OA-Coffee börsile (OACOF)

"MLindepuu"
Joon puhtalt maitse pärast ja mul on täiesti suva, kas mulle see päriselt maitseb või olem ma selle suutnud külge mõelda kohvile, et see mulle väga maitseb. :D :D

Maailm oleks ilmselt veidi värvilisem kui ma suudaks mittemaitsvatele asjadele mõnusa maitse külge panna. Õluga on see veidi ka õnnestunud, tume õlu tundub mulle arusaamatutel põhjustel hea kraam. Veinikoolitused on maitseelamuste mõttes kõik tühja läinud, ainus tulemus on see, et suudan odavatel ja kallitel veinidel vahet teha ning enam-vähem õigeid silte külge panna.

Vabandan off-topicu pärast. Jõudu ja jaksu kohvimeistritele!
Avaldati OA-Coffe prospekt.

OA Coffee AS-i aktsiate esmase avaliku pakkumise teade
OA Coffee AS (registrikood 12883571, Veldi tee 5, Veneküla, Rae vald, 75325 Harju maakond, Eesti, OA Coffee) korraldab oma aktsiate esmase avaliku pakkumise. Pakkumise aluseks on OA Coffee poolt koostatud ettevõtte kirjeldus, mis on kättesaadav OA Coffee kodulehel https://oa-coffee.com/wp-content/uploads/2021/11/OA-Coffee-ettevo%CC%83tte-kirjeldus.pdf. Kuna pakkumise kogumaht jääb alla 2,5 miljoni euro, ei koostata ega avalikustata avaliku pakkumise prospekti.

Avalikult pakutakse kuni 150 000 aktsiat, OA Coffee jätab endale õiguse suurendada pakutavate aktsiate arvu 15 000 aktsia võrra, kokku kuni 165 000 aktsiani. Pakkumisest saadavat tulu, suurusjärgus 495 000 kuni 544 500 eurot, plaanitakse kasutada uute funktsionaalsete kohvide ja elamuskohvide tootearenduse ja müügiga seotud tegevustele, üldisele müügi- ja turundustegevusele, tootmistegevuse edendamisele ja optimeerimisele, röstikojas oleva koolitusklassi/showroomi väljaehitamiseks ning täiendava esinduskohviku avamisele.

Pakkumine on suunatud jae- ja institutsionaalsele investorile Eestis. OA Coffee on esitanud taotluse oma aktsiate, s.h pakkumise käigus emiteeritavate aktsiate kauplemisele võtmiseks mitmepoolsel kauplemissüsteemil First North. Nasdaq Tallinn AS-i noteerimisorgan ei ole käesoleva teate seisuga teinud veel otsust OA Coffee aktsiate kauplemisele võtmise kohta First Northil (seoses OA Coffee taotluse menetlemisega noteerimisorgani poolt võib tekkida vajadus teha käesolevas teates viidatud ettevõtte kirjelduses muudatusi ja avalikustada selle kohta täiendav teade).

Ülevaade pakkumise olulistest tingimustest:

Pakkumisperiood, mille jooksul on võimalik aktsiaid märkida, algab 8. detsembril 2021 kell 10:00 ning lõppeb 15. detsembril 2021 kell 16:00 (Eesti aja järgi).
Pakutava aktsia hind on 3,30 eurot, millest 0,10 eurot on nimiväärtus ja 3,20 eurot on ülekurss. Märkida saab üksnes täisarvu aktsiaid.
Jaeinvestor, kes soovib esitada märkimiskorraldust, peab selleks ühendust võtma oma Eesti Väärtpaberite Registris avatud väärtpaberikonto halduriga.
OA Coffeel on ühte liiki aktsiaid ja avaliku pakkumise raames pakutakse sama liiki aktsiaid.

OLULISED KUUPÄEVAD

Alltoodud ajakavas on toodud pakkumisega seotud olulisemad kuupäevad.

8. detsember 2021 Pakkumisperioodi algus
15. detsember 2021 Pakkumisperioodi lõpp
16. detsember või sellele lähedane kuupäev OA Coffee avaldab pakkumise tulemused ning määrab ja teatab aktsiate jaotamise (Jaotamise päev)
20. detsember 2021 või sellele lähedane kuupäev Uute aktsiate ülekandmine investoritele ja aktsiate eest tasumine (Arvelduspäev)
3. jaanuar 2022 või sellele lähedane kuupäev Kauplemise algus Nasdaq Tallinn First Northil
"momentum"
Avaldati OA-Coffe prospekt.

