Miks ma peaks ostma Baltikat?

proteo

Ma olen 2 käega nõus, et ettevõtte juhtkond on investeerimisotsuse tegemisel väga oluline kriteerium, tuleks eelistada neid ettevõtteid, kus juhtkonnal on osalus ja tulemusliku tegutsemise osas pikem ajalugu ette näidata ...

-67M pealt +16,7M peale on küll hea tulemus, kuid sama juhtkond viis ettevõtte ka +7M pealt -67M peale aasta varem, ka siis oli motivatsioonipakett Baltika aktsiate näol neil sama ... lisaks täiendavale motivatsioonipaketile, kus Baltika ostis Milderite ettevõtte käest osa kollektsioonide tarvis vajaminevaid aksessuaare (lipsud) mitte just turu parima hinnaga ...

motivatsioonipaketi nüansside osas rääkis suffiks minu eest juba peaaegu kõik ära ... muide, kas mitte BMIG ei pidanud isegi vahepeal müüma aktsiaid, et intresside tasumiseks raha saada?

kokkuvõttes: mina tahaks juhtkonnalt ikka pikemat tulemusliku tegutsemise ajalugu näha veendumaks, et möödunud aasta kasum ei olnud suuremal või vähemal määral õnnelike juhuste kokkulangevus ... tooraine hindade langus jne., puhaskasumimarginaal 2,8% vist ei kipu eriti ka valesamme ettevõtte juhtimisel andeks andma ...

ma muidugi vaatan Baltikat hetkel üsna konservatiivse investori seisukohast, hedge fondid oleksid ehk ostmas juba, :)

ei salga ka seda, et kui ettevõtte positiivne areng jätkub, siis on ettevõte aktsia hetkel allahinnatud ja hinnatõus võib-olla märkimisväärne,

aga mis küll võiks olla olulise käibe kasvu mootoriks väga konkurentsitihedal turul?

Henno, tänases Päevalehes Baltika aktsia tõusu võrrelda Talse ehk Hansapanga tõusuga on küll liig.
enne 1kv tulemusi peaks siis kuu müügitulemusi jälgima, et aimu saada, kuidas 2005 võiks kujuneda. jaanuari müük oli +26% yoy minu meelest. veebruari tulemused loodetavasti veel sel nädalal.
veebruari müük eelmise aastaga +22%. Suurim kasv Lätis (+46%) & Ukrainas (33%). Rõõm on näha eriti just kasvu Ukrainas, mis tundub küll oluliselt magusama piirkonnana võrreldes Venemaaga, arvestades poliitilist riski
jees. veebruari müügitulemused kinnitavad u 20+% kasvu jätkumist. vaatasin ka korra, milliste strikidega ja tingimustega on juhtkonna optsioonid. viimase programmi puhul näiteks strike 1.85 EUR, aga avanevad kaukad tingimusel, et aktsia hinnaks min 2.88 EUR.

veidi teisel teemal: ei ole ise suur shoppaja, aga kiikasin huvi pärast nüüd ka montoni kodulehele. Laused stiilis "Here is many items easy to mix and match with either casual or formal style. " ja "For a spice there are accent colours soft orange and light beige." langevad küll musta huumori valdkonda :). Loodame, et keegi baltikast ka seda foorumit loeb ja filoloogi palkab...
Mis siin eriti arutada kodanik Karumõmmi nimigi ütleb ära, et tegemist on väga pessimistliku inimesega. Mäletan veel foorumeid kus Karumõmm kirjutas, et varsti on Dow ja Nasdaq väga madalatel tasemetel ..., eks igal ühel ole omad arvamused
äkki tuleks asi kuidagi tabeli kujul lahendada /pull/karu/omad aktsiat/ei oma aktsiat/ei oma üldse aktsiajaid?
Minu meelest on väga hea lugeda pessimistlikke arvamusi, ükskõik, kas sellised pessimistlikud ennustused täituvad või mitte... igaüks saab ise hinnata kuivõrd suurt ohtu miski väljatoodud probleem kujutab ja kas hirmul on lihtsalt suured silmad või ka tõsi taga, kas miski näib halvana kuid tegelikkuses polegi halb või siiski on.... Selle baasil on juba palju kindlam otsuseid teha, kuna on välja toodud ohufaktorid, mida saab hinnata. Kes siis hindab kõhutundega ja kes jälle analüüsidega, mis tihti jällegi kõhutundel baseeruvad :) Aga kuna kõhutunne on sisuliselt kogemustepagas ja elutarkus, siis...

Baltika kohta ühtteist veel ...

