Makromajandusest 2

reboot? Arvestatakse ühtäkki sellega, et maksutulusid tuleb 20% vähem? Öeldakse pensionäridele, et sorry, kuid raha põle?
PeaLIK, kui see minu ideede kohta käis, siis me ei ole vastandlikel arvamustel:

1. palgakärped minu idees käisid kõrgemapalgaliste kohta. Õpetajad, enamik arste, päästetöötajad jms ei saa 20 000 neto. Sellest ülespoole ulatuvatel oli minu ettepanek mingil määral kärpida. kes saavad alla 20 000 neto, neil las olla nii nagu on.

2. tulumaksutagastuse kaotamine. pidasin silmas kodulaenult ja koolituskuludelt arvestatavat tagastust. ise peaksin 2009.a. (2008.a. kohta) käiva deklari alusel saama tagasi ca 9000 krooni. vaat selle äravõtmise puhul ma küll nutma ei hakkaks (ehkki on tore "kingitus" kui selline).
Olgu, oleme siis retooriliselt täpsed. Käimas peaks olema riigieelarve reboot! Ja arvestama peaks sellega, et maksutulusid tuleb yoy 20% vähem. Ja jah, pensionäridele peaks ütlema, et sorry, kuid raha põle!

Aga see on tohutult valus, ma ei tea kas nad seda vabatahtlikult ütlevad või toob paratamatuse tajumine sunniviisilise fakti möönmise. Igaljuhul peaks riigieelarve rebootima senisest madalamal tasemel ilma välisvõlata, ilma defitsiidita.
momentum, ehk siis sa hetkeks kujutasid end ideaalsesse maailma, kus end täielikult diskrediteerinud inimesed hakkasid täna veidi enne kella 14:09t mõistlikeks?
Jaaaa :D :D :D

Kukkus kinnisvaraturg, kukub ka eelarve. See on paratatamatus.
momentum, tahaks sulle spank-spank teha lootuse tekitamise eest. Ma arvasin, et kuskil istub praegu mingi kriisikomisjon koos, peaminister on nutusena nurka pandud ja kohe-kohe ilmub ETV ekraanile keegi, kes kirjeldab objektiivset reaalsust.

Oi, ma olen ikka naiivne! :-D
ei viitsi otsida, kuid meedias juba kirjutati, et Eesti on alustanud konsultatsioone välisvõla võtmiseks. unustage ära pensionikärped, tippametnike palgakärped, vanemapalga maksimum ja muud toredad asjad. kõik ikka selleks, et KOV valimistel saaks vastu rinda taguda.
Mida nad selle võlaga teha loodavad? Ega ometi kursistabiilsust tagada. :D :D :D
SideKick, seoses selle teabega, soovin ma esitada alljärgneva kaastundeavalduse.

It is with deep regret and profound sadness that we inform you of the passing of Common Sense in Republic of Estonia. The second son of Reason, Common Sense was a dear personal friend of many and a devoted and enthusiastic supporter of the development of the Republic of Estonia. Common Sense’s help was invaluable to the Republic’s development. Common Sense was a cherished friend, and will be sorely missed
siia sobiks:
http://www.youtube.com/watch?v=luFwb37MdMs&feature=related
http://www.postimees.ee/?id=69613
«Oluline on meeles pidada, et võimalik laenu võtmine ei tähenda täiendavat tulu riigieelarvesse, vaid annaks täiendavaid võimalusi juhtida riigi rahavoogusid,» kommenteeris Padar. «Laen ei asenda aga eesseisvaid hädavajalike kärpeid eelarves.»

Selge ja sirge jutt. Suudab ta sellest kinni pidada?
meenuta Padari juttu viimased 6 kuud. minu silmis pole sentigi credibilityt ales.
Padar on Unzipi taustal lausa ultra-hawk olnud. Aga ma kahtlustan, et see on talle ametipostikohusena sunnitud loomulik olek.
No ta ei põe jumalakompleksi vähemalt.

Midagi on ikka väga untsus, kui ärieliit leiab, et riigijuht on public enemy number one. Mis meil siin on - Venezuela vä?
Riigijuht = täidesaatva võimu juht.
Vaatasin eile TV-st Foorumit ja vihastasin - Vilja on Edgari retoorika nii hästi ära õppinud. Alati oskas ühte pikka sõnavõttu sisse põimida kümme küsimust, nii et ei saanud arugi, mida ta tegelikult küsis. Näiteks oleks tõesti tahtnud teada, kas pensionide kodukande kohta tehti konkurss, ja kuidas tuli see hind 60 krooni ühe kande eest.
Padari jutus viimasel ajal kaks olulist retoorikanihet. Üks on laenusoovi selgem väljendamine, teine on kärpesoovi selgem väljendamine ja seal paistab juures olevat disclaimer, et sotsiaalkulud enam ei ole püha lehm. Kuna riiklik pro-D poliitika oleks mõeldamatu, Mul on teooria et valus sotsiaalkulutuste kärbe tuleb, seda ei tohi lihtsalt liiga kiiresti välja öelda.
momentum, no oled sa ka optimist alles. :-D
Mõmm, Venemaast rahaliselt sõltuvate transiidiärikate (Vähi & Co) nimetamine ärieliidiks on ilmne liialdus. Eesti tegelik ärieliit on poliitilistest väljaütlemistest vähemalt seni hoidunud.