Loomisel Investeerijate klubi!

Profiti lugemisel tekkis idee luua Investeerijate klubi, kuhu saaks koondada algajad ja natuke rohkem kui algajad investeerijad, kellele siis võib-olla proffidega koostöös anda natuke põhjalikumad teadmised selles vallas ning käia ühiselt koos, et arutada selliste teemade üle. Kõik huvilised võtke palun ühendust ühendust aadressil investeerijad@hot.ee, et siis ühiselt välja mõelda, kuidas see asi toimima peaks täpselt. Loomulikult on oodatud ka kommentaarid siia foorumisse!
Ivar

tundub et siin on selline klubi olemas!!!!
aga tundub, et koos just ei käida, võiks kokku ka saada ja kohe oma küsimustele vastused saada, mitte pool päeva oodata, enne kui keegi vastab esitatud küsimusele
sul õigus aga suurem osa aega on inimesed maailma mööda laiali ja need kes investeerimisega tegelevad ei käi eriti kohvikus sõbrannatamas,hea kui sööma jõuab.
ir83,
ehk oskad lähemalt ja täpsemalt öelda, mida see klubi-idee andma peaks?

Lihtsalt kooskäimise võimalust? mmmmmm...
Olen aru saanud, et praegusajal on pundil inimestel väga raske ühisel sobival ajal kokku saada.
Ja mis jutupoolesse puutub, siis siin LHV saidil ongi see klubi juba olemas.
Või on veel mingit erinevat mõtet välja pakkuda???
eesmärgiks on saada kokku inimesed, keda investeerimine huvitab, kuid kellel puuduvad väga suured teadmised sellel alal. Mõte on ka korraldada liikmetele nö konverentse, kus neil oleks hea võimalus proffide käest küsida kõik asjad üle. Suurtel konverentsidel on võib-olla häbi küsida nt, et kuidas Talse tekib ja miks aktsia hind muutub. Loomulikult pole eesmärgiks nö sõbrannaõhtute korraldamine kohvikus! Muidugi hindan LHV foorumeid, kuid kuna siin info hulk on väga suur ja struktrureerimata, siis iga päevaga on aina raskem oma küsimustele vastuseid leida.

Hea lahendus oleks loomulilt ka Alustajate foorumis alajaotused teha, et natukenegi süstematiseerida. Iga päevaga tuleb uusi kommentaare ja teemasid ning enam ei jõua neid jälgida.
..et oleks selline mentorklubi?
põhimõtteliselt küll, soovijad on juba mitmeid, kui huvi on, võtke aga ühendust :)
Ma arvan, et küsimus on ikkagi asjaliku ja 'mentorilt' pärineva info parimas leidmises. Ärme unusta, et väärt info juurde tahaks ka tagasi pöörduda, üle lugeda - kohe ei saanudki võib-olla kõigest aru. Oleksin sellisest asjast huvitatud küll.
Praegu on nii, et mingi teema on veninud tohutu pikaks üle paari aasta (nt. LHV Trader), või muu selline, aga tegelikult peaks tekkima hoopis alajaotus, näiteks LHV Kasvukonto, LHV Trader, Börsikirjandust, Maksustamine, Lühikeseks müük, Riski hajutamine, Algaja 10 käsku ja 20 keeldu+selgitused.

Point on aga selles, et nende teemade info kujuneb saidil dialoogi käigus. Seega peaks justkui LHV-s olema börsiharidusega sekretär, kes muudkui aga süstematiseerib ja katalogiseerib B-klubi eriosasse. Mida LHV ise arvab, kas piigasid piisab?

Aga kust mentorid võtta, kui nad pikalt põhitöökohal, s.t. turgudel istuvad :?
kust mentoreid leida? ma arvan, et ei peagi algajate puhul väga suur proff olema. On täiesti arusaadav, et daytradereid on raske meiega liita, aga kaupleja tüüpi investor on kindlasti märksa targem kui täielik algaja, kes alles oma mõne indeksfondiga kätt proovib.

Kuna tegemist peaks olema ikkagi huvi (hobi) klubiga, siis liituvad ikka need, keda teema huvitab ja kes tahab sellega ka vabal ajal tegeleda.

Aga see segmenteerimise idee LHV foorumites on loomulikult keeruline seetõttu, et dialoogid arenevad teemade sees, aga siiski on mingid üldised teemad (aktsiad, optsioonid, repo jne jne), mida annaks selekteerida. Praegu on algajate foorumis näiteks kõik segamini ja raske on ühe teema kohta algatatud asju välja otsida.

Eks LHV ise võiks ka ettepanekuid teha. Alustada oli ju lihtne, aga praeguseks on siin ikkagi 3500 teemat algatatud ja süsteem pole enam väga hoomatav.
Üks hea asi oleks - saaks raamatuid laenata/vahetada.
väga hea lisamõte, aitähh
huvitav on üldse kui palju on eestis inimesi, kes selle valdkonnaga tegelevad? ma ei mõtle kelle töö see on vaid kes põhilise sissetuleku mujalt teenivad..
Muidugi, Tõnul on õigus, kes ei viitsi käia LHV tasuta üritustel, need ei viitsi ka selle klubi üritustel käia.
Prooviti ka jalgpalli, ja see oli lahe. Kahju, et sel aastal oli nii vihmane suvi ja keegi ei võtnud organiseerimist enda peale. Ennemini võiks niisugusel üritusel kontakt inimeste vahel palju loomulikum tekkida kui vägisi väljakistud vestlus.
to ardikjps

Ma äripäevast lugesin millalgi, et eelmisel aastal oli umbes 800 inimest eestis, kes tegid aasta jooksul vähemalt 5 tehingut.
to: ardikjps

Kas Kaitsejõudude Peastaabis on palju investeerimishuvilisi inimesi?
Tere!

Profitil on koos juhtivate finantsinstitutsioonidega sellisena asi juba paevakorras ja loomisel.
Loodetavasti saame esimese info anda juba lahikuudel. Hoiame asjaga kursis!

Lisainfo: jaanika@ajakiriprofit.ee
Tere, Jaanika!

Kuhu jäid Profiti pressiteates Hansapanga võtmeklientidele lubatud ajakirjad?
(fun' järel korrates) Tere tõepoolest Jaanika!
Ma hakkasin end veidike imelikuks pidama, sest mu Hansapanga võtmekliendi silmake vaatas igapäevaselt ootavalt postkasti. Küsisin endalt, mida küll sealt ootan, olemas ju on ikka tavapäraselt roosakülgne Äripäev? Jõulukaardid ja arved saabuvad ju bitivoona juba? Tänu fun'le tabasin ära: see Profiti lubadus! Teatavat profitit küll leian, aga mitte oma postkastist, kuhu ta pidi ometi potsatama :?

Nii et milline asi ikka on ajakirjal Profit koos juhtivate finantsinstitutsioonidega loomisel, ja kui on asi, siis mul ei õnnestu äkki sinna potsatada - arvestades imelikku kogemust postkastiga?
Piinlik lugu, aga sõnastus oli vist tõesti natuke ebatäpne. Profit jõudis Hansapanga personaalpangandus klientide ja suurimate võtmeklientide postkastidesse. Täpne sõnastus http://w.hansa.ee/est/uudised_22826_2004_10_1.html

Hea meelega täidaks siiski ilma jäänud huviliste postkastid Profitiga, kui saadate kontaktandmed jaanika@ajakiriprofit.ee.

Investorite Liidust räägiksin täpsemalt kuu lõpus ja selle teavtamisega proovime natukene paremini hakkama saada kui Profiti levtamisega :)