Päevakaja

Milleks selline “vanainimeselik targutamine”. Jah, kui isonts teeb valiku, et “paneme tubli 300 gr head konjakit” siis on see tema valik. Kui mina teen valiku, et parim võimalik laupäeva veetmise viis on 12h tundi järjest hobiprojekti kallal elektroonikat nokitseda selmet pargis tervise jooksu teha – see on minu valik. Kardio-šmardio või “mida see sinu maksaga teeb” – ei ole mõtet onuheinotada. Niikuinii kedagi ei huvita. Surema peame me ükskord kõik.
ja mida see 75ne suudab anda. MÕNI suudab. Suurem jagu ei suuda.
Mees, kellel pole enam ühiskonnale, perele, kogukonnale midagi ANDA… Mees kes ei suuda enam “provaidida” on lihsalt mees… ja tal oleks õigem surnuaiale kobimise peale mõtelda.

Ega see alkoholi tarbimise teema siin foorumis pole uus, juba aastakümneid tagasi oli see siin päevakorral. Ka tol ajal oli siin foorumlasi, kes rääkisid kuidas nad iga päev teatava annuse lipsuvahele võtavad. Mis neist saanud on ja kuidas neil läinud on?

2 Likes

ühe tuttava kunagise jutu järgi pidavat riigiasutused ja muu avalik sektor nö. arvete teksti hämamise palumisega esirinnas olema - küll paluti suurem osa kulust rendi ja õhtujuhi ja tehnika ja meeskonnatöö(=koolituse) jne alla klassifitseerida ning söögi-joogi osa pidi olema minimaalne.

Antud 3 variandi puhul oleks seadusejärgse talitamise puhul kõige odavam variant nr 3 (ainult dividendi tulumaks) ja kõige kulukam nr 1 (kõik seotud kulud erisoodustus).

aga riigiasutuse dividend läheb riigikassasse ehk seda peokuludeks tagasi ei saa ja nii see maksukemiseerimine oma elu üha kasvavas mahus edasi elabki ja sovjetiaja põhimõtted/eluhoiakud tagasi tulevadki - mõisaköis …

Stagna ütles ju väga ilusti, et kui iga päev pudeli viina (äpu) ära jood ja toitu supilusika soolaga maitsestad siis pole mõistlik eeldada toredat ja pikka vanaduspõlve. Pigem kiire ent selle eest valudega kustumine.

See kui inimesel on hobitegevus on hoopis teine asi ja igati tore. Kahjuks on hüppeliselt suurenemas ka nende inimeste arv, kes ei tee oma vabal ajal reaalselt mitte midagi. Õhtud ja nädalavahetused mööduvad vaadates telekat, seriaale vms ja vahepeal toob kuller süüa. Selle juurde käib veel netis kommenteerimine, et Ringvaade võiks olla huvitavam ja kartulite kasvatamine jm enda liigutamisega seotud nokitsemine on mõtttettu.

4 Likes

Kui sa teed 300g iga päev ja räägid sellest avalikult , siis ei saa oodata, et kellelgi poleks selle kohta arvamust. Ja kindlasti ei saa väita, et see ei ole tervisele kahjulik või et see on täiesti normaalne käitumine. Olgem nüüd ausad. Jood, siis joo, ära lihtsalt oota, et mina seda normaalseks käitumiseks pean.

3 Likes

Alkoholi tarbimise ohutegurid on kogus ja sagedus.

300g kanget on juba korralik kogus, aga sageli on sagedus see, mis isegi rohkem mõjutab.

Inimesed arvavad, et kuni pohmakat hommikul ei ole, on kõik hästi. Kaks õlut “sauna kõrvale” (tegelikult ka “muruniitmise kõrvale” ja “jalgpalli vaatamise kõrvale”, st enamikel päevadel) pole üldse nii süütu harjumus.
Sama ka naisterahvaste “klaas veini”, millest mõni õhtu saab pool pudelit. Kui sa seda klaasi igal õhtul libistad, siis ei lähegi kaua, kuni enam muud moodi ei oskagi olla.

