OA-Coffee börsile (OACOF)

No, kus see börs varem oli? Kas ennem aktsiate märkimise algust nad siis ei teadnud firmast midagi?

Siin on tõesti pruut altari ees maha jäetud. Kuidas noteerimisprotsess üldse niikaugele jõudis, kui aruandlus ei vastanud nõuetele. OA-l on nüüd väga raske uut peigu leida, isegi kui aruandluse korda teevad, valuatsiooni alandavad ja emotsioonide asemel kohvi müüma hakkavad.
Börs
"Taniel Vaaderpass"
"yanek"
Taniel Vaaderpass
Selle asemel, et toodet promoda, oleks õige hetk ausalt rääkida, mis probleem kauplemisele võtmisel tuli

Ootame ise samuti hetkel börsilt täpsemat tagasisidet, mis tuleb homme (13.12). Peale seda jagame koheselt infot ja vastame küsimustele.

On ehk börsilt täpsem tagasiside tulnud? 13.12. tööpäev on justkui läbi.
Sündmuste kronoloogia:

1. Ettevõte tegi börsile avalduse aktsiate kauplemisele võtmiseks.
2. Ettevõte alustas aktsiate avalikku pakkumist enne noteerimiskomisjoni positiivset otsus.
3. Noteerimiskomisjon otsustas ettevõtte aktsiate kauplemisele võtmisest keelduda.

Noteerimiskomisjoni seletused:

Börsil pole kindlustunnet OA Coffee aruandluse suhtes

Võeti risk, et ehk saavad asjad joonde ja tuleb luba, kuid läks teisiti.

Varem oli mulje, et puudujääke on võimalik parandada ja siis võetakse uuesti menetleda. Tänasest artiklist aga jääb mulje, et rong on jäädavalt läinud, sh pole midagi konkreet välja toodud, mis valesti on ja mida parandada on vaja. Mis siis edasi saab?

Ja miks võeti risk asuda aktsiaid pakkuma enne otsust? Kuhu nii kiire oli?
"s2nl3"
Varem oli mulje, et puudujääke on võimalik parandada ja siis võetakse uuesti menetleda. Tänasest artiklist aga jääb mulje, et rong on jäädavalt läinud, sh pole midagi konkreet välja toodud, mis valesti on ja mida parandada on vaja. Mis siis edasi saab?

Ja miks võeti risk asuda aktsiaid pakkuma enne otsust? Kuhu nii kiire oli?

Vaadates aruannete numbreid, siis ilmselt raha oli otsa saamas.
Saime täna tööpäeva lõpus börsilt täpsemad selgitused. Koostame omapoolse teate ja edastame selle esimesel võimalusel.

Kas ma olen ainuke otu, kes mõtleb, et miks sai pangas üldse neid märkida enne kui noteerimiskomisjon on oma rohelise tule andnud?
"teretore"
Kas ma olen ainuke otu, kes mõtleb, et miks sai pangas üldse neid märkida enne kui noteerimiskomisjon on oma rohelise tule andnud?

Ma sain rohkem asjast nii aru, et börs andis rohelise tule ja selle pärast sai pangas märkida ja siis alles tuli välja, et üks foor on veel ja see andis punase tule.
Soovitan Funderbeami kaudu kaasata, sealt ikka saab oma noosi kätte.
"lindprii"
Soovitan Funderbeami kaudu kaasata, sealt ikka saab oma noosi kätte.

Ei panustaks sellele enam. Viimased kampaaniad (kui ÖÖD kõrvale jätta), pole täis läinud.
https://www.aripaev.ee/borsiuudised/2021/12/14/selgus-pohjus-miks-oa-coffeed-borsile-ei-lubatud

Tuleb välja, et mingi hägune ettevõte...
"Motiv8"
https://www.aripaev.ee/borsiuudised/2021/12/14/selgus-pohjus-miks-oa-coffeed-borsile-ei-lubatud

Tuleb välja, et mingi hägune ettevõte...

kas siin artiklis on uut infot või on siin räägitud reedesest börsi teatest?
Nagu oleks, siis ei öeldud ju midagi.

Komisjoni hinnangul ei ole piisavalt kindlustunnet, et emitent suudaks börsi aruandluse ja läbipaistvusega seotud nõuete täitmist tagada tasemel, mis on vajalik investorite huvide kaitsmiseks börsi regulatsiooniga kehtestatud nõuete järgi. Papp lisas, et komisjoni hinnangul võivad eelnimetatud asjaolud OA Coffee aktsiate kauplemisele võtmise korral kogumis kahjustada nii investorite huve kui ka First Northi ja börsi mainet.
Pigem sama jutt, mis ERR eile uudis ja lisaks, et ei vasta börsi reglement punkt 9.4-le.
"Motiv8"
Nagu oleks, siis ei öeldud ju midagi.

Komisjoni hinnangul ei ole piisavalt kindlustunnet, et emitent suudaks börsi aruandluse ja läbipaistvusega seotud nõuete täitmist tagada tasemel, mis on vajalik investorite huvide kaitsmiseks börsi regulatsiooniga kehtestatud nõuete järgi. Papp lisas, et komisjoni hinnangul võivad eelnimetatud asjaolud OA Coffee aktsiate kauplemisele võtmise korral kogumis kahjustada nii investorite huve kui ka First Northi ja börsi mainet.

Kui vaadata SIIT, siis ettevõte isegi 2021. aastal ei ole suutnud maksudeklaratsioone (TSD või KMD) õigeaegselt esitada koguni 12 korral, majandusaasta aruanded ka läbi ajaloo on esitatud üldjuhul tähtajast hiljem.

Eks börs teeb siit omad järeldused.

Majandusaasta aruannetega hilinemine on muidugi väikeettevõtete puhul tavaline - aga enamik väikeettevõtteid börsile ei siirdu ....

linna peal käivad jutud, et OA käis suve lõpus influencereid läbi ja kauples osakuid "positiivsete" artiklite vastu. Kasu tulla influencerile tagasi peale ipot sest siis saab ju börsil ullikestele hea hinnaga maha müüa

Tundub, et müür oli see kes läks liimile, nüüd vist häda käes selle IPO asjaga, et return on investment saada

"euroistandus"
linna peal käivad jutud, et OA käis suve lõpus influencereid läbi ja kauples osakuid "positiivsete" artiklite vastu. Kasu tulla influencerile tagasi peale ipot sest siis saab ju börsil ullikestele hea hinnaga maha müüa

Tundub, et müür oli see kes läks liimile, nüüd vist häda käes selle IPO asjaga, et return on investment saada

Kas see pole mitte startupperite modus operandi kõigi viimase aja mini-IPOde osas?
Mina sain posti 5 pakki kohvi, osalust ei andnud keegi kahjuks ;)
"Investor"
Mina sain posti 5 pakki kohvi, osalust ei andnud keegi kahjuks ;)

Krt, ma pidin isegi kohvi ise ostma...