wise, minu postitus ei olnud sihitud fundwise vastu, vaid rohkem hoiatus, et sellistesse tordiprojektidesse raha panemine on väga suure riskiga. Muidu igati su jutuga nõus, paraku kui enamus projekte on sellised, siis varsti kaob investorite usldus ja uut raha ligi tömmata on raskem.
Ega pappi kulub torditegemisele palju. Seda tõestas mul naine eile poes.
Peaks talle selgeks tegema, et tuleb valgupulbrit ka panna. Siiani vaidleb vastu.
Kas nüüd just 38 000 aga miks ka mitte kui maias oled.
Peaks talle selgeks tegema, et tuleb valgupulbrit ka panna. Siiani vaidleb vastu.
Kas nüüd just 38 000 aga miks ka mitte kui maias oled.
2korda2
Sõnakõlksust "tervislik tort" lihtsalt ei piisa.
Ma pigem arvan ka samamoodi. Sa lihstalt ei müü seda ideed maha, et tort on tervislik. Eestlase jaoks on ja jääb tort siiski pidulaua tooteks ja see ei muutu iganädalase menüü osaks ka mitte siis, kui tootja väidab selle tervisliku olevat, st ei tule mitte seda käivet mida vaja oleks. On mingi hulk suhkrusõltlastest kontingenti, kes käivad regulaarselt ja truult kohvikutes kookidega maiustamas ja ostavad koju ka kaasa. Aga tort ja kook on erinevad asjad, torti ostas läheb ka suurima magusasõbra südametunnistus mustaks - kuidas sa ostad omale iga nädal tordi koju ja sööd selle ise ära. Koogi puhul sellist tunnet ei teki, seega kui üldse sellist ärimudelit püüda ellu viia, siis tuleks toode "tervislik tort" asendada tootega "tervislik kook" ja müüa neid väikeste tükkidena. Just seda Gustav teeb ja kuna Gustavi tooted tõesti ka eristuvad massist nii välimuse kui maitse (paraku ka hinna) poolest, siis nemad on tõesti suutnud ennast sellele ülitiheda konkurentsiga turule sisse murda, üllatavalt lühikese ajaga kusjuures.
Kui sellesse sektorisse siseneda, siis pigem püüda kopeerida Gustavit. Muud üritused on tõenäoline feil.
kindsigo
Aga tort ja kook on erinevad asjad, torti ostas läheb ka suurima magusasõbra südametunnistus mustaks - kuidas sa ostad omale iga nädal tordi koju ja sööd selle ise ära. Koogi puhul sellist tunnet ei teki, seega kui üldse sellist ärimudelit püüda ellu viia, siis tuleks toode "tervislik tort" asendada tootega "tervislik kook" ja müüa neid väikeste tükkidena.
Tegelikult on neil need tordid ka viilude või koogitükina müügis mõnes kohvikus. Vaadates tordilette siis ei lähe see magusasõbra südametunnistus nii mustaks midagi — tordiletid on lookas ja väheusutav, et kõik tootjad torte hilisemaks ära viskamiseks järjekindlalt toodavad ja poed neid maha kandmiseks tellivad.
2korda2
Sõnakõlksust "tervislik tort" lihtsalt ei piisa.
Võib vabalt piisata kuna tervislikkusele ja "E" -de sisaldusele pööratakse üha enam tähelepanu ostjate poolt aga samas tooted on endiselt mitte-väga meeldiva sisaldusega. Kasvõi ülalmainitud Gustavi toodetest on viimasel ajal raske leida toodet mis ei sisaldaks 4-5 "E" ainet. Jättes kõrvale proteiini, süsivesikute ja rasvade teema, kumb tundub tervislikum:
Valge šokolaadi-maasika OTT
Sisaldus: või, digestive küpsised, kodujuust, šokolaad, maasikad, astelpaju toormahl, suhkur, nisujahu, muna, želatiin
või see:
Valge šokolaadi toorjuustutort mustikatega
Sisaldus: Külmutatud mustikad, rõõsk koor 35%, suhkur, valge šokolaad (suhkur, tahkestatud taimne rasv, kakaovõi, kuiv vadakuprodukt, laktoos, taimne rasv, emulgaator; sorbitaan tristearaat; sojaletsitiin, aroomid), valge küpsis (nisujahu k/s, suhkur, margariin, muna, kondsenspiim, kakao, vesi, sool, kergitusaine (E500, E503), vanillin, lõhna– ja maitseaine), toorjuust “Philadelphia”, taluvõi 80%, želatiin, želeeriv aine (suhkur, happesuse regul. E331, E330, E340, želeeriv aine E407, E440; paksendajad E410, E414, glükoos, karamell, maitse –ja lõhnaained)
kohe näha, et mgs on nende tuttav, ise tunnistas ka, et on "degusteerimisel" käinud, ja tehtud postidest foorumis on nüüd siis suur osa siin, puhka õige jalga.
