kui hansa 140 üle läheb, siis võib sama optimismiga normagi ülespoole kihutada
kui just Alo pidurit tõmbama ei hakka :-)
keegi rääkis mulle hiljuti, et Farmaatsiatehas pidi ka kohe tõusma hakkama Hansa tuules...et mõlemad ju kauplevad sama börsi peal...ega siis üks teisest palju kehvem saa olla
ah et umbes nagu meie telekom sonera tuules vä? peaks vist farmat ostma siis...
mhhhh
Ma rebisun täna hommikul kohe natu Normat, kuid midagi erilist pole ta täna teinud, ostetakse ja müüakse küll, kuid ülespoole ei liigu.Olge head ja ostke normat siis on mul ka lõbus.
Normas on palju müüjaid, kes usuvad mõnevõrra kõrgema hinnataseme saabumist ja mõned müüjad, kes lepivad praeguse hinnagagi. Ja mõned ostjad (vähemalt üks, nagu siin näha on), kes usuvad Norma liikumisse Hansapanga tuules ja loodavad kiiret kasumit.
Normas on 1 (sõnadega: ÜKS) pikaajaline investor ja see ütles avalikusele: "MA EI OSTA SELLEST FIRMAST ENAM ÜHTEGI AKTSIAT".
That's the story.
Normas on 1 (sõnadega: ÜKS) pikaajaline investor ja see ütles avalikusele: "MA EI OSTA SELLEST FIRMAST ENAM ÜHTEGI AKTSIAT".
That's the story.
Samasuguseid(muidugi mitte Norma kohta.) avaldusi on teinud omalajal pankade(Hansa, Ühis) suuromanikud.
Ja siis....??
Ja siis....??
Müüd praegu maha ja haged hiljem, kui hind juhtumisi kõrgemale on tõusnud ja selgub, et osalus on siiski suurenenud.
Ma liisisin täna mõned NORMA aktsiad 3 aastaks.
downpayment oli 30%
intress 10%
ja 30% jääkväärtusele jõudes on õigus liisijale aktsiad tagasimüüa.
downpayment oli 30%
intress 10%
ja 30% jääkväärtusele jõudes on õigus liisijale aktsiad tagasimüüa.
No Kristjan, mis selles nüüd siis nii halba oli, et Autoliv väikeaktsionäridele pakkumist ei teinud? Kui asi nii megahalb on, miks ta siis üldse oma optsiooni kasutas? Kui ikka NII halvasti on, siis poleks nad pidanud ka oma optsiooni kasutama. Sest milleks siis enamusosalus? Miks nad ei võiks pakkumist alles paari aasta pärast teha? Ja miks sellest üldse nii palju peaks ära rippuma? Sinu loogikale toetudes peaks kõik firmad maailmas olema ühe omanikuga, sest kes raatsib kasumit heas businessis teistega jagada?
No Kristjan, mis selles nüüd siis nii halba oli, et Autoliv väikeaktsionäridele pakkumist ei teinud?
V: Ei midagi, lihtsalt mulle tundub ebaratsionaalne selle võimaluse kasutamata jätmine POSITIIVSE nägemuste korral ettevõtte turuväärtusesse.
Kui asi nii megahalb on, miks ta siis üldse oma optsiooni kasutas?
V: Kindlustas kontrolli ja täitis lepingut NG-ga.
Miks nad ei võiks pakkumist alles paari aasta pärast teha?
V: Võivad küll, kui hind kajastab siis Norma tegelikku väärtust. Oma hiljutises Reutersi uudises nad selle variandi sisuliselt välistasid. Kas keegi suudab täpselt öelda, mis hinda Autoliv 51% eest maksis? Mulle tundub vahemik 50-55 EEK per aktsia tõenäoline. Nagu ikka makstakse kontrolli eest preemiat ka...
Ja miks sellest üldse nii palju peaks ära rippuma? Sinu loogikale toetudes peaks kõik firmad maailmas olema ühe omanikuga, sest kes raatsib kasumit heas businessis teistega jagada?
V: No mis imelik jutt see siis siin nüüd on? Loogika läheb natuke teist rada. Kas Autolivile on tähtis, et Norma väärtus turul tõuseks ja see oleks neile sedapidi kasumlik? Ei. Investeering Normasse tehti tänu Norma suutlikusele Avtovaz-iga asju ajada ja odava tootmisbaasi saamiseks. Miks peaks Autolivi huvitama aktsia edasine käekäik? Kontroll on saavutatud, mingi osa kasumist võib ju siiagi jätta ja tulumaksuvabalt investeerida.
Muuseas: seni enim vastukajasid kogunud teema! Suur arv viitab teema huvipakkuvusele laiadele rahvahulkadele. Kas väljendit "rihma pingutama" saab varsti kasutada ka Norma aktsia puhul?
