Teema on terav ja aktuaalne. Nüüd siis ka LHV toodud mängu.
Postimehe artikkel LHV: linnahalli ei ole mõtet remontida tekitas soovi selle teema tuua ka siia üle.
Kas antud aruande kokkuvõtva osaga on võimalik kuskil tutvuda?
Minumeelest Linnahall kui kontserhalliks ehitatud ehitis on oma olemuselt ainus ja kordumatu. Ta tõesti karjub vajaduse järgi korda teha. Saku Suurhall on “moodsam” ainult seetõttu, et see ehitati loetud aastad tagasi. Kontserte ei ole võimalik seal pidada, akustika ei kannata kriitikat ja ma parem ei hakka rääkima nendest “pehmetest” sinistest plastmassistmetest.
Huvitav, kui Saku Suurhalli 25 aastat ei remonditaks ja aastal 2029 tehtaks tasuvuse analüüs, jõutaks samuti järeldustele, et majanduslikult on hoone mõttetu.
P.S.
Ei ole konspiratsiooniteooriate pooldaja, kuid Postimehe artikkli üks kommenteerijatest viitas võimalikule huvide konfliktile, kuna LHV on Sakala keskuse projekti üks rahastajatest.
Linnahall seebiks, Skoone Tivoliks!
Selleks, et jõuda järeldusele, et seda peletist ei ole mõtet remontida ei oleks küll olnud vaja kallist LHV analüüsi tellida. Ma oleks seda ilma rahata öelnud.
Linnahalli case on puhas eestlaslik vägikaikavedu selle üle kes kellele ära paneb. (omajagu õigus on mõlemal poolel)
Linnahalli case on puhas eestlaslik vägikaikavedu selle üle kes kellele ära paneb. (omajagu õigus on mõlemal poolel)
Jurmala, ära lahmi. Seda oskab iga mats, piisab ka õlleklaasi väljategemises, et ta oma "ekspertarvamuse" annaks. Ütle mulle mingi muu põhjus, miks Linnahall ei vääri olemist, peale selle, et kõik avastavad teineteise järel, et 24 aastat remondita olnud hoone vajab suurt investeeringut. Kah mul täppisteadus.
Mulle on jäänud täiesti ühene mulje et Manutent Märt Vooglaiuga eesotsas üritab saada selle maatüki endale mistahes vahenditgega k.a. meedias algatatud nn. diskussiooni abiga.
Samas Postimehe artikklis toodud väide "Vajadusel kooskõlastab linnavalitsus lammutusloa detailid kultuuriministeeriumiga" kui juba eelnevalt valmis olnud otsust. Sama retoorikat kasutas ka TV3 oma uudistes.
Mulle on jäänud täiesti ühene mulje et Manutent Märt Vooglaiuga eesotsas üritab saada selle maatüki endale mistahes vahenditgega k.a. meedias algatatud nn. diskussiooni abiga.
Samas Postimehe artikklis toodud väide "Vajadusel kooskõlastab linnavalitsus lammutusloa detailid kultuuriministeeriumiga" kui juba eelnevalt valmis olnud otsust. Sama retoorikat kasutas ka TV3 oma uudistes.
Ega Linnahalli asemele kõrghooneid ehitama hakata, kuna rikub Vanalinna silueti ära.
Wingeril on Saku Suurhalli suhtes õigus. Minumeelest pole nad võrreldavatki. Üks suunatud spordile, teine kultuurile-muusika meelelahutusele.
Jäähallis sai kunagi kontserditel käidud küll. Kuhu see kadunud on? Kunagi keerati uksed rahva poolt tagurpidi, et rockkontserdile pääseda.
Jäähallist on ju mitmed heavy metali tipud läbi sõudnud. See, et praegu vaikus on ei tähenda, et nad kutsumise peale ei tuleks. Kutsujaid on vaja ja seda teist ka. Ega ehitis süüdi ei ole, kui omanik on siiamaani mannetu olnud.
