Päevakaja

… sealjuures stressitase on Virumaal kaks suurusjärku kõrgem kui Räpinas, sest lisaks piiritagusele naabrile on seal veel majanaabrid, kellele piiritaguse naabri karistamatus on latva löönud.

1 Like

Ajakirjaniku pealkiri on pandud, et klikke püüda. Aga Lõhmuse jutt väärib kuulamist, eriti see osa mis puutub Trumpi.

1 Like

20 kümpi pihku ja Juhkentali tn Swingeri baari

Veganid kukuvad muidugi udupasundama selle jutu peale. Igast lehma- ja kanakaitsjad ka.
Zilmer: liha pole asendatav vaid kompleksne ja kasulik toiduaine

Selles sain ise ka kinnitust, kui mingi aeg tagasi proovisin vegankotlette. Sojaubadest tehtud enamjaolt. Naine ostis, et prooviks, mis nad endast kujutavad ka. See asi(toidu nime ma sellele pläntsule küll anda ei raatsi) maitses nagu plastiliinile oleks soola peale raputatud.
Nii et korraliku ahjuprae, šnitsli, kiievi kotleti jms. vastu ei saa ükski silost aseaine- promogu ja punnitagu need vegan(hipster)id enda maltsamäletsemist palju jaksavad.

3 Likes

Minu meelest kõik ‘proovimised’ on natuke kummalised üritused ja ma ei saa aru mida proovitakse tõestada.

Ajakirjandus teeb sageli selliseid eksperimente, et ‘proovin nädal aega veganina elada’ või ‘kas 400 euroga kuus on võimalik pere ära toita’ jne.

Muidugi on võimalik. Nädalaga ei teki sul ühegi vajaliku vitamiini või toiduaine sellist puudust, mis tervist mõjutama hakkaks. Maitse kannatad ära või harjud ära.

Aga seda, mis mõjud on siis kui sa oma toitumise pikaks ajaks vildakaks sunnid, näedki umbes kuue kuu pärast kõige varem. Ja siis võib tagajärgedega tegelemine juba päris valus olla.

6 Likes

Mul EPL ei käi, aga hea algus on intervjuul.

Miks on olnud teiega viimasel ajal nii raske jutu peale saada, miks te pole tahtnud avalikult sõna võtta?
Pean ennast võitjate põlvkonna täis-, et mitte öelda juhtliikmeks. Meie põlvkond, minuga esirinnas, võitles Eesti taasiseseisvumise eest. Meie astusime Euroopa Liitu ja NATO-sse, lõime siin läänemaise tsivilisatsiooni.

Aastal 2002 EPL-is avaldatud CV järgi oli Mõis 1984-1991 ETKVL Koondis “Auto”, osakonna juhataja (1984-1985) ja ökonoomikadirektor (1985-1991).

Kuna päris vabadusvõitlejad istusid 80ndate teisel poolel veel Permis ja mujal vangilaagrites (näiteks Niklus vabanes 1988, Pesti ja Ahonen paar aastat varem vist), siis oleks huvitav sellest taasiseseisvumise võitlusest ETKVL ridades rohkem teada. Kas see selgub ülejäänud intervjuus?

3 Likes

Paraku ei selgu sealt isegi vist tema karjääri pööre kelneriks. Jube teenindus ja altkäemaksu lunimine, see oli küll tollal igal pool ja jätkus sujuvalt ka turumajandusse sisenemisel.

1 Like

Kas see Toomepuu üldse teab, kellega tal tegemist oli?

Läänelikud väärtused sellel kelneril, lubage naerda. Tüüpiline varakapitalistlik tõusik väga piiratud lastetoa ja kommetega 80ndatel.

Mingi roll on tal olnud aga seda kiitvalt esile tõsta?

Mis pagana asja ma just lugesin. Sellist kiidulaulu võis kunagi lugeda Leonid Brežnevi ja teiste lupupeetud poliitbüroo liikmete kohta “Pravdast”. Miks kuradi p…sepugev ILA see leheveergudele oli nüüd voolanud. Taevakene.

VAU - iga (argi-)päev keskmiselt 1’000 läbipõlemisega seotud ravijuhtu !

Vaimse tervise probleemidega inimesi on igas vanusegrupis ja ravi vajavate isikute arv ainult kasvab. 2024. aastal oli ravijuhte seoses vaimse tervisega koguni 275 465, mida on 157 406 võrra rohkem kui varasemal aastal.