mgs
Sisaldus: või, digestive küpsised, kodujuust, šokolaad, maasikad, astelpaju toormahl, suhkur, nisujahu, muna, želatiin
Mul tekkis siin mõnes mõttes teemaväline küsimus, aga kas nende digestive küpsiste kasutamisel ei peaks ka nende koostisosad olema eraldi välja toodud? A la "digestive küpsised (koostisosa1, koostisosa2, jne)". Tarbija vaatevinklist oleks päris ebamugav osta tort ja siis veel hakata eraldi otsima, mida kõike need küpsised sisaldavad...
mgs,
Gustavil läheb vist suhteliselt paremini? Ongi vastus käes. Püüa aru saada - kui torditurul peaks tekkima trend tervislikkusele, siis Gustavil (ja kõigil teistel suurtel tegijatel) läheb max kuu, et välja lasta terve "tervislike tortide seeria". Seejärel aga lüüakse juba sissesöödetud kanalite ja tootmise tõttu.
See idee ei ole mitte kuskilt otsast väärt poolt miljonit. Lihtsalt ei ole.
Gustavil läheb vist suhteliselt paremini? Ongi vastus käes. Püüa aru saada - kui torditurul peaks tekkima trend tervislikkusele, siis Gustavil (ja kõigil teistel suurtel tegijatel) läheb max kuu, et välja lasta terve "tervislike tortide seeria". Seejärel aga lüüakse juba sissesöödetud kanalite ja tootmise tõttu.
See idee ei ole mitte kuskilt otsast väärt poolt miljonit. Lihtsalt ei ole.
Mul on retooriline küsimus, mis ained ja kui ohtlikud on:
E175
E948
E500
;)
E175
E948
E500
;)
Jah , ega keegi seda meelt ei ole et tordi sisse valgupulbrit panna oleks halb mõte!
Ei ole!
MikiHiire maal on igatmasti "kõrgendatud valgu sisaldusega" toodete lett marketis 100 m pikk.
Tänapäeval pannakse keeduvorsti isegi liha! - Selline toode Lihakas!
Lihtsalt see Fundwize ettevõtte väärtuse arvutamine teeb vanakooli inimestele palju nalja.
Ei ole!
MikiHiire maal on igatmasti "kõrgendatud valgu sisaldusega" toodete lett marketis 100 m pikk.
Lihtsalt see Fundwize ettevõtte väärtuse arvutamine teeb vanakooli inimestele palju nalja.
mgs
... Valge šokolaadi-maasika OTT
Sisaldus: või, digestive küpsised, kodujuust, šokolaad, maasikad, astelpaju toormahl, suhkur, nisujahu, muna, želatiin ...
Või, kodujuust, digestive küpsised, šokolaad ... ise aga sisaldavad milliseid E-aineid? P.S. E-ained pole kõik pahad.
Tegelikult see jutt,et E ained pahad on, on kaunis teadmatu inimese jutt. Mõni toidutehnoloog võiks sellest rääkida.
Kas on olemas selline toiduaine, mis ei ole ei valk, ei rasv ega ka süsivesik, pole ka "paha E-aine" ja mis sisaldab 0 kalorit? Ja mis püsib koos ja saaks igasuguste muude toitude põhiballastina kasutada. Mõtle, sa teed tordi sellest ainest. Puhtalt. Peal kasutad paari maasikat ning mustikast tehtud toiduvärvi, et ilusam oleks.
Võiks lausa kilogrammide viisi sisse ajada. Väga tervislik.
Võiks lausa kilogrammide viisi sisse ajada. Väga tervislik.
TNT
Tegelikult see jutt,et E ained pahad on, on kaunis teadmatu inimese jutt. Mõni toidutehnoloog võiks sellest rääkida.
Minu teada näiteks selline aina nagu aspartaam tekitab organismis metanooli. Võin eksida. Aga minu tada, et metanooli kogus üldse ohtlikuks muutuks, peaks seda aspartaami hiigelkoguse sisse ajama.
TNT
Jah , ega keegi seda meelt ei ole et tordi sisse valgupulbrit panna oleks halb mõte!
Ei ole!