Wingeril on Saku Suurhalli suhtes õigus. Minumeelest pole nad võrreldavatki. Üks suunatud spordile, teine kultuurile-muusika meelelahutusele.
Jäähallis sai kunagi kontserditel käidud küll. Kuhu see kadunud on? Kunagi keerati uksed rahva poolt tagurpidi, et rockkontserdile pääseda.
Jäähallist on ju mitmed heavy metali tipud läbi sõudnud. See, et praegu vaikus on ei tähenda, et nad kutsumise peale ei tuleks. Kutsujaid on vaja ja seda teist ka. Ega ehitis süüdi ei ole, kui omanik on siiamaani mannetu olnud.
Ma leian, et Linnahall ei ole mingi liiga eriline arhitektuurishedööver... Asja oleks pidanud ikka oluliselt varem hakkama kõpitsema. Praeguseks on järel mingi kivikoloss, kus saaks paremal juhul odavaid ulmefilme koledast tulevikust üles võtta. Ma ei ole mittekeegi, kuid vähemalt minul sellest sotsialistlikku monumentaalfuturismi esindava ehitise õhkimise vastu väga palju ei ole... :-p
Kaks taolist militaarset blindaazi jäävad ju alles:
karla katedraal ja see teine õudukas Rahvusraamatukogu. Arofotolt meenutab see va Linnahall 2 WW aegset sakslaste rannakaitsepatareid ainult kahuritorud on puudu. Vastu maad, raskepärane ilma akendeta betoonjurakas. Minu arvates väga kole ja depresiivne ehitis.
Viimasel ajal sebivad kunstiinimesed mingi mõttega ehitada uus ooperiteater. Kui nii väga seda vaja on, siis võiks ju kaaluda nn. linnahalli asendamist sellesamuse ooperiteatriga. Mida iganes, et see koletislik monstrum sealt rannast kaoks.
karla katedraal ja see teine õudukas Rahvusraamatukogu. Arofotolt meenutab see va Linnahall 2 WW aegset sakslaste rannakaitsepatareid ainult kahuritorud on puudu. Vastu maad, raskepärane ilma akendeta betoonjurakas. Minu arvates väga kole ja depresiivne ehitis.
Viimasel ajal sebivad kunstiinimesed mingi mõttega ehitada uus ooperiteater. Kui nii väga seda vaja on, siis võiks ju kaaluda nn. linnahalli asendamist sellesamuse ooperiteatriga. Mida iganes, et see koletislik monstrum sealt rannast kaoks.
Lisaks veel, et kui lähtuda sellest loogikast, et Linnahall on mingi 80-date arhitektuuri monumentaalteos mida peaks säilitama kui "arhitektuuriväärtust" siis ei tohiks iial lammutada ühtegi maja Lasnamäel ja Õismäel. (need ju lausa kolosaalsed oma ajastu "arhitektuurimälestised")
Linnahall on üks tänase Eesti vingemaid ehitisi, tipptase. Ei makse Karbi muid töid sellega segada, Linnahall on midagi väga sheffi - kõik on läbi mõeldud, kõigel on põhjendus, kõik töötab, väga hea ruumilahendus, jne jne.
TNT, selle ooperiteatri võikski Linnahallist teha!
E I
Kontsertpaigana on ta hea kohapeal. Välismaised külastajad tulevad laevalt maha, kontserdile, hotelli ja hommikul tagasi.
Parkla on piisava suurusega vs. Saku S. väike nagu küla toidupoel.
Akustika- Saku S. kumiseb nagu plekkpott.
Ma ei näe ühtegi miinust Linnahallile. Ei varja vaadet maalt ega merelt.
Rockkontserdid jäähallis, teised suures saalis. Ooperit vaadaku Estonias, milleks ühte juurde.
Samas pole mõtet korrata nn kinode lugu, kus Tallinn on sisuliselt ühe kinoga linn.