Kuna pakkumise kogumaht jääb alla 2,5 miljoni euro, ei koostata ega avalikustata avaliku pakkumise prospekti. :D :D

A ma saan aru küll, mis sa mõtlesid. Lihtsalt heas mõttes naljakas. :D
Vaadates seda tutvustavat dokumenti on mul endiselt raske mõista, et mis mõte on maksta 20x omakapitali ja 6x 2020 müüki ettevõtte eest, mille brutomarginaal on 24% ja turu eripärast tulenevalt ilmselt jääb ca samasse suurusjärku. Selle eest, et finantsprognoosi on pastakast imetud suvalise kordajaga läbi korrutatud ilusad numbrid?
Esimene assotsiatsioon tekib kaks aastat tagasi Funderbeamis rahakaasamise kampaaniat teinud Juustukunigatega. Tookord oli kampaania eesmärk kaasata 300k eur ja plaan kolme aasta jooksul kasvatada käive ca 2.5m eurilt 5.0m eurile. OA-l sutsu ambitsioonikamad numbrid, aga suurusjärk sama – kaasata 495k eur ja kasvatada käivet kolme aasta jooksul ca 0.7m eurilt, 4.0m eurile. Mõlemad toiduainetööstuses ja oma tootega kõrgema otsa niššis, ehk üsna kitsas (väike ja konkurentsitihe) turg. Kasumimarginaalid suures plaanis võrreldavad, valuationit enam ei mäleta.

Vähese huvi tõttu ei osutunud Juustukuningate kampaania tookord edukaks. Kuna teine aeg ja teine platvorm (ja teine ettevõte), siis saab näha, ehk seekord läheb paremini.
"Joonas Joost"
Esimene assotsiatsioon tekib kaks aastat tagasi Funderbeamis rahakaasamise kampaaniat teinud Juustukunigatega. Tookord oli kampaania eesmärk kaasata 300k eur ja plaan kolme aasta jooksul kasvatada käive ca 2.5m eurilt 5.0m eurile. OA-l sutsu ambitsioonikamad numbrid, aga suurusjärk sama – kaasata 495k eur ja kasvatada käivet kolme aasta jooksul ca 0.7m eurilt, 4.0m eurile. Mõlemad toiduainetööstuses ja oma tootega kõrgema otsa niššis, ehk üsna kitsas (väike ja konkurentsitihe) turg. Kasumimarginaalid suures plaanis võrreldavad, valuationit enam ei mäleta.

Vähese huvi tõttu ei osutunud Juustukuningate kampaania tookord edukaks. Kuna teine aeg ja teine platvorm (ja teine ettevõte), siis saab näha, ehk seekord läheb paremini.

Kas mündipesula polnud ka midagi taolist?
Tere kõigile ja mul hea meel näha et arutelu siin juba aktiivselt käib! :)

Olen OA Coffee asutaja ja tegevjuht ning vastan alljärgnevalt siin tekkinud küsimustele.

1) Arabica ja Robusta - üldiselt peetakse arabicat siiski kvaliteetsemaks kohviliigiks. Arabica kohvis (millel omakorda on kümneid erinevaid sorte nagu ka robustal) on ca kaks korda vähem kofeiini kui robustas, maitse on mahedam ja nüansirikkam. Robustat kasutatakse pigem lisana arabicale (eriti armastatakse seda teha vahemeremaades) tugevama ja jõulisema maitse saamiseks eelkõige espressopõhistel jookidel, et maitse piima alt välja tuleks paremini (cappuccino, latte jne). Aga on ka kvaliteetseid robusta sorte olemas - need on muidugi üsna kallid üldiselt.

Meie valikust on robustat kahes kohvisegus - OA No3 ja OA Tugev Espresso.

2) Röstiastmed - reeglina jaotatakse hele, keskmine ja tume. Maitse asi, mis kellelegi meeldib. Heleda röstid sobivad mustalt nautimiseks ja on hapukamad, puuviljalisemad ja võivad peita enda rohkem nüansse. Piima all jällegi võivad jääda nõrgaks ja võib ära kaduda klassikaline "kohvi maitse". Keskmine röst on universaalne ja sobib erinevate meetoditega. Tume röst sobib pigem espressopõhistele piimajookidele, et maitse paremini välja tuleks piima alt.

