Loodame, et rahavale Anu saated enam ei meeldi ja kaob see Anu oma saadetega. Tehakse ka saateid “tavalistest” inimestest. “Maahommik” ja “Maahommiku lood” saated täiesti “tavalistest” inimestest ja kui saate ära vaatad siis saad aru et nad polegi nii “tavalised”
Aga kust Sina tead, mis on guud ja mis bääd??? Nende jaoks seal. Neid on seal ju elu aeg õpetatud, et tõeline mees võtab. Mis meeldib. Senikaua kuni ta ei lähe oma klanni, ayatollah käsu ja Allahi tahtega vastuollu.
NB! Ja kui oma klann on piisavalt klemm, siis pole naaberklanni ära rappimises, verre uputamises ja nende vara röövimises ja naiste vägistamises midagi paha. Sihuke tõeline ürgmehelik “midagi hingele”.
Neamd seal ei ole õppinud isilikku, üksikisiku vastutust ühiskonna ees. Neil on “oma klann” ja “kõik ülejäänud”. Ühiskonda (riiklikku sundi) esindab Juhi tahe, mida edastatakse ajatollade suu läbi, kui Allahhi tahet. Meie kultuurikontekstis on see absoluutselt vastuvõetamatu, aga nende kultruurikontekstis need 1960ndate neiud ju lausa paluvad “olen lipakas, võta mind”.
Naise roll on lapsena isade-vendade-meessugulaste, hiljem mehe-abikaasa kaitsealune olla. Mingist “oma tahtest” või “iseseisvusest” tuleb juttu ainult manipuleerimise ja niiditõmbamise kontekstis. Muide, loe mõnda araabiamaade juttu, “kaval naine kes seksi ja võrgutamisega manipuleerides keeras mehe ümber sõrme” – see on seal üsna levinud “standardne tegelaskuju”.
Mehi näeb Allah nagu “arudeta t…rapäid”. St. “mõistus” ongi “seal peas”. Seda, et mõne võrgutava naeratuse või vihje peale “katus sõitma” hakkab – peetakse auväärseks ja mehelikuks. Nii peabki. Ja otse loomulikult tuleb naised “kotti toppida”, sest muidu need maod mood ei teekski, kui ainult keeraks mehi ümber sõrme.
See kõik on sügavalt sügavalt sügavalt ühiskonnas ja kultuurikontekstis sees. Sissejuurdunud. Aastatuhandeid.
Sina oma “Euroopalike väärtustega” ajad nad ainult naerma arusaamatuses õlgu kehitama. Apostaat oled igal juhul.
Ja vaatame siis vana head Euroopat. Kuni “valgustuseajastuni”, tegelikult kuni Victoria ajastuni peeti MEHI karsketeks, tublideks jumalakuulekateks. Naised olid need “maod”, rikutuse ja patu allikad. Kiimalised võrgutajad, kes ausad rüütleid patuteele vedasivad.
Alles kanti Victoria ajastul toimus kardinaalne paradigmapööre 180 kraadi ja järsku olid naised kenad, karsked, tublid (Inglismaa nimel) ja suguihast juhitud mehed olid need, kes oma jäledaid himusid karskele ja tsölibaadis elada soovivale naisterahvale peale surusid.
Ma natuke olen seda teemat uurinud, aga pole ka ajalooallikatest selget vastust saanud – miks järsku selline kannapööre.
ERR-i töötajate esindajad kohtuvad skandaali tõttu homme juhatusega
Homod jätkavad katsega Veidemann tühistada.
Mis selle LHV foorumiga toimub?
Moderaatorid panevad tuima ja lihtsalt ignoreerivad.
Ma ei rääkinudki, et see nende kultuuriruumis midagi eriti jälestusväärset oleks.
See, et islam peab naist vaid poolinimeseks kui sedagi,on ammugi teada… Ehkki on erandeid. Türgis ja Aserbaidzaanis on naise roll kindlasti teine kui Talibani võimu all. Šahhi Iraanis oli see teisiti kui on ajatollade võimu all. Palju sõltub poliitilisest võimust.Muide, see ülikoolis konspekte tuupivate miniseelikus naiste pilt olevatki päris hoopis shahhiaegsest Iraanist, mitte Kabulist. Nii või teisiti, ülikoolis õppiv miniseelikus naine - see ei häiri keskmist eestlast sugugi, kott pähe tõmmatud naiste pilt, keda isegi kodust välja ei lubata ilma meessaatjata on häiriv
Ma rääkisin, et see ühiskond seal elab teisiti, *teisiti kui Eestis kombeks * ja taoline teisiti pole küll see, mida Eesti rahvustelevioon peaks propageerima või heaks kiitma .
teisiti on võimalik, kuid iga teisiti pole veel meie jaoks OK .