Viga on olnud selles, et riik on kõige kehvem omanik igal pool, nüüd ja tulevikus.
Parkla on piisava suurusega vs. Saku S. väike nagu küla toidupoel.
Akustika- Saku S. kumiseb nagu plekkpott.
Ma ei näe ühtegi miinust Linnahallile. Ei varja vaadet maalt ega merelt.
Rockkontserdid jäähallis, teised suures saalis. Ooperit vaadaku Estonias, milleks ühte juurde.
Samas pole mõtet korrata nn kinode lugu, kus Tallinn on sisuliselt ühe kinoga linn.
Viga on olnud selles, et riik on kõige kehvem omanik igal pool, nüüd ja tulevikus.
Üldisemalt elust eestis:
politseikroonikas näidatakse pidevalt kuidas kinni v6eti kuskil narvas töötutele inimestele salaviina myyjad, kes samuti on töötud. inimesed elavad kylmas ja kytte jaoks raha pole aga viina tuleb riigihinnaga osta.
tallinn kehtestab mittetallinlastele yhistranspordi pileti 2x k6rgema hinna, kuna linnal on rahahäda. iga aasta läheb pool miljardit yhistranspordile. samas vaevleme me parkimisprobleemiga - kogu linn on autosid täis. tasuline parkimine toob linnale pigem kahju. kasumi saab falck. linna ohk ja autostumine on probleemiks, ometi t6stetakse yhistranspordi hinda. ja m6ni idioot tahab parkimist yldse tasuta teha (ehk ainult vanalinnas tasuliseks). rah mini tyybid pargivad minu maja ette.
poliisibossi vend ja isa justkui oleks seotud salaviinaga, samuti oli kahtlus kui yhes savisaarele lahedal seisva armihe tehasest leiti etanooli hulgim. maksuameti boss osaleb ka kahtlases firmas. ministeerium kolib abilinnapea firma ruumidesse, 3 maja -> 1 maja, säästu ei mingit?
miskipärast polnud mul juba siis kui manutent tegi pakkumise mingit kahtlust et ta saab oma tahtmise. maja lohutakse maha. kes on seal kainud teab kui lahe koht linnahall on, pool miljardit on tallinna linna eelarvest 1/10. kas t6esti tallinnas on ehitis mis maksab nii palju? isegi radissson pandi pysti milajrdiga, yhispank 200 milliga. premia jaahall, mis on teatavasti yks metallkast, paarikymnega. kas tallinna jaavadki nyyd mingit citymarketid ja eksklusiivelurajoonid?
saadaks koik pekki ja ehitaks uue linna..
t6esti on kaks eestit. yks ehk inner circle kes omavahel riigi jaha jagavad ja teine, lollikari, kes korralikult makse maksavad. jah ma tean, et see jutt on m6ttetu. aga haiget teeb hingele siiski. kiusatakse taga mingeid m6ttetudi tyype, samas kus t6elised muretekitajad lihtsalt mätsivad asjad kinni. mul on väga kahju sellest maailmast, miskit peab juhtuma.
ja siis on myyt eesti arengust, parempoolsuse v6idukäigust. **** on koik kohad täis, keegi ei vaevu enam isegi jälgi peitma, koigil on pohhui, sest vahele jäävad miskit m6ttetud vaesed.
hing on haige
kurb on
politseikroonikas näidatakse pidevalt kuidas kinni v6eti kuskil narvas töötutele inimestele salaviina myyjad, kes samuti on töötud. inimesed elavad kylmas ja kytte jaoks raha pole aga viina tuleb riigihinnaga osta.
tallinn kehtestab mittetallinlastele yhistranspordi pileti 2x k6rgema hinna, kuna linnal on rahahäda. iga aasta läheb pool miljardit yhistranspordile. samas vaevleme me parkimisprobleemiga - kogu linn on autosid täis. tasuline parkimine toob linnale pigem kahju. kasumi saab falck. linna ohk ja autostumine on probleemiks, ometi t6stetakse yhistranspordi hinda. ja m6ni idioot tahab parkimist yldse tasuta teha (ehk ainult vanalinnas tasuliseks). rah mini tyybid pargivad minu maja ette.