OA valikus on esindatud erinevate röstiastmetega kohvid - heledast röstist on nt. OA1, Peruu ja Etioopia.

3) Kofeiinivaba kohv - viimasel ajal aina populaarsemaks muutumas, sest mõned inimesed ei talu kofeiini. Meil on valikus täiesti kemikaalivaba, maailma ühe kõige naturaalsema meetodiga dekaffeineeritud kofeiinivaba uba - Peru Swiss Water Decaf

4) Maksuvõlg - tõepoolest, meil oli pisike maksuvõlg ca 800€, sest tänu auditile oli vaja natuke lisatulu deklareerida. See sai koheselt ka likvideeritud ning finantsandmete vaheaudit on samuti edukalt läbitud. Tsiteerides klassikuid - oleme puhas kui prillikivi! :)

5) Miks meisse investeerida - trendid näitavad, et kohvi juuakse aina enam maitse kui nö. "kofeiinilaksu" kättesaamise pärast. Me pole tegelikult kohviäris, vaid emotsiooni loomise äris ja kohv on vahend selleks. Tahame selle emotsiooni tuua inimeseni täpselt nii kuidas talle sobiv on (tavakohvid, elamuskohvid, kapslid, funktsionaalsed kohvid jne) samas mitte midagi peale surudes, vaid andes inimesele võimaluse ise otsustada - täpselt nagu meie visioon on (maailma kõige dünaamilisem ja autentsem kohvibränd).

6) Kuidas kavatseme käibeeesmärkideni jõuda - usume eristumisse ja tugevasse ning kvaliteetsesse brändi. Sellepärast oleme ka vastu võtnud otsuse panustada energiat innovaatilistesse tooteseeriatesse ja alternatiivsetesse müügikanalitesse (lisaks tavajaekaubandusele). Tavajaekaubanduses käib tõepoolest madalate marginaalidega hinnasõda ja suurtel rahvusvahelistel ettevõtetel on seal mastaabiefekt ja hinnaeelis. Meie eesmärk on panustada uutesse ja arenevatesse kategooriatesse ning teha seal midagi teistmoodi, samal ajal mitte unustades ka tavajaekaubandust mille suunal meil endiselt palju kasvuruumi on.

Samuti kui vaatate meie hinnapoliitikat, siis oleme oma segmendis tegelikult väga sõbralike hindadega. :)

7) Brutomarginaal 24% - siinkohal tooks välja et selle aasta põhjal on meie brutomarginaal siiski 29% ja prognoosime lähiaastateks igaaastast brutomarginaali kasvu lähtudes järgnevast - hakkame tegutsema kategooriates, kus on oluliselt suuremad marginaalid; globaalne majanduskeskknd ja kõrgeks aetud toorme sisendhinnad langevad ühel hetkel jälle; saame korraga tellida suuremas koguses kohvi saavutades sellega mastaabisäästu.

Loodetavasti sain siinkohal mõnedesse teemadesse natuke valgust heita. Andke palun julgelt teada, kui täiendavaid küsimusi on!
Alates tänasest saab märkida OA Coffee aktsiaid. Pakkumise teade
Ettevõtte kirjeldus on kättesaadav ettevõtte kodulehel.

OA Coffee pakub avalikult kuni 150 000 aktsiat, ülemärkimise korral kuni 165 000. Ühe aktsia märkimishind on 3,3 eurot.

Märkimisperiood algas 8. detsembril 2021 kell 10.00 ning lõppeb 15. detsembril 2021 kell 16.00.
LHV kliendid saavad aktsiaid märkida kliendikontorites ja internetipangas "Raha kasvatamise" menüüs "Väärtpaberite märkimine" alajaotuses. Märkimiskorralduse esitamise teenustasu on 3 eurot.

Otselink märkimisele ->
Lugesin tänasest paberlehest, et investor Toomas ei märgi.
Huvitaks võrdlus kodumaiste tegijatega, tundub, et Jüris on igas teises angaaris mõni röstla. Aga alustuseks vbl näiteks:
- Coffee People
- CoffeeCup
- Paper Mill
- Kokomo

Mis eristab, kui üldse?
"sull"
Huvitaks võrdlus kodumaiste tegijatega, tundub, et Jüris on igas teises angaaris mõni röstla. Aga alustuseks vbl näiteks:
- Coffee People
- CoffeeCup
- Paper Mill
- Kokomo

Mis eristab, kui üldse?

