Miks nii laisad(?) ollakse

Vaadates keskmised kommentaare kuskil delfis, megas,ÄPfoorumis ja ka siin jääb ikka mulje, et inimesed on küll ääretult andekad lausekonstruktsioonide moodusamisel ning weebis brausimises, kuid neist lausetest kumav lugevus on masendavalt väike.

Võtkem näiteks kirjutatud arvamusartiklid lehtedes. Masendav. Mitte ühtegi süsteemsele kästlusele, raamatule olevat viidet. Kui siis maksimum eesti keelde tõlgitud kraam, mis siin kohe pühaks lehmas tehakse. Nagu näiteks Goldratt või Giddens või mis iganes. Tegelikult on ju igasuguseid häid autored maailmas kui palju.
Ka ÄP juhtkirjad. Neis mainitakse heal juhul mõnikord Friedmani, mitte enam.

Või on igas messis kümne viite panemine ilmne iialdus? või pole sobivaid autoreid? info(siin) liig kiiresti muutuv?

Mis arvate?

Mises,
ega see ometi sina polnud, kes selle ilase propagandistliku koolikirjandi "uus majandus - uus inimene" EEsse kirjutas? Mingi Misese fänn see oli.
Viitamine on viisakas, viitamine lisab kirjatükile usaldusväärsust

Kahjuks on internetis kõigil tuli takus, tuleb tõdeda viitamine on aeganõudev

Mis puudutab Eesti Ekspressis kirjutatud artiklit, siis lugu on magus tõesti, tõenäoliselt võistlustöö ja mitte kirjutatud tavalugejat silmas pidades, vaid konkursi reegleid ja zürii maitset arvestades.

Pigem tähedab uus majandus:
PAREMAT TAGASISIDET (Miks inimene purjuspeaga taarub? Tagasiside on häiritud. Miks toodab või ostab üks ettevõtte palju kaupa lattu? Tagasiside puudub)
RÕHUMIST SISULE, MITTE VORMILE(riietusel ja muudel argielu atribuutidel pole tähtsust)
SUBORDINATSIOONI HÄGUSTUMIST (Jälle on rohkem aega võimuküsimustega tegeleda, kui alluvussuhted pole jäiglt paigas on võimalik kvaliteetse ja algupärase informatsiooni liikumine, teisest küljest, mis on halb, lihtsad ja lühikesed juhtimissignaalid sumbuvad, transformeeruvad või eksivad teelt.)
f***, mul tekkis paranoia parast selle EE artikli lugemist. "uue maj. inimene naeratab ja on aktiivne, ta 'jookseb kiiresti' seal kus annab ja yldse ei ole ta pahane kellegi peale kui siis iseenda..."

...need on Teletupsud, mitte NE inimesed. See artikkel on konkreetselt ylepaisutatud. Ok, palju sellest on tosi - aktiivne, 'rohkem sisule, mitte vormile' jne. Tunded ja emotsioonid jaavad samaks. Ja kui NE inimene tundubki 'parem' siis ainult valiselt.

Olen kindel, et Gates paneb ka kassile jalaga, kui too piima ymber ajab.
Minu meelest tuleks Kallemetsa artikli kõrvale võtta samas lehes olnud Siim Nestori arvamus klubikultuurist.

Nende vahel on teatud kooskõla.

Nestor räägib puhtast klubikultuurist ja selle lagastamisest.

Kallemets räägib puhtast NE inimesest. Aga lagastamisest ei räägi.

Järeldus on see, et hoopis Nestor oleks pidanud esseekonkursi võitma, sest tema loos on sama teema lõpuni kantud.

Olge normaalsed. Ühelgi ajastul ei ole reaalsuses eksisteerinud sellele ajastule vastavat inimideaali (nagu praegu on Kallemetsa kirjeldus algava ajastu inimideaali kohta).

Ja nii jääbki Gates kuni surmani oma kassi jalaga lööma. Vaatamata NE inimideaali haipimisele.