poliisibossi vend ja isa justkui oleks seotud salaviinaga, samuti oli kahtlus kui yhes savisaarele lahedal seisva armihe tehasest leiti etanooli hulgim. maksuameti boss osaleb ka kahtlases firmas. ministeerium kolib abilinnapea firma ruumidesse, 3 maja -> 1 maja, säästu ei mingit?
miskipärast polnud mul juba siis kui manutent tegi pakkumise mingit kahtlust et ta saab oma tahtmise. maja lohutakse maha. kes on seal kainud teab kui lahe koht linnahall on, pool miljardit on tallinna linna eelarvest 1/10. kas t6esti tallinnas on ehitis mis maksab nii palju? isegi radissson pandi pysti milajrdiga, yhispank 200 milliga. premia jaahall, mis on teatavasti yks metallkast, paarikymnega. kas tallinna jaavadki nyyd mingit citymarketid ja eksklusiivelurajoonid?
saadaks koik pekki ja ehitaks uue linna..
t6esti on kaks eestit. yks ehk inner circle kes omavahel riigi jaha jagavad ja teine, lollikari, kes korralikult makse maksavad. jah ma tean, et see jutt on m6ttetu. aga haiget teeb hingele siiski. kiusatakse taga mingeid m6ttetudi tyype, samas kus t6elised muretekitajad lihtsalt mätsivad asjad kinni. mul on väga kahju sellest maailmast, miskit peab juhtuma.
ja siis on myyt eesti arengust, parempoolsuse v6idukäigust. **** on koik kohad täis, keegi ei vaevu enam isegi jälgi peitma, koigil on pohhui, sest vahele jäävad miskit m6ttetud vaesed.
hing on haige
kurb on
mis kuradi kunstimuuseumi lasnamäe veerule pystitatakse?
kellele seda vaja on? kui palju selle ylalpidamine maskab?
inimesed, lhv on karm rahamasin, ja ei miski ideoloogiliselt 6ige asutus.
kellele seda vaja on? kui palju selle ylalpidamine maskab?
inimesed, lhv on karm rahamasin, ja ei miski ideoloogiliselt 6ige asutus.
mis sellel linnahallil siis viga on?
minu arvates on ta yks sheffimaid ehitis tallinnas,
kus m6nikord käin lihtsalt kuna nii suurt ja lahedat asja mujal pole!
rahvusraamatukogu on ka lahe koht, kui ainult lasaks inimestel turnida siin ja seal, mitet väravadi kinni ei hoitaks. need kaks ehitist on ILUSAD ja OMAPARASED. kas oskate tuua mond teist ehitist mis oleks kkasvoi nii nauditav??? miski fuken citymarket keset sadamala? eksklusiivelamurajoon? kui soidate mööda lsanamäe kallast, voi rohuneemes jne siis naete kui palju on KOLEDAID maju ehitatud. ja öelge, milline uusehitis oleks ka miskit muud kui rahamasin arendajatele? kas keegi yldse motleb sellele et linn voiks ka ilus, sheff olla?
m6nna on kivisoppides luurata ja avastada..
miks peavad koik asjad olema majanduslikult ratsionmaalsed?
seda ei ole ju enamus linnavalituse otsuseid!
vaadake kui kole on naiteks tartu mnt labimurre. na oli vaja sinna nurga peale 3 maja mis on teineteisest taitsa erinevad, koledad ja r6vedad ja kokkusobimatud jne jne. maakri maja on vahemalt sheff, AINUS ilus ehitis on ehkl radisson ja EYP, EYP on eriti kaugelt ikka vaga ilus asi.
