DNB ja Nordea ühendpanga nimeks saab Luminor
Hea asi rikutakse nüüd väga halva nimega ära. See on hullem brändiämber kui Hansapanga Swedbankiks muutmine. Ma paneks sellise nime keemiaettevõttele või kellafirmale, mitte pangale.
No ok, nimest saame ehk üle, aga arvestades, et brändi loomise taga oli kõikvõimas Future Bränds ning ilmselt selle nime peale pandi magama rohkem kui kuuekohaline summa, siis kuidas sai selline üüber kala sisse sattuda:
Panerai kallitel kelladel juba aastaid....

Vaat kui mugav neid kellasid ärikingitustena kinkida samas, nimi juba peal olemas.
Pannud lihtsalt Lumine, ahvides Jaapani poeketti...."täna uudistes: Lumine pank teatas, et seoses raskete teeoludega esineb pangaautomaatide töös häireid".
Pannud lihtsalt Lumine, ahvides Jaapani poeketti...."täna uudistes: Lumine pank teatas, et seoses raskete teeoludega esineb pangaautomaatide töös häireid".
Ei müü see lumi kuidagi, Nokia Lumina oli ka ämber ja läks väga kähku allavett.
Äriregistri andmete on olemas ettevõte nimega Luminor Finance OÜ ja Luminord OÜ. Ma nüüd tahaks tõesti näha, kuidas Äriregister reageerib sarnase nimega ettevõtte registreerimisele.
Umbes kaks aastat tagasi keeldus Äriregister mulle registreerimast ettevõtet, kus oli sees sõna Crowd, tuues põhjenduseks, et registreeritud on ettevõte, mille nimes on sees Crown ja tegu on eksitavalt sarnase nimega. Ja ma ei suutnudki neile selgeks teha, et Crowd ja Crown on ikka väga-väga erinevad asjad.
Umbes kaks aastat tagasi keeldus Äriregister mulle registreerimast ettevõtet, kus oli sees sõna Crowd, tuues põhjenduseks, et registreeritud on ettevõte, mille nimes on sees Crown ja tegu on eksitavalt sarnase nimega. Ja ma ei suutnudki neile selgeks teha, et Crowd ja Crown on ikka väga-väga erinevad asjad.
wise
Äriregistri andmete on olemas ettevõte nimega Luminor Finance OÜ ja Luminord OÜ. Ma nüüd tahaks tõesti näha, kuidas Äriregister reageerib sarnase nimega ettevõtte registreerimisele.
https://www.inforegister.ee/14213863-LUMINOR-FINANCE-OU
Kusjuures Luminor Finance on 01.03.2017 asutatud ettevõte, mille juhatuse liige Juulika Aavik on Soraineni büroo advokaat, kes on aidanud läbi viia M&A tehinguid mh. energeetika, panganduse, kindlustuse ja jaekaubanduse sektorites.
Ma pakun, et sellel ettevõtte loomine on DNB ja Nordea ühinemisprotsessiga seotud kuidagi, mitte ei konkureeri nimekuju pärast.
Hea pakkumine. Kuigi peakontor pidavat tulema eestisse, siis panka põhikapitaliga 2500 EURi OÜ peale nullist rajama ilmselt ei hakata. Ma pakun, et Juulika taga on keegi, kes tahab asja huvitavamaks teha.
Täiendavat kapitali saab alati vajadusel juurde maksta või tekitada läbi ühinemistehingu :)
Viimane suhteliselt tuntud lumest meisterdatud tegelane oli "Rehepapist" kubjas Hansu kratt . . .
Poleks paha tema saatust meelde tuletada. . . :))
Poleks paha tema saatust meelde tuletada. . . :))
Tunnistan, et olen marketingikauge inimene aga mulle on alati jäänud arusamatuks see loogika kuidas finantsinstitutsioonid nimesid vahetad. Kõigepealt maksad üüratu papi, et mingi brand luua või see osta ja siis järgmisel hetkel viskad kõik minema ja hakkad otsast peale. Ma saaks aru kui vanal nimel oleks halb maitse küjes aga mis häda oli ära muuta Hansa või Seesam Elu nimed või nüüd siis Nordea? Samas A.Le Coq, Saku, Kalev ja teised sarnased tegelased toiduainesektoris toimetavad edasi ja pole häda midagi.
