"MLindepuu" Seda õhukindlamat sulgemissüsteemi on päris paljudel pakkidel ju. Coffee People pakkidel, Bestbeansi omadel nii need avasta seeria, kui ka need mehenimedega, Alis Co ubadel ja mitmetel muudel ka, mida olen proovinud ja ei mäleta hetkel, et mis need olid.
oo, hea teadmine. olen väga erinevaid kohvisid ostnud aga pole enne sellise paki peale sattunud. uurin neid tootjaid. vb asi selles, et nad ei tee robusta kohvi vaid ainult Arabicat, siis kõnnin letis neist mööda tavaliselt :) 100% robustat müüakse vad headele hotellidele ja tavainimestele ei jõuagi hea kohvi igapäevaseks tarbimiseks. Siis tulebki otsida, kus veidikenegi sisse pandud maitse parandamiseks...
see tegi küll hommiku helgemaks@robustat müüakse ainult headele hotellidele? Mingi eriti peen huumor? Robusta on üldiselt odav saas, toodetud Vietnamis suures osas ja seda lisatakse arabicale, et hinda alla saada, eriti meisterlik on sells Lavazza, kes suudab eritehnoloogijaga robusta maitse maha tömmata ja siis seda pool arabicaga segada, nii, et inimene aru ei saa. FIltrikohv, presskann, mida veel? Korra oled korralikule espressomasinale üle läinud, siis enam ikka nende poole ei vaata.
see tegi küll hommiku helgemaks@robustat müüakse ainult headele hotellidele? Mingi eriti peen huumor? Robusta on üldiselt odav saas, toodetud Vietnamis suures osas ja seda lisatakse arabicale, et hinda alla saada, eriti meisterlik on sells Lavazza, kes suudab eritehnoloogijaga robusta maitse maha tömmata ja siis seda pool arabicaga segada, nii, et inimene aru ei saa. FIltrikohv, presskann, mida veel? Korra oled korralikule espressomasinale üle läinud, siis enam ikka nende poole ei vaata.
Robusta osas üldiselt nõus, kuigi paljude maitsenüansside jaoks on ta teinekord siiski mingis koguses vajalik. Filterkohvi mustamise osas aga jätad halva mulje. Küsimus on selles, mida filterkohvi all mõelda. Ka kõige suurema tuumapohmelliga teen ma kvaliteetsema chemexi kui ükskõik mis käpakas.
"pahurik" FIltrikohv, presskann, mida veel? Korra oled korralikule espressomasinale üle läinud, siis enam ikka nende poole ei vaata.
Pahurik oma tuntud headuses -- ilmselt on omale mõni aeg tagasi mingi edeva masina hankinud :D
Võtaks väita, et igaühele oma. Isiklikult eelistan korraliku espressomasina ja korralike ubade tulemusel valminud vedelikku, samas kasutan ka muid meetodeid kohvi valmistamiseks. Sõltub oludest-tujudest.
Peamine on lõppkokkuvõttes pigem kohviubade kvaliteet kui konkreetne meetod.
"pahurik" FIltrikohv, presskann, mida veel? Korra oled korralikule espressomasinale üle läinud, siis enam ikka nende poole ei vaata.
Pahurik oma tuntud headuses -- ilmselt on omale mõni aeg tagasi mingi edeva masina hankinud :D
Võtaks väita, et igaühele oma. Isiklikult eelistan korraliku espressomasina ja korralike ubade tulemusel valminud vedelikku, samas kasutan ka muid meetodeid kohvi valmistamiseks. Sõltub oludest-tujudest.
no just, uba loeb, aga ma olen 30a jooksul need kõik etapid läbinud, filterkohvist, presskannuni ja sealt espressoni ja vahel olen kasutanud ka padjamasinat, eks kui toore on korralik, on tulemus ka. Kuna joon piima pealt kohvisi, siis eks sealt tuleb see masina eelistus. PS mul on ilmselt mingi 10+a vana masin, tuleks jah uus soetada Miskipärast parimad baristad teevad kohvi käpaga espressomasinaga, mitte filterkohvimasinaga, ilmselgelt nad ei jaga matsu.
no just, uba loeb, aga ma olen 30a jooksul need kõik etapid läbinud, filterkohvist, presskannuni ja sealt espressoni ja vahel olen kasutanud ka padjamasinat, eks kui toore on korralik, on tulemus ka. Kuna joon piima pealt kohvisi, siis eks sealt tuleb see masina eelistus. PS mul on ilmselt mingi 10+a vana masin, tuleks jah uus soetada Miskipärast parimad baristad teevad kohvi käpaga espressomasinaga, mitte filterkohvimasinaga, ilmselgelt nad ei jaga matsu.
