Lilla kits )
Keit Kasemets
20. oktoobril 2023 sai veel Kliimaministeeriumis olles Balti riikide ministrite kohtumisel lisaks Rail Balticu ehitamise kiirendamisele ministrite vahel kokku lepitud Tallinn-Tartu-Riia-Vilnius rongiühenduses. Normaalse ümberistumisega rongi Eestist Lätti oodati pikalt. Eri riikide graafikud said ühildatud ja rongid Eesti Läti ja Leedu linnade vahel on alates suvest sõitnud.
Läti ministriga sai kokku lepitud kaks asja:
- Uus Salatsi sild Salacrivas
- Tartu - Riia ekspressrongi avamine
Sillale saime riikide koostöös EL sõjalise mobiilsuse fondist raha, uus sild on kohe valmimas ja selle saab alates novembrist juba ka sõita.
Sel aastal hakkab sõitma ka Tartu - Riia ekspressrong. Testimised on tehtud, vajalikud load ja sertifikaadid Lätist ja EList olemas. Järgmisel aastal lisandub ka teine väljumine.
Liikumine Eesti ja Läti vahel on keskkonnasõbralikum ja mugavam. Üle uue silla saab ka autoga ja bussiga kiiremini.
Buss sõidab otse ja kiiremini ilma dotatsioonita.
Miks on sesa liini vaja?
To: kasutaja26
- Põhimõtteliselt pole vaja olnud juba ammu reisirongiliiklust Tartust lõuna suunas. Sellest on juba 10+ aastat möödas millal see selgus ja kui kallis see kõik on.
- Samuti pole vaja raudteed Viljandisse. Omal vanal ajal sai sõidetud Viljandisse bussiga, sest raudteed mööda kulges see liikumine metsikult aeglaselt. Ka Tartuga oli põhimõtteliselt sama lugu - eeliseks oli buss.
- Kui vene piir kinni jääb, pole vaja raudteed Tapalt Tartusse.
- Ida-Virumaa ja Paldiski vahel olev raudteeliin tasub end veel ära, võib-olla.
- Aastatel 1990-datel jäi raudteevõrk püsti puhtalt seepärast, et nõukogude aegne tehnika veel töötas ning polnud rajatud piisavalt head muud ühistransporti nendesse piirkondadesse, mida raudteeliinid läbivad.
- Hiljem on raudteevõrku üleval hoitud tänu mõnede ronge omavate ärimeeste väidetavale lobitööle ja poliitiliste kaotuste kartusele - kardetakse poliitilist kisa et raudteed ära korjatakse.
- Pärnu-suunaga vedas - sealse raudtee sai ilma poleemikata ära koristada, kuna sai argumendiks tuua võlusõna “Rail Baltica”.
Olen sõitnud Luxexpressiga Tartu, rongiga viljandisse jne. Mõlemil on oma plussid ja on oma miinused. Rongis on enamasti rohkem ruumi. See ei passi tipptunnil ummikus, kuid kindlasti on riigile kulukam üleval pidada. Praegu sõidab ekspressrong Tallinnast Tartusse kahe tunni ning 20 minutiga või veidi kiiremini. Peagi saab loota, et rong hakkab sellel liinil arendama kiirust 160 kilomeetrit tunnis. Ideaaltingimustes võiks siis rongireis Tallinnast Tartu aega võtta umbes poolteist tundi.
Pearaha on tasu, mida haigekassa maksab perearstile perearsti nimistusse kantud kindlustatud isikule vajalike tervishoiuteenuste osutamise kulude katmiseks.
Tundub loogiline. Mida haigemad patsiendid, seda rohkem tervishoiuteenusi on neile vaja osutada.
Sa tahaksid, et me maksaks arstile, kelle nimekirjas on palju selliseid inimesi, kes ei vaja tervishoiuteenuseid, enamiku haigekassa rahast ära, ja jätaks need kes tegelikult vajavad ravi, ilma ravi, analüüside ja teenusteta? Tundub ilmselt nagu hea idee, seni kuni see pole sina, sinu laps, naine või ema, kes koju kummeliteed jooma ja ootama, et “ise üle läheb” saadetakse.
Siin on eraldi Tervishoiu teema ka olemas kus ma seda muudatust juba lahkasin.
„Deisy oli täna laval paks ja seda peab ta ise seletama nii mulle kui ka teile, mis juhtus, sest akt on see, et valetatud on mulle nii kaalunumbri kui ka toidu osas… […] Jah, rivi oli kah tugev, aga kõige rohkem ajab mind tänase võistluse juures närvi see, et kui kõik oleks tehtud nii, nagu vaja, oleks meil suure tõenäosusega täna karikas, kui mitte medal, mitte sitamaik…“
Peep Reinart võttis sõnad omaks: „Jah, see on minu kirjutatud.“
„Mis sealt edasi läks?“ küsis Eleri Reinart Marii Karellilt.
