näib, et need ilusad ligi 60 kroonised targetid on saadud ikka suhteliselt optimistliku kasumimarginaaliga...ja arvestades, et Autolivi toel käive ka kasvab veel, mis tõenäoliselt loodetavasti juhtubki kui tootmist laiendatakse...aga kasumlikkus kardan, et kukub drastilisemalt kui analüütikud oma 60-krooniste targetite arvutamisel arvesse võtnud on...üks oht on näiteks et megam osa kasumist kanditakse lihtsalt Rootsi ära (transfer pricing) ja väikeaktsionärid ei saa sellest osa...see nagu seletaks ka Autolivi huvi piirduda 51%-ga... uiuiui kui palju Norma calle on lõppemas veebruaris ja märtsis viimase optsioonistatistika järgi...keskmine Eesti investor ikka väga bullish Normas praegu vist
Tjah, kui teist keegi oleks viitsinud eilseid reutersi uudiseid bns asemel lugeda, siis oleks te sealt teada saanud, et autolivi põhjendus optsiooni realiseerimiseks oli see, et nad tahavad olla kindlad oma enamusosaluses ettevõttes, kuhu nad plaanivad tuua osa komponentide tootmist (ja koos sellega tehnoloogiat; ilmselt küll mitte mingi väga imeline high tech). Minu arust on see piisav põhjendus.
ega nad pole ju lugenud ka äripäeva, kus Norma hiljuti üsna usinalt endale CAD-insenere ja muud staffi otsis. huvitav küll, miks nad seda tegid?
Huvitav on ka see, et keegi ei karda seda koledat transfer pricingu probleemi (kõrgema tulumaksuga piirkonda pealekauba, kas pole jabur?) ei hansa ega yhise puhul. Arvate, et see poleks võimalik või? Ma usun, et see oleks isegi lihtsam kui norma puhul.
ega nad pole ju lugenud ka äripäeva, kus Norma hiljuti üsna usinalt endale CAD-insenere ja muud staffi otsis. huvitav küll, miks nad seda tegid?
Huvitav on ka see, et keegi ei karda seda koledat transfer pricingu probleemi (kõrgema tulumaksuga piirkonda pealekauba, kas pole jabur?) ei hansa ega yhise puhul. Arvate, et see poleks võimalik või? Ma usun, et see oleks isegi lihtsam kui norma puhul.
hehehe....transfer pricing yhises vä?...no see selgitaks paljugi
kuule alo, näri õige pori
Sven & Alo, andke aga tuld! Lausa lust on kõrvalt mingit mõttetut närimist vaadatada. Eilne jutt jäi mul pooleli kuna netskaabakas ei poolita automaatselt siin kastis ridu ja pikema jutu puhul läheb algus meelest maha.
Lihtne küsimus: kui tuumikinvestor välistab (vähemalt avalikult) igasuguse huvi oma osaluse suurendamiseks Normas, miks peaks keegi teine (kes selle tuleviku mõjutamiseks mitte midagi ei saa ette võtta) selliste aktsiate vastu huvi tundma?
Kui Autoliv oleks öelnud "esialgu" vms, oleksin ma Normas bullish. Kui keegi saab kinnitada, et Autoliv ostab vaikselt aktsiaid börsilt, oleksin ma veelgi rohkem bullish.
Lihtne küsimus: kui tuumikinvestor välistab (vähemalt avalikult) igasuguse huvi oma osaluse suurendamiseks Normas, miks peaks keegi teine (kes selle tuleviku mõjutamiseks mitte midagi ei saa ette võtta) selliste aktsiate vastu huvi tundma?
Kui Autoliv oleks öelnud "esialgu" vms, oleksin ma Normas bullish. Kui keegi saab kinnitada, et Autoliv ostab vaikselt aktsiaid börsilt, oleksin ma veelgi rohkem bullish.
sorry..võtan mõned sõnad tagasi
okidoki.
Selles mõttes on Kristjanil küll õigus, et tore oleks jah olnud kui Autoliv oleks öelnud sõna ESIALGU. Paraku seda ei juhtunud. Kui oleks juhtunud, siis oleks hind stratosfääri kihutanud, ma kardan (umbes 64 või nii :-)).
