Ma ei saa aru mis toimub?

No ma ei saa aru, mõnedel pole seda raha vist ikka muljale toppida. Eriti optimistlikud on need nasdaqi spekulandid.

Mina optimistlik ei ole, nagu tavaliselt.

Imestama paneb jah, aga miks mitte teenida, kui võimalik. Targemad ja kogenumad maandavad riskid erinevaid instrumente kombineerides ning lüpsavad lihtsameelseid. Seega optimismi asemel sageli tegu pragmamaatilise suhtumisega.
Turul sebijaid on mitu sorti. On lühiajalisi kauplejaid kes on huvitatud 1-5 päeva perioodist. Osa nendest on profid kes on turul olnud mitmeid aastaid. Nendel on kogemusi millal siseneda ja millal väljuda. Enamasti nemad teenivad ikka.
On veel daytradereid, mõnekuulisi ja pikaajalisi investoreid. Ka nendest on osad profid kes juba naljalt ennast koorida ei lase.
Osad pikaajalised investorid hajutavad ja kombineerivad erinevaid instrumente. Ka nemad on enamasti enda riskid maandanud. Riski maandamine läheb küll midagi maksma, kuid nad ei pea iga langusekese (tõusukese) pärast värisema ja ei tee nii palju valesid otsuseid.
Kõige rohkem aga kaotavad need kellel ei olegi mingeid põhimõtteid. Nad ei tea kui pikaks ajaks nad positsioone võtavad. Millal siseneda ja mis põhimõtte järgi ning millal väljuda ja mis põhimõtte järgi. Tihti tegutsevad nad emotsioonide toimel. Näiteks täna, ilus päev, kõik tõuseb, nad ostavad. Kui siis paari päeva pärast Nasdaq väheke langeb siis nad müüvad hirmuga ära ja kannavad kahju.
Seega kõik on suhteline. Osade jaoks ei ole Nasdaq käitumises midagi halba - pead vaid mõistma mis toimub.
Ka jutud et turg käitub valesti on naiivsed. Turg just nii käitubki nagu inimesed seal osalevad. Kuidas saab siis turg eksida. Ja kui turg käitub veidralt siis on see tingitud osade inimeset veidrast käitumisest. Kusjuures see veidrus koos tõusude ja langustega võib kesta astaid.
kes kardavad ei teeni,tuleb turgu enda kasuks
kasutada,mitte vastupidi,ehkki turg ei käitu kunagi nii kuidas soovitakse.
Turg pealegi kordab ennast pidevalt,ainult
amplituudid on erinevad.
kui te ootate põhja,siis saate seda nautida ja kiruda,kui ta kaugel seljataga juba on
Siiski on põhjale iseloomulikud mõned tunnused, mida praegu sugugi ei ole.

Need on eelkõige psühholoogilist laadi ja väljenduvad selles, et aktsiaturu populaarsus väheneb.
Need kes suudavad teenida vaid tõusva turuga mängivad end tühjaks ja enam turule ei roni. Käibed vähenevad ja pole kedagi kelle pealt teenida.

see võib toimuda siis kui tipp on saavutatud,on küll
raske ettekujutada,et 5000 polnud tipp,kuid ei või iial teada...
see turg lüpsab nii üht kui teistpidi neid,kes ei saa aru
Eks seda näitab tulevik. Aga tihti peale on enne suuremat tõusu terav kukkumine ja enne suurt langust terav tõus.

Mina küll pikemaajalist müügisoovitust välja ei annaks.
SRY!!!!!!!

MA TAHTSIN ÖELDA OSTUSOOVITUST!!!!!!!!!
Lp ABC oled sa tähelepannud sellist tõsiasja, et enamus ei saa enam aru, mis toimub-? Näiteks Soros. Asi hakkab võtma sellised naljakad mõõtmed: 10% ülesse, 10 alla. Spetsi toetuseks saab lisada, et suured isakesed ütlevad ka, et nüüd võiks tulla paranemine - nii et mine võta kinni.
Julge hundi rind pidi rasvane olema. Sama hästi võib julge hundi rind olla haavleid täis.
ma ei ütle,et tõus jääb kestma,lihtsalt
nagu varem ütlesin näeme me 600-700 punktiseid
liikumisi ülespoole.
keegi ei või öelda,et nüüd on põhi ja enam me tagasi ei vaata.
pange tähele oluliselt allpool 5000 tõuseb
iga suurem kukkumine tagasi ehk ülegi.
sellelt tasemelt ,kus olime 3000 ,tõuseme
lõdvalt tagasi iga kell 3500 peale ja ülegi.
vaatamata sellele,et turg mind ei üllata ,pole ma tõuse
siiani mänginud.
nasdaqi futuurid on ropult üleval ,üle 100,
seega oleme piisavalt tõusnud ja ma ei imesta...
liiga järsk tõus on olnud loomulikult.
lihtsalt huvitav on,nagu mingi mäng oleks,kus sind üllatatakse pidevalt võimatute asjadega
kui me kohe robinal alla ei tule on midagi mäda
ärge unustage CNBC ja nende ässitus SUMMERRALLIKS
tööturunäitajad olid normaalsed 4.1% töötusemäär, mis lubab võtta kasumit. Luban endale väikese ennustuse: täna kukub turg, aga järgmisel nädalal teeb jälle tõusu
no alustas igatahes korraliku tõusuga - väidab äripäev

Äsjaavaldatud tööjõunumbrid viisid Nasdaqi esimestal kauplemisminutitel 4,54 protsenti üles 3745,16 punktile. Dow Jonesi tööstuslik keskmine kasvas vaid 1,5 protsenti 10811,72 punktile.

ÄP
Pakun, et pidu ei kesta kaua. Arvatavasti tõstab FED 0,5 % intresse ja see peaks turu eufooriat rahustama.
varsti tullakse välja jutuga,et tegelikult
me(turg)ei ole ikkagi veel summerralliks valmis,mis sest,
vähemalt tegijad said jälle hea hinna pealt välja
Tänase Nasdaq, Dow Jones ja SP500 tõusu ulatus koos eelnevate päevade tõusuga on nii suur, et see võib tähendada pika-ajalise trendi muutust. Ilmselt on järgnev nädal otsustava tähtsusega. Oluline on et lühiajaliselt ei toimuks liiga suurt langust. Väike tagasilangus (Nasdaq korraks tagasi 3400 juurde) ei ole ohtlik.
Prognoosin et Nasdaq kaks kuud kestnud tugeva languse periood on läbi.
Nii nagu SPETS juhtis tähelepanu et paljud väikesed aktsiad ei kuku enam nii meeletult - nii ka mõned suured aktsaid on muutnud trendi.
Näiteks INTC langes päris mitu nädalat. Kuid nüüd on paar päeva tõusnud ja murdnud läbi oluliste vastupanu tasemete. Ja näiteks MSFT on tõusuks valmis. CSCO on liikunud ka viimastel päevadel päris ilusti. Neid näiteid võib tuua veel.
eesti turgu on pikemat aega parastatud, et see on puhtalt emotsionaalne turg ning tegelike majandustulemustega ei ole aktsiate hindadel midagi pistmist. usa värgist aga ei saa enam tõesti üldse aru. peaks justkui efektiivne turg olema ning mõistuspäraselt liikuma, aga mingite vendade kommentaarid liigutavad hindu sihitult kümneid protsente sinna ja tänna.