jesper,
mul ei ole viimase aja tordiäri andmeid. Aastaid tagasi oli, kui ühe kondiitritootja jaoks just omahinnaarvestuse ja tootmise juhtimise lahendust tegin.
"Tervislik tort" ideena on väärt 3.50, mitte pool milkut. Execution maksab. Kui antud pundil oleks ette näidata eduka, vähemalt 0,5MEUR aastakäibega kondiitritootmise kogemus - vaat siis ma mõtleks (ja idee ei puhuks üldse pilli - minupärast tootku või Aleksandri kooki).
Tore, kui noored püüavad miskit teha. Sellistel tingimustel aga sinna oma raha viia...
Ok. Tõmbaks otsa kokku.
Tordi tegemine ei ole mingi start-up.
Tavaline ettevõtlus.
Ja allub tavalistele ettevõtluse reeglitele. s.h. rahastamisel.
Tordi tegemine ei ole mingi start-up.
Tavaline ettevõtlus.
Ja allub tavalistele ettevõtluse reeglitele. s.h. rahastamisel.
ttrust
Kas on olemas selline toiduaine, mis ei ole ei valk, ei rasv ega ka süsivesik, pole ka "paha E-aine" ja mis sisaldab 0 kalorit? Ja mis püsib koos ja saaks igasuguste muude toitude põhiballastina kasutada. Mõtle, sa teed tordi sellest ainest. Puhtalt. Peal kasutad paari maasikat ning mustikast tehtud toiduvärvi, et ilusam oleks.
Võiks lausa kilogrammide viisi sisse ajada. Väga tervislik.
Selle toiduaine nimi on VESI. Koos püsib kui temp on alla 0 kraadi C. Kindlasti saab temperatuuril tahkeks teha ka želatiiniga, ehk siis saab lihtsalt maitsetu tarretise, mis ei sisalda eriti mingeid toitaineid. Sellise toote müügiedu on muidugi küll kahtlane.
wise mida sa selle all mõtled?
Sellel teemal on pikem jutt siin: https://fp.lhv.ee/forum/invest/130373
pahurik
wise mida sa selle all mõtled?
Ok, tänud. Oli tähelepanuta jäänud.
Härrased, kas mingit sellist platvormi kuskil eksisteerib, mille kaudu anda/küsida väikest ärilaenu? Suurusjärgus 10 000 kuni 50 000 eur? Intressiga 10-20% p.a. suurusjärgus. Ma hakkasin mõtlema, sest mu käest küsiti täna juba kolmandat korda viimase kuu aja jooksul, et "ega ma kedagi ei tea, kellega võiks rääkida?". Kõik kodanikud on olnud korralikud inimesed, kellega saab nende senise track recordi põhjal asju ajada küll - huiamise peal eeldatavalt väljas ei ole.
.
Ühel juhul saatsin huvilise juba lgp kaasfoorumlaste jutule, aga üks-ühele jäi projekt väikseks ja tagatise likviidsus kehvapoolseks. Mingi puulina aga võiks sellisel asjandusel isegi täitsa jumet olla? Pangaga jahmerdamine ei vääri selliste summade puhul eriti küünlaid ja no väikeettevõtja seisund on keskmise kohaliku panga jaoks nagunii äri välistav diagnoos.
Mis targemad arvavad?
.
Ühel juhul saatsin huvilise juba lgp kaasfoorumlaste jutule, aga üks-ühele jäi projekt väikseks ja tagatise likviidsus kehvapoolseks. Mingi puulina aga võiks sellisel asjandusel isegi täitsa jumet olla? Pangaga jahmerdamine ei vääri selliste summade puhul eriti küünlaid ja no väikeettevõtja seisund on keskmise kohaliku panga jaoks nagunii äri välistav diagnoos.
Mis targemad arvavad?
Bondkick.com jahmerdab nende väiksemate summadega.
Capitaliasse võid ka saata, need vist kannavad ka kohe summa üle, kus on 20% intress küljes.
Tänud, wise! Bondkick kõlab nagu suuremad summad :) Selles kontekstis ei tulnud üldse ette.
sakuska, ma teises teemas andsin hiljuti sama idee tasuta kasutamiseks:)
Kõige lähemal vast hetkel on sellele Estateguru, võid sakuska seda neile ehk soovitada kui on tagatis olemas.
St summade suurusjärk on seal täitsa selles vahemikus olnud tihti.
