guru, loom´a jutt jumala õige juu? Kas siis oleks lihtsam mõttest aru saada kui sissemaks oleks tehtud näiteks OÜ ABC osakutega või siis AS CBA aktsiates. Mida sel juhul võõrandamise hinnaks lugeda? Kas bilansilist väärtust? Siis võiks ju Hansa aktsiat ka bilansilises hinnata mitte börsihinna alusel.
Küsimus on ikka varade struktuuris, kuidas oma vara paremini hallata. Kui Neivelt pole isiklikuks tarbimiseks ikka raha välja võtnud, mille eest siis maksta.
MAQ, kas parema haldamise all pead silmas tulumaksu suurust rahalist võitu? Ilmselt. Tõenäoliselt pead silmas seaduslikku võitu, ehk kuna firmadel puudub tulumaksukohustus saab firma erinevalt eraisikust uuesti investeerida rohkem kui eraisik, misläbi suudab kiiremini ja rohkem kapitali koguda. N eesmärk oli tõenäoliselt ka see, aga lisaks sellele (millistel põhjustel seda ma ei tea) lisandus veel ühekordse tehingu 26% võit.
Küsimus on tõesti varade struktuuris ja kahjuks on eraisiku tulud (erinevalt firmadest) aktsiatelt tulumaksuga maksustatavad olenemata sellest, kas saadud tulu reinvesteeritakse või mitte.
Pole mõtet targutada teemadel, et oleks tehtud sissemakse OÜ ABC osakutega või AS CBA aktsiatega. Ma arvan, et seadustega on paika pandud, mida lugeda võõrandamise hinnaks juhtudel kui tegu on ebalikviidsete aktsiatega ja pealegi ei puuduta praegust case'i.
Küsimus on tõesti varade struktuuris ja kahjuks on eraisiku tulud (erinevalt firmadest) aktsiatelt tulumaksuga maksustatavad olenemata sellest, kas saadud tulu reinvesteeritakse või mitte.
Pole mõtet targutada teemadel, et oleks tehtud sissemakse OÜ ABC osakutega või AS CBA aktsiatega. Ma arvan, et seadustega on paika pandud, mida lugeda võõrandamise hinnaks juhtudel kui tegu on ebalikviidsete aktsiatega ja pealegi ei puuduta praegust case'i.
MAQ, niimoodi võiks veel targutada kõigi Eesti väikeaktsionäride nimel, kes aktsiatega kauplemisest saadud tulu uuesti investeerivad. Isiklikuks tarbimiseks ju pole raha välja võetud, mille eest siis tulumaksu maksta?
Tahaks ka tulumaksu tagasi.
Iga kuu saan tööandjalt raha oma pangaarvele.
Aga ma ei võta seda ju sealt välja ega kuluta isiklikuks tarbimiseks. Ma lihtsalt lasen teda sinna koguneda.
Iga kuu saan tööandjalt raha oma pangaarvele.
Aga ma ei võta seda ju sealt välja ega kuluta isiklikuks tarbimiseks. Ma lihtsalt lasen teda sinna koguneda.
to: loom!
Peab märkima, et oü Nõuanne osakuid Neivelt oma aktsiate vastu ei saanud
need olid juba enne temal olemas. Seega suurenes osaku(te) väärtus.
N ütleb, et tõstis rahakoti teise taskusse aga mida siis meie väikeinvestorid teeme
isegi väärtpabereid müües ja teisi asemele ostes me ei kasuta seda tarbimiseks -
piltlikult - Hansa taskust Normasse sealt optsioonitaskusse!!!
Muuseas: OÜ Nõuanne peakorter asub Vaidas, ühtlasi on seal suurim äri- ja
juhtimiskonsultatsioonide turg. :)
...
p.s Kas kõigi ettevõtete jaoks on väärtpaberite võõrandamine ettevõtlustegevus???
Peab märkima, et oü Nõuanne osakuid Neivelt oma aktsiate vastu ei saanud
need olid juba enne temal olemas. Seega suurenes osaku(te) väärtus.
N ütleb, et tõstis rahakoti teise taskusse aga mida siis meie väikeinvestorid teeme
isegi väärtpabereid müües ja teisi asemele ostes me ei kasuta seda tarbimiseks -
piltlikult - Hansa taskust Normasse sealt optsioonitaskusse!!!
Muuseas: OÜ Nõuanne peakorter asub Vaidas, ühtlasi on seal suurim äri- ja
juhtimiskonsultatsioonide turg. :)
...
p.s Kas kõigi ettevõtete jaoks on väärtpaberite võõrandamine ettevõtlustegevus???
