Mis toimub Kreekas?

Viimati olid okt. 09, nelja aasta pärast jälle, kommarid muide said 8% häältest seekord, niiet jah
http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_legislative_election,_2009
.....Holy Cow....lugege sealt wikip lingi tagant parteide 23 partei nimekirja......päris p's mis erakonnad seal on.
Keskerakond võiks Kreekasse oma branchi eksportida. Istuva valitsuse sarjamise ning mitte ülemäära oma aju vaevavale inimesele populistliku ila ajamise know-how on neil üsna tugev.
Kas praegu on veel mõtet teha EUR hoiused NOK hoiusteks? Või olen hiljaks jäänud ja NOK enam pigem ei tõuse? Aastases perspektiivis.
Aa, juba leidsin ise, et tuleb homne otsus ära oodata: "Norwegian central bank will meet tomorrow, May 5th, to decide whether to raise interest rates to 2.00% or leave them on hold at 1.75%."

Aga vastate võiksite siiski :)
Ma ei tea, kas see kõige õigem teema on (rääkimata sellest, et ma mingi forex spetsialist pole), kuid kas AUD-s poleks hea bullish olla?
TaivoS,
Midagi suudavad nad kindlasti korda saata, kasvõi ainult selleks, et tagada IMFi ning EMU raha, kuid midagi suurepärast ei maksa sealt ka oodata. Eelarvedefitsiidi vähendamine on küll tervitatav suund, kuid isegi 1% eelarvedefitsiit tähendab seda, et kulud on suuremad kui tulud ning aja jooksul võlg ainult kasvab. Seejuures ei maksa unustada seda, et võlakoorma küljes tiksub võimas intressipomm; kusjuures defaulti jaoks ei pea intress kuigi kõrge olema, piisab sellest kui kulud võla teenindamiseks kasvavad võrreldes riigieelarve tuludega nii kõrgeks, et riik ei suuda enam normaalselt toimida. Prognooside kohaselt on Kreeka debt-to-GDP 2011. aastaks 150%. 180 kraadise pöörde jaoks oleks vaja eelarveülejääki ning majanduskasvu taastumist. Ma ei näe, et selline asi reaalne oleks.
No Kreeka selles EURi jamas süüdi on, seepärast ka pisut paaniline teemavalik. Aga mõtlen pisut selle AUDi peale. Tänan.
Põhimõtteliselt peame 4 aasta pärast kreekasse viisaga sõitma vist.
Mõmmi adreka laks :)
Progressiivne Kreeka noorsugu võtku see asi enda kätte jah. Alustada võiks sellst, et mõned tehased lihtsalt põlema panna ja osad mäsaks pekta. Eks sealt saa juba edasi vaadata.
Varem või hiljem saab keegi neis rahutustes surma ja alles siis läheb õige kammajaa lahti.
Karta on et see nii lähebki. Küsisin tuttavatelt kreeklastest et miks sõjaväge politseile appi pole saadetud ja need väitsid et kuna huntakogemus on paljudel veel meeles siis tuleks absoluutselt kõik tänavale kui mõni tank peaks keskväljakule parkima.
Neile ahvidele ei tohi raha küll juurde anda.
Polegi vaja koondama hakata:
Tens of thousands of civil servants currently eligible for a lump sum on retirement have submitted their resignations before the measures are passed, he says.
The government has appealed to demoralised staff in the military, police, schools and hospitals not to retire, fearing the surge in demand for benefits could further drain treasury resources.
BBC
Adreka laks? :-D - lihtsalt ebameeldiv tõestus, et sotsialistlik maj. poliitika ongi täpselt nii mäda, nagu kogu aeg arvatud. Kahju neist inimestest, kellel europõhised cash-säästud on. Viisakad inimesed maksavad ostujõu kaotuse läbi põrsaste peo kinni. Epic fail.
Ma ei arva, et sotsialistlik majanduspoliitika on lõpuni mäda, pigem on ta kohanemisvõimetu ja suutmatu end riigisiseselt korrigeerima. Sellistele on tõepoolest oma liiri, peesot, drahmi või tugrikut vaja, millega siis üle ametiühingute peade manipuleerida.
Ja kui eksportkaubad järsku poes hüppeliselt kallimaks lähevad, on hea lihtne kuradi poodnikust kapitalisti süüdistada :D
Vabandust, importkaubad.
- kas me tänase seisuga võime öelda, et olukord on kontrolli alt väljas?
Populism või mitte, kuid:

http://www.eurointelligence.com//index.php?id=581&no_cache=1&tx_ttnews[tt_news]=2782&tx_ttnews[backPid]=901&cHash=d4f28055e6

Kreekas opositsioon laenuleppe vastu hääletamas :-)