Uba loeb. Mingi elementaarne loogika ka.
Parim barista teeb kohvi kõigega. Eelkõige sellega, mis mahult raha toob. Tihti on selleks käpakas. A kui sa küsid ta käest, mis meetodil ta saab kõige puhtama ja autentsema kohvi, siis ta ütleb sulle chemex või v60. Ilmselgelt... kui ta jagab matsu.
Karel8, ma puht huvi pärast küsin kuidas käpakas tihti paremini mahult raha toob? Enamus inimesi tegelikult ei huvita kuidas kohvi on valmistatud nagu ise üritasid enne ka väita, loeb löpptulemus. Ja käpagaga jamamine ei ole just kõike kiirem meetod raha teenida või on?
"MLindepuu" Seda õhukindlamat sulgemissüsteemi on päris paljudel pakkidel ju. Coffee People pakkidel, Bestbeansi omadel nii need avasta seeria, kui ka need mehenimedega, Alis Co ubadel ja mitmetel muudel ka, mida olen proovinud ja ei mäleta hetkel, et mis need olid.
oo, hea teadmine. olen väga erinevaid kohvisid ostnud aga pole enne sellise paki peale sattunud. uurin neid tootjaid. vb asi selles, et nad ei tee robusta kohvi vaid ainult Arabicat, siis kõnnin letis neist mööda tavaliselt :) 100% robustat müüakse vad headele hotellidele ja tavainimestele ei jõuagi hea kohvi igapäevaseks tarbimiseks. Siis tulebki otsida, kus veidikenegi sisse pandud maitse parandamiseks...
Eksid, ei minda naljalt filtrikohvi ega presskannu pealt ära. Tean väga paljusi kes üldse mingit masina kohvi ei soovi.
Just nii! Soetasime koju käpaga aparaadi, noh hea ise maitsvat kohvi teha. Umbes kuu hiljem avastasime prouaga, et hommikul tegelikult ikka ei viitsi sellega mässata, vaid mugavam ports presskannuga valmis teha ja kõik kes tahavad saavad sealt ise kallata. Käpaga aparaat läks turgu ja leidis uue omaniku, kes suure tõenäosusega avastas sama asja.
"Loowi" See on huvitav, kuidas inimesed suudavad mõrule ainele, mille ainus sisuline väärtus on aju stimuleerimine, hea maitse külge mõelda :)
P.S. Joon ka praegu kohvi, aga mitte tema hea maitse pärast
Eks inimesed on erinevad. Ma joon ainult kofeiinivaba, kõik küsivad, et miks siis üldse, aga mulle meeldib maitse. Valmistamisviiside puhul loeb ka mugavus. Kodus kui gurmaane seltskonnas pole, on mugav kui igaüks saab ise espressomasinaga 1 nupuvajutusega omale värske tassitäie teha, mis ei oleks seisnud ega jahtunud. Kohvikus teine asi, seal eeldaks kõrget kvaliteeti.
Olen kunagi töötanud hulgimüügis kus tegelesime kohviga. Verine äri, isegi suurtegijate tohutute turundusrahadega ei saavutata mõistlikku käivet. Eesti inimene tahab ikka Pauligit. Nüüd mingil määral Nescafe kapsleid ka. Kõik muu on laias laastus sandisendid kui turuosa vaadata. See, et siin paar gurmaani joovad muud, ei tähenda, et nende kahe raha väikebrändidel kasumit aitavad teenida.
Teine sama hull äri on veemüük. Borjomi ja Värska ning uutele tegijatele kohta pole. Kui oma raha peale kuri oled (firma loojana), siis see on selline "hea" koht kuhu vaadata.
"pahurik" Karel8, ma puht huvi pärast küsin kuidas käpakas tihti paremini mahult raha toob?
Parim barista (nagu sa nimetasid) teeb käpaga 3x müügi mahuühiku sama ajaraami sees kui ükskõik muu kvaliteet drip kohve, mille protsessi kiirendamine pole võimalik. Maakülgetõmbejõud on sel puhul aeglane konstant.
"pahurik" Enamus inimesi tegelikult ei huvita kuidas kohvi on valmistatud nagu ise üritasid enne ka väita, loeb löpptulemus
Sõltub sellest, mida lõpptulemuse all mõeldakse. Kui lihtsalt pruunjasmustjas vedelik tassis, siis jah. Kui sama vedelik eesmärgiga kanda toimeainet organismi, siis võimalik. Kui aga eesmärk on kõrgem keemiline kvaliteet ja organoleptiline nauding, siis tulevad mängu erinevad valmistusviisid. Chemex näiteks on filterkohv, jama või? :)
Ma saan aru, et võib tunduda juuksekarva lõhki ajamisena või sittumisest tseremoonia korraldamisena, aga näed, inimesed lähevad lausa börsile!
