Milleks tühjast kohast Visahinge rünnata, täiesti õigesti kirjutas. Ise ka mõtlen kas oma keskmiselt 12 eurise ostuhinnaga aktsiad ära müüa kuna tulemused si.ad. Ega igavesti siin see kinnisvara bisnes ei õitse, viimased 15 a on hinnatõus olnud Euroopa esirinnas. Lisaks katastrofaalne demograafia, üldine majandusolukord …
Mind pigem üllatab, et tulemused “üllatasid”. Minu arust oli Merko korduvalt hoiatanud, et eelmise aasta tulemusi (kasumi osas) korrata ei õnnestu. Minu jaoks on “kolmega algav” hind pisut liiast. Sügisel pakkusin siin 28,5 sobivaks tasemeks. Korraks tollal ka selleni hind kukkus aga tõusis siis kohe üles tagasi.
Teine asi - dividendi tootlus. Minu jaoks on koguaeg olnud olulisem palju kasumit aktsia kohta teenitakse. Laiali võib jagada siis kui ettevõttel selle rahaga paremat plaani pole.
Lahtiütelus: MRK1T on ainuke paber, mis on olnud minu portfellist 2008 alates ja üksikute osaliste müükide kõrval olen valdavalt positsiooni suurendanud. Keskmine soetus tänaseks tõusnud 10,8-ni.
Tallinna börsil on aktsiahinnad väga tugevalt seotud dividendiga. Kui vaadata ajaloolisi hinnaliikumisi, siis tugevad tulemused ei koti kedagi aga kui dividendi saab, siis aktsia liigub. Ajaloolised heietused soetushindadest siin ei aita.
Aga nii ongi. Sest dividendid ongi olnud peamine põhjus miks neid Tallinna börsil omada. Kapitalikasv on tore boonus. Sama ka Merkoga. Dividend on see miks teda pikemalt hoida. 2008 aastast kuni 2020 aastani on aktsia külgsuunaliselt liikunud.
Ilmselgelt ei huvita need tulemused, küll aga dividend. Ja õigemini dividendi tootlus. 1.25/30=4.1% Kergem varsti nii depo hoiusele panna. Ta pole midagi roosilist, kui on harjutud 6-7%. 20 euri oleks õiglane väärtus…ok vb paneme keerulistes oludes siin 3 euri otsa…aga 30 euriga raske veidi hinda säilitada.
Kuidas realiseeruvad täna portfellis olevad lepingud, nii aasta jooksul, lisaks taustal geopol arengud, me ei tea, vähemalt mina ei tea )))…tundub ülehinnatud hetkel…jällegi kõigi enese tunde ja teadmiste baasil…riskid hindan 50/50. Eks see paras mäng ikka on))) Vbl olla Baltikumis oleks huvitav ka Eleving, samal ajal …
vbl Lietuva Telekom ja potentsiaali näen ka Arteas… Võimalik on Pln Banka tegevus, minu väga isiklik unenägu )))
kuidas on fiksitud ilma, ehk külmaga teatud teemad, lepingud, ei tea… noh, form de jur ei ole ilm force madjure …kui ei tule just sõda …
Deposiidiga võrdlemisel peaks arvastama, et seal põhisumma ja intressimaksed ei muutu. Dividend võiks tõusta ajas vähemalt inlatsiooni võrra. Lisaks maksuerisus eraisikute puhul.
4% dividendimaksega võiks ca samaväärne olla 7% intressimakse (riske arvestamata)
koostan omale plaanikest: esmaspäeval peaks 30-ga ära müüma kui veel saab ja kunagi kui jumal annab, 23-ga tagasi ostma, AGA kas jumal suudab sundida neid müüma 23-ga kui nad esmaspäeval minu käest 30-ga ostavad ?
See käre talv on piisavalt kahju teinud ehitussektorile ja millalgi kajastub see ka aruannetes.
Mis sa siin ikka ironiseerid, räägi parem, mis see absoluutne miinimum siis on, millest allapoole Merko enam kunagi ei lange? Sinu jutust saan aru, et see on ülevalpool 23-e.