Mitterahalise sissemakse puhul on küll tegemist võõrandamisega, aga kasu ei saada, sest vastuantav osalus emiteeritakse, st seda ei ole enne olemas. Siin ei ole tegemist vahetustehinguga, pigem asendamisega. Allikas: Tulumaksuseaduse kommenteeritud väljaanne, autor L. Lehis.
Enno, HP aktsiaid ei asendatud ju millegi muu vastu, need jäid ikkagi alles sellisel kujul nagu nad olid emiteeritud. Asendamisega oleks tegu siis kui Hansapank asendaks oma aktsionäride 10 kroonise nimiväärtusega aktsiad näiteks 100 kroonise nimiväärtusega aktsiate vastu.
Sissemakse asjaks olnud HP aktsiad asendati nende vastu emiteeritud OÜ Nõuanne osaga, enne OÜ Nõuanne osa kui sellist olemas ei olnud.
Mis tähtsust sellel on, kas need osad olid varem juba olemas või mitte? Nende osakute eksisteerimine pole üleüldse tähtis, oluline on siin vaid see, mis hinnatasemelt HP aktsiad käest läksid. Siin võib rääkida ainult sellest, et kas riik on kehtestanud maksusoodustuse uute firmade loomiseks või mitte.
Küsimust võib vaadelda ka laiemalt..., sarnast skeemi, kus füüsilise isiku tulu on viidud valdusfirmasse, on kasutanud praktiliselt kõik Eesti ettevõtjad.
Kas Neiveldist saab üksik must lammas või paneb MA kõigile paugu?
Kas Neiveldist saab üksik must lammas või paneb MA kõigile paugu?
Siin saab muidugi vaielda seaduse mitmedpidi tõlgendamise üle. Samas olid igaühele selged järgenevad põhitõed:
1) füüsiline ja juriidiline isik on täiesti iseseisvad isikud (ka siis kui tegemist on valdusfirmaga)
2) füüsiline isik peab maksma oma tuludelt tulumaksu, juriidiline isik mitte
Arvan, et mitte päris kõik ettevõtjad ei viinud "tulu" valdusfirmasse vaid ainult "varad", kuid jah, paljud on kasutanud skeemi ka "tulu" edasiviimiseks. "Tulu" all siis mõtlen varasid, mille eest on tulumaks maksmata.
Kuid eeldades, et ettevõtja oli teadlik kahest eelpooltoodud põhitõest pidi ta olema ka teadlik sellise skeemiga kaasnevast riski suurusest.
1) füüsiline ja juriidiline isik on täiesti iseseisvad isikud (ka siis kui tegemist on valdusfirmaga)
2) füüsiline isik peab maksma oma tuludelt tulumaksu, juriidiline isik mitte
Arvan, et mitte päris kõik ettevõtjad ei viinud "tulu" valdusfirmasse vaid ainult "varad", kuid jah, paljud on kasutanud skeemi ka "tulu" edasiviimiseks. "Tulu" all siis mõtlen varasid, mille eest on tulumaks maksmata.
Kuid eeldades, et ettevõtja oli teadlik kahest eelpooltoodud põhitõest pidi ta olema ka teadlik sellise skeemiga kaasnevast riski suurusest.
mis siin vaielda seadusesätete yle,
kuidas teile asi ISIKLIKULT tundub?
aimiin miks inimene kes palka saab,
ei saa kantida oma palka maksuvabalt haldusfirmasse,
aga investeeringuid saab?
teoreetiliselt voiks siis minna absurduseni ja teha mitterahaline sissemakse firmasse
sularaha näol, st paberitena. veel hullem siis selle sajaste poognaga mida saab osta
eesti pangast.
siit näeme, et tegemist on ikka eba6iglase skeemiga,
mistahes eraisiku poolt saadav tulu maksutatakse ikka tulumaksuga enne
kui ta saab selle raha kuhugi mujale teenima panna.
v6i muidu saadaks pensionirefori kuupeale,
ja tegeleksi sellega et kandiks palgatulusid otse firma arvele,
ja seega siis valdiks ka 26% tulumaksu, ja eriti absurdselt veel 33% muid makse.
mis ongi vist FIE ja yhemehe OÜ tegevuse alus..
siit m6te et miks neivelt siis kohe oma asju oüsse ei liigutanud kui need veel vahe maksid?