"Lagnese" Olen kunagi töötanud hulgimüügis kus tegelesime kohviga. Verine äri, isegi suurtegijate tohutute turundusrahadega ei saavutata mõistlikku käivet. Eesti inimene tahab ikka Pauligit. Nüüd mingil määral Nescafe kapsleid ka. Kõik muu on laias laastus sandisendid kui turuosa vaadata. See, et siin paar gurmaani joovad muud, ei tähenda, et nende kahe raha väikebrändidel kasumit aitavad teenida.
Mina olen just see keskmine VEHM, kes on aastakümneid seganud kohvi tassi sisse. Pauligi puruga põhiliselt. :) Nüüd sel aastal ostsin ka lõpuks masina, kuhu valan sisse Pauligi ube :) Sai proovitud ka teisi ube aga need rändasid lõpuks siiski prügikasti. Mida ma tahan sellega öelda - ma tean, et minusuguseid võhikuid on liiga palju selleks, et julgeksin sellesse ärisse oma raha paigutada. Või noh, kui, siis pigem Pauligisse :D
Miskipärast parimad baristad teevad kohvi käpaga espressomasinaga, mitte filterkohvimasinaga, ilmselgelt nad ei jaga matsu.
Kuulsin kunagi raadiointervjuud (Vikerraadio "Huvitaja" vist) baristade maailmameistrivõistlustelt tulnud tüübiga. Interviuu lõppes saatehuhi küsimsega, et milline siis on ikkagi parim kohvi? Vastus oli, et eks ikka värska filtrikohvi. Võistlus käib seal arvatavast rohkem nende vahukujundite tegemise peale jms.
"Loowi" See on huvitav, kuidas inimesed suudavad mõrule ainele, mille ainus sisuline väärtus on aju stimuleerimine, hea maitse külge mõelda :)
Kui jood peavoolu ülekõrvetatud tumedat rösti, siis ongi mõru. Suurem osa arvavad, et selline peabki kohvi maitse olema. Kui leiad aega otsida heleda röstiga kohvi, siis avastad aroomi ja maitsed ka. PS. Mida heledam röst, seda rohkem koffeiini ja vähem kantserogeeni.
"Visahing" Milline kohvi see OA l on heleda röstiga?
OA No1, aga on veel heledamaid. Neid saab näiteks Rocca keskuse kohvi ja tee boxist (Tavidi kõrval) või Courmet Coffest Koidula tänaval. Seal saab ka värsket filtrikohvi lauda telleda.
"Lagnese" Olen kunagi töötanud hulgimüügis kus tegelesime kohviga. Verine äri, isegi suurtegijate tohutute turundusrahadega ei saavutata mõistlikku käivet. Eesti inimene tahab ikka Pauligit. Nüüd mingil määral Nescafe kapsleid ka. Kõik muu on laias laastus sandisendid kui turuosa vaadata. See, et siin paar gurmaani joovad muud, ei tähenda, et nende kahe raha väikebrändidel kasumit aitavad teenida.
Teine sama hull äri on veemüük. Borjomi ja Värska ning uutele tegijatele kohta pole. Kui oma raha peale kuri oled (firma loojana), siis see on selline "hea" koht kuhu vaadata.
Huvitav. Kõlab usutavalt, kuigi mulle kõrvaltvaatajana tundub, et kodutarbijate jaoks on Löfberg's Lila ka üsna populaarne kaubamärk, aga see võib vabalt olla minu tutvusringkonna bias.
Selles mõttes tundub sarnane turg õllega, kus ka 90% inimestest (ja pubidest) tellib kas Saku Originaali või A Le Coq Premiumit ja see 10% kes huvitub veidi teistsugustest maitseelamustest ja tahab uusi asju proovida, pihustub mingi 100+ erineva sordi vahel ära. Väikesed tegijad võitlevad põhiosas selle 10% pärast omavahel ja see protsess, et õnnestuks tarbija maitset kuidagi mainstream'ist eemale sikutada läheb hirmus visalt ja nõuab palju aega.
Minu puhul kohvil täiesti null mõju millegi stimuleerimiseks. Hommikul tarbides ei ärata ja õhtul tarbides ei takista magama jääda.
Joon puhtalt maitse pärast ja mul on täiesti suva, kas mulle see päriselt maitseb või olem ma selle suutnud külge mõelda kohvile, et see mulle väga maitseb. :D :D