Molycorp (MCP)

eile- täna korralik kolin taga, huvitav kas on läbi tilkunud kehvad tulemused enne 16,03 või tekitasid mõned nõrganärvilised lahkumispaanika ?
Ma krt ikka ei õpi ;) - et oma arvestusi tuleb siduda lambakarja arvestusega kui kergelt kasumit tahad saada...
Ma veel tulemusi pole näinud aga järelturul -16% viitab millegile vähemilusale.
ehk oli ühekordne...
homne pressikonverents selgituseks... aga pole ka veel ise tulemusi näinud.
Lenzer
Ma veel tulemusi pole näinud aga järelturul -16% viitab millegile vähemilusale.

ei tasu veel paanitseda, ootame ikka tulemused ära, spread on suur ja liikumised kiired, hetkel näiteks 6% plussis ju:D
nüüd 0 % järelturg....
Ei paanitsegi, kuigi hoian asjal suure huviga silma peal :) MCP puhul 15 protsendised tõusud ja langused ei pane enam kulmugi kergitama.
RP väärtusest jäi natukene ikka alles 1.80
Vähi talitas targasti müües mingi 50-40 pealt poti maha...
Molycorp posts 4th-quarter loss of $329.8 million.http://finance.yahoo.com/news/molycorp-reports-4q-loss-223655297.html
;) Nüüd tuleb jälle järgmist kvartalit oodata. Mis nägemused pakkide omanikel on ?
Kui nende muldmetallide hind 100 % ei tõuse on olukord lootusetult halb. Võimalik on ka tootmisvahendid odavamaks ja laenud ära - aga see tähendab teatavasti uusi omanikke.
"mõttevälgatus" , kui valitsusi tundub asi mitte kottivat (strateegiline lähenemine), kas siis hiinlased ise ei või seda jama üles ostmas olla... ja soodsat aega just passides ?
Kõige krooniks on neil ka papp otsa saamas ja laenud. Pikka pidu ei tundu enam olevat , kui just müüdava muldmetalli hind 100 % koheselt ei tõuse.
Minu meelest ma kirjutasin, et asi ilmselt hüppab ja siis tuleb kiirelt toimetada? Pidasin silmas tühjaks müüki.
ainuke mõistuse vastane teema on...kes krt teda praegu kokku ostab ? tänase päeva jooksul - 33 % ja 9 millise käibe juures on enamustehinguid 0,50 $ juures.... see on kõikse kratsima panev asimuut...
300M veel on, sellega peaks aasta veel elus püsima, lisaks jooksvatele rahavoogudele. Võlad 1,6B ulatuses muutuvad võlausaldajate probleemiks, kui nad edasist likviidsust ei taga, mida kuskil just rääkis, et tagati krediidiliinidega. Aktsionäridel enam palju kaotada pole, 50c saab veel alla liikuda. Huvitavam tundus aruandes, et Silmeti tõttu oli suurem valuutakahjum tehtud vist Eur/Usd ja edasi aetakse siin asju dollarites, kui õigesti lugesin?
Molycorp (NYSE: MCP), which went public in 2010 and two years later paid $1.3 billion to buy a Canadian company, carries a $1.7 billion debt load, with $206.5 million in convertible notes that mature in June 2016
Molycorp reported its cash position at the end of last year stood at $211.7 million, which the company said in its annual financial report to the Securities and Exchange Commission represents "our primary source of liquidity to fund our capital expenditures, debt service and net operating cash requirements." The company noted in its annual report: "If we are unable to restructure or refinance our debt we may not be able to continue as a going concern."
Molycorp said its board in December approved hiring an independent investment bank and advisory firm "to advise us in pursuing various financing alternatives to secure a more sustainable capital structure

Tjah, mingitel meestel on sealkandis äriplaan tekkinud , kuidas sitast saia teha. See muidugi puudutab valitud ringi inimesi.
Kavalpead , alati need lõpud on sarnased.
Et näed selles "nõuandjate" pundis millegi parema eraldamist omale ? või ostetakse just valitu ringi poolt aktsiat kokku vaikselt ?
Võlausaldajad võtavad, konverdivad võla aktsiateks ja toovad uuesti turule näiteks. Keegi ei hakka ega viitsi olemasolevate aktsiatega jamama hakata. Kui mõni suuraktsionära ei tee kapitali laiendust, aga seda võib ka teha uues kestas.
Ma ei ole aktsionäride struktuuriga kursis, lihtsalt poole silmaga olen jälginud mis toimub.
Shares Outstanding5: 226.30M
Float: 178.33M
% Held by Insiders1: 29.05%
% Held by Institutions1: 35.90%
Shares Short (as of Feb 27, 2015)3: 57.85M
Short Ratio (as of Feb 27, 2015)3: 6.90
Short % of Float (as of Feb 27, 2015)3: 31.80%
Shares Short (prior month)3: 58.27M
Suurimad osanikud
Ei tea muldmetallide ärist midagi, aga vaadates, kuidas Molycorp aina rohkem kreenis paistab olema, siis küsin valdkonda tundvate inimeste käest - millised on Silmeti väljavaated kui Molycorp peaks korporatsiooni tasandil allavett minema? Kui nõutud on Silmeti võimekused ja kompetentsid? Oleks ta konkurentsivõimeline või kellegi huviorbiidis ka väljaspool Molycorpi?

Arvestes, et Vähi müügi ajal olla Silmetis üle 500 inimese töödanud (2000. aastal küll veel 2x rohkem, aga see selleks), siis tõsised probleemid Silmetis peaksid olema Eestile regionaalpoliitiliselt päris paha uudis. Pakuks, et Silmeti palgad ei ole ka valdkonna spetsiifika tõttu kuigi nigelad.