Me kaldume teemast ära. Mu point on, et on ka alternatiive, muidugi leiab igaüks endale sobivama lahenduse.
Ennäe, hakkasin just samal teemal kirjutama, aga Kristjan jõudis ette ...
Mind on alati pannud imestama mõtteviis, kust midagi tasuta või odavamalt saaks.
Äkki tasuks hoopis mõelda sellele kuidas saaks rohkem raha?
Mind on alati pannud imestama mõtteviis, kust midagi tasuta või odavamalt saaks.
Äkki tasuks hoopis mõelda sellele kuidas saaks rohkem raha?
Usd, minu meelest sa eksid. Mitte igaüks ei leia sobivat lahendust, vaid tehnoloogiafriigid leiavad. Ja nemad on veel hetkel selges vähemuses.
Ma ise saan arvutitega väga hästi läbi ja seega ei valmistaks mulle mingit probleemi tasuta StarOffice kasutamine. Kuid kuna minu tund maksab liiga palju, siis ei tasu mul mingil juhul hakata aega sellele kulutama, vaid osta MS Office litsents kus kõik tuttav. Sinna ongi koer maetud.
Ma ise saan arvutitega väga hästi läbi ja seega ei valmistaks mulle mingit probleemi tasuta StarOffice kasutamine. Kuid kuna minu tund maksab liiga palju, siis ei tasu mul mingil juhul hakata aega sellele kulutama, vaid osta MS Office litsents kus kõik tuttav. Sinna ongi koer maetud.
Microsofti poolt räägib tõesti tugevalt üks asi - harjumuse jõud. Kui juba ainuüksi ühe netilehe kujunduse muutus võib lõpetada selle lehe kasutamise (minu puhul on valuliseks muutuseks hiljutine Yahoo Finance muutus), siis kuidas suudaks tavakasutaja loobuda Exceli, Wordi ja PowerPoindi võludest?
to usd >
(Sinu enda sõnastust kopeerides, sorry:) Vaata http://www.microsoft.com/mscorp/facts/default.asp , see on väga paljude sõltuvate ja sõltumatute (sic!) osapoolte poolt tehtud põhjalik uurimustöö linuxi kohta, milles on ka ümberlükatud linuxi kohta käivad müüdid ja on ka räägitud hinnast.
sC
PS: nii tore, kui aegajalt tuleb jälle mõni laps ja arvab, et sai tasuta kommi ja teised on lollid. :)
PS2: disclaimer: MSFTis pikk + teenib igapäevast leiba MS-põhise tarkvaraarendusega.
(Sinu enda sõnastust kopeerides, sorry:) Vaata http://www.microsoft.com/mscorp/facts/default.asp , see on väga paljude sõltuvate ja sõltumatute (sic!) osapoolte poolt tehtud põhjalik uurimustöö linuxi kohta, milles on ka ümberlükatud linuxi kohta käivad müüdid ja on ka räägitud hinnast.
sC
PS: nii tore, kui aegajalt tuleb jälle mõni laps ja arvab, et sai tasuta kommi ja teised on lollid. :)
PS2: disclaimer: MSFTis pikk + teenib igapäevast leiba MS-põhise tarkvaraarendusega.
lfc
kirjutasid eespool ...
"Yhoos oli muide paar päeva tagasi artikkel kus viidati mingile IBM majasisesele memo'le mis soovitas 2 aasta jooksul win pealt linuxi peale kolida."
Kuidas sel juhul suhtuda IBM kodukatel tooteid tutvustavates rubriikides standardsele lehekülje kujunduse koostisosale: IBM recommends Microsoft® Windows® XP Professional?
kirjutasid eespool ...
"Yhoos oli muide paar päeva tagasi artikkel kus viidati mingile IBM majasisesele memo'le mis soovitas 2 aasta jooksul win pealt linuxi peale kolida."