„Sa mõtled seda, kus sa küsid, kas sa, Deisy, oled id***t või?“ küsis Karell
Eleri luges ette Peebu saadetud sõnumi, mis kuvati ka ekraanile: „Kui keegi mingil dieedi hetkel tunneb, et see käib tal üle jõu, siis on igati OKEI seda ka tunnistada. Mina ja Eleri oleme igal juhul teile olemas ja alati toeks, aga kurat võtaks - on vaja tõde, et teid toetada. Palun rääkige, kui midagi peesse läheb.“
"Me tõesti olime teda tassinud, toetanud ja rahaliselt aidanud. Isegi kui ta käitus halvasti ja valesti erinevatel hetkedel, ma hoolisin temast,“ lisas Eleri.
Reinartid ostsid Liivjale lennupiletid, treenisid teda tasuta. Tema vedas neid alt ja siis 6 a. hiljem, selle asemel, et vabandust paluda, hakkas ta neid süüdistama.
Ma sponsori ja treenerina oleks ka närvis kui mu sportlane mulle valetaks ja mind alt veaks. Jah, Reinartid pole ka päris puhtad aga eluaegne võistluskeeld tundub üle reageerimisena.
“Kehapositiivsus” elas täpselt seni kaua, kuni “Ozempic” turule ilmus ![]()
Et kui kellelgi veel oli kahtlus, et minister Kallas võiks kasvõi kaudselt veidi mõistlik olla, siis see artikkel loodetavasti teeb sellistele pöörastele teooriatele lõpu.
Mina lapsevanemana ei taha närvitseda, kui oma tütre trenni saadan…
Tegemist oli täiskasvanutega.
Mu naisele ilmselt samuti ei meeldiks ja ta läheks ilgelt närvi, kui mu treener mind näppima hakkaks…
Siis selgita oma naisele, et miks sulle endale see meeldib. Ja kui oled nii pehmo, et ise ei julge treenerile öelda, et see ei sobi sulle, siis lase naisel seda teha või las otsib sulle uue treeneri.
Kui treener on võtnud vastu otsuse sulle lähenemiskatseid teha siis on ta juba paraku räigelt valel teel. Temaga rääkimine ei muudaks ju tema otsust ja tegu enam olematuks. Ja mis see uue treeneri valimine päästab? Vana kiimakott hakkab siis ilmselt uut ohvrit otsima…
See lugu on vist sama vana kui sport ise. Kui meenutada, siis Šmigunide suusatiimi manager Kristjan-Thor Vähi kargas oma hoolealust; treener Silver Karjus ronis Kaia Kanepi sängi; Andrei Nazarov tegi Ksenia Baltaga kordamööda nii trenni kui keppi; Eha Rünne lasi 20 aastaselt temast 25 a vanema treeneri Vello Palmi ligi jne.
Hüsteeriliste “Me Too” ja “Black Lives Matter (BLM)” -liikumiste tulemusena ei enam ei saa vaadata treeneri ja temast igati ja kõigiti sõltuva treenitava seksuaalsuhte ja ka muu suhte peale läbi sõrmede. Mõneti on see õige, mõneti on liiale mindud.
Kultuurikontekst on muutunud, liberaalsus on muutunud hiljem iseenda piduriks, nagu omal ajal usuvaldkonnas progressiivne protestantlus muutus hiljem iseenda piduriks.
Kunagi ammu ei olnud see mingi haruldane värk kui tekkis kooliõpetaja ja kooliõpilase vahel armusuhe, eriti ei taunitud seda kui tegu oli poisist õpilase ja naisõpetajaga. Nüüd on see äärmiselt keelatud ja pannakse kohe suure kella külge ja määratakse suured karistused.
Nazarovi ja Balta lugu on isegi veidi vürtsikam.
Kroonikast aastal 2016:
Kergejõustiklane Mikk Pahapill (32), kes säärelihase vigastuse tõttu ei saanud Amsterdami EMil võistelda — seega kahanes ka võimalus pääseda Rio olümpiale —, on leidnud armastuse oma treeneri Remigija Nazarovienega (49) ja temaga kokku kolinud.
Iraani-Leedu päritolu Remigija oli varem abielus kümnevõistleja Andrei Nazaroviga (51), kes nüüd elab koos enda treenitava Ksenija Baltaga (29). Suhtevirvarrile lisab pikantsust fakt, et kunagi oli Ksenija treener hoopis Remigija.
Kui sa ütled poiss, siis sa mõtled ikka täisealist? Vastasel juhul pole vahet, kas poiss+naine või tüdruk+mees( või tüdruk+naine või poiss+mees), mõlemad on äärmiselt häirivad juhtumid.
Üks selline õpetaja ohver istub hetkel Prantsusmaa presidendi toolil.
Kas sa artikli seda osa ei märganud, et ta üldse ei tahtnud sinna võistlusele minna, sest ta teadis, et pole vormis? Needsamad treenerid pmst ise sundisid teda sinna minema.