal kõigile. Kumba mehe maailmale jäetud jälge me täna tunnustame, alkohooliku või karske vegani? Kuigi vist UKs tõmmati Winstoni kujud maha, olla olnud rassist vms…

Ma lähen mai kuus 99 aastase sugulase sünnipäevale. Proual on mõistus üliterav. Eelmine aasta jäid jalad nõrgaks. Keegi teine peab küttepuud tuppa nüüd tooma.
Iga õhtu võtab konjakit või brändit. Pakun, et ca 40 gr ikka. Kingituse valimisega on alati lihtne. Pudel konjakit toob laia naeratuse alati näole…

2 Likes

40gr on ka hoopis teine tera kui 300gr.

no see 300g on nagu 2 veini, ma joon ka iga päev 1-2 pudelit, samas kui päeva jooksul jood 5 õlut, pole nagu joodik:D

1 Like

Olete, olete tublid joodikud kõik, ükskõik mida te joote.

1 Like

minu postituse point oli, et kas jood pudeli veini või õgid end kurguni täis, tervist kahjustavad mõlemad. Paksud on ühiskonnale kordades kahjulikumad, sest joodik joob end surnuks, paks vegeteerib riigi arsiabi abil aastakümneid.

1 Like

alkoholiga on kahtlemata ka kahjusid, keegi ei vaidle, aga sekundeerin väitele, et kas põhjamaade sotsialistliku keelamisideoloogia vaimus või meie marisjessede ja sotsministeeriumi tädikeste hoogtöö tulemusena, on alkohol eestis üle demoniseeritud. tore on tai’s hea palga eest tiksutada aastakümneid ilusti sõnastatud uuringuid, teha maailmamuutvaid algatusi, tellida tegelikku alkaššide sihtgruppi mitte tabavaid kampaaniaid ja eriti tore on kottida piirangutega 90% ühiskonnast probleemse 10% pärast.

minu teooria on, et inimesel, kui imetajate hulgas ainukesena kõrgelt arenenud aju omaval liigil on läbi ajaloo vaja olnud lõõgastust pakkuvaid ja sotsiaalset suhtlust elavdavaid stimulante … lisaks on alkoholil ja narkootikumidel olnud ka kindel meditsiiniline funktsioon … meremehed panid skorbuudi vastu ja motivatsiooniks grokki, amazonase hõimud avardavad teadvust ayahuascaga, aasia põlirahvad suitsetavad opiaate, eurooplased alates vana-rooma ülikutest ja kesk-euroopa mungakloostritest on libistanud siin aastatuhandeid veini ja õlut … ainuüksi lolli näoga spordi tegemisest. luule lugemisest ja sofistikeeritud olekus linnulaulu kuulamisest ei ole inimesele mitte kunagi piisanud … ka tänapäeva euroopas on alkoholi mõõdukas hind ja selle tarbimine pigem inimõigus ja igapäevase elu osa, mitte halvustamist vääriv patt … minge rääkige mõnele britile, et ta ei peaks iga päev pärast päevatööd pubis paar mõnusat ja sotsiaalset pinti lipsu vahele laskma, tšehhi või saksa inimestele, et iga söögikorra või sõpradega kohtumise juurde ei kuulu kann või paar õlut, kreeka kaluritele, et pärast hommikust võrkude välja võtmist ei ole õige sõpradega pool päeva tavernas veini rüübata, itaallasele/prantslasele/hispaanlasele, et paar klaasi või pudel veini igapäevaselt toidu kõrvale ja õhtuseks lõõgastuseks on tee põrgusse … kahjuks kipub vist enamasti olema nii, et need eelpoolkirjeldatud elavad meid kõiki siin üle ja kohalikku inimest ei tapa eestis mitte väike mõnus regulaarne alkohol, vaid stress, viha, ületöötamine, muretsemine, kehakaal ja … mis seal salata, üsna tihti kraaksatab mõni 40+ masinaklassis mamil ära ka tänu oma ebaasjakohase koormusega spordifanatismile.

alkohol on tarkade inimeste jook ja vastavalt erinevate isendite psüühikale ja füüsisele on ka selle lühi- ja pikaajaline mõju erinev … ‘in vino veritas’, ‘vinum sapientium potus’ ja muud jutud. elus on nähtud igasuguseid - kes läheb alkoholimolekuli mõjul lõbusaks, kes tahab kakelda, kes hakkab nutma … igaüks peab ise hindama, kuidas alkohol talle mõjub ja selle järgi oma tarbimist reguleerima … mõni tiksutab eluaeg, kasvõi igapäevaselt, ei satu kunagi probleemidesse ja elab saja aastaseks, teine tõmbab ennast iga kord mällu, läheb kriminaaliks, degenereerub, joob ennast surnuks … indiviidi isiklik vastutus.

igaõhtune maikas ja trussikutes kotikeittiön kalsarikänni mees ma muidugi ei ole, aga kui enda elust võtta, ei saa alkoholiga seoses mööda selle hindamatust sotsiaalsest väärtusest… vaata milliste ideoloogiliste prillidega tahes - elu lõbusaimate hetkedena ei meenu alutaguse suusamaraton, türi-paide rahvajooks, horensiate istutamine, puukuuri ehitamine, kasemahla laskmine ega lepidopteroloogilised vaatlused … pigem ikka peod ja üritused, kus on juhtunud lahedaid asju, sõlmitud romantilisi suhteid, saanud nalja, ehedaid emotsioone ja tänu millele on - võrreldes ka tänapäevase kapseldunud nutipõlvkonnaga ja ‘kunnon kansalaise’ ühiskonnamentaliteediga - olnud elu selline, mida on mõnus mäletada :sunglasses:

19 Likes

Liiga pikk, viitsi lugeda.

