Pigem soovitaksin ma Morgan Stanley S. Roach'i nädalakommentaari, tuntud double-dipper, kes viimasel ajal on veidi positiivsema noodi võtnud.
Ei ole, muidu olen optimist... lihtsalt turul olen KARU(MÕMM). Kristjanile, et ma olen kirjutanud küll, aga neid konkreetseid nägemusi vist kusagil laias avalikkuses paberil pole...
LHV foorum kui selline mulle sellepärast meeldibki, et saab alati vaadata, mis keegi omal ajal öelnud (kirjutanud) on. Ma ei tea, kas Karumõmm kirjutas aastal 2000 ja mida ta kirjutas (mulle tundub, et väga vana see nimi siin foorumis ei ole). Mina olen võtnud siiski enda jaoks ühe reegli - ma üritan vältida lauset "ma omal ajal ütlesin...". Selle asemel mulle meeldib öelda "...loe ise, mida ma omal ajal ütlesin".
Ma lihtsalt väsisin daytraderitega suhtlemisel sellest pidevast kasumijutust ära. No igast liikumisest saadi kasumit, mis siis, et 3 päeva varem taheti pikka positsiooni võtta, aga turg läks hoopis alla. Ikka oli kuskil mingi omal ajal võetud put, mis loomulikult tõi kasumit.
Seekord on väga konkreetselt ja ilusasti öeldud: Nasdaq 900 ja Dow 7500 punkti aastases perspektiivis. Väga kerge hinnata, kas tuleb ligilähedalegi või ei tule. Täna veel ei tea, ise kindlasti selliseid tasemeid ei usu.
Ma lihtsalt väsisin daytraderitega suhtlemisel sellest pidevast kasumijutust ära. No igast liikumisest saadi kasumit, mis siis, et 3 päeva varem taheti pikka positsiooni võtta, aga turg läks hoopis alla. Ikka oli kuskil mingi omal ajal võetud put, mis loomulikult tõi kasumit.
Seekord on väga konkreetselt ja ilusasti öeldud: Nasdaq 900 ja Dow 7500 punkti aastases perspektiivis. Väga kerge hinnata, kas tuleb ligilähedalegi või ei tule. Täna veel ei tea, ise kindlasti selliseid tasemeid ei usu.
Pärast viimase kahe aastakümne aktsiate ostuhullust on raske uskuda, et korrektsioon blue-chip'ide hulgas piirdub keskmiselt 35%-ga (Dow 7500). Investoritele alles hakkab kohale jõdma nn uus trend. Ootan Dow vähemalt 6000 ja S&P500 750 aasta jooksul. Nasdaq'i kohta ei oska kommenteerida. 900, miks mitte.
mex kui sa nii tark oled siis müü lühikeseks
to rick12:
sellise nägemuse puhul pole mõtet lühixex myya, ikka võimendusega (pikad OTM putid/leapid).
sellise nägemuse puhul pole mõtet lühixex myya, ikka võimendusega (pikad OTM putid/leapid).
pikemas perspektiivis mina aktsiaturgudesse üldse ei usu. see maailm saab läbi järgneva 50-ne aasta jooksul. prohvet on rääkinud:)
huvitav, kas siis kui juba postsovjetid hakkavad aktsiaturgudest rääkima
on aeg oma possud maha myya, ses rohkem raha turule enam ei tule :p
50selt v6iks olla v6imalus teha suicide.
koos indulgenciga et pörgusse pölema ei läe..
milleks koormata yhiskonda?
on aeg oma possud maha myya, ses rohkem raha turule enam ei tule :p
50selt v6iks olla v6imalus teha suicide.
koos indulgenciga et pörgusse pölema ei läe..
milleks koormata yhiskonda?
Soros räägib kah (lehes), et dollaril ja aktsiatel on langusruumi küllalt. Ei tea, kas püüab turgu mõjutqada, ...vana rebane?
Miks teda ei leia Forbesi rikkurite nimekirjast? ...või ma ei oska otsida?