Kusjuures vaatamata nimelisele sarnasusele ei ole mitte mina Kallemets, vaid artikli viidete põhjal pigema mises ise.
arvan seda et,mises
,et kui näed kuskil midagi,mida saaks paremini teha,ära häbene,ära hoia oma andeid vaka all...kirjuta sisukaid kommentaare või äripäeva juhtkirje või vahenda tegelikult igasuguseid häid autoreid maailmast või mida iganes...
Nii et ei osaka muud arvata kuiet,miks nii laisad ollakse,mises?
Viitamise kohta öeldu on õige. Igas õiges chatboardis on www linkidele viitamise võimalus. Kas LHV foorumites on võimalik www linke panna? Kui on, siis kuidas see asi käib?
Linkide sisestamine
Olen nõus kihla vedama, et artikli autor Kalev Kallemets ongi mises! Mis arvad ise sellest, mises? Eestimaa on ju nii põrgulikult väike, et pole nagu mõtet pead liiva alla peita.

Lugu ise oli hea ja stiililiselt hästi välja peetud. Ehkki, jah, mises, paraku teemast mööda. Nimelt pole lipsu värvi erksusel küll midagi pistmist uue majandusega (the New Economy kui mõiste majanduses). Aga see on juba teise foorumi teema.
lahe muidugi kuidas ühe kirjatüki autorit siin materdatakse, mingi suvalise lookese pärast... vinge oleks suurte kriitikute enda nägemusi pikemalt näha kui 2-3 lõiku spontaanselt välja öelduna...
to: karner

esiteks, pole nagu väga materdatud...või on asi kusagil mujal?
teiseks, olen kirjutanud ja avldanud kümneid kui mitte sadu artikleid (kes neid lugeda viitsib). Suur osa neist internetis saadaval kah. Aga muidugi mitte uue majanduse kohta - pole veel jõudnud, kuigi algmaterjal on koos.
kolmandaks, usun, et oled ise sage pikkade arvamuste avaldaja, ega muidu nii julgelt ei kritiseeriks.
neljandaks, miks peaksid kõik inimesed (näit mises ja mina) maailma ühtmoodi nägema? Libaliberaalid näevad ühtmoodi, teised inimesedjälle teistmoodi! See on mõistetav, mõtle kui igav oleks, kui kõik ühtmoodi vaataksid ja pärast halleluuja karjuksid!
see oleks tõesti hull olukord kui kõik ühtemoodi mõtleksid, just erinevate arvamuste avaldamine oligi pigem, minu spontaanse, lõigu mõte...
heh, jutt EE-s minu, kuid see ei olnud võidutöö. Võitis pisut pikem ja akadeemilisem "Uus majandus". EEs oli selle II osa.

Megas arendasid sealsed koolipoisid mingit diskussiooni ning kommenteerisin pikemalt; ka pahupooli (kui kanep on pahupool). kaluri.kolhoos.ee-s Jarmo hammustas mulle kõrva, aga eks see selline lugu oligi. Ei saa kogu maailma valu ja tõde ühte patta panna ning ärge ise ka kriitikaga üle punnige. SL saab sellega OK hakkama.

jou, Veikij. Mina ei ole libaliberaal. Olen nii kompromissitu, et isegi Kranichil lõug lõdiseb.
Kas tahate panen oma koduka lingi, kust minu stuffi saab.
Tahtsin Akadeemiasse panna ühe räige pasuna Eesti majandus akadeemiale ja metodoloogiale, kuid öeldi, et habet pole. Sama Juridicas ühe filosoofiastaffiga. Maksumaksjas peaks juba kolmas jutt tulema.
eeee...kardan pisut juba....et jätaks minu isiku kõrvale. eks aastate pärast näikse.
Oehh, mina olen rahul. Noored vihased mehed, pange aga! Isegi pakud tiba üle...et Kraanal lõug lõdisema hakkaks (mida niisama lihtsalt ei juhtu) Sinu kompromissitusest, siis pead olema küll palju hullemaid tükka teinud, kui lugeda võib. Aga õige, eks aastate pärast näikse! Edu!
hehh,ma olen kaa ikka pikkade juhtmetega.
Mises tuli siia hoopis endast rääkima ja kiitma kui laisk ta ei ole.:-D
No OK.Pandagu siia kuskile link selle looga,mis pole laisa poolt kirjutatud ning siis võib siin koos seltskonnaga ka seda asja arutada,kas autor on laisk või mitte....
teremere, taas tabad täpselt asja tuuma :-D