Eesti kultuuriruumis on naine ja ema üliväärtuslik.
Kas ma pean meenutama, et enamuse lahutuste puhul jääb laps ema kasvatada ?
Et suur enamus üksikvanemaid on ema lapsega, mitte isa lapsega ?
Kristlikus kultuuriruumis on ema üliväärtuslik.
Virgin Mary on bioloogiliselt absurdne kontseptsioon, kuid vähemalt katoliiklastele on see ülitähtis tegelane ja vastavalt on kujundatud ka suhtumine emasse üldse .Ning katoliiklasi on maailmas 1,4 miljardit
Seetõttu müüa Eestile maha propat, et oh, pole seda ema vajagi, see on kõigest loote inkubaator ja saab ka teisiti, mitu isa, kuid ei ühtki ema on ju ülimõnus – see ei lähe hästi peale. Välba ja ERR nurjusid selles ürituses .
Minu hinnangul on see naiste ja emade solvamine ja see on ka nende isade solvamine, kes oma lastest ja laste emadest tõesti hoolivad ja teevad maksimaalse, et nende elukeskkond oleks turvaline, armastav ja materiaalselt kindlustatud. Kas siis laste ema ja lastega koos elades või külalisisana kaks korda kuus ja laste kulutuste eest hoolt kandes, nii kuidas elu on välja kukkunud. Ehk siis samasugune elu nagu nad ka iseendale lapsena oleks soovinud.
Ikka jälle peaks need homoisade idülli ülistajad iseendalt küsima : kas ma oleks soovinud olla inkubaatorilaps, kellel ema polegi ?
Kuid nad ei küsi seda. Isegi Välba ei küsinud seda endalt. Ei küsinud seda ka neilt meestelt. Ei küsinud ka Michal ega keegi teine, kes kohe ambrasuurile viskusid, kui taoline propaganda rahvustelevisoonis õiglasele kriitikale põrkus
Anu oleks võinud küsida, et miks hooldusperest ei sobinud lapsi lapsendada, miks pidite ostma endale lapsed.
Juba olemasolevate laste lapsendamine iivet ju ei paranda…
Tegelikult see nii lihtne pole.
Probleem ongi selles, et need “kultuuritraditsioonid” ja “kultuurikontekst” võivad mõne aastaga surve tõttu muutuda. Võrdle näiteks Türgit ja Iraani hilisajalooliselt.
Samas peaksime siis lugema heaks ka näiteks küüditamisi? Sest see on Eesti kultuurikonteks ja paratamatu?
NATO ei peaks Eestile appi tulema kui Venemaa ründab, kuna see on nende endi asi?
AGM siin vähemalt paistab pooldavat sellist lähenemist? Ka teatud MAGA seltskond suhtub poliitikasse niimoodi ![]()
Hooldusperest polnud saada lapsi, kes kannaksid konkreetsete pereisade geene edasi.
Võiks muidugi küsida ka nende laste käest, et kas laps oleks soovinud olla selle ema laps, kellelt lapsed ära võeti, kes end surnuks jõi, kellel vähk oli või kes mingit muud moodi kas surnuks või teovõimetuks muutus.
Ega neid lapsi vähe polegi, kelle ema on hooldekodus ja laps on väikesest peale üles kasvanud oma tädi perekonnas, näiteks.
Väga paljude laste puhul on vanemlikud õigused ainult peatatud ja alati on võimalus, et pärisvanemad neid tagasi tahavad saada. See on kõige hullem stsenaarium.
Ma küsisin seda AI käest ja sain väga pika ja põhjaliku vastuse. AI oli selle asja endale väga selgeks teinud ![]()
See on asjaolude paha kokkulangemine. Jah, ka alkohoolik võib lapse saada, vähihaige võib lapse saada ja ära surra varakult, asotsiaal ja kriminaal ja vaimuhaige võib lapse saada ja üsna tõnäoselt need lapsed sooviks, et neil oleks paremini vedanud. See on loterii, mida lastel alati ei ole võimalik võita, kuid võiduvõimalus on siiski päris suur .