3 Likes

Loen just Warren Buffeti nipiraamatut ja seal kirjutatakse, et ta joob standardina 5 purki coca-colat päevas, kuidas see sobib siinsetele tervishoiu spetsialistidele arvestades, et vana on90ndates?

Aga tee lihtne katse - kui sul õnnestub ülejäänud raamatunippide järgi talitades miljardäriks saada, siis suure tõenäosusega on see coca ka fine :slight_smile:

3 Likes

Nagu päriselt neelasite 300g trolli alla?

1 Like

Keda sa mõtled tervishoiu spetsialistide all? Neid, kelle arvates 300 konni päevas ei ole ok? Kui jah, siis ma vastan, et 5 cocat päevas ei ole ka ok (minu meelest). Ja näiteks 300g shokolaadi päevas ei ole ka ok( olen magusasõber ise).

Mina ei joo, muide, üldse. Aga see selleks. Seekord pean ma kurvastusega nentima, et Foorumi Standardikomiteel eesotsas kasutaja muurekuga, on õigus.
Allakäik, puhas allakäik. FINANTSfoorumi kasutaja peaks ikka tubli triibu ninna tõmmama ja Valge Lõvi Konservist saadud vaprusega deitreidingu, derivatiivide, shortimise või krüptoturule lendama. Vajadusel saab tegutsemiseks vajalikku energiat veel e-täheliste substantsidega turgutada.
Alkohol teeb lolliks ja laisaks. Tõeliselt hulljulge öljaridtehingu jaoks on ikka tugevamat kraami vaja. Palja konjakiga jäädki oma bugatist unistama.

2 Likes

SEE coca jääb kindlasti lahjaks. Näiteks mina ei julgeks küll tööandja tagant “ajutiselt” “laenatud” milkuga 300% võimendust peale võtta ja shorti lennata, isegi mitte Selle Õigega. Tunnistan ausalt, poleks vist piisavalt mune isegi siis kui terve kilose koti “parima sordi nisujahu” sisse tõmmaks. Jätan selle endast kõvematele meestele.

Akoholist on tehtud deemon. Pakun, et ühiskonnas on kordades vähem alkohoolikuid kui ülekaalulisi/rasvunud tegelasi kes juba noorest peast ei ole võimelised 24/7 tööd tegema ega ühiskonda panustama.
Kui palju viskit jõi päevas Sir Winston ja kui mitu sigarit tõmbas? Suri 90 aastaselt.
Samas Adolf oli täiskarsklane, vegan ja mis veel, elu lõpus tarbis morfiumit valuvaigistina aga seda anti tollal kõigile. Kumba mehe maailmale jäetud jälge me täna tunnustame, alkohooliku või karske vegani? Kuigi vist UKs tõmmati Winstoni kujud maha, olla olnud rassist vms…

Ma lähen mai kuus 99 aastase sugulase sünnipäevale. Proual on mõistus üliterav. Eelmine aasta jäid jalad nõrgaks. Keegi teine peab küttepuud tuppa nüüd tooma.
Iga õhtu võtab konjakit või brändit. Pakun, et ca 40 gr ikka. Kingituse valimisega on alati lihtne. Pudel konjakit toob laia naeratuse alati näole…

2 Likes

40gr on ka hoopis teine tera kui 300gr.

no see 300g on nagu 2 veini, ma joon ka iga päev 1-2 pudelit, samas kui päeva jooksul jood 5 õlut, pole nagu joodik:D

1 Like

Olete, olete tublid joodikud kõik, ükskõik mida te joote.

1 Like

minu postituse point oli, et kas jood pudeli veini või õgid end kurguni täis, tervist kahjustavad mõlemad. Paksud on ühiskonnale kordades kahjulikumad, sest joodik joob end surnuks, paks vegeteerib riigi arsiabi abil aastakümneid.