Kas sedasi arvutajad ikka mõistavad, et isegi nii ebaefektiivsel turul kui OMXT langevad aktsiahinnad peale dividendiõiguse kuupäeva ja tüüpiliselt dividendi (või isegi pisut enam) võrra? Kus see 4,1% tootlus siis on?
Kas sa tahad 4,1% tootlust päevas? See tootlus tuleb järgmise aasta jooksul, kui hind jälle 4,1% üles ronib.
Pisut irooniat veel: 0 on see, millest ükski aktsia ei saa allapoole langeda
minu jaoks oleks praegu juurde või õigemini tagasiostmise käiviti tõepoolest 23, ma olen microinvestor, seega minu põhjendustega ei ole midagi peale hakata, ma ei tihkakski neid kirja panna
… teoorias jh, kuid päevadel kui veel vöeti teenustasu aktsiate omamise eest, vöisid nende arvel ka nullhinnaga aktsiate pealt miinust teenida…
vb rookie küsimus, aga kui dividenditootlus 30 euri juures on u 4% ja tulemused olid eelneva aastaga võrreldes tunduvalt kehvemad siis miks hind hoiab või isegi tõuseb vaikselt?
Karta on, et suurem osa aktsionäre on oluliselt odavamalt seal sees kui 30€ ja neil pole vahet mis hind parasjagu on, tootlus on neile, kes vähemalt aasta sees olnud, igati viisakas. Jusiis pole madalamalt müügihuvi ja on piisavalt ostuhuvi sellelt tasemelt. Selles suhtes on lihtne, hind kujuneb turul pakkumise ja nõudluse vahekorras. Merkoga pole ju midagi valesti ega kehvasti. Võrdlusaasta oli lihtsalt erakordselt hea. Paljud teised maksavad hetkekursilt samuti alla 5% dividendi, mõned ei maksa üldse, aga hind ju nullis pole. Merko hind tõenäoliselt võib toreda kukkumise teha pärast divika ex päeva. Toreda=div+veel natuke. Kahtlane, et oluliselt alla tuleb varem.
Enamus Merko aktsionäre on seda olnud aastaid ja pigem aastakümneid ja ei tõtta aktsiaid müüma, kui peale erakorralist kasumihüpet tavaline rütm taastub. Tellimusraamat on tavalisest 2x mahukam ja üldpilt kena. 5. veebruari tulemuste järgselt kümmekond väikeaktsionäri ehmatas ja väljus ja paljud “vanad” lisasid vaikselt juurde. Aga kui asi ikka tundub vale, ei soovita omada. Ise olen “Stefani aegadest” saati sees olnud ja iga kord kahetsenud, kui vahepeal mingi osa olen muude Tallinna Börsi aktsiate vastu vahetanud.
Giga investeeringute FB lehelt all olev info. Huvitav, et selle kohta pressiteadet pole tehtud.
Tere tulemast Uus-Karlowasse!!
Kunagi andis see koht Tartule soojust. Nüüd toob ta linna uut energiat.
Koostöös Merko-ga loome endise katlamaja ala elavaks linnasüdameks Emajõe kaldal. Kodud, ärid ja avalik ruum.
Kolm kuuekorruselist hoonet toovad kesklinna ligikaudu 200 korterit – 2–5-toalised kodud neile, kes hindavad kesklinna lähedust ja jõeääre vaadet. Lisaks 15 000 m² äripinda ja uus kaldapromenaad, mis avab jõeääre kõigile tartlastele kuni Sõpruse sillani.
Üks suurimaid arendusprojekte Tartu kesklinnas - kokku ligikaudu 40 000 m² uut linnaruumi. Karlova pikendus tuleviku suunas.
Turu 18, Tartu
Arendajad: Giga Investeeringud & Merko
Arhitektuur: Kadarik Tüür Arhitektid
Suht vana teema. Tuleb kerida eelmisesse aastasse, et Merko börsiteadet näha.
https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b36637e98e028ddc03306535e6c7888bb&lang=et&src=listed