Cynic
Tunnistan, et olen marketingikauge inimene aga mulle on alati jäänud arusamatuks see loogika kuidas finantsinstitutsioonid nimesid vahetad. Kõigepealt maksad üüratu papi, et mingi brand luua või see osta ja siis järgmisel hetkel viskad kõik minema ja hakkad otsast peale. Ma saaks aru kui vanal nimel oleks halb maitse küjes aga mis häda oli ära muuta Hansa või Seesam Elu nimed või nüüd siis Nordea? Samas A.Le Coq, Saku, Kalev ja teised sarnased tegelased toiduainesektoris toimetavad edasi ja pole häda midagi.
Olekski võinud jätta Nordea, kuid ilmselt toimus mingi egode kollisioon ja tulemuseks oli selline kompromiss. See Luminor küll absoluutselt ei haaku finantsasutuse nime olemusega, kuid pole hullu: annab nii SAB-le kui LHV-le eelise kui selgema identiteedikuvandiga pankadele.
Misiganes põhjusel ei tahtud 2 konkureerivat skandinaavia panka (Nordea ja DNB) balti riikides enam oma nime alt tegutsega ja turult väljumise asemel otsustasid teha ühise ettevõtmise ja sellele oli siis ka uut nime vaja.
Kuna meil ühtset või sarnaselt kõlavat "balti keelt" ei ole, siis ongi raske uut nime leida, mis sobiks 3 riiki ja ei viitaks üheselt kummagile osanikule. Naljaga pooleks oleks võinud panna uue panga nimeks "Pribaltica" - kellele nostalgialaks, kelle viide tegutsemispiirkonnale
Kuna meil ühtset või sarnaselt kõlavat "balti keelt" ei ole, siis ongi raske uut nime leida, mis sobiks 3 riiki ja ei viitaks üheselt kummagile osanikule. Naljaga pooleks oleks võinud panna uue panga nimeks "Pribaltica" - kellele nostalgialaks, kelle viide tegutsemispiirkonnale
Cynic, mitte ainult finantsfirmad, telekommunikatsioonifirmad vahetavad oma nimesid samamoodi.
Nüüd tuleb hakata selle uue panga kontoris käies uurima hakata, et kus need valgustid ning LED-pirnid on, mida nad seal müüvad. Kas need valgustid mis on telleritel peade kohal?
Huvitav kas siis Solarise keskuses hakkab olema Luminori kontserdimaja
See Luminarc on üks vana tuntud kööginõude valmistaja.
No ma siin mõtlen, et brändisepad seal Londonis ei saanud sellest eesti asjast ikka päris hästi aru. Keegi ütles, et seal on sitt suusailm aasta läbi. "Lumi... lumi... lumi..." lõpuks lõid käega, et ah savi, need baltikumi ugrirahvad enivei midagi brändindusest ei tea. Võtaks midagi sellist, mida on varem tehtud. Väike rüübe ja ennäe, seal kohvitassi all ta oligi. Täpp tehti kandiliseks, font ja värv jäi samaks. Nordea ja DNB Nor-ist võeti see Nor ja käib küll.
Aga kui keeraamika pealt juba maha kopeerimiseks läks, siis oleks võinud kaaluda ka teisi kodumaisemaid nimesid nagu näiteks Siimusti Keraamika. Sellest nimest oleks saanud sellise mõnusalt karuse ja koduse panganime.
No ma siin mõtlen, et brändisepad seal Londonis ei saanud sellest eesti asjast ikka päris hästi aru. Keegi ütles, et seal on sitt suusailm aasta läbi. "Lumi... lumi... lumi..." lõpuks lõid käega, et ah savi, need baltikumi ugrirahvad enivei midagi brändindusest ei tea. Võtaks midagi sellist, mida on varem tehtud. Väike rüübe ja ennäe, seal kohvitassi all ta oligi. Täpp tehti kandiliseks, font ja värv jäi samaks. Nordea ja DNB Nor-ist võeti see Nor ja käib küll.
Aga kui keeraamika pealt juba maha kopeerimiseks läks, siis oleks võinud kaaluda ka teisi kodumaisemaid nimesid nagu näiteks Siimusti Keraamika. Sellest nimest oleks saanud sellise mõnusalt karuse ja koduse panganime.
Oeh, te olete kõik valel teel...
Nad peaks Hr.Lumani ka nõukogusse kutsuma :-)
Kõlab nagu Lumani ja Norbergi pank :)