Mingi järjekordne aktivist ennast (virtuaalselt) pushimas. Way to go.
Põhiline et tüüp ise usub ka kõike, mis ta räägib:

"Enda jaoks olen ennekõike noor (*'79) majandusteadlane (a young economist), mõtleja, sportlane ja lihtsalt lahe sell."

Oled lugenud läbi mõned raamatud ja kirjutanud nurgatagusesse lehte mõned lood = noor majandusteadlane?

"teeni esimene miljon, pane pool aktsiatesse ja ise tõmba 3 aastaks vihmametsa tarzanit mängima."

Aktsiad muidugi koguaeg tõusevad ka :)

Mul ei ole midagi Misese isiku vastu, lihtsalt üllatav, kuidas eesti zhüriid on hakanud hindama ja ajakirjandus avaldama taolisi pesupulbrireklaami tasemel kirjatöid. Esimesel lugemisel tundus see õela paroodiana uue majanduse aadressil, aga nagu näha, tüüp kirjutab särades ja kahe käega alla.

Igal juhul edu oma 17-tunniste tööpäevadega. Ära infarkti saa. Ja tead, panna yles kodulehekülg nii masendavas seisus, ei lähe kohe kuidagi kokku uue inimese professionaalsusega.

pole nõus, et end pushin.
mida olen teind:palju ei ole lihtsalt eesti keeles
kui kirjutaks, pole kindel, et sel efekti oleks, keegi ei viitsiks lugeda. lihtsalt EV konkurents on veel nii madalal tasemel, et eduks piisab õige piskust(lihtsalt rapsimisest ja surfamisest).
kodukas on jube(vana) küll
Mis puutub viitamisse, siis seda tehakse teaduslikes töödes. Eriti vajalik juhul, kui on keeruline viidet küsida. Netis ei ole see ehk nii vajalik (näe oli juttu misese koduleheküljest- ma saan ju küsida: "Ole hea anna viit")

"Või on igas messis kümne viite panemine ..." ???
teaduslikes töödes viidatakse ikka tsiteeritud raamatutele, kas sa "messis" teed kümme tsitaati?
Ei pane ju kasutatud kirjanduse loetellu matemaatika õpikut, kuigi sa sealt loetud teadmisi töös kasutad. Seega kas on segamine aetud linkide lisamine ja viitamine?

Fit, jutt nagu rusikas silmaauku.

Mises, ära võta südamesse, aga tõepoolest habet ei ole vist piisavalt. See muidugi ei tähenda, et kirjutada ei võiks. Kogemused, kuradid tulevad ainult kogedes. Aktiivsed kogevad teatud asju rohkem ja kiiremini.. aga usu või ära usu, osa asju saab kogeda ainult aastatega. Ole sa kui aktiivne rüblik tahes, murdeiga ikka 5 aastaselt läbi ei ela :-)

Mises, sinu viimase väitega nõus (konkurents madal jne). Aga nagu tavatses öelda Uno Mereste: "alati ei pruugi aru saada mis on põhjus ja mis tagajärg".
Võibolla ongi tase madal, kuna ei ole (HABEMEGA) erudiite. Või ei viitsi nad sellistel (..pesupulbrireklaami... (Fit, 2000):-)) teemadel sõna võtta.