Päevakaja

Pmst võiks ju müügihitte esitada ka päevasel ajal? Kui maksujõuline rahvas pole huvitatud v motiveeritud minema? Tehke striime ja müüge ligipääsu vms?

4 Likes

Ma ilmselt olen kõva peaga, aga palun seleta, kuidas see aitab lahendada 1) et pileteid jaguks, ja 2) vaesemad saavad ka pileteid? Ja mis rolli mängib asjaolu, et alguses on kallim, mitte vastupidi?

ma saan nii aru k26 ettepanekust, et esimeseed etendused ja paremad kohad kütku kalli hinnaga, kehvemad kohad odavamalt ja kui enam kallilt ei müü, siis saab hinda alandada. Ega tükk siis vanaks lähe või läheb?
Tavaline turumajandus, tuleb küsida nii palju kui inimesed on nõus maksma. Vt. popp kontsertide piletihindu, ei tundu, et raha pole.

3 Likes

Pahurik sai täiesti õigesti aru.

Kui eesmärgiks on ennast ära majandada ja võimalikult palju piletitulu teenida, siis tuleks alustada nendest, kes tahavad näha kohe ja on valmis selle eest maksma rohkem.

Hetkel selguvad populaarsemate tükkide piletite saajad “nobedate näppude voorus” ja siis järelturul kaubeldakse mitu korda kallimate piletihindadega. Miks teater seda raha ise kokku ei korja?
Ei juhtu elus mitte midagi kui vähem maksma nõus olev persoon näeb etendust (esimeste kulul) natukene hiljem.

3 Likes

Võib-olla rumalus (peaks oma kunagi näitlejana töötanud lähedasega rääkima ja teada saama, kui loll ma olen) aga mul on alati olnud raske aru saada, miks mõnel ülimenukal lavastusel, millele vaatajaid oleks arvatavasti kümme korda rohkem, mida on ilmselt kaua-kaua, suurte pingutuste ja kuludega ette valmistatud - siis lõpuks on hooaja jooksul ainult mingid näppudel üles loetavad esituskorrad. Tundub, nagu raiskamine. Ja lõpuks see läheb kavast maha ja ei jäägi sellest mingit jälge, kuigi võiks ju salvestise maha müüa

6 Likes

“Armastus kolme apelsini vastu” kohta on tehtud üks lühiülevaade etendusest, koos lavataguste kaadrite ja intervjuudega, aga sellist korralikku etenduse salvestust polegi olemas. Kurb. Mis sest, et selles lühiülevaates esineb ka noor Ice Dog M neist Kahest Kangest.
Link: https://jupiter.err.ee/1608184120/armastus-kolme-apelsini-vastu-lopuetendus

aga palun, kiire google aitas: Armastus Kolme Apelsini Vastu (1994) : Elmo Nüganen : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive

1 Like

Oo, tänan, Pahurik, mingi hetk vaatan. Seda videot polegi näinud. Minu senine teadmine piirdus kunagisel aastatetagusel foorumipoleemikal, kus tõdeti, et salvestust polegi.

1 Like

Üle pika aja saan Jürgen Ligiga nõustuda:

Minu väärtusruumi ei mahu sisult ja suuresti sõnastuseltki identsete postituste laviin, isegi kui need pärinevad mu võitluskaaslastelt. Kui kõik ära on öeldud, tasub alla neelata, et täpselt sama pole veel öelnud kõik ja mitte tormata kõike üle kordama. Ja selletagi, postitused peaksid olema sisult originaalsed ja sõnastuselt isikupärased ikka.
Enamus kriitikuid Rein Veidemani keeleoskuse, filosoofilisuse ega kujundlikkuseni ei küüni, aga seekord vedasid need mehe enda alt. Ta unustas end ilmselt sisemisest ebakindlusest riiklikus ametis, kuhu ta on määratud. Nägemata ta tervikteksti aiman, et eluaeg tekstide ja märkidega tegelnuna võttis ta erialasest inertsist ette väärtusruumi mõiste ja seostas selle vàhemasti lendu läinud jutukatkes homopaari näitamise sobimatusega õnnetusena teises rollis. Räige, aga aegade jooksul ta tekste näinuna usun, et jutt oli pikem ja sisulisem. Ta näis arvavat, et pärast perakonna sajatusi ja seaduseelnõu on vaja lepitust, kuid keeras täiesti vales asendis vinti ainult vales suunas.
Kui ta nii arvas, siis ma riskin pakkuda, et täiesti valutu olnuks kommentaar, et kuna osa inimeste ärritust selles olukorras võis karta, oleks isadepäeval tema isiklik valik olnud ilmselt teistsugune, kuid et vaba ühiskond ei saa endale lubada saadete tsenseerimist ega inimeste nii isiklike asjade halvustamist.

