Sellekohast teemat veel ei olnud aga tänasest EMTA lehel eeltäidetud deklarid väljas.
Enda poolt võin öelda, et EMTA on leidnud sinna kummalise summa MRK1T dividende - ei lähe tegelikult laekunuga kokku.
LHV-le ka küsimus - kunas ja kas ka sel aastal IK aruannet EMTA-sse saata saab?
MRK1T osakapitali puhul tuleb arvestada, et sellest osa maksustatud, osa maksustamata - nii et tegelikult peaks siiski klappima.
2korda2
LHV-le ka küsimus - kunas ja kas ka sel aastal IK aruannet EMTA-sse saata saab?
Investeerimiskonto aruannet saab LHV-st edastada Maksu- ja Tolliametile alates 15. veebruarist kuni 31. märtsini 2016.
Koondame siia mõlema süsteemi Investeerimiskonto ja "tavalise" süsteemi alased küsimused.
Investeerimsikonto süsteemis orienteerumiseks tasub lugeda läbi rahandusministeeriumi juhend või LHV artikkel Räägime maksudest:investeerimiskontosüsteem
Eelmisetest aastatest kasulike foorumeid:
Investeerimiskonto - 2011 mis ja kuidas?
Investeerimiskonto deklareerimine 2013
Maksude deklareerimine 2014
Maksude deklareerimine 2015
Investeerimsikonto süsteemis orienteerumiseks tasub lugeda läbi rahandusministeeriumi juhend või LHV artikkel Räägime maksudest:investeerimiskontosüsteem
Eelmisetest aastatest kasulike foorumeid:
Investeerimiskonto - 2011 mis ja kuidas?
Investeerimiskonto deklareerimine 2013
Maksude deklareerimine 2014
Maksude deklareerimine 2015
Tunnistan, et olen veidi laisk ja ei viitsi kogu eelnevate aastate materjali läbi lugeda. Kas investeerimiskonto süsteemis võib väljamakse osast ära kustutada panga poolsed igakuised väärtpaberite hooldustasu summad? Sisuliselt on see minu jaoks kaasnev kulu, mitte väljamakse.
Tehingutasu on samuti kulu, selle kohta sa ei küsigi?
Mad Max
Kas investeerimiskonto süsteemis võib väljamakse osast ära kustutada panga poolsed igakuised väärtpaberite hooldustasu summad? Sisuliselt on see minu jaoks kaasnev kulu, mitte väljamakse.
Meile teadaolevalt on tegemist siiski väljamaksega. Kuna lõplik vastutus lasub deklareerijal endal ja LHV maksunõu ei jaga, siis võib soovi korral sama küsimuse esitada EMTA foorumisse.
kindsigo
Tehingutasu on samuti kulu, selle kohta sa ei küsigi?
Miks ma peaksin selle kohta küsima? Aga kui Sind huvitab, siis vastus mõlemale küsimusele on siin: http://foorum.emta.ee/viewtopic.php?f=27&t=60929&sid=a84c58b053bd6fa6f54bfa6bd95851c2
Luuser
MRK1T osakapitali puhul tuleb arvestada, et sellest osa maksustatud, osa maksustamata - nii et tegelikult peaks siiski klappima.
AGM -il kinnitasid Merko juristid, et ka kapitali vähendamise väljamaks on tulumaksuvaba !!!
Vähemalt "huvitav" on see küsimus küll . . .
Investeerimiskonto aruande kohta üks täpsustus, nimelt jõuavad LHV pangast edastatud aruanded EMTA-sse samal päeval (arvestada tuleks kuni 1 tunnise viivitusega).
Andmed jõuavad EMTA andmete juurde maksumaksja tulude ja kulude aruandesse ning need tuleb siis EMTA lehel oma deklaratsioonile kanda (igaks juhuks rõhutan selle üle - andmed ei jõua automaatselt deklaratsioonile vaid eelandmetesse).
Andmed jõuavad EMTA andmete juurde maksumaksja tulude ja kulude aruandesse ning need tuleb siis EMTA lehel oma deklaratsioonile kanda (igaks juhuks rõhutan selle üle - andmed ei jõua automaatselt deklaratsioonile vaid eelandmetesse).
Investeerimiskonto süsteemi tutvustame kahel seminaril 17. ja 18. veebruaril Tallinnas jaühel seminaril 15. veebruaril Tartus. Esimesele seminarile on hetkel üsna palju vabu kohti, registreerimine siin:
17.02 Maksud: Investeerimiskonto süsteem Tallinnas
15.02 Maksud: Investeerimiskonto süsteem Tartus
17.02 Maksud: Investeerimiskonto süsteem Tallinnas
15.02 Maksud: Investeerimiskonto süsteem Tartus
LHV lehel Tartu seminar ikka 15 veebruaril.
