lp ttrust
"ma tegin nalja, kas nalja enam ei võigi teha "
ei teinud offf kulul, lugesin tema viidatud artikli ammuli sui läbi ja mõtlesin kuidas meie “niikaugele” võiks jõuda.
Rahu ainult rahu, Offf ei tunne ennast vähimalgi määral puudutatuna!
eripensionid on olnud ja jäävad veel mõneks ajaks mõtteaineks ning riigieelarve koormaks …
link: Kohus mõistis endised kõrged politseijuhid Heldna, Vaheri ja Alavere õigeks | Eesti | ERR
Süüdistuse kohaselt leppis Heldna 2019. aasta veebruaris Vaheriga kokku, et ta vormistatakse politseiameti (PPA) teenistusse ja lähetatakse samal päeval tagasi kaitseväe luurekeskuse ametikohale, kus Heldna juba töötas ning kus tema töösuhe kordagi ei peatunud. Süüdistuse kohaselt vormistati samal päeval käskkirjad, millega nimetati Heldna näiliselt PPA teenistusse ja roteeriti tagasi tema senisele ametikohale. Süüdistuse kohaselt teadsid nii Heldna, Vaher kui ka Alavere, et Heldna ei kavatse PPA teenistusülesandeid täitma asuda ja näiline teenistusse vormistamine lepiti kokku selleks, et teises asutuses töötaval Heldnal tekiks võimalus tulevikus saada nn politseipensioneid.
ja isegi kui see kõik võiks olla nii aus ja üllas nagu kaitsja räägib, siis sorry aga tavalise maksumaksjana jääb sellest ikkagi väga kehv tunne …
ma olen kogu aeg olnud arvamusel, et kui part häälitseb nagu part ja lendab nagu part, siis kas tõesti peaksin jääma uskuma, et tegu on hanega, kuna mõlemad nimetatud linnud ujuvad suht sarnaselt ning mõni jurist väidab tegu olema hanega …
või et kas meie arenenud ühiskonnas peaksime a’la kiiruseületamise puhul alustama vaidlemist mõõteriista viimase taatlemise üle või keskenduma siiski kiirelt sõitmise asjaolule ja sellega kaasneda võivale suuremale ohule/riskile …
See teema on kohtus nüüdseks molekulideni läbi nämmutatud. Soovitaksin eelnevalt tutvuda kohtuotsusega, artikli põhjal midagi arvata pole jumet. Ma ise ei ole ka lugenud ja ei teagi kas see otsus on üldse avalik. Samas puhtalt samalt tasemelt (ehk ilma tegelike andmeteta) kaasa mõeldes, siis mina ei näe selles halba, et inimene, kes töötab politseisüsteemis, teeniks välja ka pensioni. Fiktiivne töötamine tähendaks, et inimene tööd ei teinud, aga antud juhul ju saan aru et tegi. Pigem jääb sellest asjast mulje, et härrasid üritati surnuks menetleda nagu tänapäeval paistab olevat levinud karistamise viis - st süüdi ei jää, aga kohtu hammasrataste vahel on sind piisavalt töödeldud, et võiks öelda - karistus on kantud.
misajast Kaitsevägi politsei struktuur on? Kui ta politseis tööd ei teinud, siis on ju fiktiivne? Aga no advokaadid on meil head, inimestele jääb niikuinii sitamaitse suhu ja kahjustab riigi mainet valijate silmis.
Selline pääääris huvitav nüanss: “Kuna seaduse tekstis on loetelus kasutatud sõna “või”, ei eelda see kõigi tingimuste üheaegset täitmist,”
Kunagi veel üle-eelmise liiklusseaduse aegu, kui kehtis “piirang” A4 siis tõlgendati sõna “või” küll nagu sõna “ja”.
Tänaseks on see seadusepügal näieks sellisel kujul:
“2) 18-aastane - A-kategooria mootorratas, mille mootori võimsus ei ületa 25 kW või erivõimsus ei ületa 0,16 kW/k”
Aga usinad politseionud tõlgendavad ikka et “JA”. Ja siis kodanikud võitlevad “Riigikohtuni välja”.
Aga muidugi, mis kehtib “endiste kõrgete politseiametnike” suhtes ei pruugi kehitda tavakodanike suhtes.
