Milleks tühjast kohast Visahinge rünnata, täiesti õigesti kirjutas. Ise ka mõtlen kas oma keskmiselt 12 eurise ostuhinnaga aktsiad ära müüa kuna tulemused si.ad. Ega igavesti siin see kinnisvara bisnes ei õitse, viimased 15 a on hinnatõus olnud Euroopa esirinnas. Lisaks katastrofaalne demograafia, üldine majandusolukord …
Mind pigem üllatab, et tulemused “üllatasid”. Minu arust oli Merko korduvalt hoiatanud, et eelmise aasta tulemusi (kasumi osas) korrata ei õnnestu. Minu jaoks on “kolmega algav” hind pisut liiast. Sügisel pakkusin siin 28,5 sobivaks tasemeks. Korraks tollal ka selleni hind kukkus aga tõusis siis kohe üles tagasi.
Teine asi - dividendi tootlus. Minu jaoks on koguaeg olnud olulisem palju kasumit aktsia kohta teenitakse. Laiali võib jagada siis kui ettevõttel selle rahaga paremat plaani pole.
Lahtiütelus: MRK1T on ainuke paber, mis on olnud minu portfellist 2008 alates ja üksikute osaliste müükide kõrval olen valdavalt positsiooni suurendanud. Keskmine soetus tänaseks tõusnud 10,8-ni.
Tallinna börsil on aktsiahinnad väga tugevalt seotud dividendiga. Kui vaadata ajaloolisi hinnaliikumisi, siis tugevad tulemused ei koti kedagi aga kui dividendi saab, siis aktsia liigub. Ajaloolised heietused soetushindadest siin ei aita.
Aga nii ongi. Sest dividendid ongi olnud peamine põhjus miks neid Tallinna börsil omada. Kapitalikasv on tore boonus. Sama ka Merkoga. Dividend on see miks teda pikemalt hoida. 2008 aastast kuni 2020 aastani on aktsia külgsuunaliselt liikunud.