1 Like

alkoholiga on kahtlemata ka kahjusid, keegi ei vaidle, aga sekundeerin väitele, et kas põhjamaade sotsialistliku keelamisideoloogia vaimus või meie marisjessede ja sotsministeeriumi tädikeste hoogtöö tulemusena, on alkohol eestis üle demoniseeritud. tore on tai’s hea palga eest tiksutada aastakümneid ilusti sõnastatud uuringuid, teha maailmamuutvaid algatusi, tellida tegelikku alkaššide sihtgruppi mitte tabavaid kampaaniaid ja eriti tore on kottida piirangutega 90% ühiskonnast probleemse 10% pärast.

minu teooria on, et inimesel, kui imetajate hulgas ainukesena kõrgelt arenenud aju omaval liigil on läbi ajaloo vaja olnud lõõgastust pakkuvaid ja sotsiaalset suhtlust elavdavaid stimulante … lisaks on alkoholil ja narkootikumidel olnud ka kindel meditsiiniline funktsioon … meremehed panid skorbuudi vastu ja motivatsiooniks grokki, amazonase hõimud avardavad teadvust ayahuascaga, aasia põlirahvad suitsetavad opiaate, eurooplased alates vana-rooma ülikutest ja kesk-euroopa mungakloostritest on libistanud siin aastatuhandeid veini ja õlut … ainuüksi lolli näoga spordi tegemisest. luule lugemisest ja sofistikeeritud olekus linnulaulu kuulamisest ei ole inimesele mitte kunagi piisanud … ka tänapäeva euroopas on alkoholi mõõdukas hind ja selle tarbimine pigem inimõigus ja igapäevase elu osa, mitte halvustamist vääriv patt … minge rääkige mõnele britile, et ta ei peaks iga päev pärast päevatööd pubis paar mõnusat ja sotsiaalset pinti lipsu vahele laskma, tšehhi või saksa inimestele, et iga söögikorra või sõpradega kohtumise juurde ei kuulu kann või paar õlut, kreeka kaluritele, et pärast hommikust võrkude välja võtmist ei ole õige sõpradega pool päeva tavernas veini rüübata, itaallasele/prantslasele/hispaanlasele, et paar klaasi või pudel veini igapäevaselt toidu kõrvale ja õhtuseks lõõgastuseks on tee põrgusse … kahjuks kipub vist enamasti olema nii, et need eelpoolkirjeldatud elavad meid kõiki siin üle ja kohalikku inimest ei tapa eestis mitte väike mõnus regulaarne alkohol, vaid stress, viha, ületöötamine, muretsemine, kehakaal ja … mis seal salata, üsna tihti kraaksatab mõni 40+ masinaklassis mamil ära ka tänu oma ebaasjakohase koormusega spordifanatismile.

alkohol on tarkade inimeste jook ja vastavalt erinevate isendite psüühikale ja füüsisele on ka selle lühi- ja pikaajaline mõju erinev … ‘in vino veritas’, ‘vinum sapientium potus’ ja muud jutud. elus on nähtud igasuguseid - kes läheb alkoholimolekuli mõjul lõbusaks, kes tahab kakelda, kes hakkab nutma … igaüks peab ise hindama, kuidas alkohol talle mõjub ja selle järgi oma tarbimist reguleerima … mõni tiksutab eluaeg, kasvõi igapäevaselt, ei satu kunagi probleemidesse ja elab saja aastaseks, teine tõmbab ennast iga kord mällu, läheb kriminaaliks, degenereerub, joob ennast surnuks … indiviidi isiklik vastutus.

igaõhtune maikas ja trussikutes kotikeittiön kalsarikänni mees ma muidugi ei ole, aga kui enda elust võtta, ei saa alkoholiga seoses mööda selle hindamatust sotsiaalsest väärtusest… vaata milliste ideoloogiliste prillidega tahes - elu lõbusaimate hetkedena ei meenu alutaguse suusamaraton, türi-paide rahvajooks, horensiate istutamine, puukuuri ehitamine, kasemahla laskmine ega lepidopteroloogilised vaatlused … pigem ikka peod ja üritused, kus on juhtunud lahedaid asju, sõlmitud romantilisi suhteid, saanud nalja, ehedaid emotsioone ja tänu millele on - võrreldes ka tänapäevase kapseldunud nutipõlvkonnaga ja ‘kunnon kansalaise’ ühiskonnamentaliteediga - olnud elu selline, mida on mõnus mäletada :sunglasses:

19 Likes

Liiga pikk, viitsi lugeda.

2 Likes