minu arvates on ta yks sheffimaid ehitis tallinnas,
kus m6nikord käin lihtsalt kuna nii suurt ja lahedat asja mujal pole!
rahvusraamatukogu on ka lahe koht, kui ainult lasaks inimestel turnida siin ja seal, mitet väravadi kinni ei hoitaks. need kaks ehitist on ILUSAD ja OMAPARASED. kas oskate tuua mond teist ehitist mis oleks kkasvoi nii nauditav??? miski fuken citymarket keset sadamala? eksklusiivelamurajoon? kui soidate mööda lsanamäe kallast, voi rohuneemes jne siis naete kui palju on KOLEDAID maju ehitatud. ja öelge, milline uusehitis oleks ka miskit muud kui rahamasin arendajatele? kas keegi yldse motleb sellele et linn voiks ka ilus, sheff olla?
m6nna on kivisoppides luurata ja avastada..
miks peavad koik asjad olema majanduslikult ratsionmaalsed?
seda ei ole ju enamus linnavalituse otsuseid!
vaadake kui kole on naiteks tartu mnt labimurre. na oli vaja sinna nurga peale 3 maja mis on teineteisest taitsa erinevad, koledad ja r6vedad ja kokkusobimatud jne jne. maakri maja on vahemalt sheff, AINUS ilus ehitis on ehkl radisson ja EYP, EYP on eriti kaugelt ikka vaga ilus asi.
mitte riik ei ole kehv omanik, vaid need tyybid kes riiki/linna esindavad.
kui forma omanikel puuduks kontroll firma juhtide yle, siis juhtuks ka sigadusi.
voi kuidas oli lood enroni, skandia jne?
kas erafirmad olid head omanikud?
erafirma ei aja yhiskonna eelist taga, avid enda.
eesti riigi/linnavalitused ei ole riilikud asutused vaid erafirmade filiaalid.
kui forma omanikel puuduks kontroll firma juhtide yle, siis juhtuks ka sigadusi.
voi kuidas oli lood enroni, skandia jne?
kas erafirmad olid head omanikud?
erafirma ei aja yhiskonna eelist taga, avid enda.
eesti riigi/linnavalitused ei ole riilikud asutused vaid erafirmade filiaalid.
riq, sa peaksid tõsiselt kaaluma raamatute kirjutamist.
Sa ostaks raamatu, mis koosneks lahmivatest lugejakirjadest?:)
Alla 30neste probleem on see maailma mure ja vaev.
Mitte, et mulle see Tallinnas toimuv meeldiks aga noh ise me nad valisime.
Mitte, et mulle see Tallinnas toimuv meeldiks aga noh ise me nad valisime.
Kuulge Linnahalli arhitektuuri kritiseerijad, mis haridus teil on? Kas midagi kunstiga seotud?
riqi jutt kahjuks pikk, aga sisult õige - miks keegi neid City-, Hyper-, Maximarketeid ei kritiseeri. Kes on käinud Bukarestis või Frunzes (mis ta nüüd praegu on?) on näinud tõelisi "koletisi". Jutumärgid sellepärast, et ka mina pole kunstitundja ja tegelikult ajalugu annab õige hinnangu.
Selge see, et Savisaarel on raha vaja, ja Sõõrumaa on kõvasti sponsinud.
riqi jutt kahjuks pikk, aga sisult õige - miks keegi neid City-, Hyper-, Maximarketeid ei kritiseeri. Kes on käinud Bukarestis või Frunzes (mis ta nüüd praegu on?) on näinud tõelisi "koletisi". Jutumärgid sellepärast, et ka mina pole kunstitundja ja tegelikult ajalugu annab õige hinnangu.
Selge see, et Savisaarel on raha vaja, ja Sõõrumaa on kõvasti sponsinud.
Aga tõesti Saku Suurhallis kontserdi kuulamine on tõeline piin. Linnahallis on hea nähtavus, mugavad istmed, suur kauplemispind.