Miks teda ei leia Forbesi rikkurite nimekirjast? ...või ma ei oska otsida?
Arvata on, et tema raha on trustidesse paigutet, vana mees kah juba, 2 päeva vanem kui muld ju. Nii on lihtsam majandada.
Aga samas räägib Soros, et las ta langeb, tema on kõrvaltvaataja nüüd
no Sorost tegijate seast maha kanda pole ilus:
http://www.forbes.com/billionaires2002/LIRL9II.html?passListId=10&passYear=2002&passListType=Person&uniqueId=L9II&datatype=Person
varanatukest 6.9mrd USD, platseerub 37. kohale globaalrikkurite hulgas. warren b. paneb talle muidugi pika puuga. no mis teha - kõike maailma pappi ei saa ju üks inimene ometi endale tahta.
http://www.forbes.com/billionaires2002/LIRL9II.html?passListId=10&passYear=2002&passListType=Person&uniqueId=L9II&datatype=Person
varanatukest 6.9mrd USD, platseerub 37. kohale globaalrikkurite hulgas. warren b. paneb talle muidugi pika puuga. no mis teha - kõike maailma pappi ei saa ju üks inimene ometi endale tahta.
Tahta saab ikka! onju, riq ;D
Antud teema pealkirjas prognoositud indeksite väärused lähenevad hämmastava kiirusega ...
Vägisi tuleb meelde 1997. aasta sügis/talv Tallinna börsil ...
Ja andud teema pealkiri meenutab väga ühe teise foorumi teemat möödunud aasta
suvest/sügisest kus ennustati et Eesti Telekomi aktsia maksab varsti 50 EEK-i (.... ja
mingi hetkel sai suisa 42 EEK-iga osta).
Vägisi tuleb meelde 1997. aasta sügis/talv Tallinna börsil ...
Ja andud teema pealkiri meenutab väga ühe teise foorumi teemat möödunud aasta
suvest/sügisest kus ennustati et Eesti Telekomi aktsia maksab varsti 50 EEK-i (.... ja
mingi hetkel sai suisa 42 EEK-iga osta).
Sveni küsimusele kiiremaks vastamiseks avaldan sedapuhku erandkorras Kawe kommentaari tööversiooni, neljandaks kuupäevaks katsume tavaliselt lõpliku versiooni valmis saada. Muuseas Sven, mis kuupäeval ja millise sagedusega EYP oma globaalstrateegiat avaldab?
üritame kuuajase sagedusega, aga eelmine jäi vahele. selle kuu oma tahaks millalgi järgmisel nädalal välja lasta, kuigi ma olen pisut overloaditud hetkel.
Olin siin vahepeal kommunikatsioonivahenditest ja seega ka turgudest eemal (ärga kartke, positsioone lahti ei jätnud) ja nüüd vaatan, et suhteliselt julgelt välja pakutud targetid lähenevad esialgu arvatust kiireminigi. Varsti peaks vist korrigeerima... Bears on parade'?
Karud, lugege ja noogutage...
http://www.gold-eagle.com/editorials_02/rostenko071602.html
http://www.gold-eagle.com/editorials_02/rostenko071602.html
Tookord kui seda teemat alustati, oli Dow 9100-9200 punkti. 7500-ni on rohkem kui pool teed veel minna. Minu väide oleks endiselt, et sinna ei jõutagi. Pigem lepivad EL, Jaapan ja USA kõik kokku, et aktsepteeritakse lühiajalist kõrget inflatsiooni ja kõigi maade keskpankade ühise pingutuse tulemusena ei saa enam ükski indeks allapoole.
No tont võtku, seda jama ka küll ei usu! Kui 20 aastat tagasi räägiti, et inimkonna suurim vaenlane on rahvusvaheline imperialism, siis sellega oleks see teoks saanud.
Aga filmi võiks sellest vändata küll a la marss ründab stiilis. Kohutav!
Aga filmi võiks sellest vändata küll a la marss ründab stiilis. Kohutav!