kas oleks mõtet, keegi võiks öelda, millal mull lõhki läheb :)))
ir83, kas oskad põhjendada, milles näed Hansa mulli. Mina küll ei näe.
mingil hetkel peaks see langus ju ka tulema :) kuigi tulemuste põhjal on kaheldav, kas see juhtub lähemal ajal. Kas just niivõrd langus, kui just korrektsioon. tglt kahetsen niigi, et paar kuud tagasi ei ostnud Hansapanka
ir83, kui jälgida Hansa strateegiat ja potensiaali, mis peaks avalduma eelkõige Läti, Leedu ja Venemaaga, siis minu arvamuse kohaselt on asi mullist väga kaugel, kuigi jah kasumivõtmisi ei saa välistada. Minu soovitus Hansale - STRONG BUY
Kui ING ütleb, et aktsia on ülehinnatud, siis ilmselt kukub korraks. Aga ennem vist ei juhtu midagi.
Tundub, et minu STRONG BUY peale on Hansa rallile läinud :))
täna on liiga järsult tõusnud......mida analüütikud arvavad?
täna on vist viimane hetk callid puttidega neutraliseerida?
Analüütikud ennustavad igavest õitsengut ja lõpmatut tõusu. Nii et all aboard.
paadunud optimist peaks ikka olema, et praegu pardale astuda :))
dividend, vaata aktsiahinna aegrida. umbes sama tundus ka eelmisel suvel... või sellel kevadel, või sellel suvel...
drell, ja just sellele tuginedes silmad kinni äkki ostetaksegi.
Mnjaa kuu tagasi olin nii kindel hansapanga languses ... otstsin müügioptsioone ja mille väärtus langes nulli. Võin küll loll olla ja oma vigadest mitte õppida, kuid nüüd ostan kohe jälle.
hetkel vaataksin pigem eelmise aasta septembrit ning selle aasta aprilli keskpaika... :)
Tõusu taga tundub olevalt likviidsus (või õigemini selle puudumine). Ostjaid on, müüjaid pole. Askid kaovad kiirelt eest.
Hansa on varemgi tõusnud tugevalt ka isegi minimaalsete käivete juures (müüjaid polnud)... ja see polnud sugugi ühe päeva sisene nähtus.
sibzik, sa polnud ainus ;) aga sinu asemel ma ootaks, kuni rong hakkab teises suunas liikuma, mitte ei eeldaks, et lõpp-peatus ongi käes.
sibzik, sa polnud ainus ;) aga sinu asemel ma ootaks, kuni rong hakkab teises suunas liikuma, mitte ei eeldaks, et lõpp-peatus ongi käes.
Kristjan ja teisedki, kas teate, kas on tehtud mingeid põhjalikumaid analüüse teemal, kas kogu turule tuleva raha jaoks on ikka piisavalt sobilikke investeerimisvõimalusi (ülemaailmses mastaabis). Olen ühest sellisest uuringust pinnapealselt kuulnud, mis väitis, et investeerimisvõimalusi lisandub vähemalt sama palju, kui turule juurde tulevat raha.
Kuid vaadates kasvõi globaasete aktsiaturgude aktsiate hindasid, siis konservatiivse hinnangu kohaselt ei ole neid juba ammu põhjust pidada odavaks... odavus on muidugi suhteline mõiste...
Kasvõi Ida-Euroopa pensionisammaste käivitumisel lisandub turule suur kogus lisaraha, mis vajab investeerimist, palju sellest paigutatakse juba tavapärastesse indeksitesse (nii toimib kasvõi LHV), mis saavad aina hoogu juurde. Fondihalduritel ei ole tegelikult valikut - kui raha tuleb fondi juurde, siis on vaja see fondi tingimuste kohaselt ära paigutada. Ja nii ostetakse ka seda vaest Hansapanka valimatult... kuna muud sama head regioonist võtta ei ole.
Kuid vaadates kasvõi globaasete aktsiaturgude aktsiate hindasid, siis konservatiivse hinnangu kohaselt ei ole neid juba ammu põhjust pidada odavaks... odavus on muidugi suhteline mõiste...
Kasvõi Ida-Euroopa pensionisammaste käivitumisel lisandub turule suur kogus lisaraha, mis vajab investeerimist, palju sellest paigutatakse juba tavapärastesse indeksitesse (nii toimib kasvõi LHV), mis saavad aina hoogu juurde. Fondihalduritel ei ole tegelikult valikut - kui raha tuleb fondi juurde, siis on vaja see fondi tingimuste kohaselt ära paigutada. Ja nii ostetakse ka seda vaest Hansapanka valimatult... kuna muud sama head regioonist võtta ei ole.
"Kuid vaadates kasvõi globaasete aktsiaturgude aktsiate hindasid, siis konservatiivse hinnangu kohaselt ei ole neid juba ammu põhjust pidada odavaks"
aga kohalikus mõistes on Hansapank põhimõtteliselt uuringute järgi ainuke aktsia, mida annab globaalsetega võrrelda. Keegi just millalgi ütles, et keskmiselt on eesti aktsiahinnad suhteliselt madalamad kui hinnad mujal maailmas, seega tegelikult peaks ju arenguruumi veel olema
aga kohalikus mõistes on Hansapank põhimõtteliselt uuringute järgi ainuke aktsia, mida annab globaalsetega võrrelda. Keegi just millalgi ütles, et keskmiselt on eesti aktsiahinnad suhteliselt madalamad kui hinnad mujal maailmas, seega tegelikult peaks ju arenguruumi veel olema
Hansapanga hinnas ongi juba see "arenguruumi" osakaal üsna suur - põhidialoog sellel teemal just käibki. Kuna hinnangud Hansa potentsiaali realiseerumisele on erinevad, siis on erinevad ka hinnasihid.
Nendel inimestel, kes on ses äris sees, on alati parem ülevaade, kui realistlikud on "arenguruumi" realiseerumise ootused.
Üldistamise puhul tuleb aga alati silmas pidada, et reeglina on alati erandeid!!!
Ja odavus on alati suhteline mõiste, kelle jaoks on odav, see ostab, kelle jaoks kallis, see müüb, nii börs igapäevaselt toimibki.
Nendel inimestel, kes on ses äris sees, on alati parem ülevaade, kui realistlikud on "arenguruumi" realiseerumise ootused.
Üldistamise puhul tuleb aga alati silmas pidada, et reeglina on alati erandeid!!!
Ja odavus on alati suhteline mõiste, kelle jaoks on odav, see ostab, kelle jaoks kallis, see müüb, nii börs igapäevaselt toimibki.
Jälgige mängu, varsti tõusevad ka teised aktsiad eelkõige Norma, Kaubama, Telekom järgi. Hansa on nagu veduriks