LHV investeerimiskonto aruanne annab sulle ainult selle numbri kas aastane saldo on positiivne või negatiivne, kui ise paned seal eelmise aasta jäägi algusesse sisse, siis saad uue eelmise perioodi edasikantava summa, kui sa seda numbrit ei sisesta, saad vaid aastase koondnumbri, kas oled aasta jooksul rohkem sisse pannud või välja võtnud.
Seega eelmise aasta edasikantava summa sisetamisel on valem: jääk + sissepanekud - väljavõtmised
Eelmise aasta edasikantava summa mittesisetamisel on valem: sissepanekud-väljavõtmised
(Ärge näkku lööge kui valesti pakun)
LHV poolt on hetkel tõesti tõrge andmete edastamises, IT tiim uurib probleemi ning loodame selle võimalikult kiiresti lahendada.
Edasikantud summasid see probleem ei saa aga kuidagi mõjutada.
Edasikantud summasid see probleem ei saa aga kuidagi mõjutada.
Juba aasta tagasi oli sellega jamasid, varasem jääk tuli ise käsitsi deklarisse sisse toksida. Kurb küll, kui midagi pole muutunud, paljudel võib sedasi jääk kogemata deklarist välja jääda ja kogu investeerimiskonto mõte lendab vastu taevast. Vaevalt, et maksuametis keegi seda käsitsi parandama hakkab.
Endal väärtpaberikonto Swed'is, seal pole kah investeeerimiskonto aruandes eelmise aasta lõpu seisuga jääki kirjas (ei uurinud, kas saaks käsitsi selle lisada), kuid EMTA eeltäidetud tuludekaratsioon annab automaatselt eelmise aasta jäägi (tundus, et seda ei saa muuta - mis on ka loogiline, kuna selleks peaks muutma eelmise aasta deklaratsiooni), seega lõppkokkuvõttes probleemi polnud - jääk ei saa deklaratsioonist välja jääda.
Eelmise aasta jäägi kannab Maksuamet automaatselt uue aasta deklaratsioonile üle ja antud juhul ei ole tegemist veaga. Jääki ei saagi LHV või mõne teise panga kaudu edastada. LHV-s on antud rida ainult abistamiseks ning aitab tulumaksukohustuse numbri kokkuarvutamisel, seda rida Maksuametisse ei edastata.
Aga kui ma tahaks asja käsitsi sisestada, siis LHV aruanne annab mulle ainult summad: 6. Maksustatav summa (posit. tulem) ja 7. Edasikantav summa
Mul oleks vaja aga emta-s sisestada ainult 4. Sissemakse summa ja 5. Väljamakse summa ning minu libre-excel neid CSV-st kokku ei suuda arvutada.
Mul oleks vaja aga emta-s sisestada ainult 4. Sissemakse summa ja 5. Väljamakse summa ning minu libre-excel neid CSV-st kokku ei suuda arvutada.
Aga kuidas siis edasikantud summa korda saada seal deklaris? See erineb paarisaja euro võrra sellest, mis on investeerimiskonto aruandes 2013. aasta viimase tehingu real viimases tulbas ("7. Edasi kantav summa").
Samuti on muide eelmise aasta investeerimiskonto aruandes esimene rida "Eelmise aasta jääk" ainult nullid. Kas seal ei peaks ka olema kuskil seda 2013. aasta viimast seisu (nt tulbas "3. Konto sissemakse jääk enne tehingut")?
Samuti on muide eelmise aasta investeerimiskonto aruandes esimene rida "Eelmise aasta jääk" ainult nullid. Kas seal ei peaks ka olema kuskil seda 2013. aasta viimast seisu (nt tulbas "3. Konto sissemakse jääk enne tehingut")?
Jõudsin enne postitada, kui Alo vastas.
Aga kust Maksuamet võtab selle numbri? Kust ta selle üle kannab?
Eelmise aasta jäägi kannab Maksuamet automaatselt uue aasta deklaratsioonile üle ja antud juhul ei ole tegemist veaga. Jääki ei saagi LHV või mõne teise panga kaudu edastada.
Aga kust Maksuamet võtab selle numbri? Kust ta selle üle kannab?
Ok, sain oma eksimusest juba aru, koondsummasid ei tohigi esitada, tuleb esitada kõik sisse- ja väljamaksed. Eks siis ootan ära, millal LHV saatmine tööle hakkab. Valdek, proovi mõista, et sinu edasi kantav summa on maksuametile esitatud tulem eelmise aasta deklaratsioonist, LHV seda muuta ei saa, sa oled selle ise esitanud ja neid LHV aruannetest võrrelda ei saa, kui tahad muuta, pead eelmise aasta deklarit muutma.
To Lenzer:Kui soov on käsitsi deklareerida, siis tulekski rida rea haaval raporteerida sissemasked õige kuupäevaga ja väljamaksed õige kuupäevaga.
To Valdek: Maksuamet võtab aluseks eelmise aasta deklaratsiooni.
Täpsustasin ning minu andmetel peaks info siiski korrektselt Maksuametisse jõudma. Info näidatakse raportis "Tutvun Maksu- ja Tolliameti andmetega minu tulude ja kulude kohta". Sealt on vaja vajutada nuppu "Kanna andmed deklaratsioonile"
Täpsustasin ning minu andmetel peaks info siiski korrektselt Maksuametisse jõudma. Info näidatakse raportis "Tutvun Maksu- ja Tolliameti andmetega minu tulude ja kulude kohta". Sealt on vaja vajutada nuppu "Kanna andmed deklaratsioonile"
Ma püüangi mõista, aga kui mul pole 2013. aastal ühtegi väljamakset investeerimiskontolt olnud, siis ju peaks see 2013. aasta aruande viimase rea viimases tulbas olev number olema sama mis deklaris edasikantav summa (ja ideepoolest ka 2014. aasta investeerimiskonto tulbas "3. Konto sissemakse jääk enne tehingut)? Või siiski ei?
Vaatasin ka seda linki "Tutvun Maksu- ja Tolliameti andmetega minu tulude ja kulude kohta" uuesti. Seal pole midagi muutunud võrreldes reedega (kuigi eile saatsin uuesti andmed). Jätkuvalt on ainult see edasikantav summa seal "I osa. Tulu finantsvaralt." all, kuid konto numbrit vms ei ole.
Ma olen kolm korda saatnud andmed ja sama moodi on Tutvun Maksu- ja Tolliameti andmetega minu tulude ja kulude kohta all I osa. Tulu finantsvaralt ainult Eelmisest perioodist edasikantud summa.
Valdek
Ma püüangi mõista, aga kui mul pole 2013. aastal ühtegi väljamakset investeerimiskontolt olnud, siis ju peaks see 2013. aasta aruande viimase rea viimases tulbas olev number olema sama mis deklaris edasikantav summa (ja ideepoolest ka 2014. aasta investeerimiskonto tulbas "3. Konto sissemakse jääk enne tehingut)? Või siiski ei?
Konto haldustasud on ka väljamaksed.
Kuna mul on seal ainult Balti väärtpaberid olnud, siis selline asi puudub. Inivesteerimiskonto aruande Väljamaksete tulbas on aasta kokkuvõttes ka 0.00.
Kas saadate andmed järgmiselt: Investeerimiskonto aruanne>Saada päring>Saada EMTA-sse (tekib inforida "Andmed saadetud").
Jah, täpselt nii olen korduvalt saatnud ja siiani ka tulemuseta.
Täpselt nii, mõnikord olen "ära arvestad" "arvestateks" muutnud.
Täpselt sama probleem. EMTA-s on näha ainult EVK poolt saadetud tehingud.