On olemas müügil ka täiesti soolavabasid maitseaineid, oma välimuselt umbes nagu Vegeta-tüüpi, üks selline tuli kohvijahvatusmasinas peeneks jahvatada, sest tükid kippusid olema liiga suured. Oli mõeldud suppidele, aga putrudele ja praele lisamiseks olid tükid liiga suured.
Inimene vajab õõpäevas ca 5 grammi soola. Ma tahaks näha inimest, kes igapäeva sõõgitegemisele teelusika täie soola sisse kühveldab.
Praed liha viiele mehele ja viskad 5 lusikat soola peale?
Ma pakuks, et “õige mehe kombel” kõikvõimalikke eelmaitsestatud ja -töödeldud liha- ja muid tooteid tarbides pole eriline kunst see 5g ühele taldrikule mahutada, rääkimata päevast. Vt Selveri lehel näiteks on igal tootel juures, palju seal soola juba standardvarustusse lisatud on. Näiteks otsingusõna “grill” on tore algus.
Jah, Google ütleb mulle ka, et mitte rohkem kui 6g soola päevas.
Enamus inimesi ei tee trenni, higistamise puhul (2,5 suvekuud Eestis) jms juhtumitel tuleb seda loomulikult korrigeerida. Kusjuures see ei pea olema naatrium.
Vahe on selles, et kui alustad puhtast lihast ja seda oma maitse järgi soolad, siis kulub soola 3-4 korda vähem kui poolfabrikaate tarbides sisse sööd, ja isegi siis läheb vahel tsipa paljuks. Ja seda veel eeldusel, et nende siltidega mingeid shenanigane ei harrastata, mille tõenäosus on… noh, eks igaüks hindab ise seda.
Kuhu ja miks toiduainetetööstus selle koguse toppida suudab - ma ei tea ja ausalt öeldes tänaseks ka võõras mure, aga see on üks neist asjadest, millele keegi enne tähelepanu ei pööra, kuni ühel heal päeval peab pöörama.
ma tegin täna spagette. Valasin hunniku soola tunde jagu. Ilmselt supilusika jagu ikka. Enamus sellest valasin ilmselt koos veega kraanikausist alla. Spagette jagub kolmeks päevaks kolmele inimesele.
Igaüks kes ise päris nullist süüa teeb teab suht hästi, et soola kulub ikka väga vähe. Muidu ei kõlba see kraam pärast süüa…
Lihtsalt üsna kurb on vaadata, kuidas lähisugulane 50.ndate lõpus kuu aega reanimatsioonis hinge vaagub ja lõpuks siiski ära sureb, kuna “mage toit teeb uimaseks”.
Kusjuures ei saa öelda, et inimene füüsiliselt aktiivne poleks olnud.
Spagettidele ma soola ei lisa - maitse tuleb kastmetest jms maitset andvast toiduosast, mitte täidisest. Samas ma olen keedetud jahu (aka makarone) söönud vaid paar korda aasta kohta viimasel ajal …
Mind ei huvita, mida keegi süüa eelistab. Inimene vajab teelusika jagu soola ööpäevas. Reaalsuses toimub pigem alatarbimine. Ma teen igapäev kogu perele süüa. Ma tean suht täpselt kui palju soola kulub. Vastus on - vähe.
Kui poest poolvabrikaate ostad või väljas söömas käid siis pole sul tõesti õrna aimugi palju soola kulub.
Ma olen olnud noorena praktikal kohas kus oli määratud inimestele süüa tegema tädi, kes oli paduusku, et sool on valge surm. Söömine, mida muidu oodati muutus tänu sellele inimsele täiesti mõtetuks ürituseks.
Samas see tädi oli kõver nagu kreeka"ee". Ära suri nagunii. Keegi ei jää igavesti elama
Mul on paljud lähedased surnud alkoholi liigatarbimise tõttu. Ma ei keela selle pärast inimestel napsu võtmast. Elu tuleb nautida ja nii kaua kui seda just antud on…
Ma võtan ca 300 grammi konjakit või viskit suht igal õhtul. Minu valik. Mulle meeldib…
Ma tean vähemalt, et hetkel kui ma suren olen ma elanud täiega ja mul ei ole kahju või midagi tegemata jäänud. Elada tulebki nii, et pole kahju surra…
Sööge soola, võtke napsi või siis ärge sõõge soola, aga pole vaja õpetada inimesi, kuidas kõige õigem on nendel oma elu mõõdukalt nautides elada.