Sa pead silmas Homer Simpsonit?
On muidugi ka neid inimesi vaja, aga see hägustab kõrghariduse määratlust. On mõningaid nuppe ja juhtpulte, mille kruttimise kallale need inimesed siiski ei tohiks sattuda.
Esitan kandidaadi : Kadri Simson....
„Kaudselt võidavad aga kõik maksumaksjad, kuna astmelise tulumaksu eelnõu parandab järgmisel aastal riigieelarve positsiooni eeldatavalt 3,5 miljardi krooni võrra. Samuti võimaldab tulumaksu muutmine astmeliseks oluliselt paremini juhtida majandustsüklit, lahendada sotsiaalprobleeme ja tasandada regionaalseid tuluerisusi.“
Simson ütles, et riigieelarveliste tulude suurenemine tulumaksust võimaldab tulevikus alandada tarbimismaksude ja sotsiaalmaksu kõrget taset. „Viimane on täna kõige enam ettevõtlust koormavad maksuliik,“ märkis Simson. „Astmelist tulumaksu kasutavad kõik Põhjamaad ning peaaegu kogu Lääne-Euroopa. Ühtlane maksusüsteem kehtib aga näiteks Venemaal ja Valgevenes.“
- kui soovida tuua positiivseid näiteid, siis ei tasuks tuua nendeks riike, mis vaevlevad selgelt hetkel aastakümnete pikkuse vale majanduspoliitika poolt tekitatud portsu otsas. Ehk siis suur osa Euroopast? Riigid, kus avaliku sektori võla suhe SKTsse, on tõkestamatult lähenemas pariteedile, lihtsalt pole head näited
Seega ei tasuks vist kasutada ideid, mis kuuluvad selliste majanduspoliitiliste mõtete kompleksi, mis on tänaseks end täiesti tuntavalt diskrediteerinud.
- mitte kasutada ideid, mis võivad kasvõi kaudselt avaldada mõju kellegi otsusele siia investeerida. Keskkonnas, kus töötuid on ca 18% , ei tasuks majanduspoliitilise keskkonnaga teha eksperimente küll muus suunas, kui regulatiivset- ja maksukeskkonda lõdvemaks lastes.
Ma saan aru, et see idee on sisepoliitiliseks tarbimiseks ning selle sihtgrupp on see valijate grupp, kes rahaliselt võidab natukene ning klassiviha rahuldamise kontekstis palju, kuid nii madalalt lati alt läbi joosta on ikka ka mark. Neil ju oli erakonnas isegi üks majandusharidusega härra - Vitsur noh. Too ilmselt hoiaks sellise teksti peale ilmselt kahe käega peast kinni.
„Kaudselt võidavad aga kõik maksumaksjad, kuna astmelise tulumaksu eelnõu parandab järgmisel aastal riigieelarve positsiooni eeldatavalt 3,5 miljardi krooni võrra. Samuti võimaldab tulumaksu muutmine astmeliseks oluliselt paremini juhtida majandustsüklit, lahendada sotsiaalprobleeme ja tasandada regionaalseid tuluerisusi.“
Simson ütles, et riigieelarveliste tulude suurenemine tulumaksust võimaldab tulevikus alandada tarbimismaksude ja sotsiaalmaksu kõrget taset. „Viimane on täna kõige enam ettevõtlust koormavad maksuliik,“ märkis Simson. „Astmelist tulumaksu kasutavad kõik Põhjamaad ning peaaegu kogu Lääne-Euroopa. Ühtlane maksusüsteem kehtib aga näiteks Venemaal ja Valgevenes.“
- kui soovida tuua positiivseid näiteid, siis ei tasuks tuua nendeks riike, mis vaevlevad selgelt hetkel aastakümnete pikkuse vale majanduspoliitika poolt tekitatud portsu otsas. Ehk siis suur osa Euroopast? Riigid, kus avaliku sektori võla suhe SKTsse, on tõkestamatult lähenemas pariteedile, lihtsalt pole head näited
Seega ei tasuks vist kasutada ideid, mis kuuluvad selliste majanduspoliitiliste mõtete kompleksi, mis on tänaseks end täiesti tuntavalt diskrediteerinud.
- mitte kasutada ideid, mis võivad kasvõi kaudselt avaldada mõju kellegi otsusele siia investeerida. Keskkonnas, kus töötuid on ca 18% , ei tasuks majanduspoliitilise keskkonnaga teha eksperimente küll muus suunas, kui regulatiivset- ja maksukeskkonda lõdvemaks lastes.
Ma saan aru, et see idee on sisepoliitiliseks tarbimiseks ning selle sihtgrupp on see valijate grupp, kes rahaliselt võidab natukene ning klassiviha rahuldamise kontekstis palju, kuid nii madalalt lati alt läbi joosta on ikka ka mark. Neil ju oli erakonnas isegi üks majandusharidusega härra - Vitsur noh. Too ilmselt hoiaks sellise teksti peale ilmselt kahe käega peast kinni.
