Molycorp (MCP)

Ainuke selline tehas vist EL-is (pole indel kas Hiina vm. väljapoolt EL-i toodetele on imp. duty või mitte).
MCP suurosanik, tšiillaste Molymet vbl oskaks peale hakata selle tehasega midagi.
Vanguard - 3, 3%
Euroopas on küll veel üks haruldaste muldmetallide rafineerimise tehas, Solvayl Prantsusmaal, Rochelles. Eriti infot selle tehase kohta ei ole, aga peaks olema ka suhteliselt suur tootmine (40 hektaril). Aasta tagasi sõlmisid koostööleppe Avalon-ga nende kontsentraadi rafineerimiseks (link).
Samas, Silmet on igal juhul unikaalne tehas, kellel on lisaks haruldastele muldmetallidele ka haruldased metallid Ja minu teada tantaali ja nioobiumi tootjaid Euroopas rohkem ei ole (võib-olla Treibacher..).
Molycorp kontsern Silmetile väga hästi mõjunud. Võrreldes eelmiste omanikega on tehas teinud mõnede aastate jooksul meeletu arengu. Kes võiksid Silmetist Euroopas huvitatud olla, ehk Treibacher või Vacuumschmelze (kellel on Soomes magnetitehas). Aga kui Molycorp suudab kuidagi olukorrast välja tulla, oleks see Simetile minu erapooletul hinnangul kõige parem.
Pole ammu Silmetis käinud. Vanasti sai seda kohta ikka väisatud.
Vanguard palkaski kavalpeadest loojerid võlga restruktureerima.
Silmet on vist eraldi tehasena müüdav? Kuigi neil ei ole tooret mida töödelda. Loodi see tehas ju plutooniummi tootmiseks , ainult aastake hiljem tuli välja, et uraani otseselt eestis põle.
Täna jälle -20% kindel kaup ikka. Millal siis alla 28 sendi minnakse kas täna või homme? Täielik ämber on ikka see Molycorps ja peaks vist pikas perspektiivis soetama?
Megas
Täna jälle -20% kindel kaup ikka. Millal siis alla 28 sendi minnakse kas täna või homme? Täielik ämber on ikka see Molycorps ja peaks vist pikas perspektiivis soetama?

ise ka saad aru, mis segast paned? Ühes lauses, et täielik ämber ja teises, et peaks vist soetama:D
Ootaks revers spliti ja sellele järgneva kukkumise igal juhul ära enne kui üldse tekiks soov näppida-
Ma ei tea, nobedad näpud.
uudises selgelt kirjas, et "vististi, juhul kui" ei ole võimeline jätkama ....1 700 000 000 usdi vajab restruktueerimist.
Hüppe teeb siis , kui keegi mingi positiivse asja selle väite kohta genereerib. 0,6-0,7 usdini? Näiteks
Ei suutnud vastu panna, võtsin 1000 veel. Peaaegu tasuta ju antakse ära :)
Et kui 0,7 uuesti ära katsub, siis põgeneda ...nagu vanakuradi vanaema eest ? ;)) .. omalgi korra see mõte välgatanud...
Ma ei tea, kas 0,7 siin enam tulebki. http://www.bizjournals.com/denver/news/2015/03/18/molycorp-warns-it-may-not-be-able-to-continue.html?ana=yahoo
eelturg tänasel hetkel + 16,67 % (0,42)
pennystock panebki nagu jo-joo. Vähe positiivsem lugu ja ülesse, negatiivsem alla.
no miski artiklike ilmus jah, et kuidas usa tööstus ja kaitsetööstus on mannetu hiina mulla ees..et vaja nagu rahvuslikku mulda aidata.... seal võibki ju tõetera olla ja tervendavad siis ehk molycorpi... kõik on võimalik.
No tegelikult ilmus 60-s minutis lõik, kuidas muldmetallid on kaitsetööstuses olulised ja Hiinal on monopol ja täna ilmus siis Forbesis vastuväide, et muu Maailma vajadused suudaks MCP ja Lynas ära toita aga MCP ilma refinnita pikalt pidu ei pane ja, et kõike vajalikku metalle saaks ka jäätmete ümbertöötlemisest, et tulevikus enam kaevandusi ja kalleid eraldajaid ehk ei ehitata.

Forbes artikkel
.. nii, et fakt on ikkagi see, et molli omades on 2 võimalust - käsi kullas või p..se mullas... ;))
Lumtan
.. nii, et fakt on ikkagi see, et molli omades on 2 võimalust - käsi kullas või p..se mullas... ;))

positsioon räägib, eks ikka on hea end lohutada selliste ütlemistega:D
Kaine mõistusega bilanssile ja kasumiaruandele otsa vaadates on tegemist pigem lotopileti kui investeeringuga. Piisab sellest, kui nad järgmist rahastust ei saa ja ongi "viimane kustutagu tuled". Turnaroundi jaoks oleks vaja vähemalt aastajagu suuremaid tulusid ja kõvasti väiksemaid kulusid, vastasel korral on raha otsas ja selle reitinguga saab veel vaid sms laene. Ka Apple ja Nokia on olnud paari kuu kaugusel raha lõppemisest aga neil oli kuskilt raha küsida ja midagi müüa, MCP liisis enda varad juba eelmine aasta endale refinniga uuesti, seega hakkab lõpp saabuma. Kes julgevad, need lähevad ja kaevad kas tunneli lõpus on valgus või rong, analüütikud ootavad viimast hetkel.
Kuri reaalsus on, et 10st sellisest piletist 8 panebki pillid kotti. Puhas statistika.
Nõus Lenzer .. ka Nokia oli määratud hukule ja aktsia jo-jo käis seal seal 2,5 - 3,5 ni pea aasta.. ja enamus kandsid ta maha... nagu siis olin veendunud, et ostetakse üles ja loogika koha pealt on MS... siis nüüd on mul veendumus, et ka tuleb süst, ost või veel midagi... see arenduse pool on neil tugev ja selles valdkonnas tegutsejad ei oma kõik sellist metallide eraldust, puhastust... aga ka teine meel ütleb, et on tõesti loto...
Ma mõtlesin osta MCP 2013 suvel, küll mitte palju aga pika ajalise investeerinuga. Ma olin siis veel väga roheline, ning vaatasin, et tehniline 6.5 murti, ning infoallikad mis minule teada olid, väitsid nagu oleks oodata oluliselt RE nõudluse kasvamist. Entusiasm RE potensiaalis oli minu, kui võhiku jaoks, suur. Mis aga hoidis mind seda tegemast, oli juhatus. Nende otsused tundusid kummalised, ning tegelikult ka quarterly reportid rääkisid oma stoorit. Vaatamata suurele hype-le nagu kohe-kohe RE nõudlus ületab kõvasti pakkumist, jätsin 6.5 pealt ostmata. Tänaseks selge, et MCP oli pump-and-dump projekt, oleks lihtsalt tühja kotiga jäänud.

Siin on midagi julgustavat RE sektorile üldiselt. MCP-le ma seda ei laiendaks, kuna nad on seest lihtsalt üdini mäda. Juhatusega eesotsas. Vaadake selle ettevõtte financiale, täielik katastroof.