Muutsime ära. Tänan tähelepanu juhtimise eest.
Kas keegi oskab aitdata küsimusega deklaratsiooni 6.5 punkti kohta, ehk sissemaksete deklareerimise kohta.
Investeerimisaruanne ilusti Emta'sse saadetud ja see ilmub ka 6.5 Osa II all, "Näita Maksu- ja Tolliameti andmeid" lingile klikkides. Kuid sealt edasi ei ole võimalust neid andmeid deklaratsiooni kanda.
Eelmistel aastatel on asi kenansti toiminud. Kas on mõtteid, oleksin tänulik?
Investeerimisaruanne ilusti Emta'sse saadetud ja see ilmub ka 6.5 Osa II all, "Näita Maksu- ja Tolliameti andmeid" lingile klikkides. Kuid sealt edasi ei ole võimalust neid andmeid deklaratsiooni kanda.
Eelmistel aastatel on asi kenansti toiminud. Kas on mõtteid, oleksin tänulik?
Deklareerimise esimesel infolehel on kõige ülemine link - Tutvun MTA andmetega...
Sealt kaudu saad kanda vajalikud andmed deklaratsioonile.
Üldiselt kasutajasõbralikkuse ja loogikaga see leht eriti ei hiilga...
Sealt kaudu saad kanda vajalikud andmed deklaratsioonile.
Üldiselt kasutajasõbralikkuse ja loogikaga see leht eriti ei hiilga...
Vestlus muutmata kujul.
Autor: anne
Millal raha tagasi kantakse, kui deklr. täidetud?
Autor: joller
sel aastal kantakse need rahad otse ära annetusteks. sinu oma läheb koerte varjupaigale.
misasja? koerte varjupaigale – miks ometi. Deklaris ei olnud kuskil sellist kohta, kus pidi kirjutama kellele annetada tahan ja kas üldse tahan. Miks nii tehakse, ma tahan ikka raha ise saada. Kuidas nad selliseid annetusi teevad ja mille alusel st. mis asutus saab ja kelle rahad – summad ju erinevad, mis inimestele tagasi tulevad. Kuidas niimoodi saab, ma olin selle rahaga ju arvestanud juba.
Autor: m
minul oma rahast koerte jaoks pole küll kahju, olin nõus, tegin linnukese sellesse kasti deklaratsioonis.
no krt, ma täiega närvis hetkel – kas ma nüüd rahadest ilma. Kuidas nii, mu töökaaslane saab küll raha ikka enda arvele. Miks minu oma kantakse koerte varjupaigale? Kas maksuametisse helistades saab ära tühistada selle ja siiski saan raha enda arvele. Palun seletage???
Autor: mistaikka
helista jah,ja ütle,et sina pole nõus oma raha annetama….sõima kohe kõvasti:)
Autor: Tiwity+ kirjavead
Ja kindlasti ropenda ka, kui eesti keelest puudu tuleb, siis kasuta mahlakat vene keelt….
helistasin Maksuametisse ja tühistasin oma deklari, nüüd püüan seda uuesti täitma hakata aga ikka ei leia deklaratsiooni pealt kaste, kuhu linnukesi pean panema nende annetuste kohta. Mulle deklaris öeldakse selgelt lõpus ju et raha kantakse sellele arvele ja minu konto number. No ma ei saa aru??? Kas võin nüüd deklari ära saata?? Sest maksuametisse ei tahaks enam helistada, nad üsna tigedad ja plärtsusid seal et hea et te 22. veebruarini ei oodanud, et siis poleks saanud enam tühistada……saadan sis ära või kus need annetuste asjad seal kirjas on? Palun aidake….
Autor: kägu kaks
Anne ära tee neist ilalõugadest välja, koeravarjupaikadesse annetamine lõpetati pärast viietuhandetat deklaratsiooni täitmist, kõik mis pärast seda tulid, läksid sama intervalliga edasi, vastavalt siis *kodutud, *narkomaanid, *vanurid, *sünnitusmajad, jne. Kui sa eile või täna deklaratsiooni täitsid, siis väga suure tõenäosusega sinu raha läks Tallinna loomaaeda, Mati Kaalule, eksootilise L-Carolina kukkurlooma ekspeditsiooniks, mida osaliselt toetab ka EL.
Tühistada saab seda küll, kirjaliku taotluse alusel mis vaadatakse läbi alles aprilli alguses, aga oma tuttavate kogemustest juhtuvalt võin kinnitada, et ega üldiselt sellele hea pilguga ei vaadata ja arvatavasti võivad rakendada järgmisel aastal meetmeid sinu tulude piiramise suhtes.