2 Likes

Me siin tunneme britte, hispaanlasi, itaallasi, sakslasi, isegi ühte kreeka perekonda, ja neile on täiesti ok öelda, et ei peaks peale tööpäeva vms “lõõgastuseks” alkoholi tarbima.

Pmst väljendab muurek siin dinosauruslikku seisukohta, mis on maailmast kadumas.

Eriti noorem põlvkond ei tarbi enam nii palju alkoholi.

Kusjuures ka igasugune sotsiaalne suhtlus on, vastupidiselt levinud alkoholipropagandale, hoopis huvitavam kui suhtlevad inimesed pole purjus.

2 Likes

Jah. Ainult et ma ei ole lugenud siin ühtegi,kes teataks, et ma tõmban iga õhtu ühe karbi Kalevi assortiid rindu ja see on ok, mulle meeldib ja töölkäimist ei sega. See oleks sama rumal jutt.

Kas noorem põlvkond mitte ei tarvita igasugu keemiat, ghb, korgijook, kanep, heroiin, kokaiin, lsd jms sellist? Olen kuulnud et need on täna coolid asjad ja alko on dementsete vanakeste jook. Financial Timesis nägin eelmine nädal Krug šampanja reklaami, see ka siis dementsetele vanakestele suunatud. FT reklaamirahvas siis peast segi läinud pulbrite ninnatõmbamisest, et ei adu sihtgruppi…

2 Likes

Varsti on Euroopas uued väärtused , keegi alkoholi ei tarbi, islam on valitsev usk ja Amsterdamis punastel tänavatel kurvikate tüdrukute asemel emased kitsed.
Palju õnne ! Ja liiga kaua pole vaja oodata.

5 Likes

Kanep kl keemia pole, see on roheline taim, kasvab looduses.

Kui kaua on liiga kaua, 25 a. pärast veel ei ole moslemite ülemvõimu, isegi kui kõige hullem, ‘high immigration’ stsenaarium mis põhines 10 a. tagasi tulnud lainel.

Samamoodi pole oopium keemia vaid lihtsalt unimaguna kuparde kuivatatud piimmahl. Samamoodi ka kokaiin loodusest saadavate taimede produkt . Oopiumi saab muidugi laboris heroiiniks töödelda, pole väga keeruline reaktsioon.

Tähtis pole looduslik või mitte vaid kuidas mõjub. Ka alkoholi on looduslikku olemas.

Loomadki teavad seda ja on agarad kasutama looduse ande.

marula baar
Paraku üleküpsenud marulapuu viljade suminat ja sellele järgnevaid tundeid ei jätku terveks aastaks. Peagi on looduslik baar suletud ja tuleb elada kainet elu

1 Like

Millest taimed koosnevad, millest toituvad?

Vot just… aga meie siin oleme (vähemalt enda arust) Põhjamaalased. Kuidas meid kasvatati? Tõeline Mees ei näita mitte mingil juhul välja mitte ühtegi emotsiooni – ei valu, kurbust, hingepiina, nn. “naiselikke emotsioone” – üldse mitte mingil juhul. Äärmisel juhul on lubatud välja näidata viha ja raevu. Ja ka seda alles siis kui oled “viimase piirini viidud”.
Otse loomulikult ei ole lubatud olla haige, kannatada füüsilise valu käes – st. seda ei tohi mingil juhul välja näidata. Igasugu “hingelise” häda korral… oled kohe “p3t4ne Siderast” või vähemalt mingi imelik, õige Mees igatahes küll mitte.

Võrdle seda nüüd väljapoole elavate italiaanode või kreeklastega.
Lisame siia veel 6 kuud s…ta suusailma ja veel ühte teist… ja saadki olukorra, kus “mõnus šnapse kamina ees või klaasike šerrit” muutub “depressiooni ja kaamose liitri viina sisse uputamiseks”.
Soodumus on põhjamaalasel kindlasti suurem. See muidugi ei pea tähendama, et neid “mõistlikke tarbijaid” peaks igast otsast kottima. Ja kellel on “valuvaigistit” vaja, see selle valuvaigisti ka saab ja sisse kallab… Margus Punab on enam vähem ainus arsiteaduse esindaja, kes ajab mõistlikku juttu – võidelda tuleks PÕHJUSTE mitte ilmingute ja tagajärgedega.

1 Like

Taimed vajavad kasvuks valgust, soojust, vett ja toitaineid.

Kuidas siin oopium järsku jutuks tuli? Maamees tõi siin ühe loetelu igast keemilistest ainetest, kanep sinna ei kuulu, muud nagu midagi.

Kokaiini valmistamist ma olen näinud mingist vice dokumentaalist, suht ikka hardcore keemilisi aineid kasutati. Niiet keemia alla võib liigituda küll minumeelest.

1 Like