Võtke 1000 inimest ja küsige neilt kas ja kuivõrd on nad oma emaga rahul.
a) väga rahul olen, mul on / oli maailma parim ema !
b), olen rahul, et ta üldse olemas on / oli, kuid tal on raske iseloom ja ta põhjustab lähedastele palju probleeme. Palju parem on kui temast eraldi elada ja kohtuda vaid perekondlikel tähtpäevadel, jõulu ajal jne . Kõige paremad suhted emaga on siis kui meie vahel on soliidne distants .
c) põlegu see eit põrgus või mädanegu vangimajas, ma vihkan teda
d) mul ei olegi ema, ta suri kui ma olin alles beebi
Üsna kindel, et vastused c ja d on armetus vähemuses
Kuid antud juhul polnud ju mingeid paratamatuid asjaolusid.
Neile lastele planeeriti ema puudumine sünnihetkest juba algusest peale sisse. Nende võiduvõimalus oli null, sest neile ei antud isegi loteriipiletit .
Siin on tegelikult perspektiiviküsimus ka. Afgaanid on lihtsalt võtnud pika perspektiivi vastukaaluks progressiivide lühikesele.
Kui maailma kõige progressiivsem riik 1979. aastal Afganistanile kallale tungis, oli jõudude vahekord 1:30, aastaks 2100 on jõudude vahekord juba afgaanide kasuks ja vantidel ei tuleks pähegi neid enam rünnata.
See on huvitav ja samas tülgastav, et liberastia nii rängalt igasugu põhiväärtuste peale soristada soovib. Katoliiklased moodustavad 35% kogu Euroopa elanikkonnast ja COMECE ei ole mingi suvaline jututuba vaid esindab ametlikult katoliiklasi Euroopa Liidus. Võrdlus Talibaniga on labane trollimine.
To kasutaja832
Mdia see protsendinumber - 35% - meile tegelikult räägib? Sellise protsendi juures ei oleks mitte ükski homoseksuaalsete abiellumise seadus läbi läinud. See protsendinumber on illusioon ja vale suureks puhumine - see number ei näita mitte kuidagi, mida inimesed tegelikult arvavad.
Katoliiklikes maades on sageli sügavalt vasakpoolsed võimul, näiteks Hispaanias on nad seda praegu. Kui see protsent toimiks ka reaaluses selliselt, mida sa siin üritad meile esitleda, ei saaks sellist asja üldse juhtuda.
Istu see katoliiklus endale sisse.
Ilmselt siis see katoliiklus on selline lihtsalt kombetäitamine, enamus neist inimestest ei võta seda ega ka Piibli õpetusi kuigi tõsiselt. Ja minu teada pole ka selles küsimuses mingeid referendumeid korraldatud, ikka valitud saadikud parlamendis otsustavad kas seda lubada või mitte.Saada EU-lt tuleva surve all aga “abieluvõrdsus” seadus parlamendis on ilmselt hoopis kergem kui saada see referendumil. Küsitav kas isegi Eestis oleks see seadus rahvahääletusel läbi läinud.
Euroopa Liiduski on mitmeid maid,kes pole seda lubanud või on piirdunud tsiviilpartnerluse / kooseluseadusega ( Poola, Itaalia, Leedu, Horvaatia, Ungari, Tšehhi ), mis on kraadi võrra nõrgem ja ei torka nii valusasti usklike ja konservatiivsete vaadetega inimeste närvi .
Kõik usundid on äri. Väga hästi tehtud äri. Ja nii neid tulebki võtta.
Esiteks, kõik usundid ei tee väga head äri. Kui palju taarausk sisse toobki?
Ja edasi… Kõik meie kapitalistlikus maailmakorras on äri. Halb äri kaob ja hea äri levib.
“Kõik parteid on äri. Ja nii neid tulebki võtta.”. “Kõik ülikoolid on äri. Ja nii neid tulebki võtta.” “Kõik aktiivgrupid on äri. Ja nii neid tulebki võtta.”. “Kõik harrastused on äri. Ja nii neid tulebki võtta.”. “Kõik peremudelid on äri. Ja nii neid tulebki võtta.” …
Nii see ongi ju. Just business.