Kuidas sel juhul suhtuda IBM kodukatel tooteid tutvustavates rubriikides standardsele lehekülje kujunduse koostisosale: IBM recommends Microsoft® Windows® XP Professional?
sellel lehel ka ?
http://www-1.ibm.com/linux/
Artikkel on siin:
http://www.linuxworld.com/story/38661.htm
"Blue Linux" - IBM To Move to Linux Desktop by 2005?
ms vs linux on lõputu vaidlus .
Mida mina tahtsin ütelda on see ,et kui HP ,IBM jt "suured" panevad õla alla desktop'i arendamisse siis võib see MS 'le kahjulikult mõjuda.
http://www-1.ibm.com/linux/
Artikkel on siin:
http://www.linuxworld.com/story/38661.htm
"Blue Linux" - IBM To Move to Linux Desktop by 2005?
ms vs linux on lõputu vaidlus .
Mida mina tahtsin ütelda on see ,et kui HP ,IBM jt "suured" panevad õla alla desktop'i arendamisse siis võib see MS 'le kahjulikult mõjuda.
MSFT ja näiteks RHAT hindu võrreldes tundub küll et enamus investoreid peaks meeletud Linuxi fännid olema. Huvitav, siit foorumist ei paista nagu sedamoodi ;-)
Aga tegelikult see näitabki, et idee et Linux tuleb kohe varsti suure pauguga ja klobib MSFTi läbi, on vägagi populaarne. Mis siis et seda on juba mitu aastat oodatud ja ikka veel pole pauku käinud.
Ise pakuks, et pigem võiks MSFT'le kannale astuda Adobe. Sest miks ei võiks Adobe kunagi kontorisoftiga välja tulla. Ja Adobe võimest millegi sellisega turgu võita annab ettekujutuse pdf'i võidukäik. Heh, ma usun et ADBE teeks kohe võimsa hüppe lihtsalt selle peale kui teatataks pressile, et neil on varsti plaanis hakata oma kontoritarkvara tegema.
Aga tegelikult see näitabki, et idee et Linux tuleb kohe varsti suure pauguga ja klobib MSFTi läbi, on vägagi populaarne. Mis siis et seda on juba mitu aastat oodatud ja ikka veel pole pauku käinud.
Ise pakuks, et pigem võiks MSFT'le kannale astuda Adobe. Sest miks ei võiks Adobe kunagi kontorisoftiga välja tulla. Ja Adobe võimest millegi sellisega turgu võita annab ettekujutuse pdf'i võidukäik. Heh, ma usun et ADBE teeks kohe võimsa hüppe lihtsalt selle peale kui teatataks pressile, et neil on varsti plaanis hakata oma kontoritarkvara tegema.
ADBE-l on selge fookus trükitsükliga seotud toodetele. Alates InDesign/Photoshop/etc laadsetest algmaterjali töötlemise vahenditest, Type1-fontidest kuni printerikeeleni PostScript -- igasugused värvikalibreerimisstandardid ja -vahendid sinna vahele. Kuigi PDF kui elektroonilise dokumendi de facto standard tundub sellest pisut hälbivat, on järele mõeldes vundament siiski sama.
Hoiaks jumal, et ADBE fookus ei hajuks mingi Exceli-klooni tegemisele! :)
sC
Hoiaks jumal, et ADBE fookus ei hajuks mingi Exceli-klooni tegemisele! :)
sC
Nojah, järgi mõeldes Corel ju sisuliselt proovis seda mida ma nyyd Adobele soovitasin ja mitte just väga õnnestunult. No siis pole midagi teha, Microsoft jääb igaveseks maailma valitsema ;-)
Ahjaa, tõrjumaks rünnakuid märgin ära, et olen Linuxi kasutaja number .... nojah, numbri ma kaotasin kahjuks ära ... ;-)
Ma pole mingi tehnofriik, vaid spekulant. Süvenesin MSFTi aktsiasse siis kui ta veel 25$ peal kauples ja leidsin, et ta on suhteliselt odav, võrreldes näiteks INTC või CSCO-ga. Aga ei julgenud siiski osta, kuna lühiajaline trend oli MSFTil alla. Enda analüüsi kinnituseks leidsin ta LHV Pro valikute hulgas, see oli minu jaoks väga positiivne. Ma pole veel Pro klient, aga nagu öeldakse, läbirääkimised käivad. Üks põhjus, miks ma teda ostnud pole, seisneb aktsia rahulikus liikumises. Aga kes soovib ilusaid unenägusid, (mitte iga päev aktsiaid unes näha, nagu see minu puhul on) siis soovitan OSTA! Tegu suht rahuliku investeeringuga!