Karumõmmi jutu juurde ... selguse huvides ka välja pakutud maksumäärad
Maksustatava tulu osa, mis on väiksem või võrdne 70000 krooniga aastas (kuni 5833 krooni kuus), maksustatakse 18 protsendiga. Maksustatava tulu osa, mis algab 70001 kroonist kuni 250000 kroonini (5833-20833 krooni kuus), maksustatakse 26 protsendiga. Maksustatava tulu osa, mis on üle 250001 krooni (alates 20833 kroonist kuus), maksustatakse 33 protsendiga.
võib-olla ma arvutasin kiiruga veidi valesti, aga selle skaala puhul maksumäär tõuseb üle praeguse 21% pea täpselt praeguse keskmise palga juures
Maksustatava tulu osa, mis on väiksem või võrdne 70000 krooniga aastas (kuni 5833 krooni kuus), maksustatakse 18 protsendiga. Maksustatava tulu osa, mis algab 70001 kroonist kuni 250000 kroonini (5833-20833 krooni kuus), maksustatakse 26 protsendiga. Maksustatava tulu osa, mis on üle 250001 krooni (alates 20833 kroonist kuus), maksustatakse 33 protsendiga.
võib-olla ma arvutasin kiiruga veidi valesti, aga selle skaala puhul maksumäär tõuseb üle praeguse 21% pea täpselt praeguse keskmise palga juures
Eks maksu kogutakse ikka sealt kus seda kätte saadakse mitte mingi müütilise õigluse nimel; keskmise palga teenijaid on kõige rohkem, järelikult neid saab ka rohkem pigistada.
Vasakpopulistide ja end KESK-erakonnaks nimetavate tegelaste aastatepikkune võitlus keskklassiga on tõesti natukene naljakas ;)
Keskmise palga teenijaid ei ole kõige rohkem. Maksu- ja tolliameti andmetel teenis eelmisel aastal palka kokku 635 641 inimest. Nendest umbes keskmist ja rohkem (140 000 kr aastas ja rohkem) teenis 188 612 inimest, ehk kõigest 30%. Selliseid inimesi, kes teenisid rohkem kui 250 000 kr aastas oli u 50 000 ehk 8% palgatulu saajatest. Nendest 38st protsendist on Keskerakonna valijaid palju? 0,0 midagi protsenti? Ma kahtlen, kas Vitsur hoiaks pead kinni nii täpselt valijaskonnale adresseeritud teksti pärast.
Vitsur ütles lihtsalt oma vaoshoitud ja diplomaatilisel moel, et Kadrikene ajab jama suust välja...
http://www.e24.ee/?id=276378
Heido Vitsur
Arengufondi majandusekspert:
Arenenud riikides on astmeline tulumaks kõikjal kasutusel. Ise olen kogu aeg astmelise tulumaksu pooldaja olnud, kuid seda ei ole võimalik nii kiirelt sisse viia, kui viidi käibemaks möödunud suvel.
Progressiivse tulumaksu eeliseks on suurem solidaarsus ühiskonna liikmete vahel, liiga suure varandusliku ebavõrdsuse vähendamine, sest see on reeglina ühiskonda nõrgendav. See võimaldab anda vähem varakatele võimalusi paremini toime tulla. Nii et põhimõtteliselt seisneb selle tähtsus asjaolus, et on loodud madalam esimene aste, mitte selles, et on olemas kõrgem ülemine aste. Astmeline tulumaks tekkiski ju seetõttu, et maksustada tulumaksuga ka neid, kellelt polnud võimalik normaalmäära alusel maksu võtta. Usun siiski, et Kadri Simsoni prognoositud 3,5 miljardit riigikassasse lisanduvat krooni on natuke liiga suur summa.
http://www.e24.ee/?id=276378
Heido Vitsur
Arengufondi majandusekspert:
Arenenud riikides on astmeline tulumaks kõikjal kasutusel. Ise olen kogu aeg astmelise tulumaksu pooldaja olnud, kuid seda ei ole võimalik nii kiirelt sisse viia, kui viidi käibemaks möödunud suvel.
Progressiivse tulumaksu eeliseks on suurem solidaarsus ühiskonna liikmete vahel, liiga suure varandusliku ebavõrdsuse vähendamine, sest see on reeglina ühiskonda nõrgendav. See võimaldab anda vähem varakatele võimalusi paremini toime tulla. Nii et põhimõtteliselt seisneb selle tähtsus asjaolus, et on loodud madalam esimene aste, mitte selles, et on olemas kõrgem ülemine aste. Astmeline tulumaks tekkiski ju seetõttu, et maksustada tulumaksuga ka neid, kellelt polnud võimalik normaalmäära alusel maksu võtta. Usun siiski, et Kadri Simsoni prognoositud 3,5 miljardit riigikassasse lisanduvat krooni on natuke liiga suur summa.
