momentumi tegevused

Jah, paranoiku, hüpoteetiline olukord tulevikus.
Mitte ühelgi inimesel pole õrna aimugi mis tulevikus juhtub. On vaid ennustused ja vaidlused teemal "igalühel on õigus oma arvamusele kuid vaid minu oma on õige"

GL
Kusjuures - jube hea on targutada tuleviku suhtes - keegi ei sa õelda et sul pole õigus (kui siis ainult tagantjärele aga õnneks on eestlastel haugi mälu)
Mis tähendab tulevikus? Mulle ütles maakler täna, et ilmselgelt on langus läbi ja siit saavad hinnad ainult tõusta.
Kas ütles päriselt, või tuled siin niisama kildu viskama? Kas maakleril nimi ka on?
to: WN
Väga õige tähelepanek. Üritan juba pikemat aega kõikidele tarkpeadele, kes käed puusas teatavad: "Hinnad on aasta pärast odavamad kui praegu. Teatavasti hinnad langevad veel vähemalt aasta-kaks" Keegi ei tea mis tulevikus toimub. Kes teab, palun kasutage tulevikkunägemise võimet raha teenimiseks.
Selleks et teada et hinnad langevad nii järgmine kui ka ülejärgmine aasta ei peagi tulevikku ette nägema, piisab mõningasest mõtlemisvõimest ja majandusteooria tundmisest. Aitab hästi kui õppida minevikust ja saada aru kV protsesside toimumise kiirusest
mutionu, ei viska kildu. Viisin ühe välismaalase (tahab ehitusjärgus majast osta paar korrust või 10 korterit üüripindadeks) ja maakleri kokku. Maakler väitis tõsimeeli, et langus on läbi ja 45K ruuduhinnast on nõus alla andma 5%, pika kauplemise peale 7%. Nime ei ütle.
nagu Tammemäe ekspressis kirjutas, eesti kinnisvara saatus sõltub nafta hinnast. niiet mis meil siin ikka niiväga kobiseda ja ennustada:)
momentum kirjutas:"Praegu võimul olevad inimesed naudivad eelnevalt võimul olnud inimeste otsuseid."

Niipalju kui mina liita-lahutada oskan, siis nendest, kes kunagi võimu juures olnud, ei ole praegu võimul ainult Keski ja Rahvaliitu. Kas nemad ongi need, kelle tarkade otsuste mõju praegused võimulolijad naudivad? Sinu arvates? Ma ei taha oma silmi uskuda, momentum.....
momentum, enne kui see teema kustutakse (nagu miskipärast ähvardati), tänud su tiimile veelkord.

Mulle sobib praegune olukord turul hästi. Võidud (st allahindlused) on tõesti suured. Ja kauplemine on sinu blogi tõttu muutunud ostjale lihtsaks.
lisamärkus: see, et ma ostan, on tingitud vältimatust vajadusest. normaaljuhul ootaksin veel.
Troim, kui see teema peaks kustutatama, siis ma luban, et annan momentumile su vabandused edasi (et sa ostad praegu ja et sa ei suutnud enam oodata) Loodetavasti saab momentum aru ja annab sulle andeks. Loodame...
mutionu,
kusjuures see raha, mis ma võidan, tuleb sinu taskust
Ma luban seda, et järgmine kord kui maakleri(te)ga tööasjus kokku puutun, siis iga soodustuse nurumise põhjuseks ütlen "aga ma KVKV blogist lugesin, et hinnad kukuvad ..." :-)

Parim kättemaks!
Sinu juttudest on aga jäänud mulje, et protsess toimus nii: Kinnisvararendajad hakkasid ühel päeval ohjeldamatult maju vorpima ja tekitasid sellega mulli. Selleks et nendest papist majadest kalli hinnaga lahti kõigist saada, hakkasid nad inimestele valetama, et hinnad tõusevad kogu aeg. Võta kohe, muidu homme on kallim. Lollikesed läksidki pankadesse, kus sirutati lahke abikäsi.
Ma ei tea kust see mulje on jäänud, aga minu tegelik mõte see küll ei ole.

