Norma 1999.a. tulemused

Millal avaldatakse? Kui 99.a. kasum jääb oodatud piiridesse 105-115 mln krooni, siis kuidas võiks reageerida aktsia hind?

Läheb lõpuks 54 peale. Kui muidugi Hansat enne käest panema ei hakata.
Kuidas see number 54 tuletatud on, minu teada ontargetid veel kuskil 10 krooni kõrgemal.
Ühise target on 53 peal. Kuidas tuletatud? Free Cash Flow to Firm meetodil nagu ikka. Suhteliselt mõistlike kasvueeldustega.
Miks seostatakse Norma liikumisi Hansa liikumisega?????
(Enamvähem on see nii ka olnud.- Miks?)

sest norma on hansa satelliit...midagi peab ju peale hansa ka ostma...nii vist paljud mõtlevad
Pakun, et kui tulemused on ootuspärased, siis üle 50 krooni peaks aktsia kohe kindlasti tõusma. Huvitav oleks teada Autolivi plaane ja mis saab tavapärasest dividendimaksmisest ning muidugi debitoorne võlgnevus. 9-kuu tulemuste põhjal oli Normal küll väga palju raha pangakontodel, mis eeldab kopsakate dividendide maksmist. Kuid pigem ootaks siiski sellist Autolivi strateegiat, mille puhul tehakse investeeringuid ja on lootust järgnevatel aastatel kasumi kasvule ja ka võimalikele dividendidele.
Mis jama selle Autoliv'i ostupakkumisega NORMA aktsionäridele on?
Kui see tehakse,on oluline tingimus Tallinna börsi koomasse langemiseks täidetud.
Kui seda ei tule-peaks tilgutaja Harand tilguti alla minema.
Sama jama oli ka kunagi sügisel, kui mees ütles Reutersile ja hiljem börsile teist. Eriti usaldust ei süvenda.
Huvitav,et börs ei peata Norma aktsiaga kauplemist.
Minule meenutab toimuv paanika-eelset olukorda.
Selline jama väärib kauplemise jätkamiseks siiski enam kui teade,et olime puu otsas.
Häbi börsile!
Mul oli siin hommikul enne börsi avamist suur kiusatus siia mõned kurjad sõnad Norma kohta kirjutada. Sain sabast kinni ja lootsin, et sedapuhku õhtu on hommikust targem. Kas on?
Autoliv realiseeris optsiooni kiiremini, kui ma seda prognoosisin. Mulle kõige tõepärasem põhjendus tundub see, et sellega jõudis nende osalus 51%-ni enne pakkumise tegemist kohustava seaduse jõustumist. Seega nad väldivad pakkumise tegemist väikeaktsionäridele. Milline on viimase 6 kuu keskmine aktsia hind? Kas see pole piisavalt madal, et selle hinnaga kogu jama kokku osta? Järelikult soovib Autoliv aktsiaid saada veel odavamalt või üldse mitte. Kui seda viimast (mida nad isegi kinnitavad), siis on see väikeaktsionäridele halb uudis...
Ei saanud üldse aru. Halb on see kui Autoliv teeb pakkumise ja viletsa hinnaga
või see et Autoliv ei tee pakkumist?
Mis selles siis nii eriliselt halb on?

Ja need uhked TARGETID....kas need pandi t?esti paika arvestusega,et tuleb
rasvane dividend v?i vägev pakkumine.
V?iks vähem hämada.

Dividend on iseenesest m?istlikkuse piires ja küllap on Norma v?imeline ka arenema.

Enne kui aktsiat praeguselt tasemelt osta, tahaks ikka täpsemalt teada küll kuhu ja kuidas see Norma arenema hakkab ehk mis plaanid Autolivil on? Sest muidu keevitan nõrga läbipaistvuse eest õige hinna arvutamisel kohe täiendava riskipreemia otsa...heheeee
Mis monstrum see "öige hind" on?

Sri kirjavigade pärast.Ja ikkagi...kas olukorras target > turuhind juba
arenemisvöimelisus ei kajastugi?
Mina saan sellest nii aru,et kui nüüd veel selgustlisavat infi tuleks,
kerkiksid ka targetid.Ohohooo

Kristjan, miks see "viimane" väikeaktsionäridele halb on?
Ma arvan, et mis puutub Normasse ja täna avaldatud uudistesse, siis oli see lõppkokkuvõttes positiivne päev.
Tjah, dividend oleks võinud vahest nati (aga mitte palju) suurem olla.

Minu interpretatsioon on selline.

Kui varem oli 51% Norma Grupi käes ja nyyd on see lõpuks Autolivi käes, siis on see hea näitaja. Autoliv on vaieldamatult palju suurem tegija.

Autoliv jätkab ka dividendide maksmist. Väga hea uudis pikemas perspektiivis - omanik soovib kasumit väiksematega jagada. Vähemalt see kysimärk on saanud vastuse.

Samas dividendide ja kasumi vahest saab järeldada, et Autolivil on plaanis Norma tegevust laiendada. Milleks muidu niisama raha ettevõttes akumuleerida?

Kommentaaris kasumiaruandele võis lugeda, et provisjone on suurendatud ca 20 miljonini. Kui mu mälu ei peta, siis kvartal tagasi oli see number ~6 miljonit. Seega tehti viimane kvartal 14 milli eest provisjone, samas ei kiskunud see ootuspärast aastakasumit kuigivõrd alla. Hea uudis.

Ja kokkuvõttes - Norma jääb börsile!
Pidades silmas (ja lootes) võimalikke positiivseid arenguid pikemas perspektiivis, ei oleks ma kyll soovinud seda aktsiat praegu mingi 3-6 viimase kuu keskmise hinnaga loovutama.

Tulemused paranenud/ dividend kah normaalne/ investeeringud paistavad kasvavat/
Börsiuudiste tükiarvu järgi on ka avalikkusega suhtlemine tiba parem
Tundub ,et 60 pole kaugel. Ei saanud sellest pakkumisejuttudest sotti?
Kui viimase kuue kuu keskmine hind oleks tundunud Autolivile soodne, oleks Autolivil igati mõistlik börsilt üritada ära minna ja selle hinnaga väikeaktsionäridele pakkumine teha. Kuna optsioon realiseeriti vahetult enne uute regulatsioonide kehtestamist, tekib mul küll arvamus et Autoliv väldib pakkumist väikeaktsionäridele. Nende stateegia mujal on kuuldavasti eelistatult 100% omamine. Miks nad Norma puhul seda kavatsust korduvalt eitavad? Kas oma tegelike kavatsuste varjamiseks? Sellisel juhul oleksid nende teated tõlgendatvad valetamisena, mida ma ei pea tõenäoliseks. Seega eeldame, et Autoliv tõesti piirdub 51% Normast. Miks? Kas siinsete arvamus oivalisest ja järjest kasvavast komapaniist ei jõua neile pärale? Kui keegi väidab, et Norma on hea ost tavainvestorile hinnaga 50 krooni, kas siis sellest võiks välja lugeda et Autoliv on puruloll, et sellest veelgi madalama hinnaga ei proovi aktsiaid kokku saada? Või viisakusest mingi turuhind+10% hinnaga? Homme kirjutan edasi...