"See võib viidata, et töökoormus on muutunud talumatuks või on inimesed hakanud varasemast teadlikumalt oma vaimset tervist jälgima ja arsti poole pöörduma. "

labipolemisest-tingitud-toovoimetuslehtede-arv

Minul õnneks vedas, et ma nägin (isegi mitte veganluse, vaid lihtsalt lihast loobumise) tagajärgi juba paari nädalaga. Meeleolu muutus nii talumatuks, et lähedased palusid mul lõpetada. Ise ka ei uskunud, aga niipea kui hakkasin jälle liha sööma, läksid “sümptomid” üle… Kusjuures asi pole selles, nagu oleks mul selle 2 nädalaga hirmus igatsus liha järgi tekkinud ja sellepärast tige. Üldsegi ei jõudnud veel igatsema hakata ja nii palju lihavabu retsepte oli veel läbi proovimata. Aga kõrvaltvaates olevat see välja näinud nagu see Snickersi reklaam “sa pole sina ise, kui sul on kõht tühi” vms

5 Likes

Või on inimesed aru saanud, et “vaba päeva/nädala võtmine” ei ole üldse liiga keeruline.

1 Like

Arvata võis, et ministeeriumi silmaklapistunud ametnike väljamõeldis tekitab koolijuhtides suht paksu verd. Sihuke mulje jääb, et nad ei tea sellest koolielust mitte sttagi tegelikult, aga igast keelde ja käskusid on küll kanged valmis vorpima, ilma et enne uuriks, kuulaks, mida, mis järjekorras oleks mõistlikum korraldada/teha.
Senikuulmatu määrus ajab pöördesse nii koolijuhid kui ka vallavanemad

2 Likes

eks sellepärast sai ka bold’i kasutatud, et võib olla ei ole neist paljudel (/enamustel?) juhtudel tegu haigestumise, vaid “haigestumisega” … kindlasti on ka päris hädalisi aga võta sa kinni kas rohkem on nii või naa moodi …
ps. olen endagi tutvusringkonnas näinud sots.meedia postitusi, kus “paduhaiged” on käinud soojemas kliimas “tervisevetel” ning avalikustatud fotoseerias on enamasti esindatud ‘täiega chill’ slaidiprogramm, kusjuures nii mõnigi on kiitnud takka, et see olevatki ‘arsti ettekirjutus/soovitus’ olnud … disclaimer: kirjalikku kinnitust ei näinud.

Vaimse tervisega pidi olema see lugu, et täiesti terveid inimesi pole olemas. On need, keda pole lihtsalt veel piisavalt uuritud.

9 Likes

Meil on paljus ka sellised ägedaid “ärisid”, kus 90ndate stiilis “härrasmehed”, kes on lihsalt nahktagi vahetanud õllekõhul pingulduva pintsaku vastu harrastavad orjapidamist.
On ka paljude lääne megaettevõtete kohalikke kontoreid, kus Pooljuhtideks on kusagilt hiinastanist ja hindustanist vaesusest välja rabelenud jõmmid, kes lasevad nüüd piitsal plaksuda. (valge eesti n33ger, hiina kuli, hindu kuli, mis seal vahet).
On selliseid “ettevõtteid” kes neelavad su alla, mätsutavad liha ära ja sülitavad kondid välja.
Ja muidugi on ka NORMAALSEID ja VIISAKAID ettevõtteid, aga need pole täna teemaks.
Võtame nüüd “inimsööjaettevõtte” ja lisame siia nõuka-ajast ja tormilisest iseseisvumise ajast ja muudatustest ära hirmutatud keskealise (kes juba oma EA tõttu kardab töökoha pärast), kellel pole ka sellist “väga spetsiaalset ja erilist oskuste ja teadmiste komplekti” ja saamegi “ärahirmutatud lamba” kes rababa ennast “karoshini”, nõustub mistahes alandavate tingimustega ja on üldse “sotsiaalsetele huntidele” kergeks saagiks.
Noh, ja saamegi ülaltoodud “läbipõlemised”.
Läbipõlemine on 90% juhtudest ikkagi inimese enda süü. Ta kas ise mõõdutundetult hoorab oma vaimset ja füüsilist ressurssi või siis on liiga “lammas” ja laseb ennast “huntidel” ära kasutada.

3 Likes

See käis ikka tervise kui niisuguse kohta.

VAIMSE kohta oli säänne lugu, et tuleb professor loengusse, paks raamat kaenlas, ja ütleb: See siin on Ameerika kõige tähtsam poliitiline dokument. MITTE põhiseadus. MITTE Bill of Rights.
Siin raamatus on kirjas, milline inimene tuleb arstide arvates hääleõigusest (ja üldse õigustest) ilma jätta.

1 Like

Kas Eestis tehakse ka 30.aprillil nalja?

Tõlki on pidanud seal vene keelt mitte valdavad patsiendid jah tõesti juba aastakümneid kasutama.

See kusjuures on huvitav, mingil india järjekordsel reisil avastasin ka, et olen poolteist nädalat nö vegan olnud - ma lihtsalt ei suutnud nende köögis haamriga purustatud kana süüa kogu selle kondipuru pärast, kala oli ka luusupp, jäid igasugusen naanid-dhal-supid. Koju jõudes kuri polnud - kohe mulgikapsas ja hea kotlet :slight_smile:

1 Like

Suurepärane otsus!

RIIGIKOHUS ⟩ Sangaste vallavanem peab vallale tekitatud 600 000-eurose kahju hüvitama

1 Like