- Baltika moekunstnik Evelin Lill võitis just Kuldnõela nimelise Eesti moeauhinna, ühe võidu põhjusena mainiti ka loodud kollektsioonide ärilist edu

- Kasv Ukrainas ja Lätis on muidugi tore, kuid 2004. aastal tuli sealt vaid 20% Baltika käibest, seega sealne kasv ja kogutulemus ei ole väga tugevas korrelatsioonis esialgu

- Käibe võrdlused eelmise aasta sama perioodi vastu ei pruugi alati anda parimat pilti ettevõtte arengust kui me eeldame mingil ajahetkel olevat toimunud ettevõtte ümberpööramise juhtkonna poolt ja kasvu teele asumise. 2004. aasta I kvartal oli aasta 4 kvartalist väikseima käibega ja kasv suurkahjumi toonud 2003. aastaga sama perioodiga võrreldes samuti tagasihoidlik. Suurim käive ja kasv jäid 2004. aasta II ja III kvartalisse ehk siis oluline pööre paremuse poole toimus just seal ja seega ka võrdlus nende perioodide vastu on võtmetähtsusega.

- Mina ei julgeks nii napi puhaskasumimarginaaliga (2004. aasta 2,8%) ettevõtte puhul ainult käibe kasvu põhjal küll erilisi järeldusi teha edu osas, tahaks ikka saada ülevaadet kulude muutumisest ja seeläbi ka kasumist, võtaks seisukoha alles peale I kvartali tulemusi, mis paraku laekuvad alles mai lõpus ilmselt.

Pessimism vs optimism.

Andke andeks, aga optimist oskab iga loll olla, kuna aktsiaturgudel on optimism implicit. Tänu tänast globaalset majandust iseloomustavale majanduskasvu mängule, millest me kõik saame proxy (aktsiaturgude) kaudu osa võtta, ei ole tegu nullsumma mänguga.

Seega, kui Karum6mm ütleb, et "homme on hullem kui täna" on see palju julgem ja tõenäoliselt ka rohkem eeltööd vajanud seisukoht kui rick12 "homme on parem kui täna".

Optimist buildup on principal loss lane imminent.
Krdi eeltöö, tulemus on oluline :)
See küll läheb Baltika teemast kõrvale, aga ma vaidleks Suffiksile vastu. Ka pessimist oskab iga loll olla, pole vaja muud kui lihtsalt kõik maha teha :)
Kui optimist eksib, siis tavaliselt kaotab raha. Pessimisti puhul pole tavaliselt vahet kas eksib või mitte, tema on kõrvaltvaataja mõlemal juhul.
Vahe on muidugi kui tegu on hoopis argumenteeritud optimismi või pessimismiga. Seda iga loll ei suuda.
Kui pessimist eksib, siis ta kaotab ka raha - puttide ja short'idega...
Karumõmm, siis on ju tegemist optimistliku pessimistiga :) Baltikas muidugi vist puudub võimalus langusele mängida?

Veebruari jaekaubanduse käive: EEK 35,5m
Poodide arv: 76
=> Keskmine päevakäive iga poe kohta: 35 500 000/(28*76)= 16 700 eek.

Mulle tundub et selline keskmine number peaks olema liiga väike.
(võrdlesin natuke HM-ga ja Lindex-ga)
(muidu olen täitsa võhik Baltika aktsia suhtes)
stefan, kuid baltika kaupluse keskmine myygipind on ca 150 ruutu. mis vastav n2itaja HM ja lindexil on?:)
jah tehvlon, sul on loomulikult õigus.

AGA nii oleks võinud maapoe omanik öelda 10 aastat tagasi ennast Keskoga või Stockmanniga võrreldes. Varsti temasugusi turul enam pole. (jälle võrdlen Rootsiga)

Aga jah, kui leitakse niśśi siis küll. Kui nad on vara Venemaal, kui nendel on suur hulk kapitali kiiresti kasvama - jah siis mul pole info mis ütleks et Baltika oleks halvem. Aga ütleme nii et väiksus on risk. Mina ootaksin HM tulekut Eestisse (ja Lätti, Leetu, Ukrainasse) enne kui ma ütleksin et Baltika kontsept on elujõuline.

Siin on tõesti üks väga tugev valukoht Baltikale, 500k kuus poekäive pole midagi märkimisväärset vaid hoopis häbenemist vääriv. 500k, maha arvestada rendid ja palgad jne... pole ime, et marginaal nii väike on. Loodan, et juhtkond tegeleb tõsiselt selle teemaga.
Tõesti suhteliselt tagasihoidlik käive poe kohta, ilmselt tuleks vaadata kaupluste käibed üle ja tagasihoidlikumad kinni panna