Kas see on tõesti Jürgen Ligi tekst? Miks ta kogu aeg nii tasakaalukat ja mõistlikku juttu ei aja??

1 Like

Täiesti avalik postitus, jälgin teda olemata tema siiski enamasti mitte nõus.

pilt

Kas keegi võiks selle J.Ligi teksti tõlkida/toimetada eesti keelde. Mitte midagi ei saa aru.

2 Likes

Veidemanni puhul on konflikt võib-olla selles, et Veidemann, olles ERR nõukogu liige, ei tohi arvustada ERR-i tele- ja raadiokanalite ning muu ERR-i meedia sisu üle.
Ehk siis, kui meedia toimetus annab ebaproportsionaalselt palju eetriruumi kuulsale homopaarile, kui mingis valdkonnas erakorralisele ja ainulaadsele nähtusele, ei peaks nõukogu liikmed sellesse sekkuma ja ütlema, et seda ei tohi teha.

3 Likes

Anu saade on ammu nagu mingi reklaamiklubi. Ma saan aru, kui õhtu või mõni teine kommertskanal võtab heaks promoda iga lauljat või mingit teist õilishinge, kes on üllitanud just mingi “hullu” sedõõvri, aga miks peab seda tegema rahvusringhääling? Kuidas ERR nõukgu selles mingit konflikti ei näe?

10 Likes

Konflikti on ikka veidi rohkem.

Esmalt ja kõige üldisemalt jah see, et ERR nõukogu esimees kommenteerib mitte ainult sisu (külalise valik), vaid kommenteerib seda mingi okultse “väärtusruumi” läbi, seejuures samal ajal, kui maailma top uudistes on teemaks avalik-õiguslike ringhäälingute kallutatus. See on lihtsalt ekstreemselt rumal tegevus.

Aga muid probleeme on ka. Esiteks on Eestis perekond puutumatu, ja lapsed veel eraldi kaitse all. Nüüd aga on need lapsed päris kõvasti pihta saanud ERR nõukogu esimehe läbi.

Ja lõpuks ikkagi jääb selgusetuks, mis ja miks ERR nõukogu esimehele sobimatuks jäi. Tegemist on abielus oleva paari bioloogiliste lastegaKui hr. Veidemanni mure on surrogaatemadus, siis sellekohane ühiskondlik debatt võiks ju olla mõistlik, aga mitte ühe pere kontekstis, ühtede laste emast, ja kindlasti mitte isadepäeval ERRi nõukogu esimehe algatatuna.

3 Likes

Vbl nõukogu hoopis andis korralduse Anule, et vaja oleks isadepäeval sümpaatsed mees geid koos kahe lapsega saatesse kutsuda?
Ma ise saadet ei vaadanud, kas nad seal oma äri ka mainisd? Jõulud jälle käes jne? Sellisel juhul loeksin seda saadet ikkagi reklaami klubiks, kuhu toodi ka lapsed kohale…

Veideman seda ei teadnud ja avaldas nõrdimust, et ilma temaga konsulteerimata midagi sellist ettevõeti?

1 Like

Kedagi ei huvita mida kaks teineteist armastavat meest omas kodus teevad, tehku mida tahavad. Aga nende koht ei peaks olema isadepäeval maksumaksja raha eest peetavas ERRis.
Vaevalt et liberaalid aru ei saanud kuidas nad jälle ühiskonda sellise asjaga lõhkuma hakkavad ja milliseid mittevajalikke pingeid tekitavad.

19 Likes

Mind veidi huvitaks, et kui emadepäeval kutsub Anu oma saatesse näiteks nelja naisega moslemiperekonna, kas siis selle kohta tohib mingit arvamust avaldada?
Kõlapinda saaks saade ilmselt palju ja kuidas keegi konkreetselt elab, ei ole ju tegelikult kellegi teise asi.

16 Likes

See on nüüd kohatu nali, aga nali ikkagi: Mihhail andis ju üle riigi korralduse erinevate valdkondade kärbeteks. ERR peab samuti mõtlema efektiivsuse ja kulude kokkuhoiu peale. Nimelt saab nüüd seda sama saadet ka Emadepäeval näidata.

Toonitan - see oli kohatu nali ja mitte enda mõeldud :smiley: aga võllanali siiski.
Pakosta: Ema on mees ja Isa on mees maailm.

hõkk

18 Likes

Tegelikult on asi ikka väga kurb ja traagiline. Tõstke käsi püsti, kes oleks tahtnud ilma emata üles kasvada.

3 Likes