Ma küll tavaliselt panen leiva vorsti peale, mitte ei söö paljast vorsti, puhtalt selletõttu, et söögi teraviljasisaldust vähendada. :-)
Jättes kõrvale torditööstuse spetsiifika (millest ma midagi ei tea), siis kui kõik asutatavad ettevõtted LHV foorumi tõekomisjoni eest läbi lasta, ei tehtaks Eestis vist üldse mitte midagi:
- startupid on halvad, sest "seda uut asja pole ju kellelgi vaja" ja nad ainult "tahavad investoritelt raha välja petta"
- traditsioonilised ettevõtted on halvad, sest "see on juba vana idee ja <aseta siia minu lemmiktoode> on palju parem"
- äriplaani detailide saladuses hoidmine on halb, sest "ideed ei maksa midagi"
- äriplaani detailide avaldamine on halb, sest "kui <aseta siia minu lemmikfirma> tahab, siis ta teeb selle toote kohe järele"
- koduturule orienteerumine on halb, sest "ainult Eestis müües ei teeni midagi"
- eksportimine on halb, sest "Euroopas on tuhandeid selliseid"
- tootmine on halb, sest "hiinlased teevad odavamalt"
- IP litsentseerimine on halb, sest "ega õhku müües raha ei teeni"
- jne jne jne
- startupid on halvad, sest "seda uut asja pole ju kellelgi vaja" ja nad ainult "tahavad investoritelt raha välja petta"
- traditsioonilised ettevõtted on halvad, sest "see on juba vana idee ja <aseta siia minu lemmiktoode> on palju parem"
- äriplaani detailide saladuses hoidmine on halb, sest "ideed ei maksa midagi"
- äriplaani detailide avaldamine on halb, sest "kui <aseta siia minu lemmikfirma> tahab, siis ta teeb selle toote kohe järele"
- koduturule orienteerumine on halb, sest "ainult Eestis müües ei teeni midagi"
- eksportimine on halb, sest "Euroopas on tuhandeid selliseid"
- tootmine on halb, sest "hiinlased teevad odavamalt"
- IP litsentseerimine on halb, sest "ega õhku müües raha ei teeni"
- jne jne jne
Kui 10-st startupist hävib 9, siis tasub kriitiline olla ju. Miks nad nii hullusti feilivad ja miks nad seda ette ei suuda näha?
pahurik
kohe näha, et mgs on nende tuttav, ise tunnistas ka, et on "degusteerimisel" käinud, ja tehtud postidest foorumis on nüüd siis suur osa siin, puhka õige jalga.
Tuttavatele ei korraldata degusteerimisi minu arvates, tuttavad kutsutakse lihtsalt torti sööma.
Degusteerimine kus käisin oli seoses Fundwise kaudu raha kaasamisega korraldatud investorkohtumine kus kõigil soovijatel on olnud võimalik seni või ka tulevikus osaleda.
Seega ei ole tuttav kui korra kohtumine just arvesse ei lähe ja jalgadega on ka kõik korras, samas näppudele puhkuse andmine kõlab juba üpris hea mõttena.
kindsigo
Kui 10-st startupist hävib 9, siis tasub kriitiline olla ju.
Kriitiline tasub alati olla, aga reeglina sõltub edu või ebaedu toote või teenuse aspektidest, millega kursis olemiseks ei piisa lihtsalt supermarketi letil siltide lugemisest. Kui keegi näiteks tooks juba välja Eesti tordituru aastakäibe, keskmise marginaali ja siis hakkaks sealt baasilt kritiseerima, siis mul ei oleks sellega probleemi.
Vanasti käis lihtsalt see raha panemise värk:
1/3 sulle , kui töö tegijale ja idee meistrile, 1/3 mulle kui investorile ja 1/3 minu rahale. Punkt.
Ja muidugi 5 alustavast pani 3 aasta-kahega pankrotti.
Aga mis on järgnev :
Investeeringu suurus
35 112 - 85 008 €
Pakutav osalus
7,72 % kuni 16,83 %?
Vat ju miin. Paned kogu papi ja vastu saad mida? Kolmandiku? Millest? Mõttest?Isegi kaasarääkimsõigust ei saa, kolmandikuga sa ei ole mitte keegi: õhk, buratiino, kolun. Sul puuduvad igasugused õigused või mõjutusvahendid.
1/3 sulle , kui töö tegijale ja idee meistrile, 1/3 mulle kui investorile ja 1/3 minu rahale. Punkt.
Ja muidugi 5 alustavast pani 3 aasta-kahega pankrotti.
Aga mis on järgnev :
Investeeringu suurus
35 112 - 85 008 €
Pakutav osalus
7,72 % kuni 16,83 %?
Vat ju miin. Paned kogu papi ja vastu saad mida? Kolmandiku? Millest? Mõttest?Isegi kaasarääkimsõigust ei saa, kolmandikuga sa ei ole mitte keegi: õhk, buratiino, kolun. Sul puuduvad igasugused õigused või mõjutusvahendid.