Kui ma õigesti mäletan, siis Soomes ei päästa automaksust välismaa registris olemine kui oled püsielanik. Eesti registris auto ootas vahele jäämise korral politseiparklas senikaua kuni maksud tasutud.
Seega küll Eesti ka oma CZ registri autodele sarnase lahenduse leiab. Kui mitte esimese korraga, siis massilise kasutuse korral kindlasti
Ei tasu kaugele vaadata enda ümber. Kuidas tsekkide kogumine ja oü-tamine on muutunud Eestis rahvusspordiks!
Häbi võiks olla Kajal, kui ka teistel maksude tõstmisel samal aja kui ei saa kinni panna OÜ-tamist!
Sisuliselt terved sektorid (kinnisvara, ehitus, üksiktegijad jms) maksavad endale miinimumpalka!
Samal ajal, kui mõni alampalgaline, kes saab 1500 bruto üritab eluga toime tulla.
Ja siis kuradi osadel miinimumpalga OÜ-del istuvad 100k autod, bliansid on sellised, et vaata ja imesta... Käivad arsti juures, lapsed koolis... Ja maksavad riigile makse vähem kui alampalgaline!
Siin on artikli tegemise koht! See kõik avalik info! Paneks järjest häbiposti need vennad!
Isegi mina oma ajuga oskan mingi lahenduse välja mōelda!
Vanem kui 1a firmale miinimumpalk 3x miinimumpalk, kui bilansis üle 30x miinimumpalga summa!
Fish, mitu firmat oled ise loonud ja kas oled proovinud OÜ tada? Sa proovi miinimumpalgag laenu saada ja kui iseenda firmas töötad, siis ei saa üldse laenu. Ma saan aru, et kui oled eduka firma loonud ja sealt dividende võtad ja sellest elad, siis fishi sugused proled kiristavad hambaid. Mina ei ole edukas, aga mul ei ole kahju kui teine oma elutöö viljasi naudib. Ja kuidas autod ja palk omavahel kokku lähevad, nagu maksuameti juht ütles, erisoodustus on ju makstud ja täiesti legaalne tegevus. Või võtame või ühemehefirma, kes üritab ettevõtliust alustada, teenuseid osutada jne. Seda miinimumpalka ja sellelt makse pead igal juhul maksma, kuigi sul talvel võibolla 6 kuud ei tule nii palju raha kassassegi, nutad ja maksad. Ei ole see kõik nii lihtne ja mustvalge. Kui sul juba paar inimest tööl on, siis neile maksad palga ja maksud ja ise ei saa üldse midagi osadel kuudel, aga no kiunuda on alati lihtme. See oü alt töötav inimene vähemalt ei nuru riigilt abi ja ei ela toetustest.
Mul on firma ja OÜ-tan kõrvalt. Samal ajal olen väga hea palga peal.
Pahurik ilmselt OÜ-tab täismahus ja sai kurjaks. "Elutöö ja must-valge" jutt... Seda oli eeldada.
Su jutt on puhas omakasupüüdlik solk!
Vaata kinnisvarasektorisse ja ehitussektorisse. Palju seal püütakse ettevõtlus alustada vs. toimub lihtsalt maksude "optimeerimine". Alles kuskilt käis läbi, et juba arstid teevad ka sama...
Küll nüüd Fish tõmbas "proletaarimise" käima. Enamik "OÜtajad" muide jääb täiesti juriidiliselt korrektsetesse raamidesse. EMTA ei pahanda -- seega on asi OK. Enamik "OÜtjaid" ei sõida mitte 100k autoga vaid saavad vahel "võib-olla vaieldaval alal" ekseldes endale lubada mõne lihtsalt veidi kvaliteetsema kestvuskauba. Näiteks korraliku MacPro mingi 600 EURise säästu-juustu (mis kohe pooleks murdub, kui servas võtta) asemel. Ja miks tuleb OÜtamine. Sest meil on juskui "keskklass" kes tahaks elada INIMESE moodi... "keskklassi moodi". NO FANCY SHIT... lihsalt mitte "palgavireleda" vaid elada tavalist normaalset elu. Ja kui on võimalik makse optimeerida ja natuke lisateenistust saada, selleks, et ÜLDSE endale MIDAGI lubada. SIis "oütataksegi". Täiesti korrektselt, raamatupidamine läigib, EMTA ei pahanda. Ainult Phish the Proletarian möirgab.
Olen kuulnud, et selliseid OÜ'si ku miinimumi endal makstakse, et neid ka maksuamet tülitab erinevate küsimustega. Samas ei ole endale mõtet üle keskmise eriti nagu maksta ja eriti veel siis kui ettevõttel on käive sesoonne e. sõltuv mingitest teguritest. Fishi arust siis peab hakkama sundkorras maksma üle keskmise?
Kuna see teema juba üles kerkis, siis panen kirja oma nägemuse, milline võiks minu arvates olla normaalse keskklassi elu normaalses majanduskeskkonnas normaalses riigis kus igast asendist ei üritata "surnuks kägistada" Elab - oma majakeses suburbias, nossing fänssi 130-180 m2 - laenuga ostetud Autod - peres on 2 autot, millest üks on "päris auto" ja teine on "poekäru". Alternatiiv - üks auto ja lisaks mõni "hobisõiduk" -- mootrratas, ATV, purjekas, hobiauto vms. Mees - käib tööl ja saab PALKA. Sellest elatakse. OÜtada ei ole vaja. Naine - võib käia tööl, kui soovib, võib olla kodune või hoopis pidada pisikest hobiOÜ-d a la joogatrenn Passija - EI OLE põhikohaga. Kord nädalas käib, teeb suurpuhastused jms. vajalikku ja läheb järgmisesse kohta Lapsed - 3+ võimalik panna Audentesesse vms. (kuigi ei pea tingimata) - võimalik koguda "ülikoolifondi" ja "stardifondi" Pensionifond -- aktsianvesteeringud suurusjärgus ~100k Lõbustused -- saab lubada vähemalt korra kuus käia teatris, kontserdil, restos söömas. Jaksab osta RAAMATUID Elukorraldus -- ei soeta midagi "järelmaksuga" -- ostab pigem kvaliteetset kodutehnikat 10+ aasta kestvusperspektiiviga Mitte midagi uhket, sõnaga.
