Ma siiski ei usu, et Baltika aasta pärast poe kinni paneb. Pikas perspektiivis võib olla hea võimalus ettevõte odavalt omandada. Hästi ei usu, et enam palju hullemaks saab minna. Lähtuvalt oma valusatest kogemustest USA-s, kus püüdsin shortida kehvas seisus ettevõtteid, võin öelda, et ka palju hullematest olukordadest on puhtalt välja tuldud. Baltika puhul on siiski võimalik, et tuleb lisakapitali kaasata. Ilmselt õnnestub sel juhul odavalt aktsiaid omandada, kuna keegi pole nõus märkima kõrgematelt tasemetelt (a la Ericsson). Ei tahaks jälle kihla vedama hakkata, aga teeme seekord "õiguse" peale.
Aga mis meetodeid kasutades Sa sellise järelduseni jõudsid?
1) minu ja minu tuttavate silmis pole Baltika vaatamata suurtele marketingikuludele suutnud luua kaubamärki ega "stiili", mida ma ostaks "nime" pärast. pigem jätan nime pärast just ostmata. "nimest" mitte hoolivate ostjate jaoks pole hinna/kvaliteedi suhe ka hea/konkurentsivõimeline. SEEGA, tulemused ei parane märgatavalt.
2) jutt, et neil on rahavoog positiivne, on bullshit, kuna raha allikaks on laovarude vähenemine, mis ei ole jätkusuutlik
3) pangad neile selliste tulemuste juures lisakrediite ei anna
4) omanikud on ennast eelnevate "finantssüstidega" ära koormanud ja võimetud abistama
5) hankijatele ollakse võlgu ca.3 kuu rahad ja see hüppeline suurenemine on just 2003 aastal.
Ühesõnaga ma ei näe kohta mille arvelt üle 1 aasta oma kulusid ja kahjumeid katta nii, et keegi rahulolematuks ei muutu.
Praegu pakuks Baltika hindamiseks välja mõnevõrra modifitseeritud netovara meetodi: Baltika väärtus= Baltika kinnistu hind- laenud. Mingit rahavoogu sealt praegustele aktsionäridele kohe kindlasti ei tule.Ja Milderist on kahju- Helenius on ta Baltika külge nii kinni neetinud, et ta läheb põhja vist koos selle ettevõttega.
TNT
Kas Sind lohutab kui ütlen, et Klementil läheb pisut paremini? :)
Nimelt tegid nad 2003. aasta kokkuvõttes Baltika 63M vastu ainult 22M kahjumit. Aga asjaolu, et IV kvartal tõi 5,7M krooni kahjumit eriti optimismi ei sisenda, väitsid vist ise mingis eelnevas foorumis, et IV kvartal on rõivakaubanduses olulisim kasumi teenimise aeg.
Vahepealne kasum III kvartalis ei ole siiski loodetud pööret ettevõtte arengusse toonud, omakapitali vähenemine ja kohustuste suurenemine käib samas tempos, aasta lõikes ca -7M ja +7M, sellisel moel vist kaua vastu ei pea?
Klementi avaldas tulemused muide lausa viimasel minutil, reede õhtul 17.42, need leiab siit
Mul on siiralt kahju meie rõivatööstusest. Sellise tempoga nad küll pikalt vastu ei pea. Tundub, et see agresiivne moe arendamise pool tapab päris kiiresti. Oleks võinud vist ikka jääda Baltika siis ülikondi tootma ja Klementi naisterõivaid. Tundub, et kui oma toote juurutamisega 4-8 nädalasse vahemikku ei saa siis pole seal moepoolel suurt sittagist teha. Ei usu sellesse Klementi Cucciks projekti.
:-( Käibed "päris investori" jaoks liiga väikesed ja liiga lai spred.
Ma tõesti loodan, et nendel müüjatel-madistajatel on olemas väga hea selgitus oma müügi ajastuse kohta, sest seda selgitust võib neil LOODETAVASTI peagi Finantsinspektsiooni ja Börsiga suhtlemisel vaja minna... Euroopa Liiduga peagi liikuva riigi börsil sellist "shallalaad" näha on aga ikka tegelikult päris karm.
enne tulemusi ikka huvi tõuseb aktsia vastu
ja ju siis osad kartsid halbu tulemusi ja hakkasid müüma
Kui ikka inimene oma peaga ei suuda mõelda ja ainult silmad pärani usub seda, mida teised räägivad, siis võiks aktsiaturgudest eemale hoida... ja parem lotot mängida ja mitte halada teemal, kes mida lubas....
Tänases Äripäevas avaldab Helenius arvamust Baltika osas, alljärgnevalt refereerin ...
Heleniuse sõnul ei saa Baltikale möödunud aastal 63 miljonit krooni kahjumit toonud praegune juhtkond ise hakkama. Samas ei näinud ta Baltika juhi ja ühe omaniku Meelis Milderi lahkumisel mõtet, kirjutab tänane Eesti Ekspress.
Baltika kahjumi põhjuseks peab Helenius ettevõtte liiga ambitsioonikat strateegiat, mille realiseerimisega firma juhtkond väheste kogemuste tõttu toime ei tulnud.
Helenius usub, et halvemad ajad on Baltikas möödas ja et 2004. aastal tuleb saavutada ettevõttes stabiilsus. "Ma tahan näha, et 2004. aasta jooksul ei kaota ettevõte enam raha ja jõuab vähemalt nulli. Muidugi tahaksin ma, et firma teeniks raha, aga see pole tänavu veel nii oluline kui see, et ta enam raha ei kaotaks." Edaspidi hakatakse Heleniuse sõnul Baltika majandustulemustest teatama igal kuul. "Kõik näevad, mis suunas asi liigub."
Kahjumi põhjustest rääkides on Helenius minu arust otse naelapead tabanud, iseasi kas sellest arusaamast on abi ka olukorra parandamisel.
Enne Baltika tulemuste avaldamist hakkab madistamine pihta..
hr Seli ostab aktsiaid sundhinnaga enne suurep2raste tulemuste avaldamist...
Minu jaoks ei ole vahet kas varastatakse poes,voi aktsiaturul r2ige siseinfo omamises.
Ainult v2iksed sulid l2hevad kinni.suuremad sulid peavad ennast edukateks 2rimeesteks.