Turul momentumit ju ometi on ja tõesti pole mul selle vastu midagi, kui kellegil õnnestub Normat müüa hinnaga 55-60 krooni. Aga tunnistage üles, et ainult seda üsna lähedast taset paljud ihaldaldavad...
V: Ei midagi, lihtsalt mulle tundub ebaratsionaalne selle võimaluse kasutamata jätmine POSITIIVSE nägemuste korral ettevõtte turuväärtusesse.
Kui asi nii megahalb on, miks ta siis üldse oma optsiooni kasutas?
V: Kindlustas kontrolli ja täitis lepingut NG-ga.
Miks nad ei võiks pakkumist alles paari aasta pärast teha?
V: Võivad küll, kui hind kajastab siis Norma tegelikku väärtust. Oma hiljutises Reutersi uudises nad selle variandi sisuliselt välistasid. Kas keegi suudab täpselt öelda, mis hinda Autoliv 51% eest maksis? Mulle tundub vahemik 50-55 EEK per aktsia tõenäoline. Nagu ikka makstakse kontrolli eest preemiat ka...
Ja miks sellest üldse nii palju peaks ära rippuma? Sinu loogikale toetudes peaks kõik firmad maailmas olema ühe omanikuga, sest kes raatsib kasumit heas businessis teistega jagada?
V: No mis imelik jutt see siis siin nüüd on? Loogika läheb natuke teist rada. Kas Autolivile on tähtis, et Norma väärtus turul tõuseks ja see oleks neile sedapidi kasumlik? Ei. Investeering Normasse tehti tänu Norma suutlikusele Avtovaz-iga asju ajada ja odava tootmisbaasi saamiseks. Miks peaks Autolivi huvitama aktsia edasine käekäik? Kontroll on saavutatud, mingi osa kasumist võib ju siiagi jätta ja tulumaksuvabalt investeerida.
Muuseas: seni enim vastukajasid kogunud teema! Suur arv viitab teema huvipakkuvusele laiadele rahvahulkadele. Kas väljendit "rihma pingutama" saab varsti kasutada ka Norma aktsia puhul?
Turul momentumit ju ometi on ja tõesti pole mul selle vastu midagi, kui kellegil õnnestub Normat müüa hinnaga 55-60 krooni. Aga tunnistage üles, et ainult seda üsna lähedast taset paljud ihaldaldavad...
Norma liigub pikaajalises perspektiivis kindlasti üles. Erinevad hinnatargetid (53-63 kr), mis on antud EYP ja HP poolt on juba lühiajalises perspektiivis saavutatavad. Ei näe ühtegi põhjust, miks Norma ei peaks lõpetama seda nädalat 53-54 kr peal.
Keegi peab aktsiaid ka mäe tipus ostma, et teised saaksid kasumit.
Seda, kas mina ostsin aktsiaid liiga kõrge hinna eest, saame näha vist õige pea. Nagu nüüd juba vist kõigile teada on maksab Norma sellel aastal 3 krooni aktsia pealt dividende.
Seda, kas mina ostsin aktsiaid liiga kõrge hinna eest, saame näha vist õige pea. Nagu nüüd juba vist kõigile teada on maksab Norma sellel aastal 3 krooni aktsia pealt dividende.
53-54 krooni selle nädala lõpus oleks mulle juba kena kiire kasum...
nooh, hansa puhul läks nüüd mäe tipus ju päris mitu aktsiat ära.
mida arvata tulemuste nõrgenemisest neljandas kvartalis? US on seda negatiivsena ära maininud. kasvu aeglustumine, ebaselge tulevik --> targetid jäävad samaks --> müü praegu ja ära unista 55+st
kui sa tahad näidet momendil aeglustuva kasvuga kallist ettevõttest, siis vaata telekomi. väga kitsastes lõikudes andmeid vabalt tõlgendades võib leida isegi sarnasusi norma ja telekomi vahel (mh, huvitav küll) - marginaalid on väga kõrged ja enamik on oma ootustesse sisse arvestanud nende languse.
telekomisektor erinevalt auto(ja/või -komponentide)tööstusest on väga mõnus ja pop (olnud hiljuti) mujal maailmas. sealt siis see vahe hinnagutes.
telekomisektor erinevalt auto(ja/või -komponentide)tööstusest on väga mõnus ja pop (olnud hiljuti) mujal maailmas. sealt siis see vahe hinnagutes.
Norma tehase suuromanik, Rootsi autotarvikute tootja Autoliv plaanib kevadel tuua
osa turvavööde tootmisest Eestisse.
Ons sellisel uudisel mingisugust mõju aktsiahinnale?
osa turvavööde tootmisest Eestisse.
Ons sellisel uudisel mingisugust mõju aktsiahinnale?
Norma up to 60.