Autor: m
iga panga kaudu ei saagi deklareerida nii, et paned linnukest. nähtavasti sinu kodupanga kaudu ei saa. pead minema maksuametisse kohale ja paluma, nad ise teevad su eest ära. aga raha saad siis novembris, sest paberkandjal viidud deklaratsioonid vaadatakse aeglasemalt üle.
krt, mis inimesed te olete? Helistasin uuesti Makuametisse ja küsisin nende annetuste kohta – krt alul ei saadud aru millest ma räägin ja pärast kuulsin vaid tohutut naerupahmakat. Miks te lollitate inimest niiviisi, ei saanud sis mulle öelda et 22.veebruarist hakatakse raha tagastama. Mul nüüd deklar poolikult täidetud ja ise olen Maksuameti töötajate poolt lolliks tembeldatud. Vastikud,
Aitäh vilkur!
1) Kui mul on ainult üks investeerimiskonto ja tahan saata investeerimiskonto aruande EMTA-sse, kas siis pean eelmise aasta jäägi lahtrisse kirjutama 0 asemel selle numbri, mille leian EMTA andmetest lahtris "Eelmisest perioodist edasikantud summa:"?
2) Lisaks on mul võimalik valida, kas arvestada väärtpaberi soetamise ja võõrandamisega seotud teenustasusid või mitte, vaikimisi on "ära arvesta". Selle kohta ütles Alo eelmisel aastal nii:
Aga kuidas seda ikkagi siis vaadata, kas ma võin/peaksin panema "arvesta" või mitte? Kas peaksin minema vaatama realiseeritud tulu/kulu aruandelt, mis summa 2014. (ehk siis üle-eelmise) aasta lõpuks järele jäi ning arvutama kokku need teenustasud eelmise aasta investeerimiskonto aruandelt ning vaatama, kas eelmise aasta teenustasud on väiksemad kui üle-eelmise aasta kasum (kui jah, siis võin panna "arvesta", kui ei, siis mitte)?
2) Lisaks on mul võimalik valida, kas arvestada väärtpaberi soetamise ja võõrandamisega seotud teenustasusid või mitte, vaikimisi on "ära arvesta". Selle kohta ütles Alo eelmisel aastal nii:
Väärtpaberite soetamise ja võõrandamisega seotud teenustasusid saab sissemaksetena kuvada ainult juhul kui eelnevatel perioodidel on teenuitud kasumit ja seda tehakse kasumi arvelt, seda ei tea ei LHV ega EMTA.
Aga kuidas seda ikkagi siis vaadata, kas ma võin/peaksin panema "arvesta" või mitte? Kas peaksin minema vaatama realiseeritud tulu/kulu aruandelt, mis summa 2014. (ehk siis üle-eelmise) aasta lõpuks järele jäi ning arvutama kokku need teenustasud eelmise aasta investeerimiskonto aruandelt ning vaatama, kas eelmise aasta teenustasud on väiksemad kui üle-eelmise aasta kasum (kui jah, siis võin panna "arvesta", kui ei, siis mitte)?
To Valdek:
LHV investeerimiskonto raportis on eelmise aasta jääk on informatiivne rida ning seda maksuametisse ei edastata. Arvutuste jaoks võib sinna kanda eelmiste aastate jäägi, kuid maksudeklaratsioonis on see juba automaatselt arvesse võetud.
Kui investeerimiskontol tehtud tehingutega on klient kasumit saanud, siis võib selle teenitud kasumi arvelt teenustasud sissemaksena esitada (sellisel juhul tuleks soetus ja võõranduskulud raportisse kaasata), tavalise sissemakse arvelt seda aga teha ei saa.
LHV investeerimiskonto raportis on eelmise aasta jääk on informatiivne rida ning seda maksuametisse ei edastata. Arvutuste jaoks võib sinna kanda eelmiste aastate jäägi, kuid maksudeklaratsioonis on see juba automaatselt arvesse võetud.
Kui investeerimiskontol tehtud tehingutega on klient kasumit saanud, siis võib selle teenitud kasumi arvelt teenustasud sissemaksena esitada (sellisel juhul tuleks soetus ja võõranduskulud raportisse kaasata), tavalise sissemakse arvelt seda aga teha ei saa.
Millal kasumit saanud? 2015. aastal? Ehk siis vaatan realiseeritud tulude ja kulude alt, kui palju ostu- ja müügitehingute tulemusena kasumit teenisin ning siis liidan nendega seotud teenustasud kokku ja vaatan, kas nende kogusumma on väiksem kui kasum või mitte?