Sõõrumaal on ka neid hulgi. Rääkige veel, et kindlus tuleviku ees lapsi saama ei pane!
Tal on need 5 erineva naisega. Siin saaks mõni foorumlane kiunu üles võtta, et lastelt on isa ära võetud vmt. kui ta nö ‘edasi on liikunud’.
Vaesed lapsed!
Seepärast nad siis pididki kogu aeg ilma isata mööda maailma eksootilisi paiku ringi reisima.
Mis siin ebaselget - käisid isa otsimas ![]()
Päris põnev tähelepanek jäi FBst silma:
“Abielu kestel soetatud vara on ühisvara” (kui pole “prenupi”)
Kui üks paarike peaks nüüd tülli minema, lahutama ja vara jagama hakkama – kuidas siis ühisest eelarvest soetatud lapse “jagamine” välja peaks nägema?
See ei pea olema ilmtingimata probleem - võib olla ka win-win kui üks pool näeb last varana ja teine kohustusena ![]()
Loomulikul teel süninud “päris lastega” on asi ilmselge. Seadus on nad “vara” ja “asseti” (või “liability”) staatusest välja tõstnud ja on üsna selgelt reguleeritud, mis on “esindusõigus” ja mis on “hooldusõigus” jne.
Nüüd “ostetud” lapse puhul on olukord veidi segasem. Igale, ka kõige rumalamale, siilile on selge, et tegemist on ikkagi isiksuse, inimesega – laienevad kõik inimõiguste ja kodanikuõguste deklarid, seaduste kaitse yadda-yadda.
Fine.
Aga teistpidi on sul ette näidata “ostutšekk” (ilmselt on) ja sedapidi on tegemist just nagu “kaubaga”
ERITI PÖÖRASEKS saaks asja ajada siis, kui lapse “tootmise” eest tasuda surrogaatemale läbi ettevõtte ja toodang põhivarana arvele võtta. UH oh. Juristid muidugi hõõruks käsi… siit oleks “kümneaastak kohtuskäimist” ette näha.
Arvate et ei saa või? Ma olen näinud töölepinguid (täitsa tavalisi) kus IT meeste tehtud asjade kohta on kirjas, et autoriõigused kuuluvad töötajale aga kõik VARALISED õigused ja väärtused mis töö käigus loodud produktile, kuuluvad ETTEVÕTTELE.
Ja nüüd mõtleme – täiesti legelt võtad tööle “surrogaatema”. Või käsunduslepinguga. Kelle ametijuhendis on kirjas, et 9-kuulise projekti käigus… jne.
Siit paistab lausa jumalikult segane juriidiline lõks ja segapundar. Oleks ma noorem, teeks selle “nalja” kasvõi ise ära.
Kurb on see, et selle surrogaatemaduse keelamise pärast jäävad kümned (kui mitte sajad) täiesti tavalised paarid lastetuks. Eriti nõme on see ettekäändel, et muidu hakkavad mittetraditsioonilised paarid lapsi saama.
See on kahtlemata kurb. Lastest on kahju. Okei, oletame, et meil on “vastikult vanamoodne ja konservatiivne ja nõmedalt patriarhaalne” ühiskond ja ei taha päriselt omaks võtta neid “mittetraditsioonilistest peredest pärit lapsi”. Eespool siin keegi ka mainis, et “koolikiusamine” jne. Fine… aga missugune see ühiskond peaks siis olema, kus MTP-lapsi ei peetaks millekski eriliseks. EI panda tähelegi. “Tavalised” lapsed + üksikemade lapsed (eestis v. tavaline) + kärgperede lapsed (samuti üsna levinud) ja samasoolistest peredest lapsed.
Huh. Lapsed on tegelikult päris julmad. Mõnes kohas piisab “natuke teistmoodi” riietest, või käitumisest või väljanägemisest, et kohe “väljatõugatuks” muutuda.
(Sest see noor “inimkari” käitub mitte mõistuse ja reeglite vaid 100 000 aastaga sisse pekstud “instinktide” järgi).
Kultuurikihti ja “äkseptäänsi” võid sa täiskasvanule peale riputada. Lapsed … lapsed on “ürgne jõud”. Ja Ürgne Kogemus ütleb kindla “EI”. (NB! ma ei arutle, kas õigesti v. valesti ütleb! Nendin, et "ütleb!)
On olnud ühiskondi ja kultuure kus “adopteerimine” oli üsna tavaline praktika. Vana-ROoma näiteks. Üsna mõistlik lähenemine. Ei saa santi sõna ütelda – AGA… üldiselt need “adopteeritud” lapsed olid (ka sootsiumi silmis) ikkagi “natuke nagu nr. 2 lõhnaga”. EI olnud ikka päris see “õige asi”. Vaatamata sellele, et komme oli laialt levinud.
Vaatamata isadepäeval Anu hommikusaates promotud tegelastest üldsuse negatiivsele tagasisidele, pole ERR- asjapulgad ega saatejuht oma arusaamu revideerinud. Alliku reaktsioon oli pädev, maksumaksja raha eest pole ERR- l õigust, ega voli kellegi vigaseid arusaamu levitada.
Kui siin eelnevalt on olnud korduvalt nõrdimust ja küsimus, miks sellised toredad külalised antud päeval jne. siis siinpool tekib juba pisike kahtlus, kas saatejuhtki antud sekti liige pole? Pole küll otseselt kuuda olnud, aga mine sa tea. Telenägude seas on vähe omamoodi sättumus juba vanast heast ajast nagu mingi eraldi kvaliteedimärk olnud.
