OMX Tallinn optsioonid

Tänud lhv klienditoele. Probleem leidis kiire lahenduse.
maaklerile siiski :-)
Jah, kuid neiud on ka kenad:)
privador, ära naera.
Kui vahe oleks olnud 28 ja 16, siis oleks olnud tegu soodsalt ehk poolmuidu saamisega.
Tegelikkuses asjad nii lihtsad ei ole. Sellisesse võitu (13->16) jõudmiseks peab olema aega ja õnne. Seekord läkski kõik hästi.
Pitsat2, mismoodi sa OMX optsioone bidi pealt ostad? Tahaks ka!
Kahjuks ei saa aidata.
Ma ei osta ega müü.
Aga ma ei ole bid noteeringuga ostmisest ka kirjutanud omast arust.
pitsat2 : Kus see 21 % võit seal on ?
Ok, upseri toodud numbrite põhjal:
Ostan 12.02 ühe puti mille ostunoteering on samal päeval 13.54. Jätan selle meelde, selle hinnaga , muudel samadel tingimustel, saan ma selle asja tagasi müüa.
Ennäe, mõne aja pärast ostunoteering ehk hind juba 16.36.
Seega saan jubina realiseerida soetuspäeva ostunoteeringust 21% kõrgemal tasemel.
16.36/13.54= 1,208, mis teeb 20,8% ehk 21% kasvu.

Värve ja srifte vahetada ei oska.

hello pitsat ! mine loe natuke veel optsioonidest! sest see on täielik pullshit!
küsimus on ju ostu(28) ja müügi(16) hinna vahes, kusjuures turg on langenud ostu(28) momendist 4,3%, aga müüa saan 16-ga, ehk, et teenida omxt 3 put -ga, peaks turg langema 15%, et jõuda kasumisse!
kes neid omxt optsioone küll osta jaksab-riskib?
No mehed, mina ei oska küll toodud andmete juures mingit muud moodust võidu väljatoomiseks välja mõelda.
Soetushinnaga võrdlemise viis tuleb ju kohe alguses kõrvale jätta, see peaks ju päevselge olema.
pitsat2, mehed üritavad selgeks teha, et sa ei saa bid hinnaga neid putte ostetud
Pitsat2, asi ongi selles, et bid hinnaga pole reaalselt võimalik OMX optsioone osta. Kui tahad osta, siis ostad ask hinnaga (antud juhul siis sõltuvalt ajahetkest 26 või 28) ja kui müüa tahad, siis müüd bid hinnaga (antud juhul siis kas 13 või 16). Ehk siis, kui sa ostad 28 -ga ja saad müüa 13 asemel 16 -ga, siis see pole mitte kasum, vaid kahjumi vähendamine. Ja kahjum on räme mõlemal juhul :)
see oli siis nüüd puust ja punaseks ka
Ei noh, mina ka ei jäta.
Jim, ma mõistan, et mu lähenemisviis on uudne ja eriti akadeemilistes ringkondades ei pruugita seda meetodit aktsepteerida.
Möönan, et sellest tingitult võib esialgu arusaamatusi tekkida.
Samas, kui noteeringud on alguses 13.54 ja 28.14, siis minu arust muul viisil ju plussi ei saa kuidagi ning seepärast võiks eespool toodud rehkendusviis juhul, kui juba oled 28 tasemel ostnud, olla praktikas antud juhul rakendatav. Ma usun, et eesmärk võiks ka investeerimistegevuses abinõu pühitseda.
Anoogen, rohkem kannatlikkust ja järelemõtlemist variantide üle. Ära ole nii läbematu.

Vahva on.

alo
kunas baltikat saab limiithinnaga osta?
ja veel
kas te lasete optsioone müüa ka?
Pitsat2, ära lihtsalt nimeta seda kasumiks. See ei ole kasum, kui sa sa ostad midagi 28 -ga ja müüd 16 -ga. See on räige (räme, suur, kohutav, vastik, paha, õudne, whatever) loss. See, et 13 -ga müües oleks loss veel suurem, ei tähenda, et nüüd kasum oleks. Aga aitab sellest teemast, rohkem ma sõna ei võta. Kui keegi veel aru ei saanud, siis point oli algsel postitajal selles, et OMX optsioonide spread on nii räige, et isegi alusvara suunda ära arvates ei pruugi suure spreadi tõttu kasumit saada. Pigem vastupidi nagu antud näide ilmekalt tõestas.
Pitsat2 selline "kasum" on ainult virtuaalne ja selle peale, et niiviisi mõelda ei ole vist tõesti keegi teine tulnud. Aga noh kui sul see positsioon oleks ehk siis realiseeriksid "kasumi"?
Ja järgmisest lausest ei saanud ka aru. Ei ole mulle see päevselge. Võib-olla seletad rumalatele lahti?
"Soetushinnaga võrdlemise viis tuleb ju kohe alguses kõrvale jätta, see peaks ju päevselge olema"
Märguanne, et vend täiesti ilmselt villast viskab. Hääd õhtat. ;-))