Vabandust, mitte 38st protsendist, vaid 30st protsendist, kuna üle 250000 teenivad on ju loomulikult samuti keskmist ja rohkem teenivate hulgas.
Masada, palju protsent siis, kui lisada 70 000 kr ja rohkem teenivad?
70 000 on umbes-täpselt mediaan.
Tähtsamad härrad viitsivad oma preemiale kandideerimise põhjendused kohe pikemalt kirja panna...
http://www.e24.ee/?id=276985
http://www.e24.ee/?id=276985
"Peaminister on suutnud luua eeldused, et ...... ka meile antav euro kõigub".
See "nali" sobib lausa vastavasse õpikusse :)
See "nali" sobib lausa vastavasse õpikusse :)
Ühesõnaga, Pealik tahab, et riigi raha eest "toodetakse" talle kolme aastaga niisgune valmis neeger, kes tunneb infotehnoloogiat kõiges tema mitmeahulisuses nii teoorias (teoreetiline informaatika, matemaatiline analüüs, digiloogika, algortitmitoooria), kui praktikas (arendusmetoodikad, ITIL, süsteemiarhitektuur). Sealjuures on tegemist nii vinge vennaga, kes ei vaja mingit tööandja poolset koolitust vaid omandab spetsiifiliste proprietaarsete süsteemide käitlemise jumaliku sisekaemuse toel (sest ammendavat dokumentatsiooni tootja, kes soovib ka koolitust müüa, välja ei anna). Loomulikult, kuna tegemist on äsja koolipingist tõusnud "rohelisega" võib talle julgelt pakkuda "eesti keskmist" palka. Tõepoolest, ilus unistus!
Kui ma seda demagoogiat siin loen siis tahes tahtmata tekib mul alati küsimus ,kui vana on inimene kes siin kirjutab.
Kas on julgeid ,kes oma vanuse ka paneks kirja -tekiks mingi respekt vähemalt.
Kas on julgeid ,kes oma vanuse ka paneks kirja -tekiks mingi respekt vähemalt.
Ok .
Üritan mingi näite siis tuua.Perekonnast.
Isa oli mul 10 aastat matemaatika ja füüsika õpetaja keskoolis.
Küsisin, miks lõpetas?
Ütles ,et närvid söödi ära.
Eks ta siis õpetas mullegi ühtteist.
Põhiline probleem tema sõnul on selles ,et hakatakse rääkima füüsikast (matemaatikast)koolis aga ei räägita sellest ,mis asi see füüsika(matemaatika ) üldiselt on .
Pean muidugi mainima ,et olen veits jäägrine !
Panin siin juba hulga asju kirja aga olen vist liiga jäägrine ,nii et kustutasin ära ja ütlen pointi ära .
Sa Offf ei tea mis need sõnad sügavas tähenduses tähendavad!!!!
N:algorititmiteoooria????????????????????
Kui nii ülbe oled seleta see sõna lahti.
Deem.
Üritan mingi näite siis tuua.Perekonnast.
Isa oli mul 10 aastat matemaatika ja füüsika õpetaja keskoolis.
Küsisin, miks lõpetas?
Ütles ,et närvid söödi ära.
Eks ta siis õpetas mullegi ühtteist.
Põhiline probleem tema sõnul on selles ,et hakatakse rääkima füüsikast (matemaatikast)koolis aga ei räägita sellest ,mis asi see füüsika(matemaatika ) üldiselt on .
Pean muidugi mainima ,et olen veits jäägrine !
Panin siin juba hulga asju kirja aga olen vist liiga jäägrine ,nii et kustutasin ära ja ütlen pointi ära .
Sa Offf ei tea mis need sõnad sügavas tähenduses tähendavad!!!!
N:algorititmiteoooria????????????????????
Kui nii ülbe oled seleta see sõna lahti.
Deem.
Kolisin oma vastusega iti-teemasse.
krookus - kui vaja, võin sulle vastata IT-teemas.
Kõrged maksud tõstavad inimeste rahulolu (?!)
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/vitsur-korged-maksud-tostavad-inimeste-rahulolu.d?id=32163831&l=fplead
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/vitsur-korged-maksud-tostavad-inimeste-rahulolu.d?id=32163831&l=fplead
Offf, see muide on suhteliselt hästi teadaolev fakt. Aga inimeste rahulolu tõstavad ka Meie Mees, "Reporter," salaviin jne - ehk siis diskussiooni koht on veidi mujal...