Eriti kurb on hoopis see kui me hakkaks inimesi nagu kasse ja koeri ostma.
Anul on laps ja sellest mitu artiklit ilmunud. Vabandust kui eksin aga isast pole neis juttu olnud. Enne kui keegi veenvalt ümber lükkab peaks ma teda selle kogukonna liikmeks.
Adopteerimine ja laste ostmine on siiski kaks väga erinevat asja . Adopteeritakse lapsi, kel mingil põhjusel vanemaid pole või ei taha / ei suuda need last kasvatada ( näiteks ema on alkohoolik asotsiaalsete eluviisidega, isa “metsas saba seljas”, laps on mingi puudega ja lapsevanem ei taha sellise invaliidi eest hoolt kanda vms. Loomulikult ei saa lapse bioloogiline ema / isa adopteerimise puhul mingit rahalist kompensatsiooni. Ja neid lapsi on maailmas väga palju ja on Eestiski.
Vanemliku hoolitsuseta lapsi on Eestis palju rohkem kui neid, kes sooviksid neid adopteerida
2019. oli Eestis on 2500 vanemliku hoolitsuseta last, adopteeritakse kümme korda vähem
https://www.ohtuleht.ee/963215/eestis-lapsendatakse-aastas-monikummend-last-pere-ootavaid-lapsi-on-mitu-tuhat-miks-neid-ei-lapsendata
Kõige rohkem tahavad adopteerijad lapsi, kes on beebieas ja puudeta .
Seda probleemi, et abielupaar ( niiviisi ju nüüd nimetatatakse ka homopaari ), kes puhtbioloogilisel põhjusel omavahel lapsi ei saa, ei saaks endale last täiesti seaduslikult adopteerida , seda pole olemas. Samas potentsiaalsed tulevased vanemad läbivad päris karmi kontrollli nii oma eluviiside kui rahalise võimekuse osas, on ka rida piiranguid laste kaitseks ( näiteks õdesid ja vendasid ei lahutata, et üks läheb ühte peresse ja teine teise ).
Lastekodud on lapsi täis, kes ootavad et neil oleks isa ja ema, pooled neist on puudega
https://www.err.ee/1609364963/eesti-lastekodud-on-lapsi-tais
Ja keegi neid ei taha .
Rääkige mida tahes Innost ja Irjast, mul tekitas nende suhtes suurt respekti, et nende esiklaps sündis raske geneetilise puudega ( nn. Angelmani sündroom ), kuid neil ei tekkinud mõtetki, et selle lapse peaks ära andma, et meie teda ei kasvata, see on liiga raske, lapse puue on liiga raske. See laps ei hakka iialgi rääkima ega kõndima, kuid füüsiliselt kasvab ta täiskasvanu suuruseks ja täiesti kindlalt on ta võimeline tundma kiindumust oma vanemate ja õdede suhtes ja need jälle tema suhtes.
Ah jätke see laste ümber jauramine - point pole üldse selles. Lihtsalt iga tähtpäeva ei pea homo- ja transaparaadiks muutma. Ilmselge ju, et neid tüüpe ei kutsutud isadepäeval ERR-i mitte isaks olemise, vaid nende seksuaalsättumuse tõttu. Võõra kultuurisõja import ja teadlik provokatsioon, mille (täiesti etteaimatavaid) reaktsioone saab kasutada ühiskondlikuks mõtlemisdressuuriks. Veidemann on selle dressuuri näitlik õppevahend nende jaoks, kes julgevad ikka veel küsimärgistada, mille kirevase pärast peab tähestikurahvas igas pulmas pruut ja peigmees olema.
ERR tuleks reformida ühe poliitilise moevoolu propagandamasinast riiklikuks ja rahvuslikuks meediaagentuuriks, mis on poliitiliselt neutraalne ja sõltumatu. Ennekõike info ja uudiste kanal, mitte arvamusajakirjandus. Kui poliitaktivism on seal juba sellised mõõtmed võtnud, et see pole võimalik, tuleb seekord vist nõustuda Helmedega, et maksumaksja ei peaks oma mõttedressuuri veel ise kinni ka maksma.
Milline pikk päevi kestev jauramine ei millestki. Elage oma elu.
Poleks põhjust üldse jaurata kui seda teeks mingi era-meediaettevõtte .
Mind üldse ei huvitaks kui sellest pasundaks mingi Kroonika või gay -sopaajakiri, kirjutagu ja näidaku mida tahes .
Mitte piiksugi ei ütleks selle kohta . Ja ma ei loe seda soppa .
Kuid ERR on maksumaksja rahastusel ja selle tegevuse kohta on isegi vastav seadus välja antud.
Selles seaduses pole sõnagi sellest, et ERR peab olema hetkel võimul oleva valitsuse või mingite vasakäärmuslaste propagandaruupor .
Mina olen samuti maksumaksja ja ma pole põrmugi rahul sellega, mida ETV mulle pakub .
Muide mingi foorumiteema postituste lugemine ja kommenteerimine pole kohustuslik. Võta oma väljakirjutatud ravimit ja ela oma elu.
Mingit jauramist ei toimuks kui ERR ei oleks isadepäeval provotseerinud ja kahte homomeest koos lastega telekasse tervele Eestile vaatamiseks vedanud.
See on lihtsalt halenaljakas.
See on lihtsalt halenaljakas. Hea, et telefonid veel tatti ei pritsi. Chilli.