Päevakaja

Sihuke tore läbilõige “vaadetest”. Kui mõned üksikud erandid välja arvata, siis üpriski “sotsimise” moodi. Aga sihuke see vox populi meil on. Vasakule kalduv.

1 Like

Dubai õnneks juhtus Iraani rünnak turismihooaja lõpus. Uus hooaeg algab novembris ning kui selleks ajaks on Iraani sõda ja rünnakud UAE vastu lõppenud, siis ei näe küll põhjust, et ma sinna uuesti minna ei tahaks.

kõik õige, aga mida seal koguaeg teha on, maailmas on küllalt teisi riike mida avastada?

1 Like

Hea kliima, head hotellid ja restoranid. Suhteliselt lähedal ja ajavahe olematu.

jah, kui raha peale vihane oled, siis miks mitte. Sama raha eest eelistaks juba Kariibe, Aasia koha pealt spetsialist ei ole, seega vörrelda ei oska, samas jaanuaris võib seal ikka suht külm olla, olen sattunud kui alla 20 sooja, Sharm on sel juhul igal juhul kindlam valik lähikohtadest.
PS ma olen dubais käinud alates ajast kui kasutaja 26 alles sündimata oli:D

Kas just pahane aga mulle meeldivad head hotellid ja restoranid. Kirstul taskuid pole :slight_smile:

Selles ma nüüd natuke kahtlen, et enne 83 aasta sinna juba sattusid. Ma käisin esimest korda 2013-2014 aastavahetusel ja peale seda olen käinud üks-kaks korda aastas. Kariibidel käidud. Aastavahetuse olin Aasias. Loodus on ilus aga mulle see räpasus ikka üldse ei sobi.

Aasias on ju puhtaid kohti ka - Jaapan, Taiwan, Lõuna-Korea, Hong-Kong, Macau, Singapur.

2 Likes

83 jah mitte, aga 20a enne sind küll. Kliima on seal hea ainult paar kuud, muul ajal on kuumus väljakannatamatu ja jaanuaris samas võib nii tuuline ja külm olla, et randa ei lähe. Aga eks igaühele oma, maailmas on nii palju huvitavaid kohti, mida külastada, et ise olen eesmärgiks võtnud, et iga reis uude kohta viimased aastad, noorelt jah sai palju Dubais käidud, aga siis oli selle linna vibe ka natuke teine.
PS mine Dubais linnast välja ja näed seda räpasust küll kuni see liiva alla pole mattunud.

Mina kolisin Dubaisse 2003 ja siis oli see selline kena väike linn enne suurte liiklusummikute teket. Milline ta 1993 oli, kui pahurik seal käimist alustas, ei oska mitte arvatagi:) Emiraatides on vaatamist ka väljaspool linnu - wadid ja mäed ja orud on avastamist väärt.

Et siis nüüd avastame Päevakaja teemas ameerikat, et inimesed on erinevad, nende huvid, reisisihid ja ootused reisile on erinevad?!? Tänan teid südamest, Kapten Obvious.

See riik on selles mõttes tore, et seal saab napsutamise ja veinitamise pahest lahti. Seda saab aga kogu aeg käe ulatuses ei ole. Jumala selgeks viskab. Vihma ka ei saja ja ei ole seda niiskust.

Kohalikud peavad vihma (kui seda vahest tuleb) suureks õnnistuseks:

Dear Ali: The storms this week with all the rain made me wonder why people were so
happy, despite all the damage it caused. WI, Abu Dhabi

Dear WI: For many countries, rain is associated with bad weather, but here it’s the
opposite – it’s a good thing and is considered to bring blessings.
In Islam, we have a prayer every time it rains – “Allahuma ijaalhou sayban nafe’an” – which means: “Oh Allah, may it be a beneficial rain.” - allikas

Riina Kionka kui EV president? Diskuteerigem.

https://www.err.ee/1609968473/laanemets-oravad-tegid-sotsidele-ettepaneku-pakkuda-presidendiks-riina-kionka

Esimesed nimed avaldatakse põhjalaskmiseks. Must hobine tuleb vahetult enne välja.

2 Likes

Rohepöörde hind: “Saksa tootjad seisavad samal ajal silmitsi deindustrialiseerumisriskiga, firmad koondavad töötajaid ja sulgevad tehaseid.”

3 Likes

Läänemets süüsdistas nüüd õhtustes uudistes reformi, et see lekitas ise oma ettepaneku sotsidele Kionka kohta meediasse. No see on ju väga vähe tõenäoline. Kui kuulata Läänemetsa eelmist avalust siis on see ju väga selgelt punkti võtmine.

Raha kokkuhoiu mõttes on parimad variandid kas Karis või Kaljulaid, neile peame niikuinii maksma ja mingit erilist võimu ju presidendil ei ole, et kindlasti tuleks uus ja kobedam valida.

5 Likes

Üks neist kasutaks arvatavasti oma positsiooni ühiskonna lõhestamiseks.

7 Likes

USAs sündinud. Suht huvitav taust.

Huvitav küll aga nüüd on ta põhja lastud Läänemetsa poolt kellel olevat oma kandidaate sotside hulgas. Huvitav küll mis erakonnad toetaks kandidaati sotside seest.