"Fish" Mul on firma ja OÜ-tan kõrvalt. Samal ajal olen väga hea palga peal.
Pahurik ilmselt OÜ-tab täismahus ja sai kurjaks. "Elutöö ja must-valge" jutt... Seda oli eeldada.
Su jutt on puhas omakasupüüdlik solk!
Vaata kinnisvarasektorisse ja ehitussektorisse. Palju seal püütakse ettevõtlus alustada vs. toimub lihtsalt maksude "optimeerimine". Alles kuskilt käis läbi, et juba arstid teevad ka sama...
Kui arst teeb oma erakliiniku, siis mismoodi ta peaks seda majandama? Või kui teeb erapraksise? Mina küll kuri ei ole, teises teemas kirjutasin, et oü tamise asemel on mugavam autot eraisiku nimel omada, ei pea muretsema ja mingi erisoodu stusega jamama. Muidugi on omal ajal olnud autosi firma nimel, sest sel hetkel oli see täiesti seaduslik ja km sai tagasi küsida, oleks pidanud rumal olema kui seda poleks teinud. PS muuseas maksude optimeerimine on täiesti seaduslik tegevus, aga arvesta, et maksuamet on üsna paljuks võimeline. Paraku meil on üldiselt nii, et pigistatakse väikeseid tegijaid, suured suudavad piisavalt head advokaadid palgata.Aga näiteks kui sa maksab oma arvele sularaha, siis maksuamet võib selle su tuluks panna ja sellelt 20% tulumaksu nõuda+viivised jne. Ja veelkord, sinusugused palgatöö kõrvalt oü tajad ongi need kõige hullemad, palka üldse ei maksa ja siis kiruvad teisi:D
Kes see on siis 10 aastat firmat juhtinud miinimumpalgaga! Meil eestis maksab elamine sh tervisekindlustus ja pension rohkem!
Tegu on parasiitlusega!
Uus seadus! 3x miinimum vähemalt kui on varad üle 50k ja üle 2 aasta tegutsenud näiteks! Aga eks analüütikaga annab neid numbreid paremini paika loksutada!
parasiit oled siin sina, kes on palgatööl ja siis skeemitab OÜ kõrvalt ja siis kirub teisi, kes ettevõtlusega tegelevad. Oled väikeettevõtja ja maksad endale palka, pangast laenu ei saa, eriti kui maksad miinimumi. Kui maksad miinimumi, siis saad tulevikus vähem pensioni. Palgalt on makstud nii sotsiaal kui tulumaks, mis sulle siin arusaamatut on, lisaks maksad töötukassale, aga kui töötuks jääd, siis töötukassa sulle ei maksa sentigi, sest oled firma juhastuse liige. Eriti hea on, et parasiit üritab määrata kui palju on normaalne palk, see mis Valgamaal on normaalne, sellega Tallinnas ei ela ära jne. Aga eks lõpuks ongi meil ka nii, et mõnusam on abirahast elada kui väikeettevõttega jamada või väikese palgaga tööl käia nagu Soomes. Muuseas neid tsehhi numbrimärgiga autosi ei jõua endale ükski väikeettevõtja osta, seega sinu vihapursked on täiesti vales suunas.
Hakkad maksma endale normaalset palka, kus teised ei pea sind üleval pidama!
Firma, mis on 10 aastat tegutsenud 1-2 tootajata miinimumpalgaga ei ole vaja hoida eestis. Tegu on parasiitlusega! (Ok korteriühistud ja mõned sektorid ehk võib veel välistada)
Firmajuhid arvavad, et miinimumpalk on nende õigus! Ei kõike saab muuta kaasa arvatud seadusi!
Ja siis imestame, et kust kohast küll tulid omal ajal need punased kollaborandid. Fish on täiesti potentsiaaliga materjal selleks ja nad on alati meie ümber olemas olnud.
Ütleb, et mida võib ja mida ei või ning milliseid ettevõtteid ei ole üldse vajagi. Põhimõtteliselt vaata ka #kulak #kolhoos
Eks oma "hobiautode" nimel maksuskeemitajad ole needsamad inimesed, kes kõige valjuhäälsemalt ja kategoorilisemalt diplomaat Kulli riigi krediitkaardi väärkasutamise eest hukka mõistsid. Kõige moraalsem on, ja kõige kõvemini karjub "varas" ju ikka see, kes enda vargusega vahelejäämist ise kõige rohkem kardab.
:) jälle te põhjustasite eesotsas ex-raketiväelase pahurikuga mingile kodanikule närvivapustuse. Kodanik Fish tahab rohkem makse maksta, selleks tuleb tal neid lihtsalt rohkem deklareerida. Ja ongi kogu lugu, maksku kuniks raha jätkub. Aga selleks ei pea sm Fish ülejäänud inimestel ajusid saagima, et makske ka!