Miks eestlased püüavad teisi järeleaimata?

Tarmo: ütlen ausalt, et ma ei viitsi eelnenud diskussiooni läbi lugeda, aga

Eesti Panga seaduse kohaselt

Paragrahv 26. Eesti Panga vara

(1) Eesti Panga vara on riigi vara.

Nii et seaduse kontekstis ma selle sinu (1) punktiga päris nõus ei ole.

(2) ja (3) puhul loodan, et vastaja alustab reeglite kohase "mis-on-kes-on..."-ga. :-)
Kas riigi vara = maksumaksja raha?

Riigieelarve või Tallinna linna eelarve on tõesti maksumaksja raha, nende peamine tuluallikas on maksud. Samas Eesti Pank ei maksusta kedagi meist.
Jah, aga täpsemalt väljendades: riigi vara kuulub riigi kodanikele = maksumaksjatele. Kuna see vara on maksumaksjate raha eest ostetud, siis loeksin selle võrdsustamise korrektseks.
10 aastat tagasi oleks eesti mees pidanud rohkem
kopima, siis oleks ka praegusel hetkel paljudel
n+1 krooni rohkem.
Riigi kodanik ei= maksumaksja.
On olemas täiesti konkreetsed ja nimelised isikud, kes on Eesti Vabariigi kodanikud, kes elavad Eesti Vabariigis, aga maksud maksavad mõnele sõbralikule välisriigile. Seaduslikult.
Sorry viivituse pärast, ei olnud aega vaadata, mis toimub.
To Tarmo: Mind enam ausalt oeldes ei huvita, kust Kallas omale raha hangib. Nagu ajakirjanduses on vihjatud, saab Mõis oma raha Maffialt. Ega ma sellegi poolest Savisaart ei poolda, kyll Tema ka samast allikast oma raha saab.
Mind aga huvitab see, miks Mina pean viimane loll Eesti Vabariigis olema? Mina olen kogu om tegevuse ajal ja ausalt tunnistades väga suurte raskustega makse õigeagselt maksnud ning mitte midagi nende eest saanud.
Ka Valges Majas ei ole veel käinud, kuna Sina ei taha ju selleks anda (mitte ainult minule, vaid ka järgmistele Eestlastele, kellel samasugune e-mail-fax taskus). Mina investeerin sinna, kust homme midagi tagasi tuleb. Selle mone päeva sees olen kaotanud paar analoogselt head klienti aga mängin edasi, sest ka paar võitu on ka olnud.
To looser: Jah, see on lahendus. Mina ka lõpuks sain oma USA Social Security (SSN) numbri kätte, kuigi ei ole neile veel midagi neile maksnud. Aga miks yks riik tahab oma tulubaasist lahti saada ja teine seda omale võtta?
To All: TereMere paistab asja moistvat, lugesin just Tema mõtteid. Läheks edasi sinna sellel teemal.

Veiko
Loen ja imestan.

Sellel maksude teemal ma ei hakka ma enam sinuga jaurama, minu arust võeti see ühes teises foorumis väga kenasti kokku (peale mida sina oma nägu sinna enam vist näidanud ei ole) :).

Aga raha andmise koha pealt: kui sul on selline toode mida inimesed karjakaupa osta tahavad, ÜRO-st ja Corel-ist kuni Nigeeria firmadeni välja, ja siis samal ajal ei ole sul raha selleks, et sõita USA-sse Valgele Majale oma produkti demoma, siis ei oska mina muud järeldada, kui et raha ilmselt lihtsalt ei salli sind.