minu järeldus et mistahes skeemid kuidas eraisiku vara kantakse yle jur isikule tuleb vaadelda kui rahaline tehing, ning tulumaksustada kui inimesele see ei meeldi, tehku oü ja opereerigu sellega. raha yhest taskust teise kantimine tuleks siiski maksutada. yldse on maksusystreemis meil liigpalju erandeid..
kuidas teile asi ISIKLIKULT tundub?
aimiin miks inimene kes palka saab,
ei saa kantida oma palka maksuvabalt haldusfirmasse,
aga investeeringuid saab?
teoreetiliselt voiks siis minna absurduseni ja teha mitterahaline sissemakse firmasse
sularaha näol, st paberitena. veel hullem siis selle sajaste poognaga mida saab osta
eesti pangast.
siit näeme, et tegemist on ikka eba6iglase skeemiga,
mistahes eraisiku poolt saadav tulu maksutatakse ikka tulumaksuga enne
kui ta saab selle raha kuhugi mujale teenima panna.
v6i muidu saadaks pensionirefori kuupeale,
ja tegeleksi sellega et kandiks palgatulusid otse firma arvele,
ja seega siis valdiks ka 26% tulumaksu, ja eriti absurdselt veel 33% muid makse.
mis ongi vist FIE ja yhemehe OÜ tegevuse alus..
siit m6te et miks neivelt siis kohe oma asju oüsse ei liigutanud kui need veel vahe maksid?
minu järeldus et mistahes skeemid kuidas eraisiku vara kantakse yle jur isikule tuleb vaadelda kui rahaline tehing, ning tulumaksustada kui inimesele see ei meeldi, tehku oü ja opereerigu sellega. raha yhest taskust teise kantimine tuleks siiski maksutada. yldse on maksusystreemis meil liigpalju erandeid..
Mis hetkel tekib tulu?
Riq, on kaheldamatu, et igal tehingul on rahaline väärtus, aga mida sa teed siis, kui rahalist väärtust on ääretult raske kui mitte võimatu hinnata? Kui ma vahetan 1000 HP aktsiat Mona Lisa maali vastu, kui palju ma tulu saan? Kas Mona Lisa väärtus on sellest hetkest 1000 HP aktsiat??
Samahästi võiks maksustada neid HP omanikke, kes oma aktsiaid ei ole võõrandanud, süüdistades neid selles, et nad meelega ei võõranda oma vara oma tegelike tulude varjamiseks ning maksukohustuse edasi lükkamiseks. Riigil on saamata miljoneid $$$ ainuüksi seetõttu, et inimesed, kes aktsiad soetasid näiteks '96, pole neid võõrandanud, kas pole mitte lausa üldrahvalik kuritegu oma riigi vastu?
Igatahes: Maksuameti ametlik soovitus teie investeeringutele on: HOLD.
Riq, on kaheldamatu, et igal tehingul on rahaline väärtus, aga mida sa teed siis, kui rahalist väärtust on ääretult raske kui mitte võimatu hinnata? Kui ma vahetan 1000 HP aktsiat Mona Lisa maali vastu, kui palju ma tulu saan? Kas Mona Lisa väärtus on sellest hetkest 1000 HP aktsiat??
Samahästi võiks maksustada neid HP omanikke, kes oma aktsiaid ei ole võõrandanud, süüdistades neid selles, et nad meelega ei võõranda oma vara oma tegelike tulude varjamiseks ning maksukohustuse edasi lükkamiseks. Riigil on saamata miljoneid $$$ ainuüksi seetõttu, et inimesed, kes aktsiad soetasid näiteks '96, pole neid võõrandanud, kas pole mitte lausa üldrahvalik kuritegu oma riigi vastu?
Igatahes: Maksuameti ametlik soovitus teie investeeringutele on: HOLD.
loom,
minu meelst peaks asi olema äärmiselt lihtne, tulu tekib hetkel kui aktsiad lahkuvad sinu väärtpaberikontolt kelegi teise omandusse (see osaühing sõrad ja sarved võib ju sulle kuuluda, kuid omanik on tema)
Mai saa siiamani aru, mida siin jaurata on. Neivelt võiks papi ära maksta ja asi mutt!
minu meelst peaks asi olema äärmiselt lihtne, tulu tekib hetkel kui aktsiad lahkuvad sinu väärtpaberikontolt kelegi teise omandusse (see osaühing sõrad ja sarved võib ju sulle kuuluda, kuid omanik on tema)
Mai saa siiamani aru, mida siin jaurata on. Neivelt võiks papi ära maksta ja asi mutt!
