Päevakaja

Ma arvan suurem osa neist asjust sisaldab ka mingit muud komponenti, lisaks ärile. Kui neid võtta ainult ärina, siis selline vaade on kergelt puudulik.

1 Like

Igas äris peab olema “see mingi muu”, mis paneb su rahakoti rauad avanema. Ega sa ju niisama oma raha ära ei anna. Usk millessegi, lootus paremale tulevikule, lunastus jne. Ja siis sa maksad.

Taarausk tõi kunagi väga hästi sisse. Kõige paremad olid tühjad pruunist klaasist õllepudelid, kus pudeli pealt sai 20 kopikat. Kastitäie eest sai lausa 3 rubla. See oli päris suur summa. Kusjuures see oli peaaegu pool uue, uut õllet täis, õllepudeli maksumusest. Ja kirikuid/usutempleid, kuhu nende pudelitega suunduda, oli rohkesti siin-seal.

3 Likes

Ma jätan selle siia. Lugemine omal vastusel. See tegelane on täitsa sassis.

USA PÄEVIK | Transfoobia Ameerikas on nagu seagripp ja tripper – eurooplaste kaasa toodud taud, mida ei saa välja ravida

1 Like

Huvitav, miks ICE ametnikud seda ussitajat juba välja ei saada?

2 Likes

Ja miks delfi sellist absurdi avaldab?

5 Likes

Margit Mutso: miks ma olen nii kiuslik?

Astun ülbelt vöötrajale, ehkki näen, et auto on just mõnusalt hoo sisse saanud ja peab nüüd järsult pidurdama.

Kui veab, siis saab haiglas oma õiguste üle ühke olla, kui ei vea, siis saavad surnukuuris seda teha tema lähedased.
Miks ma nii kiuslik olen? Vastus peitub statistikas:

Euroopa Komisjoni andmetel on arenenud Euroopa riikides liiklussurmade arv viimasel viiel aastal vähenenud, mõnel pool lausa üle 30%, Eestis seevastu on see kasvanud, lausa 33%.

Mõtles, et annab oma panuse, et see number veel suurem oleks.

9 Likes

Jalakäijad versus autojuhid, liberaalse seltskonna uus püüd ühiskonda lõhkuda ja pingeid tekitada. Senini ei olnud sellega mitte mingeid probleeme, vähemat mitte sinnamaani kus kastirattur üritas hakata vastandumisega omale hääli tooma. Ja praegust julgeolekuolukorda meenutades, siis selline teadlik ja sihipärane ühiskonna lõhestamine ja pingete tekitamine teenib Putini huve.

5 Likes

Mul tekkis küsimus, et miks ERR avaldas arvamusloo, kus inimene kirjutab, et ta puhtalt naudingu pärast kiusab teist osapool?

Kindel kurss sallivama ühiskonna poole. Keda ja mida sallida tuleb, ütlevad “liberaalid”.

11 Likes

Sõbrale küsin: Et võrdsus oleks ilmapeal kas ma võiks autoga hooga läbi porilombi sõita ja ratturid/jalakäiad sopaga üle kasta. No nii lihtsalt õela naudingu pärast?

9 Likes

Või pimedas teda täistuledega pimestada. Muidu sõidad lähituledega aga jälakäiat/ratturit nähes paned täistuled, sest meeldib olla kiuslik.

3 Likes

Täistuled ma kannatan jalakäijana hea meelega ära, kui tee on valgustamata. Vähemalt olen (loodetavasti) nähtav.

Enda nähtavaks tegemiseks tuleb kasutada helkurit. Aitab paremini kui see, et keegi sind pimestab.

Uskumatu, et täiskasvanud inimesel pole piinlik sellise asjaga kiidelda. Ja veel tagant kiita oma (kasti)ratturitest tuttavaid, kes enda lapsi regulaarselt ohtu seavad tipptundidel autode vahel puigeldes tänavatel, kuhu nad nende kõrvale hästi ära ei mahu, nagu ta just tunnistas.
Jutustus sellest, kuidas 85 aastane proua käib kesklinna tänavatel jalutamas, et “värsket õhku hingata” on hoopis absurd. Mul on ka 80+ kopsuhaige ema ja viimane asi mida ma tal soovitaks teha, on tervisekõnd Tallinna tänavatel

4 Likes

arvan et lugupeetud arhitekt kasutas sellist utreeritud väljendusviisi justnimelt laiema kõlapinna saamiseks, iseasi, kas asju tuleb teha kiusu või kasu pärast aga tänases klikimaailmas saab ‘kius’ kordades rohkem tähelepanu ja tagasisidet võrreldes ‘kasu’-ga, oleks veel et kasum, see kõnetaks veel paljusid f-sõltumatuse ihalejaid…

kui aga artiklik/arvamusavaldust lugeda, siis viidatud ülekäigukoht (pärnu maanteel, magdaleena haigla/tervisemaja vahetus läheduses) on liiklusohutlikuse osas juba aastaid pildil olnud ning linna sisse tuleval suunal on ju sõiduradade kõveruste ning vaheposti/turvasaarega proovitud ka veidike kiirusi ohjata … aga õnnetusi ning juhtumeid tuleb seal ikka ette. Liivalaia tänava kirjeldus on samuti vägagi täpne st. “Liivalaia tänav. Mitte tänav vaid läbisõidutee – ilmetu, mürarikas, heitgaasiderohke, väljasurnud, väsitav ja raskesti ületatav.