Kinnisvaramulli ei tekitanud mitte ainult pangad vaid see oli nö "kollektiivse jõupingutuse" vili. Pangad oleks võinud konservatiivsemalt laenata, kinnisvaraturul töötavad turuosalised (arendajad, eriti aga maaklerid ja analüütikud) oleks võinud kutsuda mõistlikkusele ja mitte õhutama inimeste ootusi hinnatõusu osas ning tegema pingutusi hinna jms tehinguinfo võimalikult laiale levile, arendajad oleks võinud per face müüa ainult ühe korteri või muud moodi vähendada spekulantide tegevust, valitsus oleks võinud teha endast kõik tarbimise jahutamisele, investeerimise soodustamiseks (lõpetada eluasemelaenude intresside hüvitamise, vähendama aeglasemalt tulumaksu, looma kiiremini eraisikutele juriidiliste isikutega sarnased reeglid investeerimisel saadud kasumi maksustamisel, reguleerima kinnisvara müügil saadud tulu ehk rangemalt), keskpank oleks võinud tõsta pankade reservinõudeid (kuigi see meede vist filiaalidele ei kehti. Kuid ükskõik - ainult ja ainult nende ülesanne oli välja mõelda ja rakendada mingi muu efektiivne meede) või oleks võinud leida muid mõjutusvahendeid. Kasvõi teravam retoorika, põhjalikum analüüs protsesside jätkusuutmatusest. Ühtlasi oleks pidanud kõik osapooled seda infot kommunikeerima meediale. Meedia oli samuti üsna pika aega silmaklappidega kuid mina ei pane seda neile pahaks. Mulli tekkimises on "süüdi" pigem laiem osapoolte ring kui ainult pangad või arendajad. Ülevoolav likviidsus pankadelt muidugi oli üks olulisi katalüsaatoreid ja tavalise krediidimullina läheb ka meie kohalik kinnisvarabuum kirja tulevikus kirjutatavatesse analüüsidesse. Hinnad tõusid normaalselt kuid sellele liitus äkiline laenukasv ja kinnisvarainimeste äärmiselt ühepoolne tõusu-jutlus.

See et halbade tegude tegijate vastu on sobilik kasutada samu võtteid mida nad isegi kasutasid, siis selles olen kindlalt eriarvamusel.Järelikult peaks olema igati OK nüüd kinnisvaravaletajate karistamiseks ajakirjanduses inimestele valetada, et hinnad langevad edasi (jäävad igavesti langema), isegi siis kui on juba ilmselge, et nad rohkem enam langeda suurt ei saa.
1) KVKV pole küll öelnud et hinnad jäävad igavesti langema.
2) Kui on vastuväiteid sellele et järgneva aasta jooksul saab kinnisvara odavamalt soetada siis paluks mingit analüüsi. See ongi selle teema ülim eesmärk et Sa teed mind oma argumentidega relvituks, mina tunnistan et olen aff ja lõpetan häbiga blogitamise.

IMO on süüdlase otsimine täiesti mõttetu. Ok, saame kokkuleppele et pangad on süüdi kuna pumpasid eraisikud laenu täis. Aga mis siis? See ei tee -500mio suurust kinnisvara hinnalangust uusarenduste turul olematuks. Oma probleemides on iga (juriidiline - või füüsiline) isik ise süüdi. Keerulisi protsesse sai oma riskistsenaariumites juba varem valmis modelleerida (kasvõi hüpoteetilisel tasemel). Päriselt ka, need protsessid ei olnud keerulised spottida. Kindlasti oli turuinfo ja vajalik oskusteave negatiivsete protsesside ette nägemiseks olemas pankadel, arendajatel, maakleritel jms isikutel. Nendega ei ole mingit muret: enda otsused, enda riskid, enda vastutus, enda tagajärjed kannatada/nautida. Ma ei saa vist ainult eraisikute kohta öelda et nad on ise süüdi. Mul nimelt on kahtlus et sellel isikuteringil ei olnud ei vastavat oskusteavet ega soovi korral ka turuinfot õigete otsuste langetamiseks.

Ma ei mõtle otseselt parteisid vaid juhtkondasid. Parteidel on juhtkonnad vahetunud lisaks on inimesi liitunud. Või ma siis mõtlen lihtsalt kaugemat aega.

Seda teemat ei kustuta enam keegi. Probleeme tekitas algne pealkiri.
Hmm a mis oli algne pealkiri ?
Algne pealkiri oli : "momentum on aff."
Hmm. minuarust ei ole ju paha kui noormees nõustub evolutsiooniteooriaga :)
Momentumi blogis on see kuulilaskudega kalender - tahaks seda T-särgile saada. Suvel maakleriga objektile minnes hea selga tõmmata. Ja kui hinna alla kauplen, siis teen maakleri juuresolekul punase markeriga sinna uue täpi.