Mida arvata Baltikast?

Härrased, mida arvate (teate) Baltikast? Varasem suurostja Hansa on esiteks agressiivselt müügipoolel. Teiseks ei kuulukse ka majandustulemusi. Varasematel aastatel on selleks ajaks juba tulemused avaldatud. Mis toimub? Sellised arengud teevad pehmelt öeldes murelikuks…

Tuleb suur '-'
Arvad, või tead? Kas saab hakata tõmbama paraleele Viisnurgaga (omandisuhteid arvestades)?
:-(
Tean, aga paralleele ei tõmbaks.
Tulemus väljas! Kas on julgeid, kes panevad ostuorderi (võimalik anda 1.43 EURi minu arvutuste kohaselt)? Mina seekord ei osta, arvan et on veel ruumi kukkuda.
Karumõmm, tulemused tulid nö. viimasel minutil, eks oli ka põhjust venitada, sest midagi kena sealt välja ei loe, :)
Nojah. Nüüd need tulemused siis tulid....! Ootaks ettevõtte juhtkonnalt pikki ja ilusaid selgitusi...
Ilusad seletused on tulemuste juures olemas, aga ega neid numbreid ikka kuidagi ilusaks ei räägi.
Ja olukorra parandamiseks on ka väga raske midagi ette võtta. Poola turul olevad takistused (Zara, Mango, H&M, FCUK) on ka varsti või juba olemas Eestis-Lätis-Leedus ja nende hulk aina kasvab. Kuidas sa ikka konkureerid mingi Bangladeshi tööjõuga, kes teenib 2 taala päevas?
Kahjumis oleva firma eest üle substantsväärtuse maksta ei tahaks. Hetkel on raamatupidamuslik väärtus €1.26. Kahjum vähendab seda jätkuvalt (jaanuaris saadi ka kahjumit). Riskiinvesteeringuna võiks Baltikat kaaluda 1 euro kandist.
No need tulemuste juures olevad selgitused mind väga ei rahulda. Ma mäletan, et eelmisel aastal vist mingil Äripäeva konverentsil rääkinud ettevõtte juht oli küll üpris bullish. Siin ei lähe nägemus ja reaalsus kokku!
see ongi ettevõtte juhi töö bullish olla ju, :)
Kogu asja juures on huvitav et juhtkonnale kuulub suur osa ettevõttest ja paar aastat tagasi ostsid nad aktsiad ca 35 krooni kandist
Noh ettevõtte juht võiks siiski kasvõi oma reputatsiooni nimel olla guidance'i andmisel konservatiivne, realistlik vms...
Baltika hind on kukkunud sinnamaani, et börsi reglemendis fikseeritud 15% erinevus võrdlushinnast ei võimalda enam bid hinda välja panna, ask on täpselt viimane selle limiidi sisse mahtuv hind.

Hetkel börs arutab limiidi ajutist suurendamist. Viisnurga puhul mõni aeg tagasi sai uueks ajutiseks limiidiks 30%, st. antud juhul tähendaks see võimalikku madalaimat bidi 1.18 EUR
Uus võrdlushinna limiit -50% tähendab madalaima bidi võimalust 0.84 EUR!
Eesti meediast:
ÄP - Baltika sai kvartaliga 32 miljonit krooni kahjumit
Postimees - Baltika mullune kahjum ligi 35 miljonit krooni
EPL - Baltika sai 63 miljonit krooni kahjumit
kui ettevõte ikka iga periood räägib erakorralistest kuludest (jooksvalt on asi "enamvähem hästi"), siis on tegemist lihtsalt hämamisega ja tegeliku seisu mitte tunnistamisega. bilanssi vaadates, hindaks võimalikuks tegevusajaks veel ainult ca. 1 aasta.
Karumõmm, kas Sul jäi ka eilset ja üleeilset käivet vaadates mulje, et keegi teadis ...? :)
Henno, see on ju FANTASTILISELT ilus, puust ja punane õpikunäide sellest, kuidas uudise avaldamisele eelnes anomaalia nii käibe kui hinna osas. Minu mäletamistmööda selliste anomaaliate järgi jahitakse mujal maailmas insaidereid...

Ma tõesti loodan, et hiljutistel müüjatel on olemas väga hea selgitus oma müügi ajastuse kohta, sest seda selgitust võib neil tõenäoliselt peagi Finantsinspektsiooni ja Börsiga suhtlemisel vaja minna... :-p