nüüd siis 'kiuslikud punktid":
kvartalisisesed teed hoovialaks (= õuealaks) -
miks mitte? lapsena sai ka ise sõiduteel talvel litrit taga aetud ja hooviala ei ole liiklemiseks keelatud, vaid liigelda tuleb kiirusega kuni 20 km/h ja jalakäija vahetus läheduses tuleb liikuda jalakäija kiirusega. NB! kiiruse piirang on kohustuslik ka jalgratturitele sh. tõuksid ja voldid/boldid.
linna läbilasketeed muudaks tänavateks, kus liikumiskiirus on kõigi jaoks ohutu - ma arvan et siin ei peaks rääkima mitte ainult kiirusest, vaid selliste tänavate ülesehitusest st. läbilasketeed tuleks muuta kõigi jaoks ohutuks nt. eristades autod/sõidukid ülejäänud liiklejatest.
eraldaksin osa autoradadest kiiretele ratastele,
kõnniteele jätaks vaid kõndijad ja lapsratturid ja
lisaksin kõledasse tänavaruumi haljastuse."

täiesti nõus, kõnniteed peavad jääma jalakäijatele ja lapsratturitele - kõik vähegi kiiremini liikuvad liiklejad tuleks kõnniteedelt eemaldada!
paraku saab neid eemaldada ainult sõiduteele/tänavale ja seepärast jalgrattateed/-sõidurajad ongi ainuke variant. ehk siis minuarust ei ole see arvamusavaldus üldse vale ega kiuslik, pigem juhib tähelpanu just õigesse kohta ja see on
et ei autojuhte ega mitte ühtegi teist liiklejat ei tule mitte kiusata, vaid
kõigile tuleb tähelepanu pöörata ja lahendused pakkuda -
sõidukite jaoks on tarvis : luua/ehitada linna läbilasketeed
kõnniteed peavad jääma jalakäijatele (ja (laps)ratturitele a’la vanuse kuni 12 aastat/ liikumiskiirus kuni 15 km/h)
jalgratturitele ja tõuksidele tuleb luua/ehitada kergliiklusteed/rattarajad.
ehk vastandumise ja teineteise kiusamise asemel tuleks meil õppida ja leida lahendusi kuidas üheskoos, teineteise mõistmise ja rohkema arvestamisega hakkama saada -
üksteisel kõri läbinärimisega suures pildis miskit paremaks ei lähe …

2 Likes

Mismoodi see läbilasketeede ehitamine peaks välja nägema, kui olemasolevatestki läbilasketeedest tahetakse mingisugused park-puiesteed teha.

Haljastame Liivalaia ära, ja keelame seal liikluse, et siis sinna kõrvale uus läbilasketee ehitada? Kuhu, hüperruumi või?

7 Likes

Absurd on Sinu puhul rääkida, et kesklinna õhk on nii mürgine. Seepärast peabki seal autodele keeluala panema, et kesklinnas 85 proual õhk ja ka lastel puhas oleks. Mitmed kesklinna koolid asuvad kesklinnas keda “mürgitatakse”. Lastel kehaline on 21koolis Gonsiori tänava ääres, Prantuse Lütseum, Inglise kolledz… Reaalkool võiks veel jätkata vast. Liivalaia ääres ka mingi koolimaja :slight_smile:
Aga Netcat ma sõbra jaoks küsin, et kas suurlinnades muidu elu on või need on kõik Tšornobõlid Sinu jaoks? Võtame kas või Tallinnast tsipa suuremaid linnu siin samas kandis. Ärme veel Berlini või Pariisi suuruste linnadeni lähe…

Kas just nüüd mürgine. Võrreldes tõeliste suurlinnadega, on Tallinna õhk keskmiselt pigem “puhas”, täpselt nagu meie ummikud pole mingid ummikud. Aga peenosakeste kontsentratsioon on ebamugavalt suur, eriti teatud hooaegadel, ja selle taseme mõju tervisele on meist targemate poolt ka üsna kenasti välja arvutatud.
See, et “lastel kehaline tänava ääres” on paratamatus, mitte optimaalne olukord, nõus? Kui oleks valida, siis keset parki oleks kindlasti kõigi jaoks toredam. Aga see ei tähenda, et kõigist tänavatest tuleks pargid teha.

3 Likes

Huvitav lugu on nüüd sellega, et haige(tervise)kassa tahab perearstidele pearaha maksmist muuta nii, et mida rohkem isikul haigusi on, seda rohkem makstakse. Tule taevas appi, kas see ei peaks mitte vastupidi olema? Sedamoodi on ju arst huvitatud, et inimesed haigemad oleksid. Pappi tuleb rohkem.

3 Likes

Viimane aeg hakata panuseid tegema, kes homse rahvusvahelise meestepäeva puhul stuudiosse kutsutakse!

8 Likes