msft saab varsti varsti suurkliendi. triple buy!:)
ma arvan et kui msft saaks kliendiks eesti riigi oleks see kasulik molemale :)
Esiteks pean kinnitama et olen Linuxi kindel toetaja. See ehk selgitab mondagi... Harjumuse joud on jah ysna tugev. Sellised vaited nagu "...üks tuttav keskmine arvutikasutaja..." ja "...kuidas suudaks tavakasutaja loobuda Exceli, Wordi ja PowerPoindi võludest..." on ikka selgelt subjektiivsed. Mis moodi on siis "jalajalje" peale klopsamine keerukam kui "start" peale klompsamine? Mul on 3,5 aastane poeg kes oskab juba (peaaegu) Linuxisse sisse logida ja teab vaga tapselt kuidas oma mange voi "ICE Age" filmi startida ja shutdowni tegemine on talle kakitegu. Jaah, jaah, harjumuse joud... Siiski on tosi et kyllalt paljudele on joutud hirmujutte raakida sellest kui keeruline Linux/UNIX olevat. Seega toenaoliselt enamus arvab nii ja ei hakka niipea jargi uurima kas see ka tosi on. Kristjan voib ju kah raakida et hirmus korrektsioon tuleb aga paljud turuosalised vist veel vilistavad sellele. Massi vastu on motetu voidelda. Siiski ma arvan et kunagi tuleb nii yks kui teine muutus. Ka M$ osas. Kunagi ju ennustati ka IBM-i ylivoimu x aasta jooksul mis aga ennustatud ulatuses tulemata jai. RedHat ja teised omavad voibolla rohkem tousupotsensiaali kui MSFT. Maalimas on palju haid programmeerijaid ja nemad vajavad eneseteostust mida Linuxi liinis on lihtsam saavutada kui Microsofti jargides. Kunagi oli Microsoftil see garaashist tousnud firma volu ja seda imetleti aga hetkel tundub et selle M$ myyri lohkumine on populaarsem. Ma arvan et ka seda joudu ei saa ignoreerida.
Linuks ennast tutvustamas.
http://www-306.ibm.com/e-business/doc/content/ondemand/tvspot.html
http://www-306.ibm.com/e-business/doc/content/ondemand/tvspot.html
08:08 MSFT Microsoft loses browser market share -- USA Today (27.86 )
Security flaws in Microsoft's Internet Explorer Web browser are causing some customers to seek alternatives, according to USA Today. Since early June, Internet Explorer's share of the market has dropped from 95.48% to 94.42%, according to San Diego Web analytics firm WebSideStory. Alternatives to the Microsoft browser include America Online's Netscape and Firefox, a product from the non-profit Mozilla Foundation.
Security flaws in Microsoft's Internet Explorer Web browser are causing some customers to seek alternatives, according to USA Today. Since early June, Internet Explorer's share of the market has dropped from 95.48% to 94.42%, according to San Diego Web analytics firm WebSideStory. Alternatives to the Microsoft browser include America Online's Netscape and Firefox, a product from the non-profit Mozilla Foundation.
Eks see ole tasuta ka ju. St pisipehme ei teeni selle pealt otseselt.
sB
sB
Jah, aktsiahinnale sellest otsest lööki ilmselt küll pole. Aga kasutajate käest on üha rohkem kuulda, et Mozilla kasutamisele üle minnakse.
kasutan ise IEd, kuid vaadates kuidas Ardo Hanschmidt kasutab kõrval Mozillat, tekib vägisi tahtmine kah seda proovida...
IE on uimane käkk...
IE on uimane käkk...