Selles mõttes on Kristjanil küll õigus, et tore oleks jah olnud kui Autoliv oleks öelnud sõna ESIALGU. Paraku seda ei juhtunud. Kui oleks juhtunud, siis oleks hind stratosfääri kihutanud, ma kardan (umbes 64 või nii :-)).
Kui Autoliv oma osalust suurendada soovib siis kõige tõenäolisem tundub sarnase taktika kasutamine, nagu SEB EYP's: pikaajaline munemine mingil tasemel.
kas keegi on arvutanud, mis see viimase 6 kuu keskmine oleks tulnud?
6 kuu kaalutud keskmine 38,12 kr (veidi ebatäpne, sest kasutasin sulgemishinda, mitte päeva keskmist)
Teine uue korraga soovitatav hinnatase on viimase 10 päeva kaalutud keskmine -10% ehk (46,28 kr - 10%) = 41,65 kr
Teine uue korraga soovitatav hinnatase on viimase 10 päeva kaalutud keskmine -10% ehk (46,28 kr - 10%) = 41,65 kr
seda minagi tahtsin kirjutada, et see 6 kuu keskmine pole ainuke tingimus, millele hind vastama peab. Valida tuleb neljast meetodist kõrgeim.
Ja arvata on, et kui autoliv tahaks norma börsilt ära saada, siis mingist 40-sest hinnast pole küll mõtet rääkida.
Ja arvata on, et kui autoliv tahaks norma börsilt ära saada, siis mingist 40-sest hinnast pole küll mõtet rääkida.
mis sel 40-kroonisel hinnal siis viga on?
Müü oma portfellid esmaspäeval 40-ga tühjaks ja siis mine osta seepi ja nööri.
Eelpool välja käidud varianti (Autoliv kandib Norma kasumi Rootsi)
ma eriti ei usu. Kas keegi oskab (on kuulnud)kommenteerida varianti,
kus Autolivi ei huvita Norma kasumitootlikus vaid näiteks hoopis
odav toodang(kasumimarginaal!!!) laiendamaks/võitmaks turgu Ida-Eur -s?
mis kogu kontsernile on tähtsam kui Norma kasum. Osalus üle 50% annab
otsustusõiguse kuid aktsiakursi potentsiaalne langus 0 kasumi korral
jääb ka teiste aktsionäride kanda. (arutlemiseks!!!)
ma eriti ei usu. Kas keegi oskab (on kuulnud)kommenteerida varianti,
kus Autolivi ei huvita Norma kasumitootlikus vaid näiteks hoopis
odav toodang(kasumimarginaal!!!) laiendamaks/võitmaks turgu Ida-Eur -s?
mis kogu kontsernile on tähtsam kui Norma kasum. Osalus üle 50% annab
otsustusõiguse kuid aktsiakursi potentsiaalne langus 0 kasumi korral
jääb ka teiste aktsionäride kanda. (arutlemiseks!!!)
Kus tal seda idaturgu ikka enam juurde saada?
Tshehhid on selles vallas ise tegijad ja mujal on ta pärast Norma ostmist sees.
Tshehhid on selles vallas ise tegijad ja mujal on ta pärast Norma ostmist sees.
Ikka müüks kui midagi eriti müüa oleks.
Miks Alo Normat nõnna tümitab!!!
Tümitaks õige Hansat, Telek., Optivat jne...
Norma üks perspektiivsemaid aktsiaid veel Eesti turul.
Muidugi kui Autoliv vempusid ei viska!!!
(Või Alo-l infi selle kohta? Nagu olen aru saanud jutu järgi
küll suurt sotti ei ole.)
Tümitaks õige Hansat, Telek., Optivat jne...
Norma üks perspektiivsemaid aktsiaid veel Eesti turul.
Muidugi kui Autoliv vempusid ei viska!!!
(Või Alo-l infi selle kohta? Nagu olen aru saanud jutu järgi
küll suurt sotti ei ole.)
Kui Autoliv tempusid ei viska...
palun vabandust kui liiga palju urgitsesin ja kedagi sellega riivasin...ma tõesti püüan edaspidi mitte nii teha siin lehekülje peal
Kas Norma paneb täna 50 kr tasemest läbi? Millised on arvamused