NB! Kauplemine soodsam

Väike meeldetuletus - alates 9. aprillist on kauplemine LHV Direct'i klientidele veidi soodsam. Kui varem kehtis tehingutasu 199.- kr. kuni 200 aktsiale, siis nüüdsest on see tõstetud 400 aktsiale. Kuna aktsiate hinnad on väga suures osas odavnenud, siis leidsime võimaluse klientidele selles osas vastu tulla.

Näide. Juhul kui te ostsite enne 9. aprilli 400 ettevõtte X aktsiat, maksite te teenustasu 398.- kr., edaspidi on sama tehingu teenustasu vaid 199.- kr.

Edukat kauplemist!

Rootsi maaklerite vahel nüüd tõeline hinnasõda aktsiate kauplemises. Minimaalne komisjonitasu olevat kukkunud 1 SEK-ni, ning 0,02%. (pole täpsemalt uurinud, võimalik et saab veel soodsamalt)
Hakkasin lugema Alexander Eldeni raamatut "Börsikauplemine kui elatusallikas". On jäänud mulje, et kauplejatest jäävad pinnale ikka väga vähesed. Oleks huvitav teada kas meie kuulsamad kauplejad on kah pankroti läbi elanud?
No investeerimisfoorumist on nad ära kadunud, aga see pole näitaja.
Ma ikka vahel klikkan ja vaatan millal keegi liitunud on.
MSM on oma "Foorumiga liitunud 27.04.2000" ilmselt kõige vanem olija:)
decibel
Ma ikka vahel klikkan ja vaatan millal keegi liitunud on.
MSM on oma "Foorumiga liitunud 27.04.2000" ilmselt kõige vanem olija:)

On ikka vanemaid olijaid ka veel:)
Jah, on vist küll. Algul oli 2 konkureerivat foorumit kuni ma siia üle kolisin, ja siis võeti teine üle (ühinesid).
Väga paljud on liigutanud vahepeal kauplemise oma ettevõtte alla ning suhtlevad tõenäoliselt mitme nimega ja selle konto alt, kus rohkem tehinguid tehakse. Ehk siis see liitumise kuupäev ei näita väga midagi. Mul samuti konto 2000st.
Kas Eestis mingit päris kauplejate foorumit "jututuba" ka on, kus infi vahetatakse?
Proovisin-uurisin Swedbank' tasuta (kuni 30 000€ portfellil) Eesti aktsiatega kauplemist. Võrreldes LHV-ga on plusse ja miinuseid.
Väikeste kogustega kauplemine Swed'is väga puine, pidevalt pead ordereid sisestama keskkonnas, mis ennast iga mõne minuti tagant välja logib. Siis sule kõik brauseri aknad ja logi uuest sisse, iga orderi jaoks praktiliselt. Väga raske on turu liikumisi jälgida samal ajal. Suur ja vaieldamatu pluss on tehingutasude puudumine. Iga võidetud sent ongi kasum. Saab "leedukat teha", eri aktsiatesse Bid'i-Ask'i palju väikeseid ordereid. Ca 2000€ allapoole pole LHV-s päevakauplemisel tehingutasude tõttu üldse mõtet.
LHV kasuks on ainult võimenduse kasutamise võimalus, kui kogused suuremad ja mingit aktsiat saab "odavmüügist", siis ehk tasub ära. Ja LHV internetipank on lihtsam, kiirem ja ülevaatlikum (võibolla ka aastatega sisse harjunud lihtsalt).
Excel käseb vähemalt selle tasuta kauplemise 30 000€-ga Swed'is toimetada.
LHV võiks kiiresti reageerida ja vähemalt selle 3€ kaotada nüüd igapäevaste 1-aktsia tehingute valguses.
Rinja arvamusega 100% nõus
See osa portfellist, mis on Swedis üle 30000€ tähendab, et rakendub väärtpaberite hoiutasu, aga kauplemist see ei muuda ega sega. Seda hoiutasu võttis Swed ka enne, kui kauplemine tasuline oli.
LHV kasuks rääkis see, et saab orderit jooksvalt muuta.
Aga Swed läks sellest nüüd mööda kuna, teenustasusi ei ole ja võid iga kell orderi tühistada ja uue teha.

Edit: Ega siin muu aita, kui klient peab näitama, mida kumba keskkonda ta eelistab ja kust balti tehingud teeb.
Kauplejale kindlasti Swed. Pikaajalisele investorile sobib ka LHV
lindprii
LHV kasuks rääkis see, et saab orderit jooksvalt muuta.
Aga Swed läks sellest nüüd mööda kuna, teenustasusi ei ole ja võid iga kell orderi tühistada ja uue teha.

Swedis võeti tasu siis kui order läks tehingusse, kas osaliselt või täielikult. Niisama võis tasuta ordereid üles panna ja maha võtta samuti, kui tehinguid polnud.
Balti turul ei kauple, suht lootusetu tegevus, katsu 1000 Novatousi aktsiat müüdud saada, sain suure surmaga ja nulliga välja. Seega, kes raha tahab teenida., see konnatiigis vist ei kauple ka eriti.
Lisaks eeltoodule, et Swedbankis ei leidnud võimalust, kuidas sisestatud orderit jälgida, sh kus see järjekorras asub.
Omal ajal sai sealt ära kolitud põhjusel, et orderite sisestamisel oli mingi hirmus viide, kuid nüüd läksid vist orderid otse börsile. Jälgida oskan seda küll vaid Powertraderis :)
Nullpointer
Lisaks eeltoodule, et Swedbankis ei leidnud võimalust, kuidas sisestatud orderit jälgida, sh kus see järjekorras asub.
Omal ajal sai sealt ära kolitud põhjusel, et orderite sisestamisel oli mingi hirmus viide, kuid nüüd läksid vist orderid otse börsile. Jälgida oskan seda küll vaid Powertraderis :)

Swedis panid maaklerid mõnikord internetipangas esitatud Balti aktsiate orderi riiulile seisma ja ei lasknud seda börsile edasi. Ja see oli alles paar-kolm aastat tagasi. Loomulikult seda Swedi internetipanga kaudu näha ei saa, mis sinu orderiga edasi tehtud on.
Swed'is üks nipsasjake veel, üle 10 000€ orderi saad "peidetuna" esitada, LHV-s vist sai ka, aga maakleritele helistades.
Rinja
Swed'is üks nipsasjake veel, üle 10 000€ orderi saad "peidetuna" esitada, LHV-s vist sai ka, aga maakleritele helistades.

Läheb otse dark pool, kui linnuke ees?
Kas on üldse mingeid märke või kõlakaid, et LHV vastusammu plaanib?
Ise olen äraootaval seisukohal, kas edaspidi tehingutega SWEDi kolida või mitte.
Kas ma olen õigesti aru saanud, et Swedi see tehingutasude kaotamine on ainult eraisikute puhul? OÜga teine hinnakiri?