Ubala jäi vahele!
Mida kaugemale aroom tunda, seda suurem märkimine...
Vaatan samuti, et Eesti iga mikroettevõtte omanik võib ennast miljonäriks pidada, nüüd kus iga väikeettevõte saab loa Nasdaq-il ennast listida minu jaoks astronoomiliste väärtuskordajatega.

See on muidugi tore, mul pole kahju, kuid väikeinvestorina tasuks siiski küsida endalt, et kas sellised asjad on hea rahapaigutus, eriti kui tuleb väike vastutuul.
Kui keegi tahab päriselt teada, mis on sellise kohviettevõtte väärtus ja kas nemad selle hinnaga ostaksid OA Coffee, siis helistage mõnele selles listis oleva konkurendi omanikule, ja saate teada, et see on summa on hoopis muus suurusjärgus. Kuid praegu finantsturud hinnastavad neid ettevõtteid hoopis teistmoodi kui turuosalised. Järelikult midagi on paigast ära, kas finantsturud või siis ei saa sektoris tegutsevad konkurendid väärtusloomest aru. Ideaalis võiksid need arvamused siiski ühtida vähemalt suurusjärkude mõttes.
Ohh seda nuttu ja hala pärast. Et kuidas siis nii saab ja miks keegi ei vastuta. Samas miks mitte juhust kasutada ja raha teenida kui on, kes selliselt tasemelt ostab. Iga suvaline tootmisettevõte on hinnastatud nagu startup, uus reaalsus.
Üks tähtis asi investeerimisel on toote katsetamine ja testimine omal nahal, pakend igatahes kena
.
"Visahing"
Üks tähtis asi investeerimisel on toote katsetamine ja testimine omal nahal, pakend igatahes kena.

no kui pakend meeldib, siis tuleks investeerida äkki hoopis näiteks SCA Packaging´i
"flatuu"
"Visahing"
Üks tähtis asi investeerimisel on toote katsetamine ja testimine omal nahal, pakend igatahes kena.

no kui pakend meeldib, siis tuleks investeerida äkki hoopis näiteks SCA Packaging´i

Kuidas seda teha saab (sinna SCA investeerida), esimene krip, mis normaalselt ka töötab, sai see jõulu oma lahti tehtud, tavaliselt 99% juhtudest ei käin eed normaalselt kinni.
Tere taas ja järjekordselt hea meel näha, et siin aktiivne arutelu käib!

Seletan natuke meie unikaalsust teiste kohvifirmadega võrreldes. Rae vallas on neid tõesti palju ja eks igaüks ajab enda joont, aga meie oleme esimene kohvifirma, kes on otsustanud agressiivselt Eestist väljapoole vaadata ning saada rahvusvaheliseks ja tugevaks kohvibrändiks ja seda mitte ainult kohviubade kategoorias (millega siiamaani Eesti kohviröstijad erinevas vormis tegelenud on), vaid ka hoopis teistes kategooriates, nagu nt:

* 100% plastikuvabad kohvikapslid
* elamuskohvid (naturaalselt maitsestatud maitsekohvid)
* funktsionaalsed superkohvid

Ehk siis tahame olla dünaamilised ja tuua klientideni maitseid ka uute ja huvitavate (maailmas üha kasvavate) trendide näol, aga omas võtmes.

Mulle meeldib siinkohal öelda, et minu jaoks me ei ole kohviäris, vaid emotsioonide loomise äris! :)
Mulle meeldib siinkohal öelda, et minu jaoks me ei ole kohviäris, vaid emotsioonide loomise äris! :)

IPO on üks osa emotsioonide loomisest? :)
"muttaja"

IPO on üks osa emotsioonide loomisest? :)

Läbi IPO teadvustame inimestele kes me oleme ja mida me teeme ning kaasame inimesi sellest osa saama. Kui vähemalt ühe inimese päev muutub meie kohvide kaasabil juba nauditavamaks, siis on IPO kindlasti osa emotsioonide loomisest! :)