To: loom,
Samahästi võiks maksustada neid HP omanikke, kes oma aktsiaid ei ole võõrandanud--
Julgen väita, et sinu arvamus on ekslik:
Esmalt tulu tekib tuluobjekti võõrandamisel, võõrandamine on võrdsustatud omandiõiguse üleminekuga (olenemata selle viisist).
HP aktsia hoidmisel on sama, mis palgatuluga - palga tulu teenid x kuul välja makstakse
see x+1 kuul ja TMS järgi tasutakse makse x+1+1 kuul (tähtaeg).
Seega, kui soovid hoida maksu kohustust tulevikuks palgasummadelt siis
lükka edasi väljamakse moment (arvestada võid varem - tekib nõue).
Makstes kogu aastapalga jaanuaris tuleb maksu tasuda ainult veebruaris!!!
Tehingute tegemisel kehtib ratsionaalsuse printsiip ehk varade vahetuse korral eeldatakse, et
need on sarnase turuväärtusega.
p.s
Aga endiselt on õhus küsimus: Kas väärtpaberite soetamine ja sellelt tulu
teenimine on ettevõtlus kõikide firmade jaoks???
Samahästi võiks maksustada neid HP omanikke, kes oma aktsiaid ei ole võõrandanud--
Julgen väita, et sinu arvamus on ekslik:
Esmalt tulu tekib tuluobjekti võõrandamisel, võõrandamine on võrdsustatud omandiõiguse üleminekuga (olenemata selle viisist).
HP aktsia hoidmisel on sama, mis palgatuluga - palga tulu teenid x kuul välja makstakse
see x+1 kuul ja TMS järgi tasutakse makse x+1+1 kuul (tähtaeg).
Seega, kui soovid hoida maksu kohustust tulevikuks palgasummadelt siis
lükka edasi väljamakse moment (arvestada võid varem - tekib nõue).
Makstes kogu aastapalga jaanuaris tuleb maksu tasuda ainult veebruaris!!!
Tehingute tegemisel kehtib ratsionaalsuse printsiip ehk varade vahetuse korral eeldatakse, et
need on sarnase turuväärtusega.
p.s
Aga endiselt on õhus küsimus: Kas väärtpaberite soetamine ja sellelt tulu
teenimine on ettevõtlus kõikide firmade jaoks???
Tulu tekib raha laekumise päeval.
Väga huvitav arvamus juura, kui ma võtan palga välja kapsastes ja porgandites (eeldades, et olen taimetoitlane :) siis võib ju tervelt 26% säästa :)
Vahetustehingu puhul raha ei laeku, kuid maksu tahetakse ikka!!
Olulisem on realiseerumine ehk võimalus kasu saamiseks!!!
Porgandeid pärast loonuspalga likvideerimist loetakse erisoodustuseks!!
Maks sellisel juhul 26/74
Ümbriku palga maksmine väheneks, kindlasti juhul, kui elatusmiinimum vabastatakse
KÕIKIDEST maksudest (kui maksu ei tasu pole stiimulit lepinguta töötada).
Loomulikult muutuks sotsiaalküsimuste põhitõed n: mitte makse tasuvad "kliendid"
tasuvad visiiditasu otse arstile.
Olulisem on realiseerumine ehk võimalus kasu saamiseks!!!
Porgandeid pärast loonuspalga likvideerimist loetakse erisoodustuseks!!
Maks sellisel juhul 26/74
Ümbriku palga maksmine väheneks, kindlasti juhul, kui elatusmiinimum vabastatakse
KÕIKIDEST maksudest (kui maksu ei tasu pole stiimulit lepinguta töötada).
Loomulikult muutuks sotsiaalküsimuste põhitõed n: mitte makse tasuvad "kliendid"
tasuvad visiiditasu otse arstile.
Hea küll Guru,kapsaste kättesaamise päeval tekib sulle tulu.Aga kui sul on kapsaid ja mul porgandeid ja me vahetame neid ning maksuamet küsib meilt mõlemalt 26% endale järamiseks.
see foorum on hea naide sellest, kuidas on v6imalik loogilise ja kaine m6istuse vastu vaielda asja absurdini viimiseni, seda ju advokaadid ja konsultandid leiba ostavadki eest..
tsiteerin:
never argue with an idiot. he will bring you down to his own level and then beat you with experience ;)
tsiteerin:
never argue with an idiot. he will bring you down to his own level and then beat you with experience ;)