Mis juhtus optsioonidega?

Hmm... kas tõesti? Mul siiani on küll kõik ilusti rahaks läinud. Äkki viimastel aegadel on siis teisiti...
nii lugesin ma Sphinx-i ja aja02 jutust välja
Sphinx, http://www.ivolatility.com/calc/ , optsiooni väärtuse arvutamiseks.
jyriado,
olen seda ka ise täheldanud seda millest sa kirjutasid.
Sa ütled, et kui alusvara hind tõuseb N ühiku võrra, siis call-optsiooni väärtus tõuseb X ühiku võrra.
Kui aga sama alusvara hind langeb samasuure N ühiku võrra, siis call-optsiooni väärtus langeb Y ühiku võrra.
N- ühikud on võrdsed, kuid Y on suurem kui X. St. alusvara väärtuse langemise korral langeb call-optsiooni väärtus kiiremini kui ta tõuseb alusvara väärtuse tõusu korral.
Räägime reaalportfellis tehtavatest reaalsetest tehingutest ja päevasisestesest kõikumistest, seega ajaväärtus ei mängi rolli.
Tahaks teada miks see nii on?
äkki kaubeldav volatiilsus alusvara väärtuse langemise korral väheneb rohkem kui tõusu korral. ausalt öeldes on mulle kaubeldava volatiilsuse kujunemine natuke hämar. kui ühte optsiooni kaubeldakse palju, siis turg paneb selle paika, ent kui optsiooniga ei kaubelda päea jooksul üldse, kuidas siis kaubeldav volatiilusus tekib. kas maakler vaatab lakke ning hansa volatiilsusi ning määrab siis?
natuke OT, aga küsimus selline
millised on kogemuste põhjal Eesti turu head dividendiaktsiad?
Kuivõrd tavaliselt pärast uut aastat hakkavad dividendiaktsiad tõusma kuni dividendimakseni ning peale seda kukuvad suveks jälle madalamale tasemele, siis tekkis raha kinnihoidmise vältimiseks võtta hetkel (praegu hind madal) mõned ostuoptsioonid sellesse hetkesse, et aktsiad jõuaksid kontole dividendimaksmise ajaks, samas võtta ka kõrgemale tasemele müügioptsioon suveperioodi, mil aktsia peaks langenud olema.
Kas töötab mõte, et teenida ostuoptsioonilt ja dividendidest ning mitte kaotada dividendidejärgsest langusest? Opereritavaks summaks ca 250000eek.
Idee ei ole hea. Dividendide maksmine on optsiooni väljakirjutajale teada sündmus ja seega suuremaltjaolt hindades sees. Mõni kogenum võiks vastu vaielda.
Ära nii suure rahaga optsiine osta ja muuseas ajakulu on tuntav.
Ei idee polnudki toodud summas optsioone osta vaid selle eest aktsiaid vahetult enne dividendis oselemise lõpukuupäeva. Seda, kas ostuoptsioon teha või osta kohe aktsiad, saab ju kalkuleerida - kumb variant odavam on, eeldusel, et hetkel vaba raha teenib näiteks 1%kuus. Täitsa huvitav, palju maksab Telekomi optsioon, et tänase hinnaga 250keek eest aktsiat osta kuupäeval, mis on viimane, et aktsia jõuaks dividendist osa võtma? Siis saab juba arvutama hakata:)
Miks Balti aktsiate optsioonihindu ei kuvata ? Indeksitel need olemas ...
millegipärast ei kuvata mul TEO ja TAL optsioonide turuhindu hetkel.
Miks ainult balti optsioonidel indeksitel hinnad on?
Kuna börsisüsteemis aktsiate hindasid ei kuvata on ka optsioonide väärtused hetkel nullis. Esmaspäeva hommikul kõik taas normis. Vabandame!
Sobivamat teemat siis jah praegu ei leidnud. Aga küsimus see, et alates 01.07 siis ei saa enam optsioone osta läbi LHV , läbi traderi saab aga selline hobi optsioonientukas ei saa.

Mis juhtus ja mis on nagu mõni normaalne platvorm mis aegajalt paar AAPL puti lubaks osta ?
Muidugi traderi nõuded ja hinnad on vahepeal alla tulnud nagu ma aru saan ja optsiooni hind ka tiba mõstlikum kui varasem $9. see €100 haldustasu €500 asemel on aga juba täiesti aktsepteeritav muidugi.
"Tin"
Muidugi traderi nõuded ja hinnad on vahepeal alla tulnud nagu ma aru saan ja optsiooni hind ka tiba mõstlikum kui varasem $9. see €100 haldustasu €500 asemel on aga juba täiesti aktsepteeritav muidugi.

Oot mis haldustasu see selline on? Haldustasu on 10 EUR + 0,01% kuus, optsioonileping on 4$
"marti837"
"Tin"

Oot mis haldustasu see selline on? Haldustasu on 10 EUR + 0,01% kuus, optsioonileping on 4$

Vanasti oli mingi 500 aastas kui ma õieti mäletan.
"Tin"
"marti837"
"Tin"

50 krooni oli kuus.
"marti837"
"Tin"
"marti837"
"Tin"

50 krooni oli kuus.

Ei, see pidi ikka 500EEKu kuus olema. A`siis maksti rahajäägilt intressi ka ja selle 500 sai ilusti tagasi. Aasta pidi siis olema 2008, pakun.
"stocker"
Oma portu kaitsmiseks teen aeg-ajalt sellist kaitset, et katta 3 kuu "üllatust".
Näiteks opts. spread. SPY 17.dets sell 442 put 1x / buy 432 put 3x / sell 430 put 1x @-8.00.

Kolin optsioonide alla üle.
jaans
Kõigepeal on see hedge ja see ei katagi 100% portust, mis mõtet on mul üldse siis positsioone omada? Sellist tehakse ainult 4x astas :)
Vaata, seal on igasugust optsioonide surra-murrat sees, mis ootab volatiilsuse järsku tõusu.
Kaotad natuke, kui turg on selline nagu praegu, kerge õõtsumine ülesse, käive nagu Jõulude ajal ja retail ostab ainult calle askist. See opts. spread on nagu viitsütikuga pomm, mis ootab käivitumist ehk volatiilsuse tõusu. Selle väärtus kasvab hüppeliselt, kui Robin Hood oksele hakkab.
Seniks, minu long portu jätkab koos turuga tõusu. Edu kauplemisel!