Ja tegelikult tuleks sealt artiklist lugedagi ainult seda: “endiste kõrgete politseiametnike”
Selles kontekstis on ju kõik mõnevõrra lill? Ei?
Kui usinad politseionud tõlgendavad seda kui JA-d, siis politseionud tõlgendavad seda endile kahjulikumal viisil… või mis?
Ära võta sõnasabast kinni, point oli selles, et inimesed tegid reaalselt tööd Eesti riigi jaoks. Fiktiivne oleks siis kui tööleping oli aga tööd ei tehtud.
Sellisest tegevusest ei piisa, et eripension oleks ette nähtud.
Kas sina oled kohtunik? Rahvakohus
Sorry, ei teadnud, kellega tegu, my bad ![]()
Sa oled päris segaduses, ei saa vist ise ka aru, mis jampsi sa välja ajad suust. Pole vaja väbandada.
ainuke, kes siin kedagi solvas, olid ju sina ja nüüd halad. Ananüümsed isendid ropendavad ja ajavd igasugu sousti välja. Eriti hea on järge pidada kümnete foorumlaste üle, kelle nimi on kasutaja.
Renditõuksid on hävitanud põlvkonna liikluskultuuri
Kusjuures “vahva” on see, et linnaviletsus(ed) ei tee poolt piuksu sel teemal, et kehtestada kasvõi mingigi limiit nende tänavatel vedelevate vokkide suhtes.(Bohhui. Bole meie rida).
Kui rendijalgrattad viiakse veel kuidagimoodi laenutuspunkti, siis seda rohelist kaherattalist plekkprügi vedeleb igal pool. Kaasaarvatud veekogudes. Mupo vms. ei saa ka mingeid trahve teha- käed jäävad lühikeseks. Ei trahvita ei linnaviletsust, mis need plönnid tänavale pidevalt lubab, ei bolti, mis peaks nende sõidukite eest vastutama, ega ka seda kulguri vedelema jätnud ajukääbikut, kes enda sõidustiili eest samuti ei vastuta. Bohhui.
Huvitav tõesti, et elame ühiskonnas, kus toimetavad isendid, kes võtavad kohtuvõimu enese kätte. Kui ma refereerin, et kohus on aravtavasti asjaolusid hoolikalt kaalunud, siis olen mina debiilik?! Ja nüüd tuleb välja et ma halan, ja pealegi teen seda anonüümselt. Kurja küll, häbi mul olgu ![]()
Juhin veel lisaks tähelepanu, et ma ei tunne ka õigekirja ja teen kirjavigu - anna sellel teemal ka piitsa mulle. Tunned kuidas võim tulvab sinusse? On ju hea tunne eks ![]()
uus foorum on nagu muinasjutust tuntud kolme peaga lohe - lööd ühe maha, kaks kasvab asemele … sigala on korraks kadunud, asemel on kasutaja303, kasutaja139 pluss veel mitu segast peksvat kasutajat. mõnus süüdimatu chat, kus ennast personaliseerida ei ole vaja )
Kahjuks see on läbilõige meie ühiskonnast, meie inimestest. Inimesed on närvilised, ükesteise suhtes vihased konkurendid, pahatahtlikud. Mingit mõistlikku diskussiooni sageli ei teki, alailma, ka siin foorumis on näha, et läheb suht kiirelt isiklikeks rünnakuteks kui arvamused ei ühti.
See limiidi kehtestamine ei ole vist nii lihtne?
Alati kui tundub asjakohane, võib vajutada postituse all olevat lipukest ning märkida sisutühja postituse spämmiks või teemavälise isikliku rünnaku sobimatuks.
Vähemalt teoorias peaks/võiks foorumi mootor selle peale kuidagi reageerima. Vaikimisi seadistustes näiteks kunagi oli 1 tunniks kasutaja vaigistamine, kui tal spämmi skoor liiga kõrgeks läheb.
Aga kes seda AI-d teab ![]()
Ma ei ole kursis, mitu postitust mingis teemas mingi ajaühikus on lubatud teha, mille ületamine tähendaks spämmimist. Lahendus = automaatselt piirata 1 postitus 1 teemas päevas? Või 2? Või 3? Või kas üldse peab piirama? Kuna see on LHV hallatav foorum, lepime sellega, et nemad otsustavad mis ja kuidas nad soovivad, et külalised nende juures käituvad.