Portaal võiks siis kokku viia sellised inimesed, EG on rohkem selline kus laenuandjaid on palju, aga ilmselt on ka investoreid, kes sooviks korraga suurema summa investida, mitte 10 projektida sahmerdada.
Lisaks korjab EG päris suure vahendusprotsendi lisaks, see et seal nii 13-14% raha tõstetakse, näitab et turgu on, eriti oleks seda natuke soodsama intressitaseme juures.
Kõige lähemal vast hetkel on sellele Estateguru, võid sakuska seda neile ehk soovitada kui on tagatis olemas.
St summade suurusjärk on seal täitsa selles vahemikus olnud tihti.
Portaal võiks siis kokku viia sellised inimesed, EG on rohkem selline kus laenuandjaid on palju, aga ilmselt on ka investoreid, kes sooviks korraga suurema summa investida, mitte 10 projektida sahmerdada.
Lisaks korjab EG päris suure vahendusprotsendi lisaks, see et seal nii 13-14% raha tõstetakse, näitab et turgu on, eriti oleks seda natuke soodsama intressitaseme juures.
Väiksemate summade kaupa annab vist ka Big ärilaenu, aga mis tingimustel ja millise profiili vastu, jään vastuse võlgu.
wise
Väiksemate summade kaupa annab vist ka Big ärilaenu, aga mis tingimustel ja millise profiili vastu, jään vastuse võlgu.
eks rahavoogu taha ka nemad näha nagu suuremadki pangad.
pahurik
EG-s on juba tükk aega enamasti umbes 9-11% vahel need raha tõstmised. 13-14%-ga võiks ikka suure hurraaga investorid peale lennata, kui portaal selle ärilaenu menetlusse võtaks.
MLindepuupahurik
EG-s on juba tükk aega enamasti umbes 9-11% vahel need raha tõstmised. 13-14%-ga võiks ikka suure hurraaga investorid peale lennata, kui portaal selle ärilaenu menetlusse võtaks.
loe uuesti, ma kirjutasin protsendist raha tõstja jaoks, mitte investorile.
Ääremärkusena - mind paneb imestama, kui kiiresti Crowdestate projektid täis märgitakse.
Bows
Ääremärkusena - mind paneb imestama, kui kiiresti Crowdestate projektid täis märgitakse.
mis siin imestada, kui eeter on täis kuidas investeerides kohe tuleb finantsvabadus ja igasugu koolitusgurud seda veel igas kanalis müüvad ja eeskujuks on.
Kas see täismärkimise-huvi aitab ka Crowdestate projektide intresse langetada?
Kaaskamraadid!
Crowdestate on laenupõhine ühisrahastus, teema siin: P2P Pangandus: Laenupõhine ühisrahastus
(kuigi Funderbeam on samuti laenupõhine, siis oma olemuselt on tegu ettevõtte osade müügiga ehk osaluspõhise ühisrahastusega)
pahurik, mina teen ka koolitust ca 2x aastas. Olen ma halb inimene seetõttu?
Crowdestate on laenupõhine ühisrahastus, teema siin: P2P Pangandus: Laenupõhine ühisrahastus
(kuigi Funderbeam on samuti laenupõhine, siis oma olemuselt on tegu ettevõtte osade müügiga ehk osaluspõhise ühisrahastusega)
pahurik, mina teen ka koolitust ca 2x aastas. Olen ma halb inimene seetõttu?
Viimasel ajal tundub tõesti, et on korralik "investeerimisbuum" lahti läinud. Äripäevast saab iga nädal lugeda, kuidas Jaak Roosaare õpetab rikkaks saama jne. Põhimõtteliselt pole investeerimises ju midagi halba, kuid kipun arvama, et väga paljud toetuvadki inesteerimisotsuste tegemisel peamiselt gurude soovitustele ja oma peaga mingit analüüsi ei tee. Rahad lükatakse Crowdi, Bondorasse, EG-sse, Mintosesse ja kindlasti veel kuhugi, sest tootlus on seal ju kõva. Muretsema paneb ehk see, et suures investeerimise ja teenimise tuhinas unustatakse omale mõistliku suurusega reserv koguda ja kogu papp tahetakse panna teenima.
Aga eks aeg näitab, milline saab olema ühisrahastuse tulevik Eestis - ehk ei peagi alati midagi ventikasse lendama ja kõik ühisrahastusinvestorid saavad õnnelikud olla.
Aga eks aeg näitab, milline saab olema ühisrahastuse tulevik Eestis - ehk ei peagi alati midagi ventikasse lendama ja kõik ühisrahastusinvestorid saavad õnnelikud olla.